AKP'li Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ağırlayan Şirinevler Mahallesi Muhtarı İbrahim Güzel'i tehdit ettiği iddia edilen videoları sosyal medyada paylaştığı için hakkında suç duyurusunda bulundu. Muhtar Güzel, Bahçelievler Kocasinan Karakolu'nda ifade verdi. İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, İBB olarak her muhtara destek verdiklerini ve İbrahim Güzel'in yanında olacaklarını belirtti.
9 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar'da büyük minibüslerle toplu taşıma yapmayı planlıyor. Adalılar, bu araçların Ada yaşamına ve yollarına uygun olmadığını belirterek itiraz ediyor. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu taşıma ihtiyacını vurgularken, Adalılar daha önce elektrikli otobüs ve taksilerle sağlanan ulaşımı desteklediklerini, ancak büyük minibüslerin Ada'nın yapısına uygun olmadığını savunuyor. Ayrıca, İmamoğlu, ruhsatsız taşımacılığın ve çirkin elektrikli araçların toplatılması gerektiğini belirtti.
25 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan ayı süresince İstanbulluların iftardan sonra Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih müzelerini ücretsiz ziyaret edebileceklerini duyurdu. Ziyaretler için Radar İstanbul uygulaması üzerinden kayıt yapılması gerekiyor. Bu uygulama aracılığıyla İBB Kültür A.Ş.'ye bağlı tüm müzeler iftardan saat 22.00'ye kadar ücretsiz gezilebilecek.
23 Mart 2023

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, otobüsçülere gelir desteğinin devamı için sunulan önergenin reddedilmesi halinde Ankara’da 22 grubu kapsayan ücretsiz biniş kartı sahiplerini taşımayacaklarını açıkladı. Kara, otobüs esnafının artan giderlerini karşılayamadığını ve 95 gündür gelir desteği almadan ücretsiz taşımacılık hizmeti verdiklerini belirtti. Ankara Özel Halk Otobüsü Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş da, salgın ve artan maliyetler sonrasında otobüsçü esnafını ABB desteğiyle ayakta tutabildiklerini ifade etti.
20 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, servis araçlarının cadde ve sokaklarda beklemesine alternatif olarak İSPARK otoparklarını ücretsiz kullanma imkanı sağladı. Acil durumlarda ilk yardım araçlarının geçişini zorlaştıran park sorununa çözüm getirmek amacıyla başlatılan proje kapsamında, Anadolu ve Avrupa yakasında beş otopark servis araçlarına hizmet vermeye başladı. Servis araçları, yolcularını bıraktıktan sonra bu otoparkları süre sınırı olmaksızın kullanabilecek. İSPARK mobil uygulaması üzerinden otopark bilgilerine ve konumlarına erişilebiliyor.
5 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleşen bir ihaleyle ilgili olarak 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla açılan yeni dava hakkında konuştu. İmamoğlu, bu dosyanın yıllar önce incelendiğini ve Danıştay tarafından sorun görülmediğini belirtti. İmamoğlu, ihale işlemlerinde kendi imzasının olmadığını ve İçişleri Bakanlığı ile Danıştay'ın kendisi hakkında herhangi bir suçlama yapmadığını ifade etti. Ayrıca, iki yıldır savcılıkta bekleyen dosyanın birden dava haline geldiğini ve bu durumun planlı kötülükler olarak değerlendirildiğini söyledi.
11 Ocak 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında İBB'nin dört buçuk yıldır kamu bankalarından hiç kredi kullanamadığını belirtti. İller Bankası'ndan altyapı projeleri için kredi talep ettiklerini ancak olumlu yanıt alamadıklarını ifade etti. Danışmanı Murat Ongun, İmamoğlu'nun bu açıklamalarını sosyal medyada paylaşarak, Dezenformasyonla Mücadele Birimi'nin konu hakkında sessiz kaldığını vurguladı. İmamoğlu ayrıca İBB'nin 28 milyar lira borcu olduğunu ve Almanya'dan 110 milyon avroluk kredi aldıklarını söyledi.
5 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ada halkının istememesine rağmen gece yarısı minibüsleri Adalar’a çıkarttı. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun motorlu taşıt trafiğine ilişkin kararlarına rağmen, İETT Genel Müdürlüğü bünyesindeki elektrikli minibüsler 15 Haziran’da Büyükada’da seferlere başladı. Ada halkı minibüslere karşı eylem başlattı ve İBB yetkililerine seçimden önce verdikleri sözleri hatırlattı. Polis müdahalesiyle karşılaşan Adalılar, minibüslerin kaldırılması için direnmeye devam ediyor.
19 Haziran 2024

TBMM Genel Kurulu, 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun' ve ilgili diğer kanunlarda değişiklik yapılmasını içeren kanun teklifini onayladı. Yeni düzenlemelerle, yargı süreçleri hızlandırılıyor, yürütmenin durdurulması taleplerine itiraz edilemeyecek ve keşif ile bilirkişi raporları için süreler kısaltılıyor. İstanbul'da 'yarısı bizden' kampanyası ile dönüşümü hızlandırmak amacıyla mali yardım sağlanacak ve Kentsel Dönüşüm Başkanlığı riskli yapıların yıkımında yetkili olacak. Ayrıca, yapıların tahliyesi engellenirse kolluk kuvvetleri tarafından tahliye işlemi gerçekleştirilecek.
8 Kasım 2023

DEM Parti, Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adaylığından çekildiğini açıkladı. Parti, yerel seçimlerde kendi adaylarıyla yarışma kararı aldığını ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yapılan tartışmalar sonucunda Başak Demirtaş ile ortaklaşa aday olmaması yönünde karar verildiğini belirtti. DEM Parti, Başak Demirtaş'a süreçteki katkıları için teşekkür etti ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi için yeni aday isimlerinin önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu.
7 Şubat 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İBB'ye başlatılan terör soruşturması hakkında önemli açıklamaların yapılacağını duyurdu. Açıklamaların yarın sabah 10'da yapılacağı ve sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacağı belirtildi. İçişleri Bakanlığı'nın raporu savcılığa teslim ettiği ve rapordan bazı bölümlerin iktidara yakın gazetelere gönderilerek haberleştirilmesinin istendiği ifade edildi. İmamoğlu'na daha önce kamu görevlisine hakaretten ceza verilmiş ve siyasi yasak süreci başlamıştı.
3 Ocak 2023

İstanbul'da 2 Haziran'da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi Sınavı (LGS) ve Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (YDUS) girecek öğrenci ve öğretim görevlilerine toplu ulaşım ücretsiz olacak. İstanbulkart sahipleri, sınav belgelerini veya görevli belgelerini göstererek bu imkandan faydalanabilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sınav günü ek seferler düzenleyerek ve şantiyelerde sessizlik sağlayarak öğrencilerin sınav konsantrasyonunu korumak için önlemler alacak. Ücretsiz ulaşım, sınav başlangıcından iki saat önce başlayıp, sınav bitişinden iki saat sonrasına kadar devam edecek.
31 Mayıs 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamuda mülakat sisteminin kaldırılacağını açıklamasına tepki göstererek, bu sistemin daha önce birçok gencin hakkının yenmesine yol açtığını belirtti. İmamoğlu, işe alımlarda liyakat ve adaleti getireceklerini ve torpil düzenine son vereceklerini ifade etti. Muhalefet liderleri de benzer şekilde Erdoğan'ın vaatlerini kopyalamakla eleştirmişti.
27 Nisan 2023

Gezi Parkı davasında mahkum edildikten sonra TİP’ten milletvekili seçilen Can Atalay hakkındaki Anayasa Mahkemesi (AYM) kararının uygulanmamasına avukatlar tepki gösterdi. İstanbul adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) kararı uygulamayan heyet hakkında soruşturma açılması çağrısında bulundu. Avukatlar, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı uygulamamasını eleştirdi ve bu durumun bir suç ihbarı olduğunu belirtti.
31 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa İnegöl'de düzenlediği mitingde, öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş için adalet sözü verdi. İmamoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını ileterek, Ateş'i öldüren 'kirli odakların' adalet önünde hesap vereceğini belirtti. Mitingde ayrıca, ülkenin sorunlarına değinilerek, Millet İttifakı'nın çözüm odaklı yaklaşımı ve gelecek vizyonu anlatıldı. İmamoğlu, iktidara gelmeleri halinde adalet, eşitlik ve hizmette ayrım yapmayacaklarını vurguladı.
27 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Üsküdar Salacak sahilinde imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen ve mahkeme kararıyla yıkımına karar verilen bir kafenin yıkımını gerçekleştirmek üzere bölgeye ekiplerini gönderdi. Yıkım sırasında İBB İmar Şube Müdürü Ramazan Gülten'in de aralarında bulunduğu üç personel, mekan sahipleri tarafından önce sözlü sonra fiziki saldırıya maruz kaldı. Yaralanan Gülten hastaneye kaldırıldı ve İBB hukuki girişim başlattı. Yıkımın devamı için ilçe kaymakamlığıyla görüşmeler sürüyor.
30 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da çeşitli ziyaretlerde bulundu ve konuşmalar yaptı. İmamoğlu, kayyum atama girişimlerini eleştirerek, bu durumun Türkiye'nin demokrasisine zarar verdiğini belirtti. Bursa'nın hak ettiği şekilde yönetilmediğini ifade eden İmamoğlu, demokrasi ve adalet mücadelesinin önemini vurguladı ve geleceğe dair umutlu mesajlar verdi. Ayrıca, halkın iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini ve Cumhuriyet'in değerlerine layık olacaklarını söyledi.
27 Ocak 2023

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, AKP döneminde İBB'nin özel bir şirketten arazi satın alması sonucu 106 milyon dolar zarara uğratıldığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nın yolsuzluk dosyalarına el koyduğu ancak dönemin yöneticileri hakkında herhangi bir yaptırım uygulanmadığını belirtti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında, Metal Yapı Konut'tan satın alınan ve imar planı değiştirilen eski lunapark arazisi de dahil olmak üzere 50 yolsuzluk dosyası hazırlandı. Gökce, konunun takipçisi olacaklarını ve kamu kaynaklarının bu şekilde kullanılmasına ilişkin takdiri kamuoyuna bıraktığını ifade etti.
26 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Erdoğan, İBB'yi elitizm ve çevre hazinelerini para babalarına peşkeş çekmekle suçlamıştı. İmamoğlu ise bu eleştirileri seviyesiz bulduğunu ve muhatap almadığını belirtti. Ayrıca, halkın büyük bir kısmının bu iddialara inanmayacağını ifade etti.
27 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını terör örgütleriyle ilişkilendirerek başlattığı özel teftişin dayanağı olan DİAYDER davasında, tek tutuklu sanık olan dernek başkanı Ekrem Baran tahliye edildi. Duruşmada, tanık dinlenmesi planlanmış ancak tanık ölmüş olduğu için dinlenemedi. Baran'ın avukatı, İBB çalışanı Yavuz Saltık'ın yargılandığı dava ile DİAYDER davasının birleştirilmesi gerektiğini savundu, ancak mahkeme bu talebi reddetti. Savcı, Baran'ın tahliyesini talep etti ve mahkeme, delillerin toplanmış olması ve Baran'ın sağlık sorunları göz önünde bulundurularak tahliye kararı verdi.
13 Ocak 2023
İşaretlediklerim