İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantılarından ayrılmasının ardından parti üyeleri arasında bir istifa dalgası yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener'in bu kararı parti tabanında tepkilere yol açtı. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, canlı yayında bu süreçte 25-30 bin civarında istifa olduğunu ve önemli bir kısmının geri döndüğünü belirtti. Akşener, daha sonra Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülüyle masaya geri dönmüştü.
21 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerinin ardından partisinden istifa ettiğini duyurdu. Ağıralioğlu, daha önce altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia etmiş ve Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişti. Ancak son açıklamasında Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini ifade etti. İstifa kararını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e iletmek üzereyken, Akşener planlanan görüşmeyi iptal etti.
28 Mart 2023

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, partisinin milletvekili aday listelerinin belirlendiği toplantılar sırasında Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla adaylıktan çekildiğini açıkladı. Çıray, İYİ Parti'nin oylarının baraj altına düştüğünü belirterek, kriz sonrası oyları yükseltmek için çalışacağını ifade etti. İYİ Partili kurmaylara göre Çıray, İzmir'den ikinci sıradan aday gösterilmesini kabullenemedi ve Akşener'in geri adım atmaması üzerine adaylıktan çekilme kararı aldı. Çıray, adaylıktan çekilme nedenini ilerleyen günlerde açıklayacağını belirtti.
9 Nisan 2023

İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nun eski üyesi Bülent Gürsoy, partisinden istifa ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını desteklediğini duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyip masayı terk etmesi, parti tabanında tepkilere yol açtı ve çok sayıda partili sosyal medya üzerinden istifa ettiklerini açıkladı. Gürsoy, aldığı kararın gerekçelerini ve Kılıçdaroğlu'nu destekleme nedenlerini Twitter hesabından paylaştı.
3 Mart 2023

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, daha önce altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer partileri eleştirmişti. İstifasının ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Rıdvan Uz, Ağıralioğlu'na altılı masaya dönülmesi için geçmişte el kaldırıp kaldırmadığını sordu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Ağıralioğlu'nun istifa kararını kendisiyle görüşmeden duyurmasının ardından onunla olan randevusunu iptal etti.
28 Mart 2023

Yerel seçimlerin ilk sonuçlarına göre, CHP'nin Türkiye genelindeki başarısı, Millet İttifakı'ndan ayrılan İYİ Parti içinde gerilime neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce CHP'ye ve özellikle İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına ağır eleştirilerde bulunmuştu. CHP'nin İstanbul ve Ankara'yı açık ara farkla kazanması ve birçok ili AKP'den alması üzerine, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz istifa ettiğini açıkladı ve Akşener'i de istifaya davet etti.
31 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, partiden istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'nun ardından bir açıklama yaptı. Erdem, seçimlerde isimlerin önemli olmadığını ve tek adam rejiminin değişmesi için çalışmayanların tarih önünde hesap vereceğini belirtti. Ağıralioğlu, istifasından önce Millet İttifakı ve özellikle CHP ile HDP'yi sert sözlerle eleştirmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını kendisiyle görüşmeden duyurmasının ardından onunla olan randevusunu iptal etti.
29 Mart 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu. Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmiş, ancak seçimlerde yalnızca yüzde 0,63 oy alabilmişti. Bu sonuç üzerine, olağanüstü kongrenin daha sağlıklı ve demokratik bir ortamda yapılabilmesi ve İstanbul'da alınan sonuçla ilişkili olarak istifa ettiğini açıkladı. Kavuncu, istifasının ardından İYİ Parti İstanbul Milletvekili olarak görevine devam edeceğini belirtti.
3 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mayıs 2023 genel seçimlerindeki başarısızlık ve sonrasında CHP ile olan ilişkilerin gerilmesi nedeniyle partisinden istifa çağrıları almıştı. Yerel seçimlerde CHP'nin Ankara ve İstanbul'da başarılı olması İYİ Parti içinde krize neden oldu. Akşener, istifa çağrılarına yanıt olarak en kısa sürede olağanüstü kongre toplanacağını duyurdu, ancak kongrede aday olup olmayacağı konusunda bir açıklama yapmadı. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Akşener'e istifa çağrısında bulunmuş ve kendi görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.
1 Nisan 2024

Koray Aydın, İYİ Parti'den istifa ettiğini açıkladı. Aydın, fikirlerine artık ihtiyaç duyulmadığını düşündüğünü belirtti. Bu istifa, partinin iç dinamiklerinde önemli bir değişiklik olarak değerlendiriliyor.
27 Haziran 2024

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı, bir gazeteciye verdiği demeç sonrası oluşan yanlış anlamalardan dolayı kurumsal ilişkiler başkanlığından istifa ettiğini duyurdu. Paçacı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin parti yetkili kurullarının onaylayacak noktada olmadığını belirtmiş ve Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğine dikkat çekmişti. Altılı masa toplantısında ise ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi ana gündem maddesi olarak ele alındı.
26 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

İYİ Parti milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, milletvekili adaylığı için başvurmadığını ve partisine yapılanlardan rahatsızlık duyduğunu belirtti. Kendisine AKP ve MHP'den teklifler geldiğini ifade etti. Ağıralioğlu, partisinin kararını şerh ederek koruduğunu ve genel başkan Meral Akşener'den adaylık talebi gelirse başvurabileceğini söyledi. Ayrıca, bir milletvekilinin partisinden ayrılması durumunda milletvekilliğinden de istifa etmesi gerektiğini, ancak partinin kuruluş ilkelerinden sapması halinde başka bir partiye geçilebileceğini dile getirdi.
24 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisini 27 Nisan'da olağanüstü kongreye götürme kararı aldı ve kendisi aday olmayacağını açıkladı. Parti içinde yaşanan görüş ayrılıkları ve istifalar devam ederken, bazı milletvekilleri partinin merkez sağda konumlanamadığı gerekçesiyle rahatsızlık duyduklarını ifade ediyor. Sağlık Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Taner Demirer'in istifası ve İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu'nun açıklamaları, parti içindeki bu rahatsızlığın boyutlarını gözler önüne seriyor.
19 Nisan 2024

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, altılı masanın partisine tuzak kurduğunu iddia ederek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve diğer partileri eleştirdi. Ağıralioğlu, daha önce Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini belirtmişken, son açıklamasında oy vermeyeceğini ifade etti. Bu gelişmelerin ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını duyurmasını gerekçe göstererek onunla yapacağı randevuyu iptal etti.
28 Mart 2023

İYİ Parti'de, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya verdiği röportaj sonrası Cihan Paçacı görevinden istifa etti. Muharrem Sarıkaya'nın yazısına göre, İYİ Parti lideri Meral Akşener, Paçacı'nın demecinden haberdar olduktan sonra tepki göstermiş ve istifasını istemiş. İstifanın altılı masa zirvesindeki liderlere Akşener tarafından değer verme göstergesi olarak sunulduğu iddia ediliyor. Paçacı'nın istifasının bir taktik olabileceği ve İYİ Parti içinde rahatsızlık yarattığı belirtiliyor.
27 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin altılı masadan ayrıldığını duyurdu. Bu karar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın ortak adayı olarak öne çıkmasının ardından geldi. Akşener, daha önce masanın dağılmayacağını ve kimsenin bu masayı dağıtmaya gücünün yetmeyeceğini ifade etmişti. Ancak son gelişmelerle birlikte İYİ Parti'nin bu ittifaktan çekildiği ve Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulunduğu belirtildi.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partili belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Bu buluşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı hakkında önceki açıklamaları nedeniyle istifa eden ancak göreve geri dönen Cihan Paçacı tarafından karşılandı. Paçacı, altılı masanın dağılmasının Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusundaki farklı düşüncelerden kaynaklanmaması gerektiğini, ancak bu şekilde yorumlandığını belirtti. İYİ Parti'nin kazanabilecek bir aday üzerinde ısrar ettiğini ve Akşener'in aday olmayacağını açıkladığını ifade etti. 6 Mart'taki Millet İttifakı toplantısına Akşener'in katılıp katılmayacağı konusunda bilgi vermedi.
4 Mart 2023

Daha önce AKP'ye geçmeyeceğini belirten İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, AKP'ye katıldı. Hatipoğlu, 2 Kasım'da 'derin görüş ayrılıkları' nedeniyle İYİ Parti'den istifa etmişti. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı öncesinde partisine katılırken rozetini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan takdim etti. Hatipoğlu, geçmişte yaptığı bir açıklamada Eskişehir'de AKP-MHP iş birliğini destekleyebileceğini ifade etmişti.
7 Kasım 2023

İYİ Parti, milletvekili aday listesini açıkladı. Listede, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş Adana'dan, eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu İstanbul'dan ve eski futbolcu Gökhan Zan Hatay'dan aday gösterildi. Parti, Uğur Poyraz, Ümit Özlale, Turhan Çömez gibi öne çıkan isimleri de aday listesinde üst sıralara yerleştirdi. İYİ Parti, dokuz ilde ise aday göstermeyerek bu illerde CHP adaylarını destekleme kararı aldı.
9 Nisan 2023
İşaretlediklerim