İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını 'dayatma' olarak nitelendirmesi ve altılı masadan ayrılmasının ardından, CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, aralarında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun da bulunduğu bir toplantıda Kılıçdaroğlu'na desteklerini ifade etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye başkanlarının Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini duyurdu.
4 Mart 2023

CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan değişim ve yenilenme tartışmaları Manisa'da devam ediyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve eski il başkanı Semih Balaban, kentte delegeler açısından öne çıkan isimler arasında. Kentteki delege yapısına Balaban'ın hakim olduğu belirtiliyor. Özgür Özel'in genel başkanlığa yönelik çıkışı kentte heyecan yaratmış. Ekrem İmamoğlu'yla Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanacak bir yarışta, İmamoğlu'na destek verileceği yorumları yapılıyor. Kentte değişim tartışmasına isim düzeyinin ötesinde bir yaklaşım öne çıkıyor.
27 Temmuz 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yardımcısı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun atanacağı duyuruldu. İmamoğlu, gelecek hafta Hatay'daki koordinasyon merkezinde Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ağırlayacağını ve Türkiye'nin deprem meselesine ilişkin çalışmalarını paylaşacaklarını belirtti. Ayrıca, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığı görevi ile belediye başkanlığını aynı anda yürütmesine ilişkin hukuki tartışmalara değinerek, altılı masanın en çalışkan neferi olacağını ifade etti. ORC Araştırma'nın anketine göre Kılıçdaroğlu, cumhur ittifakının adayı Erdoğan'ı 13 puan farkla yeniyor.
9 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen eski CHP lideri Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıkta devam edeceğini belirtti. Çetin, İmamoğlu'na İstanbul'un kazanılması gerektiğini söylediklerini ifade etti. CHP'nin kurultay süreci başladı ve parti meclisi büyük kurultay için tarih belirlemek üzere 15 Ekim'de toplanacak.
3 Ağustos 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Malatya İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı adaylarının 'altılı masa' tarafından belirleneceğini ve adayın sadece bir kişi olmadığını, parti üyeleri ve CHP'yi gönülden destekleyen herkesin aday olduğunu söyledi. Ayrıca, iktidara gelmeleri durumunda yoksulluğu yok etmeyi hedeflediklerini ve her aileye asgari ücret düzeyinde destek sağlayacaklarını belirtti.
22 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in itirazı sonrası krize yol açmıştı. Kriz, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterileceği formülle aşıldı. İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekleyen mesajlar yayınladılar.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak kurmama kararına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklaması konusunda, CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu ve bu durumun demokrasiyi temsil ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla açılan davaya ilişkin olarak da haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve yolsuzlukları takip etmeye devam edeceğini belirtti.
14 Eylül 2023

CHP İstanbul İl Başkanı adayı Özgür Çelik, partinin güçlenmesi durumunda işçinin de güçleneceğini belirtti. Çelik, İstanbul'da çocuklar için eşit eğitim imkanları sağlamayı hedeflediğini ve sosyal demokrasinin ilkelerine bağlı kalarak siyaset ve strateji belirleyeceklerini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'daki yoksulluk, kadın, çocuk ve gençlerin sorunlarına yönelik çözüm önerileri sundu. Çelik, partinin örgüt yapısının dünyadaki değişimlere ayak uydurabilmesi gerektiğini vurguladı.
7 Ekim 2023

CHP içinde yaşanan değişim tartışmaları kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklediği değişim mesajı, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmasında yer almadı. İmamoğlu daha önce yaptığı açıklamada, partideki değişim sürecine dair kamuoyunun bilgilendirileceğini ve bayram öncesi bir açıklama beklentisi içinde olduğunu ifade etmişti. Ancak Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirdiği konuşmasında parti içi değişim çağrılarına değinmedi ve geleceğe dair 'altılı masa' yerine '16'lı masa' kurabileceğini belirtti.
20 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonrasında, bazı CHP seçmenleri İstanbul'un Maltepe ilçesinde bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte 'değişim' vurgusu yapıldı. Etkinlikte seçmenlerin hissettikleri ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklentileri üzerine görüşler alındı.
30 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partideki değişim çağrılarını değerlendirdi. Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrılarının genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun 2012'den bu yana CHP'yi değiştirdiğini ve bu değişim sonucunda İmamoğlu'nun İBB adayı olabildiğini ifade etti. Kaftancıoğlu, partinin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini ve yeni bir 'elbise' giydirilmesine gerek olmadığını vurguladı.
28 Haziran 2023

Millet İttifakı, Saadet Partisi genel merkezinde toplanarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak ilan etti. Kılıçdaroğlu, CHP genel merkezinde düzenlediği mitingde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı yardımcıları olarak tanıttı. Kılıçdaroğlu, adaylığını sadece bir seçim kazanmaktan öte, Türkiye'de bir değişim ve dönüşüm temsil ettiğini belirtti ve farklı kesimlerden insanların hikayelerine atıfta bulunarak, bu değişim için herkesin aday olduğunu ifade etti.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşen görüşmede, İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na 'onursal başkanlık' teklif ettiği ve 'değişim' sürecini birlikte yürütme önerisinde bulunduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun başlangıçta bu öneriye sıcak baktığı ancak sonrasında İmamoğlu'nun etkisinin olmadığı bir Merkez Yürütme Kurulu (MYK) oluşturması, görüşmelerin sonlanmasına neden oldu. Parti içinde bu durumun CHP'yi yerel seçimler öncesi yıpratabileceği ve gerilimi artırabileceği endişesi bulunuyor.
11 Haziran 2023

CHP'deki değişim tartışmalarının öncüsü olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'ye gidiyor. İmamoğlu, 28 Mayıs seçimleri sonrası parti içi muhalefetin öncü ismi olmuştu. İmamoğlu'nun kent gezileri Elazığ ve Tunceli ile başlıyor. Tunceli'de cemevlerini ve esnafı ziyaret edecek olan İmamoğlu, ayrıca Munzur Gözeleri'ne de gidecek.
5 Ağustos 2023

CHP'de değişim tartışmalarının öne çıkan ismi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı bir çevrimiçi toplantının kaydı internete sızdırıldı. Toplantıda CHP'nin üst düzey isimleri bulunuyordu ve toplantının içeriği CHP üyelerine kısa mesaj yoluyla 'CHP Sathı Müdafa Grubu' tarafından gönderildi. Mesajda toplantının 'CHP'yi işgal ve darbe toplantısı' olarak nitelendirildiği ve ilgili Youtube bağlantısının paylaşıldığı belirtildi.
19 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partideki değişim tartışmalarının kişiler üzerinden yürütülmemesi gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, değişim tartışmalarının felsefesi ve amacının önemli olduğunu, genel başkanın da değişebileceğini ifade etti. Ayrıca, her CHP'linin genel başkan adayı olabileceğini, bunun içinde İmamoğlu'nun da olduğunu dile getirdi.
29 Haziran 2023

AKP, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden kazanmak için Kürt seçmen üzerinde yoğunlaşacak. Parti, Kürt seçmeni ikiye ayırarak, önceliği 'HDP'ye mesafeli' olanlara veriyor ve bu bağlamda İstanbul'daki Kürt kanaat önderleri, iş insanları ve büyük ailelerin temsilcileriyle buluşmaların sayısını artırmayı planlıyor. HDP seçmeni içinse CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim döneminde Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile imzalanan protokolün öne çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca, İmamoğlu'nun aday olması durumunda 'İstanbul yerine partisiyle uğraşıyor' söyleminin benimseneceği belirtiliyor.
10 Ağustos 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partideki değişim tartışmalarına dair görüşlerini belirtti. Özel, seçim sonrası tabanda bir tepki olduğunu ve bunun yok sayılmasının onarılmaz sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Ayrıca, bazı devrim ve reformların hızla hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Özel, bu durumun partinin geleceğine ve yerel seçimlere yönelik kaygıları artırdığını belirtti.
31 Temmuz 2023

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yüksek anket puanına rağmen 31 Mart seçimlerinde tekrar aday gösterilmemesi konusunda kırgınlık yaşadığını belirtti. Parti içinde kendisini istemeyenler olduğunu ve bu durumun kendisini üzmediğini ancak kırdığını ifade etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise anketlerin Büyükerşen için değil, genel bir değerlendirme amacıyla yapıldığını ve Büyükerşen'in deneyimlerinden yararlanmak istediklerini söyledi.
12 Ocak 2024
İşaretlediklerim