CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuk olduğu TV100 programında SADAT reklamı yayınlandı. İlk açıklamada reklamın yayınlanmasının 'reklam departmanının siyaset bilgisizliği' sonucu olduğu belirtilirken, ikinci açıklamada kanalın 'mağdur' olduğu ifade edildi. SADAT CEO'su Melih Tanrıverdi, reklamın planlı olduğunu ima ederken, TV100 yönetimi reklam genel müdürü ve yayın sorumlusunu işten çıkardığını ve olayın tekrarlanmaması için önlemler alındığını duyurdu.
15 Ocak 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Beyaz TV'de yayınlanan 'Derin Futbol' programında küfürlü ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle inceleme başlatıldığını duyurdu. CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşcı'nın başvurusu üzerine harekete geçen RTÜK, programda Rasim Ozan Kütahyalı'nın küfrettiği iddiasını incelemeye aldı. Programda Ahmet Çakar'ın Japon şarkıcı Saori Yuki'nin 'Suki Yo' şarkısını söylemesi, Türkçe'de bir küfre benzediği için tartışma yaratmıştı.
2 Ocak 2023

Ankara Bölge İdare Mahkemesi, RTÜK'ün Kızılcık Şerbeti dizisine verdiği beş haftalık yayın durdurma cezasını bozdu ve yürütmeyi durdurdu. Bu kararla dizi, Show TV'de yayına devam edecek. Dizi, muhafazakar ve laik yaşam tarzları arasındaki çatışmayı konu alıyor ve iktidar çevreleri tarafından muhafazakar aile yapısına saldırdığı iddiasıyla eleştirilmişti. RTÜK, dizinin bazı sahnelerinde kadına karşı şiddetin özendirildiği gerekçesiyle kanala ağır cezalar vermişti.
26 Nisan 2023

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Halk TV'de yayınlanan 'Sözüm Var' programı sonrası gazeteci Şirin Payzın ve Halk TV'ye kişilik hakları zedelendiği gerekçesiyle 150 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Bakırköy 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, program kaydının izlenmesinin ardından davanın reddedildiği kararı verildi.
1 Haziran 2023

Halk TV'nin imtiyaz sahibi Cafer Mahiroğlu, 'Görkemli Hatıralar' programının iptal edildiğini duyurdu. Programın sunucusu Serhan Asker, iptal kararının CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem tarafından verildiğini iddia etti. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise, iptal kararının CHP Genel Merkezi'nden gelen genelgeye göre alındığını belirtti. Eren Erdem'in bu suçlamalar hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.
23 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100'de Uğur Dündar'ın programına katıldı ve program sırasında SADAT'ın reklamı birden fazla kez yayınlandı. Kılıçdaroğlu, SADAT'ı seçim güvenliğini tehdit etmekle suçladı. TV100'ün patronunun Alaattin Çakıcı ile bağlantılı olduğu iddia edildi ve kanal, reklamın yayınlanmasını reklam departmanının siyaset bilgisizliğine bağladı. KRT, TV100'de Kılıçdaroğlu'na kumpas kurulduğunu savunurken, Oda TV bu yaklaşımı eleştirdi ve TV100'ü savundu. KRT'nin genel müdürü Adnan Bulut, Oda TV'nin sahibi Soner Yalçın'ı 'akçeli ilişkiler' içinde olmakla itham etti.
16 Ocak 2023

Show TV ana haber sunucusu Dilara Gönder, Kahramanmaraş'taki depremlerle ilgili olarak 'Bu ders olsun' ifadesine tepki göstererek sorumlulara yönelik eleştirilerde bulundu. Gönder, deprem sorumlularının mühendisler, inşaatçılar ve onay verenler olduğunu belirtti. Bu eleştirilerin ardından Gönder, 'Yayında görüşürüz' dedikten kısa bir süre sonra istifa ettiğini açıkladı. Show TV ise Gönder'in eleştirilerinin yer aldığı yayın bölümünü YouTube kanalına yüklemedi.
9 Şubat 2023

Fransız gazetesi Le Monde, Türkiye'de tarikatlar ve iktidara yakın yayın organları tarafından hedef gösterilen 'Kızıl Goncalar' dizisine dair bir makale yayımladı. Dizi, tarikat ve seküler aile hayatlarını konu alıyor ve RTÜK tarafından idari para cezası ve program durdurma cezası alırken, çekim için verilen mekan izinleri iptal edildi. Makalede, diziye yönelik tepkilerin Türk toplumunun hassas konularına dokunduğu ve ülkedeki 'ahlak savaşı'na işaret ettiği vurgulanıyor.
5 Ocak 2024

Müge Anlı ile Tatlı Sert programının eski danışmanı Prof. Dr. Arif Verimli, programın toplumun gerçeğini yansıtmadığını belirterek eleştirdi. Prof. Verimli, iki yıl önce programdaki bir gerilim sonrası istifa etmiş ve o zamandan beri program hakkında yorum yapmamıştı. YouTube'daki Katarsis kanalına konuk olan Verimli, medyada bilgiyi yayma amacıyla yer aldığını ve programla ilgili pişman olmadığını, ancak toplumun gerçeklerini yansıtmadığını düşündüğünü ifade etti.
12 Ocak 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, gazeteci Ayşenur Arslan'ın İçişleri Bakanlığı'na saldırıya yönelik şüphelerini ifade etmesi üzerine Halk TV hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu, Arslan'ın sunduğu 'Medya Mahallesi' programını sonlandırdıklarını duyurdu. Mahiroğlu, Halk TV'nin demokrasinin yerleşmesi için çok sesliliğe büyük önem verdiğini, ancak Arslan'ın sözlerinin Halk TV'nin duruş ve bakışının sınırlarını aştığını belirtti.
3 Ekim 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Flash Haber TV'nin 'Başkentte Gündem' programında yer alan ifadelerin yayıncılık ilkelerini ihlal ettiğini belirterek, kanala en üst sınırdan idari para ve beş kez program durdurma cezası verdi. RTÜK, 6112 sayılı Kanun'un toplumu kin ve düşmanlığa tahrik etmeme hükmünün ihlal edildiğini öne sürerek bu kararı aldı.
8 Kasım 2023

Dünya şampiyonu okçu Mete Gazoz, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel hazırlanan ve Atatürk yerine kendisine yer veren bir görsel hakkında tvnet'e tepki gösterdi. Görsel, sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Gazoz, Twitter hesabından tvnet'in görselini Atatürk fotoğrafıyla alıntılayarak 'Doğru kullanım şekli' diye yazdı. Tepkilerin ardından TVNET, görseli kaldırdı.
29 Ekim 2023

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), seçim dönemi yayınlarındaki ihlaller gerekçesiyle Fox TV ve Halk TV'ye reklam gelirlerinin yüzde 5'i, Flash Haber ve Tele 1'e ise yüzde 3'ü oranında para cezası kesti. RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, Twitter üzerinden cezaların gerekçelerini paylaştı. Fox TV'nin, Çiğdem Toker'in 'Demokrasi sandıktan ibaret değildir' ifadesi, Halk TV'nin Ümit Özdağ'ın Suriyeli seçmenlere yönelik eleştirileri, Tele 1'in oy pusulalarına ilişkin iddiaları ve Flash Haber'in Cemal Enginyurt'un Sinan Oğan hakkındaki eleştirileri nedeniyle cezalandırıldığı belirtildi. Taşçı, RTÜK'ün basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına karşı engellemelerde bulunduğunu iddia etti.
7 Haziran 2023

Gazeteci Birsen Altuntaş, ATV'nin 'Türkiye Tek Yürek' isimli ortak yardım yayınından Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu'nu çıkardığını açıkladıktan sonra TV100 tarafından işten çıkarıldığını duyurdu. Altuntaş, bu iki ünlü oyuncunun Ahbap Derneği'ne destek verdikleri için programdan çıkarıldıklarını belirtti. Kendi yaptığı haberin doğruluğunu teyit ettiği için yayınladığını ve ülkenin zor zamanlarında tek yürek olmanın önemine vurgu yaptığını ifade etti.
17 Şubat 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), tutuklu eski HDP lideri Selahattin Demirtaş'ın kitabının tanıtımını yapan Halk TV'ye 'suçluyu övmek' gerekçesiyle para ve program durdurma cezası verdi. Ayrıca Tele1 ve FOX TV'ye de farklı gerekçelerle para cezaları kesildi. RTÜK üyesi İlhan Taşçı, kurumun seçim öncesi eleştirel yayın yapan yayıncıları hizaya getirmeyi hedeflediğini iddia etti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ise Halk TV'nin provokatif yayınlar yaptığını ve Demirtaş'ın övülemeyeceğini belirtti. Demirtaş ise RTÜK Başkanı'na sert bir yanıt verdi.
22 Mart 2023

Fox TV'nin 'Kızıl Goncalar' dizisinin son bölümünde, '28 Şubatçılar' ve 'İslamcılar' arasındaki bir 'denklem' üzerinden yapılan karşılaştırma sosyal medyada geniş yankı buldu. Dizinin başrollerini Özcan Deniz ve Özgü Namal paylaşıyor ve cemaat ile seküler aile hayatlarını konu alıyor. RTÜK, dizinin ilk bölümünün ardından inceleme başlattı ve tanıtım afişlerine saldırı düzenlendi. İkinci bölümdeki bir sahne, kadınların eğitimi üzerine yapılan bir önermeyle dikkat çekti ve sosyal medyada yoğun ilgi gördü.
26 Aralık 2023

Oyuncu Cem Gelinoğlu, Halk TV sunucusu İrfan Değirmenci'nin haber sunuş tarzı hakkında Twitter'da esprili bir eleştiri yaptı. Gelinoğlu, Değirmenci'nin seyircilere 'haberiniz yoktur' tarzında hitap etmesini ti'ye aldı. Değirmenci ise Gelinoğlu'na esprili bir dille akşam haberlerine çalışmasını ve yanlış bir cevap vermemesini söyleyerek yanıt verdi. Bu şakalaşma Twitter'da kullanıcılar arasında ilgi gördü ve gündem oldu.
19 Ocak 2023

Star TV'de yayınlanan 'Ömer' dizisinde tarikatlara yönelik eleştiriler, sosyal medyada geniş yankı buldu. Dizide, camii imamı Reşat ve oğlu Ömer'in, insanları yanıltmakla suçladıkları bir tarikat liderine yönelik sert sözleri dikkat çekti. Bu eleştiri, RTÜK tarafından ceza alan ve yayını durdurulan 'Kızıl Goncalar' dizisinin tarikatları hedef almasının ardından geldi. Sosyal medya kullanıcıları, dizilerdeki bu tür eleştirilerin bir direniş biçimi olduğunu ve muhafazakar baskılara karşı seslerin yükseldiğini ifade ettiler.
9 Ocak 2024

Ebru Baki, Habertürk ekonomi müdürlüğü görevinden ayrılarak ve 'Para Gündem' adlı programın sunuculuğunu bırakarak Sözcü TV'ye katıldı. Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek, Baki'nin katılımıyla ilgili olarak Sözcü TV'nin daha da güçlendiğini ve güzelleştiğini belirten bir tweet attı. Bu geçiş, gazeteci İsmail Saymaz'ın Halk TV'den Sözcü TV'ye geçişinin ardından gerçekleşti.
14 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TV100 kanalında Uğur Dündar'ın sunduğu 'Haftanın Panoraması' programında, program sırasında en az beş kez yayınlanan Uluslararası Savunma Danışmanlık A.Ş. (SADAT) reklamlarına sert bir dille tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, daha önce SADAT'ı 'paramiliter kuruluş' olarak nitelendirmiş ve olası bir seçim güvenliği sorununda SADAT ve cumhurbaşkanlığını sorumlu tutmuştu. Programın sunucusu Uğur Dündar ise reklamın sadece bir kez yayınlandığını savunmuştu. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda SADAT'a yönelik sert ifadeler kullandı.
15 Ocak 2023
İşaretlediklerim