Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olarak göreve başladı. Mourinho, futbolculuk kariyerini erken sonlandırdıktan sonra teknik direktörlükte büyük başarılar elde etti. Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United ve Roma gibi büyük kulüplerde çalıştı ve birçok kupa kazandı. Mourinho'nun Fenerbahçe'de nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.
31 Mayıs 2024

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

Son dört ayda Türk futbolunda yaşanan olumsuz olaylar, yazar Cemal Ersen tarafından eleştiriliyor. Süper Kupa finalindeki fiyasko, hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı, İstanbulspor Kulübü Başkanı’nın takımını sahadan çekmesi ve Trabzonspor-Fenerbahçe maçındaki çirkin olaylar gibi durumlar Türk futbolunun içinde bulunduğu durumu gözler önüne seriyor. Yazar, bu sorunların çözümü için ciddi adımlar atılmadığını, sorumluların ise içi boş söylemlerle olayları geçiştirdiğini belirtiyor.
23 Mart 2024

Süper Kupa finalinde Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe, maçın üçüncü dakikasında sahadan çekildi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek finali öncesinde fikstür sıkışıklığı nedeniyle maçın ertelenmesini talep etmiş, ancak Türkiye Futbol Federasyonu bu talebi reddetmişti. Fenerbahçe'nin ayrıca maça yabancı hakem atanması ve talepler kabul edilmezse U19 takımıyla maça çıkacağı yönündeki talepleri de reddedildi. Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle Galatasaray hükmen galip ilan edildi ve kupayı kazandı.
7 Nisan 2024

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a, kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamalar nedeniyle 60 gün hak mahrumiyeti ve 520 bin TL para cezası verdi. Aynı açıklamalar nedeniyle Fenerbahçe kulübü de 400 bin TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Fenerbahçe'ye Konyaspor maçında yaşanan çirkin ve kötü tezahüratlar ile saha olayları nedeniyle toplam 672 bin TL para cezası verildi.
9 Mayıs 2024

Trendyol Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan Beşiktaş, transfer sezonunu diğer büyük kulüplerden daha sakin geçiriyor. Takım, Somaspor'dan Emrecan Bulut, Lens'ten Jean Onana, Leicester City'den Daniel Amartey ve Milan'dan Ante Rebic'i kadrosuna kattı. Ancak, birçok oyuncuyla yollarını ayıran Beşiktaş, taraftarların beklentisini karşılamakta zorlanıyor. Özellikle, Anderson Talisca'nın transferi konusunda taraftarların beklentisi yüksek olmasına rağmen, futbolcunun yüksek maaşı ve Al Nassr takımının istediği bonservis nedeniyle bu transfer gerçekleşmiyor.
13 Ağustos 2023

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladığı basın toplantısında, mevcut başkan Ali Koç'un Fenerbahçe'nin şampiyon olamayacağına dair sözlerini eleştirdi. Yıldırım, devletle kavga edemeyeceklerini ancak haklı oldukları durumlarda hükümetle mücadele edebileceklerini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin çıkarlarını savunmak için daha önce de hükümetle mücadele ettiklerini hatırlattı.
15 Mayıs 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Fenerbahçe Kulübüne ihtar cezası verdi. Cezanın sebebi, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası finalinde 'sportif ekipman talimatına aykırı' eylemi olarak belirtildi. Fenerbahçe, finalde beş yıldızlı formayla katıldığı için PFDK'ye sevk edilmişti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bundan sonraki maçlarda yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı.
10 Ağustos 2023

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün olağan genel kurulunda başkanlık seçimi için oy verme işlemi sona erdi. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın yarıştığı seçimde, saat 10.00'da başlayan oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı. Kulübün 46 bin 410 üyesi oy kullanma hakkına sahipti. Şimdi oyların sayımına geçilecek ve yeni başkan belirlenecek.
9 Haziran 2024

Gökhan Aktürk, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına çıkmama kararını ve bu kararın futbol camiasında yarattığı tartışmaları ele alıyor. Yapılan protestonun doğruluğu veya yanlışlığı konusunda farklı görüşler mevcutken, yöneticilerin egoları ve koltuk sevdasıyla hareket ettiği eleştirisi yapılıyor. Levent Tüzemen'in Fenerbahçe'nin bu kararının Avrupa'da Türkiye'yi rezil edeceği yönündeki ağır eleştirisi ve genç oyuncuların durumun ciddiyetini anlamadığına dair yorumlar dikkat çekiyor.
8 Nisan 2024

Fenerbahçe, taraftarlarına yarın akşam için plan yapmamalarını söyleyerek heyecan verici bir duyuru yapmaya hazırlandığını belirtti. Kulüp, dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri olarak kabul edilen Jose Mourinho'yu takımın başına getirmek için çalışmalara başladı. Mourinho, henüz kesinleşmiş bir durum olmadığını ifade etse de, Fenerbahçe'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşım taraftarları heyecanlandırdı.
1 Haziran 2024

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün olağan genel kurulunda Ali Koç ve Aziz Yıldırım başkanlık için yarışıyor. Oy verme işlemi saat 10.00'da başlayıp 17.00'de sona erdi ve oy sayım işlemi başladı. 46 bin 410 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğu seçimde katılım oranı yüzde 58 civarında gerçekleşti. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listeleri de açıklandı.
9 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a iki ayrı gerekçeyle toplam 90 gün, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'e ise 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Ali Koç, Fenerbahçe Kulübü'nün resmi sitesindeki bir paylaşım ve Kulüpler Birliği Vakfı toplantısından sonra yaptığı açıklamalar nedeniyle cezalandırıldı. Galatasaray Kulübü ve başkanı Dursun Özbek de benzer bir paylaşımdan dolayı ceza aldı. Her iki kulüp de ayrıca 600 bin lira para cezasına çarptırıldı.
23 Kasım 2023

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u 'eşkıyalık ve terörizm' ile suçlayarak hakkında suç duyurusunda bulundu. Özbek, Koç'un stadyumdaki görevlileri dövdüğünü ve silahlı adamlarla stadyuma geldiğini iddia etti. Ali Koç ise Özbek'in bu suçlamalarını 'ucuz kabadayılık' olarak nitelendirdi. Derbi maçında Fenerbahçe'nin 10 kişiyle Galatasaray'ı yenmesi sonrası tansiyon yükselmeye devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Ercan Taner, Fenerbahçe'nin derbi galibiyetine rağmen takımın genel performansını ve disiplin anlayışını eleştirdi. Yazısında, Dzeko'nun takımdaki önemli rolüne değinirken, diğer oyuncuların performansından memnun olmadığını belirtti. Özellikle Batshuayi ve Dzeko'nun birlikte sahada verimli olamamaları ve Gedson'un düşük performansı eleştirildi. Ayrıca, takımın son dakikalarda yaşadığı zorluklar ve genel olarak yenilgiye alışmış bir görüntü sergilemeleri üzerinde duruldu.
28 Nisan 2024

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yanındakiler hakkında stadyum görevlilerini dövmekle suçlayarak suç duyurusunda bulundu. Özbek, Koç'u camiaları karşı karşıya getirmekle suçladı ve bu davranışlarının hesabını soracağını belirtti. Ali Koç ise Özbek'in çağrısını 'ucuz kabadayılık' olarak nitelendirdi. Gerilim, Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 1-0 yendiği derbi sonrasında da devam ediyor.
20 Mayıs 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile karşılaşacak. Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek olan maçta, sakatlıkları sebebiyle Çağlar Söyüncü ve Joshua King ile sarı kart cezalısı Rade Krunic forma giyemeyecek. Sakatlığını atlatan Becao'nun kadroya girmesi beklenirken, İsmail Kartal ayrıca UEFA kadrosunda yer almayan Mert Müldür, Serdar Aziz ve Serdar Dursun'dan da faydalanamayacak.
13 Mart 2024

Fenerbahçe yönetimi, çekilme gündemiyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında Süper Lig'de mücadeleye devam etme kararı aldı. Bu karar, takımın geleceği ve ligdeki konumu açısından önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Kararın ardından takımın stratejileri ve hedefleri üzerine çalışmaların yoğunlaşması bekleniyor.
2 Nisan 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Suudi Arabistan arasında imzalanan ve Süper Kupa finaliyle ilgili krize neden olan sözleşme hakkında bilgilerinin olmadığını belirtti. Aralık 2023'te Suudi Arabistan'da düzenlenmesi planlanan Süper Kupa finali, Suudi yönetiminin Türk takımlarının Atatürk ve milliyetçi temalı pankart ve tişörtlerine itiraz etmesi üzerine iptal edilmişti. Koç, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin bu konuda yanıltıcı bilgi yaydığını ve Fenerbahçe'nin haksız yere suçlandığını ifade etti. Ayrıca, devletin bu konuyu soruşturmasını talep etti.
15 Şubat 2024

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sözcü TV’de Uğur Dündar’ın programında transferlere dair konuştu. Koç, en zor transferlerinin Sebastian Szymanski olduğunu belirtti ve bu transferin fiyatının sürekli arttığını, Ruslarla çetin pazarlıklar yapıldığını ve sürecin uzun sürdüğünü ifade etti. Ayrıca Dusan Tadic, Fred, Dominik Livakovic, Cengiz Ünder, Emre Mor, İrfan Can Kahveci ve Mert Hakan hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
5 Ekim 2023
İşaretlediklerim