İkinci Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Amedspor, ligin bitimine iki hafta kala liderken, Iğdır'a 2-0 yenilerek şampiyonluk kutlamalarını erteledi. Maçta, biletlerin tükenmesi ve karaborsa sorunları yaşanırken, tribünde dua eden beyaz tülbentli bir grup Kürt kadın dikkat çekti. Bu kadınlar, çatışmalarda çocuklarını kaybetmiş ve 'Barış Anneleri' olarak bilinen bir inisiyatifin üyeleriydi. Genellikle siyasi ve ciddi eylemlerde görülen Barış Anneleri, bu kez bir spor etkinliğinde yer aldı.
22 Nisan 2024

Mardin'de iki aile arasında çıkan muhtarlık kavgasında başından yaralanan 45 yaşındaki Gülşah Çalışkan, 144 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybetti. Olay, 31 Mart yerel seçimlerinden önce 18 Ocak'ta meydana geldi ve taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Kavgada toplamda on kişi yaralandı ve dört şüpheli gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çalışkan'ın cenazesi Kuyulu Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.
10 Haziran 2024

Fransa'nın Adge kasabasının belediye başkanı Gilles d’Ettore, ölü babasıyla konuşmak için kamu kaynaklarını kullanarak fal baktırdı. Dört yıl boyunca falcı Sophia Martinez'e lüks tatiller için ödeme yapan başkan, meleklerin ve ölülerin kendisini aradığını iddia etti. Olayların ortaya çıkmasının ardından hem belediye başkanı hem de falcı tutuklandı. Falcı, kadınların kaldığı bir koğuşta cadılıkla suçlandığı için hücreye konuldu.
27 Mayıs 2024
İşaretlediklerim