Yüksek Seçim Kurulu'nda (YSK) görev süresi dolan beş üyenin yerine yeni atamalar yapıldıktan sonra, kurul yeni başkanını seçti. YSK'nın yeni başkanı Ahmet Yener olarak belirlendi. Ahmet Yener, Sayıştay Başkanı Metin Yener'in ağabeyidir. YSK'da üyelik süreleri kanunen belirli periyotlarla değişmekte olup, 2018'de bazı üyelerin görev süreleri son dakika kararıyla uzatılmış ve bu durum daha sonra TBMM'de geçirilen bir düzenleme ile Ocak 2023'e kadar sürdürülmüştü.
26 Ocak 2023

Azerbaycan'da yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinde, ana muhalefetin boykot ettiği bir ortamda, mevcut cumhurbaşkanı İlham Aliyev kesin olmayan ilk sonuçlara göre yüzde 92,1 oy oranıyla yeniden seçildi. Ülkenin en büyük iki muhalefet partisi olan Azerbaycan Halk Cephesi Partisi ve Musavat Partisi, seçimleri boykot etme kararı almıştı. Seçimde 4 milyon 971 bin seçmen oy kullanırken, katılım oranı yüzde 76,73 olarak belirlendi. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Aliyev'i seçim zaferi nedeniyle kutladı.
7 Şubat 2024

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) yeni dönem Meclis grubu yönetimi belirlendi. Grup başkanlığına Abdullah Güler getirilirken, grup başkan vekilliklerine Özlem Zengin, Emin Akbaşoğlu, Leyla Şahin Usta, Abdulhamit Gül ve Bahadır Yenişehirlioğlu seçildi. Bu atamalar, Hürriyet gazetesinin haberine dayandırılarak aktarıldı.
3 Haziran 2023

Fenerbahçe'de başkanlık için Ali Koç ve Aziz Yıldırım yarışıyor. Ülker Stadı'nda yapılan mali genel kurulda, Yıldırım ve ekibi ile mevcut başkan vekili Erol Bilecik arasında gerginlik yaşandı. Yıldırım, genel kurul başkanı Vefa Küçük ile yaşadığı tartışmanın ardından kongreyi terk etti. Yıldırım, adaylıktan çekilmeyeceğini ve Fenerbahçe'ye 50 milyon dolar teminat mektubu vereceğini açıkladı.
8 Haziran 2024

Ali Koç, Fenerbahçe başkanlığını yeniden kazandıktan sonra yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin büyüklüğünü dünyaya gösterme zamanının geldiğini belirtti. Ayrıca, kulüp içindeki kırgınlıkların sona ermesi gerektiğini vurguladı. Eski başkan Aziz Yıldırım da kulübe ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.
9 Haziran 2024

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolmasıyla 2 Şubat'ta yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AYM üyeliğine atanan İrfan Fidan'ın başkanlık için adaylığını açıklaması Saray'da endişe yaratmıştır. İddialara göre, HDP'nin Hazine yardımlarına bloke konulması kararının kıl payı alınması, Saray'ı AYM'nin gelecekteki kararları konusunda tedirgin etmiştir. İktidar yanlısı üyelerin bile Fidan'ın adaylığına karşı olduğu belirtilmektedir.
2 Şubat 2023

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılması ve adayları Fatih Erbakan'ın cumhurbaşkanlığı yarışından çekilmesinin ardından, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erbakan'a imza vermeyi düşünen seçmenleri ATA İttifakı adayı Sinan Oğan'a imza vermeye davet etti. Özdağ, bu çağrıyı Twitter üzerinden yapmıştır. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) verilerine göre, Sinan Oğan için toplanan imza sayısı 25 bin 925'tir ve imza verme işlemi 27 Mart saat 20:00'de sona erecektir.
24 Mart 2023

İYİ Parti, Haziran ayında gerçekleştirdiği kurultayın ardından başkanlık divanındaki görev dağılımını yaptı. MHP'nin eski grup başkanvekili Oktay Vural, siyasi işler başkanı olarak atandı. Eski İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu teşkilat başkanlığına, Ayfer Yılmaz ise genel sekreterliğe getirildi. Kürşad Zorlu parti sözcülüğü ve medya ilişkileri başkanlığı görevine devam edecek.
4 Temmuz 2023

Yüksek Seçim Kurulu, sandık açılma oranının yüzde 99,43 olduğunu ve geçici sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52,14 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçildiğini duyurdu. Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47,86 oy aldı. YSK Başkanı Ahmet Yener, Erdoğan'ın seçim sonuçlarına göre Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanı olarak seçildiğini belirtti.
28 Mayıs 2023

Kulüpler Birliği, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi yönetimindeki krizler ve çözüm üretememe sorunları nedeniyle erken seçim çağrısında bulundu. Çok sayıda kulüp, mevcut yönetimin değişmesi gerektiğini belirtiyor, ancak TFF bu taleplere 18 Temmuz'daki olağan seçim sürecine işaret ederek yanıt veriyor. Kulüpler Birliği, seçimin haziranın ilk haftasında yapılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, yeni yönetimin mali ve lisanslama süreçlerine yeterli zamanla müdahale edebilmesi için bu tarihin elzem olduğunu belirtti.
19 Nisan 2024

Manisa'da gerçekleşen seçimlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nu 3 bin 700 oy farkla geçerek yarışı kazandı. Erdoğan yüzde 50,19 oy oranına ulaşırken, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 46 olarak kaydedildi. Üçüncü aday Sinan Oğan ise yüzde 6 oy aldı. Seçim sonuçları hem ANKA hem de AA verilerine göre belirlendi.
28 Mayıs 2023

Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurulu'na katılım, gereken 22 bin 588 kişilik sayının üzerine çıkarak 25 bine ulaştı. Kulüp, ligden çekilme kararından vazgeçerek Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkma kararı aldı. Hilmi Türkay, Türk futbolundaki mevcut durumu eleştirerek, hakem yönetimlerinin kötü olduğunu ve VAR sisteminin etkisiz kaldığını belirtti. Ayrıca, Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin seviyesizleştiğini ve çözüm olarak yabancı hakem önerisinin ironik olduğunu ifade etti.
4 Nisan 2024

İYİ Parti'nin ATO Congresium'daki üçüncü olağan kurultayında genel başkanlık seçimi gerçekleştirildi. Oylama sonucuna göre, 1151 delegenin katıldığı seçimde, 1127 oyun geçerli olduğu belirtildi. Tek aday olan Meral Akşener, geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkan seçildi.
24 Haziran 2023

Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fenerbahçe Kulübü başkanlığına aday olduğunu açıkladı ve bu kararının ardından İstanbul Ticaret Odası (İTO) meclis üyeliğinden istifa ettiğini belirtti. İTO'nun mart ayı meclis toplantısında konuşan Saran, Fenerbahçe'yi şampiyon yapma hedefiyle yola çıktıklarını ve Türk sporu ile olimpik sporcuların başarısı için çalışacaklarını ifade etti. Saran, Fenerbahçe ve Türk sporunun Avrupa'da ve Olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil edilmesi için planlar ve hayallerle çalışacaklarını söyledi.
15 Mart 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Yüksek Seçim Kurulu'nun açıkladığı geçici sonuçlara göre yüzde 52 oy alarak yeniden cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, balkon konuşmasında eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş için 'terörist' ifadesini kullandı. Konuşma sırasında meydanda 'Selo'ya idam' sloganları atıldı. Erdoğan, enflasyonla mücadele ve ekonomik istikrar vurgusu yaparak, uluslararası itibara sahip bir finans yönetimi planladıklarını belirtti. Ayrıca, HÜDA-PAR'ın genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile birlikte balkonda poz veren Sinan Oğan'ın da Erdoğan'ı desteklediği görüldü.
29 Mayıs 2023

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin dolması üzerine yapılan başkanlık seçimini Arslan kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından üyeliğe atanan İrfan Fidan'ın adaylığına iktidar yanlısı üyelerin bile karşı çıktığı belirtilmişti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefetin 'Erdoğan'ın adayı kaybetti' şeklindeki yorumlarına karşı çıkarak, Anayasa Mahkemesi'nin bağımsız bir kurum olduğunu ve üyelerin hür iradeleriyle seçim yaptıklarını ifade etti.
4 Şubat 2023

Fenerbahçe başkanlığına aday olan Aziz Yıldırım, seçilmesi durumunda takıma büyük isimler getireceğini belirtti. Yıldırım, geçtiğimiz hafta ünlü futbol teknik direktörü Jose Mourinho ile bir araya geldiğini ve onu Fenerbahçe'ye davet ettiğini ifade etti. Yıldırım, Fenerbahçe'nin büyük isimlerle yoluna devam etmesi gerektiğini vurguladı. Bu açıklama, diğer aday Ali Koç ve çekilen aday Sadettin Saran arasındaki gelişmelerin ardından geldi.
13 Mayıs 2024

Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, takımın sezonu şampiyon tamamlaması halinde adaylığını çekeceğini duyurdu. Fenerbahçe'nin şampiyon olabilmesi için İstanbulspor'u mağlup etmesi ve Galatasaray'ın Konyaspor'a yenilmesi gerekiyor. Yıldırım, Galatasaray'ı yenmenin yeterli olmadığını ve tüm maçların kazanılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, Beşiktaş'ın Jose Mourinho'ya teklif ettiği iddia edilen 7 milyon avro hakkında da yorumlarda bulundu.
22 Mayıs 2024

Tayyip Erdoğan, TBMM'de geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli'den mazbatasını alarak yemin etti ve üçüncü dönem cumhurbaşkanlığı görevine resmen başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu töreni locadan izledi. Erdoğan'ın ailesi ve torunları da töreni locadan takip etti. Yemin töreninin ardından Erdoğan, Anıtkabir ziyareti ve Beştepe'deki göreve başlama törenine katılacak. Törene çok sayıda yabancı devlet başkanı, başbakan ve uluslararası kuruluş temsilcileri katılacak. Erdoğan'ın yeni kabinesini akşam yemeğinden sonra açıklaması bekleniyor.
3 Haziran 2023
İşaretlediklerim