Topkapı Sarayı içindeki tarihi ahşap restoranda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangına müdahale için polis, itfaiye, sağlık ve doğalgaz ekipleri olay yerine sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarına bazı belediyelerin su tankerleri de destek verdi. Yangın sonucunda restoranda ağır maddi hasar oluştu ve çökme meydana geldi.
9 Temmuz 2023

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Kızılay çevresinde ve bakanlıklara yakın bir bölgede patlama sesi duyuldu. Olay yerine ekipler sevk edildi. Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi ve araştırmalar devam ediyor.
1 Ekim 2023

Spor yapmak için eşiyle sahile inen yönetmen İsmail Güneş, Bağdat Caddesi'nde korna çalarak ilerleyen bir düğün konvoyundakileri uyardıktan sonra konvoydaki bir grup tarafından dövüldü. Güneş, hastaneye kaldırıldı ve tedavisinin ardından taburcu edildi. Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen dört şüpheli gözaltına alındı ancak ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
1 Mayıs 2023

Zonguldak'ta etkili olan yağışlar sonucu Asma Mahallesi'nde bir heyelan meydana geldi ve bir ev yıkıldı. İlk heyelanın ardından bölgeye sevk edilen AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri, enkaz altında kalan anne ve oğlunu kurtarmak için çalışma başlattı. İkinci bir heyelan sırasında kurtarma ekibinden 18 kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Bölgedeki diğer evler güvenlik tedbirleri kapsamında tahliye ediliyor.
9 Aralık 2023

Tokat-Sivas kara yolunda yoğun kar yağışı nedeniyle bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada, otobüs muavini Mert Balcı hayatını kaybederken, 15 kişi yaralandı. Kaza sonrası AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.
1 Şubat 2023

İstanbul Kartal'da, park halindeki bir otomobile kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunda otomobilde bulunan iki kişi öldü, biri olay yerinde bulunan bir kadın olmak üzere iki kişi yaralandı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis, saldırgan veya saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.
18 Nisan 2023

İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.
28 Temmuz 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda bir patlama meydana geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, patlamada 12 kişinin yaralandığını ve üç kişinin yoğun bakımda entübe durumda olduğunu bildirdi. Yaralıların tedavileri Kocaeli Şehir Hastanesi, Derince Devlet, Seka Devlet ve Kocaeli Üniversitesi Hastanesi'nde devam ediyor.
7 Ağustos 2023

Ankara Keçiören'de bir apartmanda alüminyum fosfid kullanımı sonucu iki kişi hayatını kaybetti, biri ağır 10 kişi etkilendi. Olayla ilgili iki kişi tutuklandı. Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Özgür Karcıoğlu, alüminyum fosfidin panzehiri olmayan bir zehir olduğunu ve kentsel ortamlarda kullanılmaması gerektiğini belirtti. Türk Toraks Derneği yetkilileri de zehirlenmelerde ölüm oranlarının yüksek olduğunu ve fosfin gazının kalp durmasına neden olabileceğini ifade etti. Uzmanlar, daha az zehirli alternatiflerin kullanılması ve halkın bu konuda eğitilmesinin önemine vurgu yaptı.
17 Haziran 2023

Ridley Scott tarafından yönetilen 2000 yapımı 'Gladyatör' filminin devamı, 22 Kasım 2024'te vizyona gireceği duyuruldu. Paramount Pictures, devam filminin başrolü için 'Normal People' dizisiyle tanınan ve 'Aftersun' filmiyle Oscar adaylığı kazanan İrlandalı aktör Paul Mescal ile görüşmeler yapıldığını açıkladı. Filmin yapımcılığını Ridley Scott üstlenirken, senaryosunu David Scarpa yazıyor. Devam filminde, orijinal filmin baş karakteri Maximus'un oğlu Lucius'un hikayesi anlatılacak.
4 Şubat 2023

Galatasaray'ın Gaziantepspor ile deplasmanda oynayacağı maç için stadyuma giden personel ekibini taşıyan takım otobüsüne taşlı saldırı düzenlendi. Saldırı, Gaziantep Kalyon Stadyumu yakınlarında gerçekleşti. Saldırı sonucunda otobüste sadece maddi zarar meydana geldiği, kimsenin yaralanmadığı bildirildi.
2 Eylül 2023

Adana'nın Yüreğir ilçesinde Kurban Bayramı'nın ilk günü, yolda yürüyen 15 yaşındaki Umut Kaya, otomobilden açılan rastgele ateş sonucu göğsünden vurularak ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Emniyet güçleri, olayla ilgili bir otomobilden rastgele ateş edildiğini belirleyerek, aracı ve içindeki iki şüpheliyi gözaltına aldı. Araçta yapılan aramada olayda kullanılan tabanca bulundu. Şüphelilerden birinin ifadesinde, kavgaya karıştığını ve gözdağı vermek için ateş ettiğini belirttiği öğrenildi. Şüpheliler tutuklanarak adliyeye sevk edildi.
1 Temmuz 2023

İstanbul Başakşehir İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan altı katlı bir fabrikanın çatı katında çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle binanın bazı bölümleri çöktü. İtfaiye ekiplerine TOMA ve çeşitli ilçe belediyelerinin su tankerleriyle destek sağlandı. Polis, yangın bölgesinde güvenlik önlemleri alarak araç girişini engelliyor.
11 Haziran 2023

Adana'nın Pozantı ilçesinde, bir tırın alev alması sonucu olay yerine müdahale eden itfaiye ekiplerinin bulunduğu sırada zincirleme trafik kazası gerçekleşti. Kazaya iki kamyonet, bir tır, dört otomobil ve iki polis aracı karıştı. Olay sonucunda yedi kişi hayatını kaybederken, yedi kişi de yaralandı. Kaza nedeniyle Adana-Pozantı Otoyolu'nun Ankara istikameti bir süre trafiğe kapandı.
12 Mayıs 2023

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) silosunda bir patlama meydana geldi. Halk sağlığı uzmanı Prof. Dr. Çağatay Güler, tahıl tozu patlamalarının önlenebilir olduğunu belirtti. Bu tür patlamaların, tahıl tozlarının kapalı alanda, havada asılı ve yüksek seviyede olması durumunda meydana geldiğini, ayrıca oksijen ve ateşleme kaynağının da patlamaya zemin hazırladığını ifade etti. Güler, düzenli temizlik ve bakım, uygun havalandırma ve sıkı güvenlik kurallarına uyulmasının önemli olduğunu vurguladı.
7 Ağustos 2023

İzmir'de meydana gelen maddi hasarlı bir trafik kazasının ardından iki sürücü arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, bir sürücü diğerinin otomobiline çarptığı için kaçmaya çalışan aracın üzerine atladı. Bu tehlikeli anlar çevredeki kişiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Olay sonrasında tarafların birbirlerinden şikayetçi olmadıkları belirtildi.
19 Aralık 2023

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

Rusya'nın St. Petersburg şehrinde, Devlet Başkanı Vladimir Putin yanlısı askeri blog yazarlarının toplandığı bir kafede patlama meydana geldi ve bu patlamada ünlü Rus askeri blog yazarı Vladlen Tatarski hayatını kaybetti. En az 30 kişinin yaralandığı saldırıyı üstlenen olmadı. Rus güvenlik birimleri, patlamayla ilgili olarak Darya Trepova isimli bir kadını gözaltına aldı. Rusya terörle mücadele polisi, saldırının arkasında Ukrayna özel kuvvetlerinin olduğunu iddia ederken, Ukrayna'dan yapılan açıklamada Rusya içerisindeki siyasi çatışmaların terör eylemlerine dönüştüğü öne sürüldü.
3 Nisan 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, kumar borcu nedeniyle husumetli iki grup arasında bir kıraathanede silahlı kavga çıktı. Kavgada beş kişi hayatını kaybetti, iki kişi ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları hastaneye kaldırdı, ancak üç kişi daha kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlatarak güvenlik önlemlerini artırdı.
12 Mayıs 2023

Netflix Türkiye'nin orijinal dizisi Atiye'nin setinde çalışan boyacı Hasan Karatay'ın merdivenden düşerek ölümüne ilişkin yapımcı Onur Güvenatam ve sanat yönetmeni Deniz Kobanbay yargılanıyor. Sinema Televizyon Sendikası, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığını iddia etmişti. İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Güvenatam'ın avukatı beraat talebinde bulundu. Mahkeme, yeni bir bilirkişi raporu talebini reddetti ve savcı, Güvenatam'ın ihmali olduğunu belirterek ceza istedi, Kobanbay'ın ise beraatini talep etti.
5 Nisan 2023
İşaretlediklerim