Tureks Turunç Madencilik (MARBL) şirketinin halka arz tarihi belirlendi. Şirket hisseleri 2-3 Kasım tarihlerinde halka arz edilerek talep toplanacak. Sermaye Piyasası Kurulu'nun 27 Ekim tarihli kararıyla şirketin halka arzı onaylanmıştı. Şirket paylarının tamamı eşit dağıtım yöntemiyle ve pay başına 10 lira 97 kuruştan halka arz edilecek.
31 Ekim 2023

Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayıyla halka arz edilen Tureks Turunç Madencilik, 8 Kasım 2023 tarihinden itibaren Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacak. Şirketin hisseleri 2-3 Kasım tarihlerinde halka arz edilmiş ve talep toplanmıştı. Şirketin borsadaki işlem kodu 'MARBL' olarak belirlenmiş ve hisse başına fiyat 10 lira 97 kuruş olarak açıklanmıştır.
7 Kasım 2023

Avrupakent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, halka arz edilmek üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu. Şirketin halka arz süreci, SPK'nın başvuruyu onaylamasıyla başlayacak. Şirketin izahname bilgilerine göre, 100.000.000 TL nominal değerli payların 'bireysele eşit dağıtım yöntemiyle' dağıtılması planlanıyor. Halka arzın konsorsiyum liderliğini İnfo Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ yürütecek.
4 Kasım 2023

Sermaye Piyasası Kurulu, sekiz şirketin toplamda 2 milyar 509 milyon lira değerindeki borçlanma aracı ihracı ve dört şirketin toplam 575 milyon 335 bin 775,04 lira değerindeki bedelsiz sermaye artırımı başvurularını onayladı. Ayrıca, SPK, belli başlı şirketlerin pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerle ilgili olarak iki kişiye toplamda yaklaşık 1,2 milyon lira tutarında idari para cezası uyguladı. Türkiye'de yerleşik kişilere yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptıran 26 internet sitesine erişim engeli getirilmesi kararı da alındı.
16 Haziran 2023

Narlı Feribot İşletmeciliği AŞ, halka arz sürecini başlatmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) resmi başvuruda bulundu. Şirket, 7.500.000 TL nominal değerli payları 'eşit dağıtım yöntemiyle' halka sunmayı planlıyor. Halka arz sürecinin konsorsiyum liderliğini A1 Capital Yatırım Menkul Değerler AŞ üstlenecek.
22 Kasım 2023

2023 yılında Borsa İstanbul'da 47 şirket halka arz edildi ve bu şirketlerin toplam halka arz büyüklüğü 59,8 milyar lira oldu. Halka arz edilen hisseler, yatırımcılara kısa sürede büyük getiri sağladı. Şu anda 80 şirket, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) halka arz için onay bekliyor. Onay bekleyen şirketler arasında n11, Rönesans Enerji, Tavuk Dünyası, Kızılay İçecek, Golda Gıda ve Penti gibi markalar bulunuyor.
30 Ekim 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sasa Polyester Sanayi'nin bedelli sermaye artırımı başvurusunu ve Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret, İstanbul Faktoring, Eko Faktoring, DYO Boya Fabrikaları Sanayi ve Ticaret, Koç Fiat Kredi Finansman şirketlerinin borçlanma aracı ihracı başvurularını onayladı. Ayrıca, SPK, yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 23 internet sitesine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.
28 Temmuz 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ, Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret AŞ, İhlas Haber Ajansı AŞ, Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T. AŞ, Doğu Aras Enerji Yatırımları AŞ ve Otto Holding AŞ'nin sermaye artırım taleplerini onayladı. Ayrıca, sekiz şirketin toplamda 53 milyar 725 milyon liralık borçlanma aracı ihracına, bir gayrimenkul yatırım fonunun kurucu değişikliğine, on iki portföy yönetim şirketinin sermaye artırım taleplerine ve bir girişim sermayesi yatırım ortaklığının sermaye artırımına ilişkin ihraç belgesine onay verdi.
22 Haziran 2023

Sermaye Piyasası Kurulu, Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi'nin 96 milyon lira tutarındaki bedelsiz sermaye artırımına onay verdi. Aynı bülten içerisinde E-Data Teknoloji ve Mavi Giyim'in de sermaye artırımlarına onay çıktığı belirtildi. Ayrıca, IHY Bağımsız Denetim ve Yeminli Mali Müşavirlik ile Talya Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık Şirketine ve Ahmet Erdoğan'a mevzuata aykırılıklar sebebiyle idari para cezaları uygulandı. SPK, yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptıran 24 internet sitesine erişim engeli için hukuki işlemlerin başlatılmasına karar verdi.
12 Mayıs 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hateks Hatay Tekstil İşletmeleri AŞ'nin (HATEK) pay piyasasındaki işlemlerinde 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 107'nci maddesinde belirtilen fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması sebebiyle üç kişiye altı ay süreyle geçici işlem yasağı uygulama kararı aldı. Bu madde, işlem bazlı piyasa dolandırıcılığını ve sermaye piyasası araçlarının fiyatlarının sağlıklı biçimde oluşmasını engelleyen davranışları kapsıyor.
18 Ocak 2024

Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla, Türk Ticaret Kanunu'na göre anonim şirketlerin en az esas sermaye tutarı 50 bin liradan 250 bin liraya, halka açık olmayan anonim şirketlerin kayıtlı sermaye sistemine göre en az başlangıç sermayesi tutarı 100 bin liradan 500 bin liraya yükseltildi. Aynı zamanda limited şirketlerin en az esas sermaye tutarı 10 bin liradan 50 bin liraya çıkarıldı.
25 Kasım 2023

Çikolata üreticisi Patiswiss'in CEO'su Elif Aslı Yıldız, şirketin halka arzını yakında açıklayacaklarını belirtti. Halka arz için hazır olduklarını ve bunun yakın zamanda duyurulacağını ifade etti. Ancak halka arzın ne zaman duyurulacağına dair bir tarih paylaşılmadı.
9 Ekim 2023

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto paraların ihracı, satışı ve dağıtımı için yetkilendirilmiş şirketlerin listesini yayınladı. SPK, faaliyet başvurusu ve tasfiye beyanında bulunan şirketleri açıkladı. Eksik veya yetersiz bilgi ileten şirketler listeye dahil edilmedi. Kuruluşların yetkilendirilmesi için ikincil mevzuatın yürürlüğe girmesi ve SPK'ya başvuru yapmaları gerekecek.
6 Ağustos 2024

Ton balığı üreticisi Dardanel, sermayesinin yüzde 17,06'sını yurtdışında yerleşik bir yatırımcıya satmayı planladığını açıkladı. Şirketin hakim ortağı Niyazi Önen Holding A.Ş., bu satışın borsa dışı bir işlemle gerçekleştirileceğini ve şirket sermayesinin yüzde 51,5'lik kısmının sahibi olarak kalacaklarını belirtti. Bu karar, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) duyuruldu.
29 Kasım 2024

Ton balığı üreticisi Dardanel, borsada işlem görmeyen hisselerinin yüzde 17,06'sını yurtdışında yerleşik bir yatırımcı kuruluşa satmayı planlıyor. Şirketin hakim ortağı Niyazi Önen Holding A.Ş., bu satış için yönetim kurulu kararı aldığını ve görüşmelere başlanacağını duyurdu. Satış işlemi tamamlandığında, Dardanel'in sermayesinin yüzde 51,5'lik kısmı Niyazi Önen Holding A.Ş.'de kalmaya devam edecek.
29 Kasım 2024

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), Hazine mülkiyetindeki HES Hacılar Elektrik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Boyçelik Metal A.Ş. ve Bizim Menkul Değerler A.Ş.'yi satışa çıkardı. HES Hacılar A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisseleri ve Boyçelik Metal A.Ş.'nin yüzde 27,49 oranındaki hisseleri 22 milyar lira muhammen bedel üzerinden satışa sunulacak. Bizim Menkul Değerler A.Ş.'nin yüzde 100 oranındaki hisseleri ise 380 milyon lira muhammen bedel üzerinden satışa çıkarıldı. İhaleler 13 ve 28 Ağustos tarihlerinde yapılacak.
9 Temmuz 2024

Çayırhan Termik Santrali ve Çayırhan Linyit İşletmeleri'nin özelleştirilmesi kararı, açık ihale yöntemi yerine pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilecek. İhale sürecinde, kapalı zarfla teklif alınacak ve ardından açık artırma yapılacak. İhale şartnamesi alan şirketler arasında Cengiz Holding, Limak Holding ve Kolin İnşaat gibi AKP döneminde kamu ihaleleriyle büyüyen firmalar bulunuyor. Bu süreç, kamu varlıklarının özelleştirilmesi ve sermaye gruplarının ilgisini çekmesi açısından dikkat çekiyor.
30 Kasım 2024

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Koza-İpek Holding'e ait Bebek'teki yalıyı satışa çıkardı. Yalı, bağımsız değerleme şirketleri tarafından 750 milyon lira olarak değerlendirildi. Satış ihalesi 27 Haziran'da açık teklif ve açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyenlerin gerekli belgeleri ve şartnameyi 25 Haziran'a kadar TMSF'ye ulaştırmaları gerekiyor.
28 Mayıs 2024

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım yönetimindeki Erciyes Anadolu Holding’e ait HES Hacılar Elektrik ve Erciyes Çelik’i satışa çıkardı. 28 Ağustos 2024’te düzenlenecek ihaleyle Hazine payları satılacak şirket için 22 milyar lira muhammen bedel tespit edildi. Kayseri’deki iki fabrikada yaklaşık 1100 personelle üretim yapan HES Kablo, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 91. sırada yer alıyor ve kablo ihracatının yüzde 10’unu gerçekleştiriyor.
19 Temmuz 2024

Kripto varlıklara ilişkin düzenlemeler içeren teklif, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Sermaye Piyasası Kanunu’na kripto varlıklara ilişkin tanımlar ekleniyor ve kripto varlık hizmet sağlayıcılarının kurulabilmesi için SPK'dan izin almaları zorunlu hale getiriliyor. Düzenleme, platformların ortaklarına ve yönetim kurulu üyelerine asgari şartlar getirerek mali güç ve dürüstlük sağlanmasını amaçlıyor. Ayrıca, kripto varlık hizmet sağlayıcılarının faaliyetleri, transfer ve saklama esasları belirleniyor ve piyasa bozucu eylemlere karşı sıkı takip öngörülüyor.
30 Mayıs 2024
İşaretlediklerim