Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden yeni bir fragman yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olup, 1920'li yılların başına izleyicileri götürüyor. Tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine zamansız ve evrensel bir hikaye sunan film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
2 Kasım 2023

Ziya Demirel'in yönettiği ve başrollerini Ece Yüksel, Serkan Keskin ve Denizhan Akbaba'nın paylaştığı 'Ela ile Hilmi ve Ali' adlı film, 26 Eylül'de BluTV'de izleyiciyle buluşacak. Film, Adana Altın Koza Film Festivali'nden 'en iyi film' dahil yedi ödülle dönmüştü. Ayrıca, Ece Yüksel'e üç ayrı festivalden 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazandırmıştı. Film, aynı apartmanda yaşayan farklı yaşlara ve dünyalara sahip Ela, Hilmi ve Ali'nin hikayesini anlatıyor.
26 Eylül 2023

Farah Zeynep Abdullah'ın başrolünde yer aldığı 'Bihter' filminden ilk tanıtım yayınlandı. Film, Halit Ziya Uşaklıgil'in ikonik eseri 'Aşk-ı Memnu'nun yeniden yorumu olarak, tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklık üzerine bir hikaye sunuyor. Filmin yönetmenliğini Mehmet Binay ve Caner Alper üstlenirken, senaryosunu Merve Göntem yazdı. Film, 16 Kasım'da Prime Video'da izleyiciyle buluşacak.
24 Ekim 2023

Ankara Film Festivali'nin bu yılki onur ödülleri Nur Sürer, Cahit Berkay, Mustafa Ayaz, Merve Dizdar ve Burak Çevik'e verilecek. Ödüller, 2-10 Kasım tarihlerinde düzenlenecek festivalin açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek. 'Aziz Nesin Emek Ödülü' oyuncu Nur Sürer'e, 'Sanat Çınarı Ödülü' ressam ve akademisyen Mustafa Ayaz'a, 'Kitle İletişim Ödülü' ise müzisyen Cahit Berkay'a sunulacak. 'Vakıf Özel Ödülü' ise Merve Dizdar ve Burak Çevik'e verilecek.
9 Ekim 2023

Amazon Prime Video, ilk yerli Amazon Original filmi 'Rüyanda Görürsün'ü 3 Şubat Cuma günü yayınlamaya hazırlanıyor. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, zengin iş insanı Engin ile orta sınıf aileden gelen Pelin'in bir partide yollarının kesişmesi ve ardından kendilerini evli olarak buldukları fantastik bir hikayeyi izleyiciye sunuyor.
13 Ocak 2023

Netflix'in popüler yerli yapımı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu 14 Aralık'ta izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Dizinin başrollerinde Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol yer alıyor. İlk sezonda yaşanan olayların ardından, karakterler Aslı ve Lale'nin medya sektöründe ayakta kalma mücadelesi ve kuşaklar arası çatışma yeni sezonda da devam edecek. Dizi, ormandaki aslanlar ve avcı kuşun mücadelesini simgeleyerek, farklı kuşakların medya sektöründeki çekişmelerini konu alıyor.
15 Kasım 2023

2015 yılında Mersin'in Tarsus ilçesinde evine gitmek üzere bindiği minibüste kaçırılarak öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın hayatı film oluyor. Cinayet, Türkiye'deki kadın cinayetleri açısından dönüm noktası olmuş ve ülke genelinde protesto eylemlerine neden olmuştu. Filmin yönetmeni ve senaristi Seçil Çelebi ile yapımcısı Mahmut Şirin, filmin hazırlıklarının yakında başlayacağını belirtti. Film, Duru Film Yapım tarafından çekilecek.
5 Ekim 2023

Perihan Mağden'in romanından uyarlanan 'Biz Kimden Kaçıyorduk Anne?' adlı dizi, Netflix'te 24 Mart'ta yayımlandı ve ilk hafta en çok izlenenler listesinde dünya genelinde ilk üçe yerleşti. Melisa Sözen'in başrolünde olduğu ve gerilim türündeki dizi, kaçak bir hayat süren anne ve kızının hikayesini anlatıyor. Dizi, yayımlandığı ilk üç günde 19 milyon 410 bin saat izlenme ile 'Dili İngilizce Olmayan Diziler' listesinde üçüncü sıraya yerleşti ve Netflix'in yerli dizileri arasında en iyi açılışı yapan yapım oldu.
30 Mart 2023

Bu hafta sinemalarda altı yeni film vizyona girdi. Bunlar arasında Grammy ödüllü şarkıcı Taylor Swift’in ABD’de rekorlar kıran turne filmi ve Altın Palmiye ödüllü 'Bir Düşüşün Anatomisi' bulunuyor. Ayrıca, Aras Bulut İynemli'nin Mustafa Kemal Atatürk'ü canlandırdığı 'Atatürk 1881-1919', korku türündeki 'Freddy’nin Pizza Dükkanında Beş Gece', Mısır yapımı 'Yüz Yüze' ve yerli korku filmi 'Zir-i Cin 2' de vizyona giren filmler arasında.
3 Kasım 2023

Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, 'Bir İstanbul Üçlemesi' adlı filminin içkili sahneler içerdiği için Netflix Türkiye tarafından kabul edilmediğini belirtti. Film, 43'üncü İstanbul Film Festivali'nde izleyici ile buluştu. Özpetek, filmi Netflix İtalya'nın kabul ettiğini fakat Türkiye'nin içerik politikaları nedeniyle almadığını ifade etti. Yönetmen, bu durumu eleştirerek Türkiye'deki içerik kısıtlamalarına dikkat çekti.
23 Nisan 2024

Serdar Akar'ın yönettiği ve sekiz kadının hikayesini anlatan 'Kadınlara Mahsus' filmi 17 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşacak. Nergis Otluoğlu'nun senaryosunu yazdığı film, 'Kadın kadının kurdu değil, yurdudur' sloganıyla tanıtılıyor ve yeni bir başlangıç arayan sekiz kadının kamp deneyimini konu alıyor. Melisa Aslı Pamuk, Ceyda Düvenci ve diğer tanınmış oyuncuların rol aldığı filmin fragmanı da yayımlandı.
31 Ocak 2023

Amazon Prime Video, Türkiye pazarına girdikten sonra ilk yerli içeriği olan 'Rüyanda Görürsün' filminin tanıtımını yayımladı. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, 3 Şubat Cuma günü izleyicilerle buluşacak.
20 Ocak 2023

26'ncı Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 'Daha Fazlası, Daha Azı Değil' temasıyla Ankara'da başlıyor. Festival, dünyanın dört bir yanından kadın yönetmenlerin filmlerini izleyiciyle buluşturacak ve filmler sonrasında gerçekleşecek söyleşiler ve panellerle kadınların birbirine ilham ve güç vermesi amaçlanıyor. Açılış töreninde Tilbe Saran, Asiye Dinçsoy, Belmin Söylemez, Selda Taşkın ve Öyküsu Özyürek'e çeşitli ödüller takdim edilecek. Festival, 1 Haziran'dan itibaren Büyülü Fener Kızılay Sineması'nda film gösterimlerine devam edecek.
31 Mayıs 2023

'Kaybedenler Kulübü Yolda' filmi, vizyona girdikten beş yıl sonra 13 Ocak Cuma günü Netflix'te yayınlandı. İlk filmi büyük ilgi gören ve 485 bin 580 kişi tarafından izlenen 'Kaybedenler Kulübü'nün devam filmi, 570 bin 373 kişi tarafından izlenmiş ve 10 hafta gösterimde kalmıştı. Nejat İşler ve Yiğit Özşener'in başrollerini paylaştığı film, televizyonlarda ve dijital platformlarda gösterilmeyi bekleyen izleyiciler için Netflix kütüphanesine eklendi.
9 Ocak 2023

Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği ve 76'ncı Cannes Film Festivali'nde 'en iyi kadın oyuncu' ödülünü kazanan 'Kuru Otlar Üstüne' filminin ilk sahnesi yayınlandı. Film, Cannes Film Festivali'nde 11 dakika ayakta alkışlanmış ve eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı. Filmin konusu, tacizle suçlanan bir resim öğretmeninin yaşadıklarını ve bu süreçte tanıştığı başka bir öğretmenle ilişkisini ele alıyor. İlk sahnede Merve Dizdar ve Deniz Celiloğlu'nun karakterlerinin sohbeti gösteriliyor.
6 Haziran 2023

Mehmet Eroğlu'nun romanından uyarlanan 'İyi Adamın 10 Günü' filmi, özel dedektif Sadık'ın maceralarını anlatıyor. Film, mafya ve suç dünyasını konu almakta ve Nejat İşler başta olmak üzere birçok tanınmış oyuncuyu kadrosunda barındırıyor. Gerilim türünde olan yapım, 10 Şubat'ta Netflix platformunda izleyici ile buluşacak.
13 Ocak 2023

Netflix, Aralık ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Bu içerikler arasında 'La Casa de Papel' dizisinin spin-off'u 'Berlin', Birce Akalay ve Miray Daner'in başrollerini paylaştığı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu ve Zack Snyder'ın yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon – Part One: A Child of Fire' bulunuyor. Ayrıca, 'The Crown' dizisinin son sezonunun ikinci kısmı, Leonard Bernstein'ın hayatını anlatan 'Maestro' filmi ve çeşitli stand-up gösterileri de Aralık ayında izleyicilerle buluşacak.
24 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Beyoğlu Sineması işbirliğiyle düzenlenen 'Ayın Yönetmeni' programında Mayıs ayı konuğu olarak Zeki Demirkubuz seçildi. Demirkubuz'un 'Hayat', 'Yeraltı', 'Yazgı' ve 'Bulantı' filmleri Mayıs ayı boyunca ücretsiz olarak gösterilecek. 'Yazgı' filminin gösterimi sonrası Olkan Özyurt moderatörlüğünde bir söyleşi düzenlenecek ve 'Hayat' filminin gösterimi sonrasında ise Janet Barış ve Engin Ertan ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.
6 Mayıs 2024

Yüksel Aksu'nun yönettiği ve İsmail Hacıoğlu'nun Cem Karaca'yı canlandırdığı 'Cem Karaca'nın Gözyaşları' filminin tanıtım afişi yayınlandı. Afişin yayınlanmasının ardından sosyal medyada, afişteki görselin Cem Karaca'ya mı yoksa İsmail Hacıoğlu'na mı ait olduğu konusu tartışıldı. Film, 19 Ocak 2024'te sinemalarda gösterime girecek.
3 Kasım 2023

Bülent Emrah Parlak ve Burcu Gönder, üç yıl önce boşanmalarının ardından 'Üç Günlük Dünya' adlı komedi filminde bir araya geldi. Film, 21 Nisan'da vizyona girecek ve Parlak ile Gönder, filmde karı-koca rollerini canlandıracak. Caner Erzincan'ın yönettiği filmde, birçok tanınmış oyuncu da yer alıyor. Hem Parlak hem de Gönder, eski eşler olarak aynı projede yer almanın mizahını yaptıklarını ve işlerini profesyonelce yürüttüklerini belirtiyor.
19 Ocak 2023
İşaretlediklerim