Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan, Van İl Seçim Kurulu Başkanı Murat Altundere'den mazbatasını aldı. DEM Parti, Van'da Büyükşehir Belediyesi ve 13 ilçe belediyesinin tamamını kazandı. Ancak, Zeydan'ın siyasi yasağının iptali kararı Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alındı ve mazbata ikinci en çok oyu alan AKP adayı Arvas'a verilmesine karar verildi. Bu karara tepkiler sonucu Yüksek Seçim Kurulu (YSK), mazbatanın Abdullah Zeydan'a verilmesine karar verdi.
5 Nisan 2024

Gençlik ve Spor Bakanı ve AKP İzmir 1. bölge birinci sıra adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen bir spor şöleninde konuşma yaptı. Konuşmasının sonunda 'Bu ülkenin evlatlarına her türlü imkanı sağlamaktan asla çekinmeyeceğiz' ifadesini kullandıktan sonra yurttaşlar tarafından yuhalandı. Olay, BirGün Gazetesi tarafından aktarıldı ve sosyal medyada paylaşıldı.
9 Mayıs 2023

Türkiye, Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Orkun'un iyi yönetimi ve Arda'nın etkili oyunuyla takım, genç ve oluşum sürecinde olmasına rağmen kendine güvenini artırdı. Maçın son dakikalarında Mert'in müthiş kurtarışıyla Türkiye galibiyeti korudu. Montella ve 'Bizim Çocuklar' inanılmaz bir başarıya imza attı.
3 Temmuz 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon oldu. Final maçında 41 sayı bulan Melissa Vargas, 'Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu' seçildi. Kupa töreninde altın madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan alan milli oyuncular, İstiklal Marşı'nın okunması ve kaptan Eda Erdem Dündar'ın kupayı kaldırmasının ardından büyük sevinç yaşadı.
4 Eylül 2023

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde iki yaşındaki Nisanur Ö., Furkan Sevinç tarafından cinsel saldırıya uğrayıp dövüldükten sonra hayatını kaybetti. Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, suçunu itiraf eden Sevinç'in yanı sıra annesi M.Ö. dahil dört kişi tutuklandı. İki diğer şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.
22 Mayıs 2023

Türkiye'nin tanınmış keman virtüözlerinden Suna Kan, 86 yaşında vefat etti. Sanatçının ölüm haberini piyanist Gülsin Onay sosyal medya üzerinden duyurdu. Suna Kan, 5 yaşında keman çalmaya başlamış ve 1946'da 'Harika Çocuk' olarak anılmaya başlamıştı. Devlet bursu ile yurt dışında eğitim gören ve Paris Konservatuarı'nı birincilikle bitiren Kan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda uzun yıllar solist ve başkemancı olarak görev yapmış ve 1971 yılında Devlet Sanatçısı unvanını almıştı.
11 Haziran 2023

Karaciğer ve böbrek nakli olan Selma Dilek ve Teoman Erdoğan, organ bağışının önemine dikkat çekmek için uluslararası şampiyonalarda yarışıyorlar. Türkiye'de 2022'nin başından itibaren 4 bin 322 organ nakli gerçekleşmiş ve 21 binden fazla hasta organ beklemekte. Dilek ve Erdoğan, kendi yaşadıkları zorlukları aşarak sporla uğraşmaya devam ediyor ve başarılar elde ediyorlar. Ancak sponsor bulma ve mevzuatla ilgili zorluklar yaşadıklarını belirtiyorlar. Dilek, organ nakli olanların da üretken ve aktif olabileceğini göstermek istiyor.
22 Ocak 2023

Adana merkezli iki ilde düzenlenen 'Kuyu-1' operasyonlarında, aralarında örgüt elebaşıları Mustafa Altınyüzük ve Ramazan Altınyüzük'ün de bulunduğu 51 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin tehdit, yağma, kasten öldürmeye teşebbüs ve yasa dışı silah ticareti gibi suçlara karıştığı tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele başkanlığının koordinesinde yapıldığını ve operasyonlarda beş ruhsatsız tabanca, 17 ruhsatsız av tüfeği ve çok sayıda dijital materyale el konulduğunu açıkladı.
29 Mayıs 2024

Ahmet Hakan, UEFA'nın Merih Demiral'a Bozkurt işareti yaptığı gerekçesiyle iki maç ceza vermesini eleştiriyor. Hakan, bu cezanın haksız ve çifte standartlı olduğunu savunarak, UEFA'nın benzer durumlarda daha hafif cezalar verdiğini belirtiyor. Yazıda, bu kararın Türk düşmanlığına dayandığı iddia ediliyor ve milli takımın bu duruma karşı daha motive olacağı vurgulanıyor.
6 Temmuz 2024

Polonya'da düzenlenen 3'üncü Avrupa Oyunları'nda Türk milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 50 kilo finalinde Fransız rakibi Wassila Lkhadiri'yi 5-0 yenerek altın madalya kazandı. Aynı oyunlarda kick boks branşında yarışan milli sporcu Emine Arslan da 52 kiloda İtalyan Nicole Perona'yı 3-0 mağlup ederek altın madalyaya ulaştı. Önceki gün ise milli boksör Busenaz Sürmeneli, 66 kiloda altın madalya elde etmişti.
2 Temmuz 2023

Van'da DEM Parti adayı Abdullah Zeydan, 220 bin 919 oy alarak seçimi kazanmasına rağmen Adalet Bakanlığı'nın son dakika kararıyla mazbatası verilmedi. İl Seçim Kurulu, mazbatayı ikinci sıradaki AKP adayı Abdullah Arvas'a verdi. Bu karar büyük tepki çekti ve sokakları hareketlendirdi. Ancak YSK, mazbatanın Zeydan'a iade edilmesine karar verdi, bu karar hem DEM Parti'yi hem de hükümet kanadından bazı isimleri sevindirdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, YSK'nın kararını kutladı.
3 Nisan 2024

EURO 2024 H Grubu'nda yer alan San Marino milli futbol takımı, üç maç üst üste gol atarak kendine ait bir rekoru kırdı. Takım, 17 Ekim'de Danimarka'ya karşı iki yıl sonra ilk golünü attı ve maçı 2-1 kaybetti. Ardından 17 Kasım'da Kazakistan'a 3-1 yenilmesine rağmen gol atma başarısını sürdürdü. En son olarak Finlandiya'ya 2-1 mağlup olmalarına karşın üçüncü maçta da gol atarak bu başarıyı pekiştirdi.
21 Kasım 2023

2010 yılında narkotik polisi tarafından gözaltına alınan ve işkenceye maruz kaldığı iddia edilen Onur Yaser Can'ın intihara sürüklenmesiyle ilgili davanın dördüncü duruşması gerçekleşti. Duruşmada, sanık polislerin Can'ı yakalama, büroya getirme ve doktor muayenesine götürme anlarına ilişkin yeni bir video izlendi. Savcı, polislerin 'resmi belgede sahtecilik' ve 'resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek' suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı 5 Haziran'a erteledi ve taraflara mütalaaya ilişkin süre verdi.
7 Nisan 2023

İsmail Kartal ve Alexander Blessin'in takımlarının çeyrek final öncesi stratejileri ve maçtaki performanslarına dair görüşleri aktarılmıştır. Kartal, ilk maçın farklı kazanılmasına rağmen çeyrek finali garantilemediklerini belirtirken, rotasyon yaparak farklı oyuncuları sahaya sürmüştür. Blessin ise oyuncularına anın tadını çıkarmalarını söylemiş, maçın sonucuna bakmaksızın yarını kutlayacaklarını ifade etmiştir. Maç, her iki takımın da tempolu oyunu ve stratejik hamleleriyle dikkat çekmiş, ancak ilk yarı golsüz sona ermiştir.
15 Mart 2024

Dünya Kupası Finali'nde kuralları çiğneyerek sahaya inen ve FIFA tarafından hakkında soruşturma başlatılan Nusret Gökçe, bir daha asla Dünya Kupası sahasına adım atmayacağını belirtti. Gökçe, sahaya reklam amacıyla girmediğini, sahada en az bin kişi olduğunu ancak sadece kendisinin konuşulduğunu ifade etti. Gökçe'nin sahaya girişi ve kupayla fotoğraf çektirmesi uluslararası yankı uyandırmıştı.
25 Haziran 2023

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Semih Kılıçsoy, takıma katkısı ve attığı gollerle dikkat çekiyor. 692 dakikada 7 gol atan Kılıçsoy için Beşiktaş yöneticisi Feyyaz Uçar, oyuncunun büyük takımların ilgisini çektiğini belirtti. Ancak, genç oyuncuların erken yaşta büyük takımlara transfer olmasının hem oyuncunun hem de mevcut takımın geleceği açısından olumsuz olabileceği vurgulanıyor. Bu durum, Fenerbahçeli Arda'nın Real Madrid'e transferi örneğiyle desteklenerek, büyük kulüplerin oyuncularını daha uzun süre tutarak hem takımın hem de oyuncunun gelişimine katkıda bulunması gerektiği ifade ediliyor.
8 Şubat 2024

Real Madrid'in Osasuna'yı 4-2 mağlup ettiği LaLiga'nın 29. hafta maçında, oyuna sonradan dahil olan Arda Güler, orta sahadan attığı şutla direği buldu. Forma şansı bulmakta zorlanan ancak fırsat bulduğunda dikkat çeken performanslar sergileyen Arda, bu maçta da yeteneğini sergiledi. Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, Arda'nın bu denemesi için 'Büyük bir yetenek ve özgüven' ifadelerini kullanarak genç oyuncuyu övdü.
16 Mart 2024

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu maçında Çaykur Rizespor ile karşılaştı. Maçın 12. dakikasında Zajc'ın golüyle öne geçen Fenerbahçe, 26. dakikada Sinan Osmanoğlu'nun golüne engel olamayarak beraberliği kabul etti. Ancak 89. dakikada Valencia'nın kafa golüyle Fenerbahçe maçı 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi ve Çaykur Rizespor turnuvadan elendi.
19 Ocak 2023

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın Essen şehrinde düzenlenen Açık Hava Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda klasik yay erkekler kategorisinde Slovenyalı Habjan Malavasic'i 6-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu. Bu zafer, Gazoz'un kariyerindeki ilk Avrupa şampiyonluğu olarak kaydedildi. Gazoz, daha önce 6 Ağustos 2023'te düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda da dünya şampiyonu olmuştu.
12 Mayıs 2024

Anadolu Ajansı tarafından derlenen bilgilere göre, Şampiyonlar Ligi'nde çeşitli 'en yaşlı rekorları' belirlendi. Pepe, 40 yıl 254 gününde Porto-Antwerp maçında gol atarak Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en yaşlı futbolcu unvanını aldı. En yaşlı şampiyon Paolo Maldini, en yaşlı finalist Edwin Van der Sar olarak kayıtlara geçti. Ayrıca Marco Ballotta, Gianluigi Buffon, Oleksandr Shovkovskiy, Mark Schwarzer ve Allan McGregor gibi isimler de en yaşlı oyuncular arasında yer aldı.
11 Kasım 2023
İşaretlediklerim