Kahramanmaraş'taki depremler sonrası iktidara yönelik öfke, Fenerbahçe taraftarlarının Konyaspor maçında 'Hükümet istifa' sloganları atmasıyla tribünlere yansıdı. Bu olayın ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, maçların seyircisiz oynanması veya tedbir alınarak oynanması gerektiğini belirtti. Fenerbahçe taraftarlarına, 'tehdit ve hakaret içeren tezahürat' gerekçesiyle 6222 sayılı kanunun 14'üncü maddesi kapsamında 'seyirden men' cezası verildiği, tebligatların evlerine gönderildiği bildirildi. Gazeteci Ahmet Ercanlar, şu ana kadar yaklaşık 30 kişiye tedbir kararının ulaştığını ve soruşturma sonucunda ceza süresinin belirleneceğini ifade etti.
1 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 250 bin, Kayserispor'a 84 bin, Giresunspor'a ise 56 bin lira para cezası kesti. Ayrıca Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Kayserispor'un bazı tribünlerindeki taraftarların elektronik biletlerinin bloke edilmesine karar verildi. Sakaryaspor Teknik Direktörü Turgay Sütcüoğlu'na ise bir maç men cezası verildi.
27 Nisan 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu ikinci hafta maçında İsviçre takımı Lugano'ya 3-2 yenilen Beşiktaş'ta maçın ardından gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısından bir karar çıkmadı. Toplantı, taraftarların yoğun protestolarının ardından kulüp binasında gerçekleştirildi. Yaklaşık dört saat süren toplantının ardından siyah-beyazlı yönetim herhangi bir açıklama yapmadan stadı terk etti. Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin önce teknik direktör Şenol Güneş'le bir süre özel görüşme yaptığı, Güneş'in stattan ayrılmasının ardından Çebi ve yönetim kurulu üyelerinin bir toplantı daha gerçekleştirdiği öğrenildi.
6 Ekim 2023

Ahmet Çakar, Türk futbolunun çürümüş olduğunu ve ligde sadece Galatasaray ve Fenerbahçe hariç diğer tüm takımların figüran haline geldiğini iddia etti. Türk futbolunun ciddi bir trajikomik tiyatro oynadığını ve bu durumun bir çadır tiyatrosuna benzediğini belirtti. Çakar'ın bu eleştirisi, Türk futbolunun mevcut durumuna dair ciddi endişeleri gündeme getiriyor.
27 Şubat 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaşanan can kaybı ve yönetimdeki aksaklıklar nedeniyle hükümete karşı öfke artarken, bu tepkiler spor müsabakalarına da yansıdı. Fenerbahçe taraftarlarının ardından Beşiktaş taraftarları da Süper Lig maçında 'Hükümet istifa' sloganları attı. Ayrıca Beşiktaş taraftarları, depremden etkilenen çocuklar için getirdikleri oyuncakları sahaya attı.
26 Şubat 2023

Beşiktaş Futbol Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Galatasaray ile oynayacakları maçın hakeminin yapay zeka tarafından atanmasını talep etti. Kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi'nin Ali Şansalan'ı istediği yönündeki haberleri yalanlayarak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin yapay zeka ile hakem atama görüşlerine atıfta bulundu. Beşiktaş, hakem atamasının şeffaf olmasını ve adil bir yönetim beklediğini belirtti.
26 Nisan 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi üçüncü eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor'u 3-1 yendi. Fenerbahçe'nin gollerini Becao, İrfan Can Kahveci ve Tadic attı. Maribor'un tek golünü ise Strajnar kaydetti. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı.
10 Ağustos 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Fenerbahçe'ye Trabzonspor maçındaki saha olayları ve çirkin tezahüratlar nedeniyle 112 bin lira para cezası ve tribün kapatma cezası uyguladı. Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş'a sportmenliğe aykırı hareketten dolayı 39 bin lira para cezası verildi. Ayrıca Atakaş Hatayspor, MKE Ankaragücü, Mondihome Kayserispor, Gaziantep FK ve Bitexen Antalyaspor da çeşitli nedenlerle para cezalarına çarptırıldı. Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica'ya da sportmenliğe aykırı hareketten dolayı ceza verildi.
10 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'in 26. haftasında gerçekleşecek olan MKE Ankaragücü-Galatasaray maçının, tartışmalara konu olan Eryaman Stadyumu'nda oynanacağını duyurdu. Eryaman Stadyumu'nun zeminindeki bozukluklar nedeniyle maçın başka bir stadyumda oynanıp oynanmayacağı konusunda tartışmalar yaşanmıştı. TFF, ayrıca Eryaman Stadı'nın zemininin korunması ve bakımının sağlıklı yapılabilmesi için Gençlerbirliği'nin başka bir statta oynamasının kararlaştırıldığını ve MKE Ankaragücü'nün zemin bakımından sorumlu olduğu için maçlarını Eryaman'da oynamaya devam edeceğini belirtti.
14 Şubat 2024

Antalyaspor Kulübü Yönetimi, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından hakem kararlarına tepki gösterdi. Kulüp, 'Karanlığımsı Gece' başlığı altında bir açıklama yaparak, maçın hakemi Kadir Sağlam'ın kararlarını eleştirdi ve Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarının açıklanmasını talep etti. Açıklamada, Türk futbolunda adaletsizliklere ve Anadolu kulüplerinin şampiyonluk yarışında meze edilmesine karşı oldukları vurgulandı.
4 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında gerçekleşen disiplin ihlalleri sebebiyle Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve diğer sekiz kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk etti. Galatasaray, çirkin ve kötü tezahürat; Beşiktaş ve Fenerbahçe ise çirkin ve kötü tezahürat, saha olayları ve merdiven boşluklarının boş bırakılmaması gibi gerekçelerle disipline gönderildi. Ayrıca, bazı kulüp görevlileri ve bir doktor da sportmenliğe aykırı hareketler nedeniyle disiplin sevkleriyle karşı karşıya kaldı.
18 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası hükümete yönelik eleştiriler, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'Hükümet istifa' sloganlarıyla tribünlere yansıdı. Bu durum, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş üyeliğinden istifa etmesine ve diğer MHP'lilerin de benzer adımlar atmasına yol açtı. Bazı futbol kulüpleri slogan atılmasını kınarken, Kulüpler Birliği spor kulüplerinin siyasi kurumlar olmadığını vurgulayarak, sadece sahadaki rekabetle ilgilenilmesi gerektiğini belirten bir açıklama yaptı.
27 Şubat 2023

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Çaykur Rizespor maçı sonrası yaptığı açıklamalar, cinsiyetçi ifadeler içeriyordu. Kartal, maçın ardından erkek oyuncuların 'erkek gibi' oynadığını belirterek, dolaylı yoldan kadınlığı aşağıladı. Bu ifadeler, futbol medyası tarafından eleştirilmedi ve cinsiyetçilik futbol camiasında bir kez daha olağanlaştırıldı. Faruk Bildirici, bu durumu eleştiren bir yazı kaleme aldı.
26 Şubat 2024

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig'in yeni sezonunun ilk hafta maçlarını yönetecek hakemleri açıkladı. Açıklamaya göre, Trabzonspor-Antalyaspor maçını Zorbay Küçük, Kasımpaşa-Ankaragücü maçını Bahattin Şimşek, Konyaspor-İstanbulspor maçını Burak Pakkan, Pendikspor-Hatayspor maçını Çağdaş Altay, Kayserispor-Galatasaray maçını Halil Umut Meler, Sivasspor-Samsunspor maçını Murat Erdoğan, Adana Demirspor-Rizespor maçını Ümit Öztürk, Fenerbahçe-Gaziantep FK maçını Abdulkadir Bitigen, Alanyaspor-Başakşehir maçını Tugay Kaan Numanoğlu ve Fatih Karagümrük-Beşiktaş maçını Erkan Özdamar yönetecek.
9 Ağustos 2023

Beşiktaş, gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalında yaptığı yorumlar nedeniyle hukuki işlem başlatacağını duyurdu. Altaylı, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in bir maç sonrası oyuncusu Salih Uçan'ı iteklemesini eleştirmişti. Beşiktaş, Altaylı'nın bu yorumlarını 'hakarete varan ifadeler' olarak nitelendirdi ve hukuki işlem başlatılacağını açıkladı.
30 Eylül 2023

Fenerbahçe, Süper Lig'in 10'uncu haftasında Pendikspor'a konuk oldu ve karşılaşmayı 5-0 gibi üstün bir skorla kazandı. Fenerbahçe'nin ilk golü 30'uncu dakikada Erdem Canpolat'ın kendi kalesine atmasıyla buldu. Diğer gollerse 42'nci dakikada İrfan Can Kahveci, 65, 77 ve 87'nci dakikalarda Edin Dzeko'dan geldi. Bu galibiyetle Fenerbahçe, ligde ve Avrupa'da çıktığı 19 maçın tamamını kazanarak başarısını devam ettirdi.
29 Ekim 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'hükümet istifa' sloganları atması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin maçların seyircisiz oynanması yönündeki çağrısına ve Beşiktaş üyeliğinden istifasına tanık olundu. Birçok futbol kulübü siyasetin stadyumlarda yapılmaması gerektiğini savunurken, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağını duyurdu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, bu tür bir yaptırımın anayasaya ve spor hukukuna aykırı olduğunu, FIFA nezdinde soruşturma başlatılabileceğini ifade etti.
28 Şubat 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi ve 10 futbol kulübünü çeşitli gerekçelerle Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. Çebi ve Beşiktaş Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle PFDK'ye gönderildi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray, MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Başakşehir, Gaziantep Futbol Kulübü ve Hatayspor da çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle PFDK'ye sevk edildi.
6 Eylül 2023

Beşiktaş futbol takımı, bu sezon başında kadrosunda önemli değişikliklere giderek 'şirket kültürü erozyonu'nu tersine çevirmeye çalışıyor. Takımda daha önce 10 Afrika kökenli oyuncu bulunurken, davranış problemleri nedeniyle bu yapıda bir dönüşüme gidildi. Yeni transferler arasında Türk oyuncuların yanı sıra, yerli kültürümüze daha yakın olan Boşnak, Kosovalı ve Kazak oyuncular tercih ediliyor. Bu değişikliklerin, takımın şirket kültürüne olumlu katkılar sağlayacağı öngörülüyor.
10 Şubat 2024

Borsada işlem gören Beşiktaş, zarar ettiği gerekçesiyle temettü (kar payı) dağıtmayacağını duyurdu. Bu karar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Finansal Raporlama Tebliği hükümleri çerçevesinde alındı. Beşiktaş'ın 01.06.2022-31.05.2023 özel hesap dönemi finansal tablolarında dönem zararı açıklanmış olması sebebiyle, kar dağıtımı yapılmamasına karar verildi.
6 Eylül 2023
İşaretlediklerim