İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adalar'da 'Azmanbüs' olarak adlandırılan elektrikli minibüslerin kullanıma başlanmasıyla ilgili halkın tepkilerini değerlendirdi. İmamoğlu, toplu taşımayı sağlamak zorunda olduklarını ve mevcut araçların tarihi şehirlerde de kullanıldığını belirtti. Halkın tepkilerini duyduğunu ifade eden İmamoğlu, alternatif araç tasarımları üzerinde çalıştıklarını ancak şu an için başka bir seçenek olmadığını söyledi. Gösteriler sırasında bazı eylemciler gözaltına alındı ve İETT yetkilisi Ali Tuğrul Küçükalioğlu'nun sert müdahalesi dikkat çekti.
24 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, bir aracın metrobüs yolundaki dubaları bilerek ezdiğini gösteren bir video paylaştı. Son zamanlarda İBB'nin işletmesindeki metro, metrobüs ve otobüslere yönelik sabotajlar arttı. Ongun, videoyu 'düpedüz cinayete teşebbüs' olarak nitelendirdi.
22 Eylül 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, olası bir İstanbul depremine karşı hazırlıklarını hızlandırarak Deprem Seferberlik Planı'nı uygulamaya koydu. Plan dahilinde riskli binaların dönüşümü için faizsiz kredi ve kira desteği sağlanacak, yeni imar düzenlemeleri yapılacak ve denetimler artırılacak. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, ilçe belediyeleriyle işbirliği içinde belirlenen ortak gündemleri paylaştı. Bu gündemler arasında riskli yapıların önceliklendirilmesi, kira yardımının ekonomik şartlara uygun hale getirilmesi, kamu yararına maliyetine güçlendirme ve dönüşüm yapılması, zemin katlarda kolon-kiriş kesilmesinin önlenmesi, imar ve yapı denetimlerinin artırılması, depreme duyarlı alanların oluşturulması ve yerel afet müdahale kapasitesinin artırılması yer alıyor.
2 Nisan 2023

İstanbul 6'ncı İdare Mahkemesi, Validebağ Korusu'nda uygulanması planlanan imar planları ve 'millet bahçesi' projesini iptal etti. Mahkeme, projelerin korunması gereken alanın tahribatına neden olacağını ve şehircilik ilkeleri ile kamu yararına uymadığını belirtti. Ayrıca, millet bahçesi peyzaj projesinin uygulanması durumunda korunun ekolojik zenginliğini kaybedeceğini ve 'millet bahçesi', 'park' kategorisine indirgeneceğini vurguladı. Bu gerekçelerle mahkeme, söz konusu plan ve projeleri oy birliğiyle iptal etti.
5 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla riskli yapılarda oturan kiracılara ve hak sahiplerine aylık 4 bin 500 lira kira yardımı yapacağını duyurdu. İBB Meclisi, bu kararı ve riskli yapılardaki hak sahiplerinin bankalardan kullanacakları kredilere faiz desteği sağlanmasını oy birliğiyle onayladı. Destekler, 6306 sayılı Kanun kapsamında riskli yapı olarak tespit edilen ve KİPTAŞ tarafından yenilenmesi için uzlaşılacak yapılara verilecek. İBB'nin sağladığı destekler, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası olası İstanbul depremine yönelik endişelerin artmasıyla gündeme geldi.
23 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte çökme riski taşıyan 1556 bina tespit ettiklerini duyurdu. İBB, hızlı tarama testleri için 160 bin talep aldıklarını ve bugüne kadar 35 bin yapıda analiz yaptıklarını belirtti. Analiz sonuçlarına göre, binaların yüzde 50'si yüksek risk kategorisinde yer alıyor. Riskli binalarda yaşayan 10 bini aşkın kişinin tahliye edileceği ve kira desteği verileceği açıklandı.
3 Haziran 2024

İstanbul'da etkili olan lodos sebebiyle Şehir Hatları AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Adalar-Beşiktaş arasındaki bazı vapur seferleri iptal edildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin yaşanabileceği belirtildi. Güncel iptal edilen sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebilir.
18 Şubat 2023

Metro İstanbul, Taksim ve Şişhane istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler hattının yarın saat 10.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar kapatılacağını açıkladı. Bu kararın İstanbul Valiliği tarafından alındığı belirtildi. Kararın gerekçesi resmi olarak açıklanmasa da, yarın Taksim’de düzenlenmesi planlanan 10’uncu Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle alındığı iddia ediliyor. Bu nedenle bölgede sıkı güvenlik önlemleri alındı.
22 Haziran 2024

Yenikapı-Kirazlı metro hattında ray bakım çalışmaları yapılacağı duyuruldu. Bu çalışmalar nedeniyle 5 Ağustos’a kadar her gün 22.00-00.00 saatleri arasında Otogar-Kirazlı arasındaki seferler gecikmeli yapılacak. Seferler saat 06.00 itibarıyla normale dönecek. Duyuru, Metro İstanbul’un sosyal medya hesabından yapıldı.
20 Temmuz 2024

Metro İstanbul, 26 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Antalyaspor maçı nedeniyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında sefer düzenlemeleri yaptı. Maç öncesi 18:00-19:45 saatleri arasında Yenikapı-Seyrantepe arası 7,5 dakikada bir ek seferler konulacak. Maç sonrası ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak Seyrantepe-Yenikapı arası beş dakikada bir ek seferler yapılacak.
26 Şubat 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından toplu ulaşıma yüzde 51,52 oranında zam yapıldı. Yeni tarifeye göre tam bilet 9,90 TL'den 15 TL'ye, öğrenci bileti 4,83 TL'den 7,32 TL'ye yükseldi. Metrobüs ücreti 14,69 TL'den 22,25 TL'ye, aylık abonman ücreti ise 777 TL'den 1177 TL'ye çıktı.
8 Ağustos 2023

İstanbul'un Adalar ilçesinde, İETT Genel Müdürlüğü bünyesindeki elektrikli minibüslerin seferlere başlaması üzerine halk, bu araçların tarihi, kültürel ve doğal dokuya zarar vereceği gerekçesiyle itiraz etti. Protestolar sırasında bazı eylemciler gözaltına alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu taşımayı sağlamak zorunda olduklarını belirtti. Adalılar, tepkilerini 'Ekrem İmamoğlu, Ada yaya yolu' şarkısıyla dile getirdi.
27 Haziran 2024

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar'da gerçekleştirilecek '15 Temmuz Vatan Koşusu' dolayısıyla trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Açıklamaya göre, etkinlik nedeniyle sabah 06.00'dan itibaren Çengelköy meydanından yalı boyu caddesi köprü katılım istikameti tek yöne kapatılacak. Sürücülerin bu yola alternatif olarak Üsküdar Güzeltepe Caddesi'ni kullanmaları öneriliyor.
8 Temmuz 2023

Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldiği ve bu nedenle seferlerin yapılamadığı bildirildi. Metro İstanbul, X platformunda yaptığı duyuruda arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Arızanın ne zaman giderileceği hakkında henüz bir bilgi verilmedi.
4 Ağustos 2024

Metro İstanbul, dün akşam İstanbul'da etkili olan sel ve su baskınları nedeniyle M3 Kirazlı-Kayaşehir metro hattı seferlerinin Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapıldığını duyurdu. Kayaşehir Merkez istasyonu, vatandaşların güvenliği için kapatıldı. Sefer yapılamayan Kayaşehir Merkez-Toplu Konutlar istasyonları ve Başak Konutları-İkitelli Sanayi istasyonları arasında İETT otobüsleriyle ring seferleri düzenlendi.
6 Eylül 2023

İstanbul'da M5 hattı olarak bilinen Üsküdar-Samandıra metro hattında pazartesi sabahı başlayan teknik arıza 50 saati aşkın süredir devam ediyor. Metro İstanbul, arızanın nedenini önce teknik arıza olarak açıkladı, ardından zorunlu bakım çalışması olduğunu duyurdu ve son olarak iki yolcusuz trenin temasından kaynaklandığını belirtti. Arıza nedeniyle duraklarda yoğunluk artarken, yolcular alternatif olarak ücretsiz İETT otobüslerini kullanıyor.
24 Nisan 2024

Üsküdar'daki Altunizade durağında bir metrobüsün arızalanması nedeniyle seferlerde aksamalar yaşandı ve yolcular durakta beklemek zorunda kaldı. Arıza, metrobüs güzergahındaki araç yoğunluğunun Acıbadem durağına kadar uzanmasına sebep oldu. Bakım ekipleri arızalı metrobüsü yoldan çekerek sorunu giderdi ve İETT Genel Müdürlüğü seferlerin normale döndüğünü duyurdu.
25 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı incelemelere göre, İstanbul'da her an yıkılabilecek 200 bin bina bulunuyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yapılan hızlı tarama testleri sonucunda 35 bin binanın incelendiğini ve bunlardan 1556'sının dokunulduğunda yıkılacak kalitede olduğunu belirtti. İlçe belediyeleri ile işbirliği yapılarak tüm yapı stoğunun envanterinin çıkarılması hedefleniyor.
20 Ağustos 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı incelemelerde, 2000 yılından önce inşa edilmiş yaklaşık 29 bin binanın yarısının depremde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirlendi. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası başlatılan 'hızlı bina tarama testi' hizmeti vatandaşlara ücretsiz sunulmaya başlandı ve bu hizmete 140 binin üzerinde başvuru yapıldı. İBB yetkilileri, 318 binanın ise deprem olmaksızın bile çökebilecek durumda olduğunu ifade etti.
20 Mart 2023

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), Temmuz 2024'te İstanbul'un gündeminin ekonomi olduğunu belirten bir rapor yayınladı. Rapora göre, İstanbulluların yüzde 54,1'i ekonomik sorunları, yüzde 17,5'i İBB'nin riskli yapılarda oturan dar gelirli emeklilere kira desteği kampanyasını ve yüzde 6,1'i iş arayanlara ücretsiz ulaşım desteğini konuştu. Ayrıca, katılımcıların yüzde 61,7'si Instagram'ın yasaklanmasına karşı olduğunu belirtti. İklim değişikliği ve ekonomik zorluklar da raporda öne çıkan diğer konular arasında yer aldı.
15 Ağustos 2024
İşaretlediklerim