Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği, 2024 yılının ocak ve şubat aylarını kapsayan dönemde Türkiye'de en çok satılan otomobil markalarının listesini yayınladı. Listeye göre, Fiat 13 bin 560 adetle en çok satılan marka oldu. İkinci sırada Renault 12 bin 903 adetle yer alırken, Citroen 7 bin 730 adetle üçüncü sırada yer aldı. Listede ayrıca Ford, Volkswagen, Toyota, Opel, Peugeot, Chery ve Hyundai markaları da en çok satılanlar arasında gösterildi.
4 Mart 2024

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO otobüsleri, ANKARAY ve metrolarda 2021-2022 yıllarında unutulan eşyalar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen bir açık artırmayla satıldı. Açık artırmada bisiklet, televizyon, cep telefonu, boks eldiveni, fotoğraf makinesi ve müzik aleti gibi iki binden fazla ürün yer aldı. Eşyalar, sahiplerine bir yıl içinde ulaşılamaması durumunda satışa sunuluyor ve bu süreç, EGO'nun internet sitesinde duyuruluyor.
25 Şubat 2024

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, British American Tobacco (BAT) ürünlerinin düşük kar marjı nedeniyle satılmayacağını açıkladı. Dündar, BAT'nin satış politikaları ve yüksek komisyonlar nedeniyle karlarının sıfıra indiğini belirtti. Yaklaşık iki hafta önce Kent Drange Blue ürününü boykot eden bayiler, olumsuz geçen görüşmeler sonucu BAT'nin tüm ürünlerini raflarından kaldırma kararı aldı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu da boykota katılacağını duyurdu.
30 Nisan 2024

2014 yılında Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiren Papa Fransuva, mütevazı taleplerde bulunarak sadece yerli üretim bir otomobil kullanmıştı. Buna karşın, Necati Doğru'nun yazısında belirttiğine göre, Diyanet İşleri Başkanı 2014 yılından bu yana sürekli olarak lüks ve pahalı ithal otomobiller kullanmaktadır. En son olarak Mekke ziyaretlerinde kullanılmak üzere lüks bir SUV aracın tahsis edildiği ortaya çıkmıştır. Doğru, bu durumu eleştirerek Diyanet İşleri Başkanı'nın bu lüks tüketimine dikkat çekmiştir.
5 Mayıs 2024

Genel Güvenlik Regülasyonları 2 (GSR 2), 7 Temmuz 2024'te yürürlüğe girecek. Bu düzenleme, Avrupa Birliği tarafından 27 Kasım 2019'da açıklanmıştı ve Türkiye'de 6 Nisan'da kesinleşti. GSR 2, acil durum frenleme asistanı, sürücü yorgunluk algılama sistemi, alkol kilidi hazırlığı gibi birçok güvenlik özelliğini zorunlu kılacak. 7 Temmuz'dan sonra bu düzenlemelere uymayan araçların satışı yasaklanacak, bu nedenle markalar kampanyalar düzenleyerek fiyatları düşürdü.
17 Haziran 2024

Elektrikli otomobil piyasasında Çinli üreticiler, düşük maliyet avantajı sayesinde küresel rekabette önemli bir yer edindi. Avrupa, Japon ve Amerikan markalarıyla rekabet eden Çinli firmalar, Avrupalı rakiplerine göre yarı fiyatına benzer nitelikte araçlar üretebiliyor. Ancak, ABD'nin 2022'de çıkardığı Enflasyonu Düşürme Yasası kapsamında yerli elektrikli araç üreticilerine verilen sübvansiyonlar, Çin tarafından Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) şikayet konusu yapıldı. Çin, bu sübvansiyonların haksız rekabet oluşturduğunu ve uluslararası ticaret kurallarına aykırı olduğunu savunuyor.
30 Mart 2024

İçişleri Bakanlığı, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde bir değişiklik yaparak B sınıfı ehliyet sahiplerinin, belirli koşullar altında 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilmesine olanak tanıdı. Bu koşullar arasında en az iki yıl B sınıfı ehliyet sahibi olmak, gerekli sağlık şartlarını karşılamak ve belirlenen direksiyon eğitimini tamamlayıp uygulama sınavından başarılı olmak yer alıyor. Yeni düzenleme yalnızca şahsi kullanım için geçerli olup, ticari amaçla kullanılan motosikletler bu kapsam dışında bırakıldı.
10 Şubat 2024

Euro NCAP, yeni otomobillerde yaygınlaşan dokunmatik ekranların sürücüler için tehlike oluşturduğunu ve bazı temel kontrollerin fiziksel düğmelerle yapılması gerektiğini savunuyor. 2026'da yapılacak yeni testlerle, üreticilerin temel işlevler için fiziksel kontroller kullanmaya teşvik edileceği belirtiliyor. Euro NCAP'in bu tavsiyesi, otomobil üreticilerinin dokunmatik ekran kontrollerine olan güvenini yeniden değerlendirmesine neden olabilir.
12 Mart 2024
İşaretlediklerim