Şarkıcı Yeşim Salkım, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Salkım'a yönelik suç duyurusu, Seyhan Soylu tarafından yapılmıştı. İstanbul 36'ıncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Salkım'ın suçsuz olduğuna karar verildi. Salkım, mahkeme sonrası yaptığı açıklamada, kimseye hakaret etmediğini ve adliyelerin gereksiz yere meşgul edildiğini ifade etti.
5 Nisan 2023

Çankırı'da bir dolandırıcı, telefonla ulaştığı kişiyi FETÖ ile ilişkilendirme korkusu yaratarak banka hesabına 440 bin lira yatırmaya ikna etti. Ayrıca mağdurun evine giderek ziynet eşyası da alan zanlı, toplamda yaklaşık 1 milyon lira dolandırdı. Mağdurun şikayeti üzerine yapılan araştırmalar sonucu Ankara'da ikamet eden zanlı yakalandı ve tutuklandı. Olayla ilgili diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
20 Ocak 2023

İstanbul Kartal'da bisikletli bir kadını otomobiliyle takip edip aracının içinde uygunsuz hareketler yaptığı iddia edilen E.N.K isimli şüpheli, polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Şüpheli, ifadesinde kadını özellikle takip etmediğini ve tacizde bulunmadığını savunarak, araçta başka bir kadının da olduğunu ancak görünmediğini iddia etti. Olay, Kartal sahil yolunda gerçekleşti ve şüpheli 'teşhir suretiyle cinsel taciz' suçundan tutuklandı.
15 Kasım 2023

Diyarbakır'da 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğa işkence yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan bir emniyet amiri ve bir polis, yapılan itiraz sonucu tutuklandı. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıklamış ve suç duyurusunda bulunmuştu. Daha önce gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklanmış, emniyet amiri A.O ve diğer polis ise itiraz üzerine tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Polislerin ifadelerinde çelişkiler olduğu belirtilmişti.
28 Mart 2023

HEDEP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, eski Diyarbakır belediye başkanı Gültan Kışanak'ın azami tutukluluk süresinin dolduğunu ve tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Kışanak, 'örgüt propagandası' suçlamasıyla yargılandığı dosyanın Malatya Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ettiği, diğer suçlardan dosyalarının da Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde olduğu belirtildi. Kışanak'ın toplam tutukluluk süresinin 25 Ekim 2023'te yedi yılını doldurduğuna dikkat çekildi. Beştaş, uzun tutukluluk hallerinin insan hak ve hürriyetleri önündeki engellerden birisi olduğunu vurguladı.
26 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun PKK yöneticisiyle yan yana gösterildiği montajlı bir videoyu mitinglerde kullanması ve bu videoyu 'kıvrak zeka ürünü' olarak övmesi üzerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, videonun montajlı olup olmadığının önemli olmadığını, gerçeklerin zaten bilindiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu ise Erdoğan'a 'montajcı sahtekar' diyerek tepki göstermişti.
24 Mayıs 2023

Dilan ve Engin Polat çifti, 'kara para aklama' dahil altı suçtan tutuklandı. Çift, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımları ve para aklama, vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. Anadolu başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, çiftin mal varlıklarına el konulmuş ve gözaltına alınmışlardı. Savcılık, çiftin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma', 'Vergi Usul Kanunu'na muhalefet', 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunu'na muhalefet' suçlarından tutuklanmalarını talep etti.
5 Kasım 2023

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla gözaltına alındı. Paylaşımlarını tepkiler üzerine silen Ercan, Malatya başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Elazığ'da gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ercan, savcılık sorgusunun ardından yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 Mart 2023

Şair Ahmet Telli, 2017'de bir basın açıklamasında okuduğu şiirler nedeniyle 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamasıyla yargılandı. Ankara 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Telli'nin üzerine atılı suçu işlediği belirtilerek 10 ay hapis cezasına hükmedildi. Telli, savunmasında aydın sorumluluğuyla hareket ettiğini ve beraatini talep ettiğini belirtti. Mahkeme, verilen cezayı erteledi.
4 Temmuz 2023

Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal, Mardin'deki evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındı. Kanbal'ın bilgisayarına el konuldu ve terörle mücadele şubesine götürüldü. Gözaltı gerekçesi henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023

Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi ile ilgili usulsüzlük iddialarını sosyal medyada dile getirdikten sonra Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonrası korumalar gözaltına alındı ve 'silahla kasten yaralama' suçundan tutuklandı. Bitlis Valiliği, saldırıya karışan kişilerin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
18 Haziran 2023

Belçika'da marihuana örgütü lideri olarak bilinen İngiltere uyruklu Mohammed Zakir Miah ve Vietnam'da ağır yaralama suçundan aranan Çin uyruklu Chen Xuefeng, İstanbul'da gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu gelişmeyi Twitter hesabından duyurdu. Yakalanan şahısların İstanbul'un Büyükçekmece ilçesinde olduğu belirtildi.
15 Aralık 2023

İzmir'in Çeşme ilçesinde bir eğlence mekanında çıkan silahlı kavgada bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, biri ağır yedi kişi yaralandı. Olayın ardından şüphelilerin kaçtığı otomobil, İnönü Caddesi’nde boş bir arsada bulundu. Polis ve jandarma ekipleri, zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
19 Ağustos 2023

İstanbul'da H.Y. adlı kadın, sürekli olarak U.Ç. isimli şahıs tarafından telefonla rahatsız edildiğini ve ölüm tehditleri aldığını belirterek sosyal medyada yardım çağrısında bulundu. Kadının iş yerini arayarak işten ayrılmasına neden olan U.Ç., yapılan incelemeler sonucu gözaltına alındı. U.Ç.'nin sorgulanması sonucunda 'hakaret', 'tehdit' ve 'özel hayatın gizliliğinin ihlali' suçlarından üç dosya olduğu ve hakkında uzaklaştırma kararı bulunduğu tespit edildi. Ayrıca şüpheliye elektronik kelepçe takılacağı öğrenildi.
29 Aralık 2023

Antalya'nın Serik ilçesinde bir okulun bahçesindeki Atatürk büstüne balyozla zarar veren şüpheli tutuklandı. Olay, Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulunun bahçesinde meydana geldi. Güvenlik kamerası görüntülerinden yüzünde maske bulunan bir kişinin balyozla büste zarar verdiği belirlendi. Polis ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerinden şüphelinin O.G. olduğunu tespit etti ve gözaltına aldı. Şüpheli, ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
17 Ağustos 2023

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, İzmir'den Osmaniye'ye gönderilen HDP'nin yardım TIR'ına polis tarafından 'valilik izni olmadığı' gerekçesiyle el konulduğunu ve HDP Osmaniye İl Eşbaşkanı Celal Eker'in darp edilerek gözaltına alındığını belirtti. Ayrıca TIR şoförü ve iki gönüllü de gözaltına alındı. HDP Koordinasyon Merkezi, Osmaniye'de HDP seçmeninin bulunduğu mahallelere yeterince yardım dağıtılmadığı için TIR'ın gönderildiğini ifade etti. Peköz, Twitter üzerinden iktidarı yardım engellemekle suçlayarak tepki gösterdi.
12 Şubat 2023

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile yaşanan polemik sonrasında 'kamu görevlisine alenen hakaret' suçlamasıyla yargılanacak. İmamoğlu'nun 28 aya kadar hapis cezası alması talep ediliyor. Suçlamalar, İmamoğlu'nun Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi açılışında Yazıcı'yı eleştiren ifadelerine dayanıyor. İmamoğlu, suçlamaları reddediyor ve şikayetin ciddiyetten uzak olduğunu savunuyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı başka bir dava da devam ediyor ve bu davanın sonucu siyasi yasak getirebilir.
14 Temmuz 2023

Gazeteci Serdar Akinan, YouTube kanalındaki videoları nedeniyle 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma', 'tehdit', 'hakaret' ve 'terörle mücadelede görev alanları hedef göstermek' suçlamalarıyla gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve hakkında soruşturma yürütülen Akinan, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, ancak yurtdışına çıkış yasağı getirildi ve haftada iki gün karakola imza atması şartı konuldu. Akinan, ifadesinde YouTube'da yayınladığı videolar ve konuk ettiği Muhammed Yakut ile ilgili soruları yanıtladı. Akinan'ın gözaltına alınmasının ardından Yakut'un YouTube kanalı da erişime engellendi.
19 Nisan 2023

Müzisyen Emel Çiftçi, Ankara ve Batman'da başlatılan soruşturmalar kapsamında 'terör örgütü üyeliği' ve 'terör örgütü yöneticiliği' iddiasıyla tutuklandı. Çiftçi'nin kanser tedavisi gördüğü ve acil ameliyat olması gerektiği belirtildi. Çiftçi'nin tutuklanmasına gizli tanık beyanları, MASAK Mali Analiz raporları, HTS analiz raporları ve otel konaklamaları suçlama konusu yapıldı. Çiftçi, Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.
22 Ağustos 2023
İşaretlediklerim