Beyoğlu'nda 'Dur' ihtarına uymayan şüphelilere ateş açılması sonucu Zuhal Ebrar Yıldız'ın vurularak ölümüne neden olan polis memuru Alper Demirsoy, 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan yargılandığı dava kapsamında tahliye edildi. İstanbul 45'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden duruşmada, olay yerine ait görüntülerin bilirkişi raporu okundu ve Yıldız'ın ölümüne neden olan gasp suçundan tutuklanan sanıklar tanık olarak dinlendi. Yıldız'ın ailesi sanığa ağır ceza verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık polisin tutuklu kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.
6 Haziran 2023

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin 2015 yılında Diyarbakır'da öldürülmesiyle ilgili davada, sanık üç polis hakkında beraat kararı verildi. Forensic Architecture tarafından hazırlanan raporda, Elçi'nin olay yerindeki üç polisten birinin ateşiyle öldürülmüş olabileceği belirtilmişti. Ancak soruşturmada Elçi'nin hangi silahtan çıkan kurşunla vurulduğu tespit edilemedi. Mahkeme, suçun sabit olmaması gerekçesiyle sanık polisler Mesut Sevgi, Fuat Tan ve Sinan Tabur hakkında beraat kararı verdi.
12 Haziran 2024

İstanbul Saraçhane Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde polise saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 65 kişiden 52'si, çeşitli suçlamalarla tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Bu suçlamalar arasında 'toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet', 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'kamu görevlisine direnmek' bulunmaktadır. Geri kalan 13 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları istenmiştir. Olaylar, Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericilerin Saraçhane'de polis tarafından durdurulması sonucu çıkan arbede ile başlamıştı.
4 Mayıs 2024

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Erzurum'un Karayazı ilçesinde seçim çalışmaları sırasında trafik kazası geçirdi. Kazada araçta sıkışan Beştaş, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı ve Karayazı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Beştaş'ın bilinci açık ve hayati tehlikesi bulunmuyor. Kazada yaralanan şoför ve ismi belirtilmeyen parti yöneticisi de hastaneye kaldırıldı.
13 Nisan 2023

6 Şubat'ta meydana gelen depremde yıkılan ve 72 kişinin ölümüne neden olan Adıyaman'daki İsias Oteli ile ilgili soruşturma tamamlandı. Adıyaman başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 11 sanık hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve sanıkların yargılanmasına 3 Ocak 2024'te başlanacak.
5 Aralık 2023

Antalya'nın Kepez ilçesinde meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan teleferik faciasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz dahil olmak üzere 5 kişi tutuklandı. Bu kişilerin tutuklanması, olayın sorumlularının belirlenmesi ve adaletin sağlanması açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Soruşturma, facianın nedenlerini ve sorumlulukları detaylı bir şekilde incelemeye devam ediyor.
14 Nisan 2024

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturmada 18 kişi tutuklandı, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da düzenlediği mitingin ardından Ateş'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu ve cinayetin aydınlatılması gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, adaletin tecelli etmesi gerektiğini belirterek, bu sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
27 Ocak 2023

Bolu'nun Yuva köyünde geçen yıl içme suyundan kaynaklanan zehirlenme sonucu 148 kişi hastaneye başvurmuş ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Bolu savcılığı, su deposunun yeterince temizlenmemesi ve gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle beş görevli hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı ve köy muhtarı dahil olmak üzere üç kişiye 'taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 15'er yıla kadar, diğer iki kişiye ise 'görevi kötüye kullanma' suçundan birer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
14 Temmuz 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucunda en az 6 bin 444 bina yıkıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem bölgesindeki incelemeler sırasında ihmali olanların hesap vereceğini belirtti. Diyarbakır başsavcılığı başta olmak üzere yedi şehirde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldığını ve teknik bilirkişi heyetlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Soruşturmalar, binaların yapımını üstlenen ve imara aykırı değişiklik yaparak yıkılmasına neden olan kişilerin tespiti üzerine yoğunlaşacak.
10 Şubat 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, kumar borcu nedeniyle husumetli iki grup arasında bir kıraathanede silahlı kavga çıktı. Kavgada beş kişi hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı, ancak üç kişi daha kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatarak güvenlik önlemlerini artırdı.
12 Mayıs 2023

İstanbul'da 1 Mayıs'ta Taksim'e yürümek isteyen ve yasağa direnen 47 kişi, sabaha karşı yapılan ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Sol Parti, Halkevleri, Sosyalist Mücadele İnisiyatifi, Devrimci Gençlik Dernekleri, Devrimci Hareket, Toplumsal Özgürlük Partisi ve Öğrenci Faaliyeti üyeleri bulunuyor. Çağdaş Hukukçular Derneği ve diğer gruplar, yapılan gözaltıların hukuksuz olduğunu ve Anayasa Mahkemesi kararlarını ihlal ettiğini belirtiyor.
3 Mayıs 2024

Spor Toto 1. Lig'de oynanan Göztepe-Altay maçında çıkan olaylar sonucu tutuklanan 19 kişiden 18'i serbest bırakıldı. Maç sırasında Altay tribünlerinden atılan fişek sonucu Göztepe taraftarlarından bazıları yaralanmış ve sahaya giren bir taraftar Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e saldırmıştı. İzmir başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 28 şüpheliden 19'u tutuklanmış, hazırlanan iddianamede sanıkların eylem planladıkları ve patlayıcı maddeleri stada soktukları belirtilmişti. İddianamede, bir sanık için 'kasten öldürmeye teşebbüs' dahil olmak üzere çeşitli suçlamalar yer alırken, İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi 18 sanığın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.
21 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklandı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Son olarak Doğukan Çep, S.K. ve U.E. isimli şüpheliler tutuklanırken, iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
7 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye ve Beşiktaş Kulübü'ne sportmenliğe aykırı hareket ve hakem hakkındaki açıklamalar nedeniyle 400 bin lira para cezası verdi. Ayrıca Galatasaray'a 329 bin lira, Başakşehir'e 112 bin lira, Ankaragücü'ne 172 bin lira, Gaziantep FK'ye 300 bin lira, Çaykur Rizespor'a 112 bin lira ve Hatayspor'a 139 bin lira para cezası verildi. Adana Demirspor, Trabzonspor, Başakşehir, Ankaragücü, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çaykur Rizespor'da bazı taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi.
7 Eylül 2023

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında gerçekleşen Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar sebebiyle 12 şüpheliden 7'si adliyeye sevk edildi. Maç sırasında ve sonrasında sahaya yüzlerce su şişesi, meşale, bozuk para ve çakmak atıldı, bazıları Fenerbahçeli futbolculara isabet etti. Maçın bitimiyle birlikte Trabzonspor taraftarları sahaya inerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı, güvenlik güçleri durumu kontrol altına almakta yetersiz kaldı. İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu olaylarla ilgili soruşturma başlattı.
20 Mart 2024

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de üç katlı bir binanın çökmesi sonucu yedi kişinin yaralı olarak kurtarıldığını ve enkaz altında kalan iki kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Çökmenin nedeni henüz belirlenemedi. Olay yerine itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Bina 1988 yapımı olup, adli ve idari süreçlerin devam edeceği belirtildi.
2 Haziran 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşanan ölüm, yaralanma ve yıkımlarla ilgili olarak ihmalkarlık ve hukuksuzluklar nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, Türk Kızılay Derneği ve AFAD yetkilileri dahil olmak üzere sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Resmi verilere göre depremlerde 44 bin 374 kişi hayatını kaybetti. TİP, bu suç duyurusunu 'asrın davasının iddianamesine bir ek niteliğinde' olarak kamuoyuna sunduğunu belirtti.
27 Şubat 2023

TEM Otoyolu Silivri mevkisinde bir hafriyat kamyonunun sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek iki otomobile çarpması neticesinde altı kişi hayatını kaybetti, üç kişi yaralandı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve kaza nedeniyle otoyolda trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.
27 Mart 2023

Tokat-Sivas kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, otobüs muavini Mert Balcı hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı. Kaza sonrası AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
1 Şubat 2023

43 işçinin hayatını kaybettiği Amasya maden faciasında Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) yüzde 100 kusurlu bulundu. Bilirkişi heyeti, TTK'nın özellikle havalandırmadaki kusura dikkat çekti. Faciada yaşamını yitiren işçilerden Aziz Köse'nin ailesinin TTK aleyhine açtığı davada verilen bilirkişi raporu, Bartın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın dosyasına girdi.
28 Eylül 2023
İşaretlediklerim