CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu toplantısında konuştu. Öztrak, toplantıda enflasyon, hayat pahalılığı, ekonomide yavaşlama ve işsizlik gibi konuları ele aldıklarını ve hükümetin baskıcı uygulamalarına karşı yapılacakları konuştuklarını belirtti. Ayrıca, yerel seçimlere hızla hazırlanacaklarını ve eksiklikleri gidereceklerini ifade etti. Partinin iç işleri hakkında kamuoyu önünde konuşmayı doğru bulmadıklarını da ekledi.
7 Ağustos 2023

CHP'de seçim yenilgisinin ardından başlayan değişim ve yenilenme tartışmaları Eskişehir'de devam ediyor. Eskişehir'de CHP'nin kurultay süreci ve değişim tartışmaları üzerine yapılan görüşmelerde, Büyükerşen ve Kurt arasındaki rekabet, delege dağılımı ve parti meclisinin belirleyici olacağı konuları öne çıkıyor. Kentte 'değişim' söylemi Kurt etkisiyle delegeye de yansırken, büyükşehir başkanlığının kimde olacağı, genel merkez yönetiminde genel delege dağılımı sonucu kimin güçleneceği, parti meclisi ağırlığının kimde kalacağı gibi faktörlerle alınacak pozisyonların değişmesi mümkün görünüyor.
25 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen eski CHP lideri Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlıkta devam edeceğini belirtti. Çetin, İmamoğlu'na İstanbul'un kazanılması gerektiğini söylediklerini ifade etti. CHP'nin kurultay süreci başladı ve parti meclisi büyük kurultay için tarih belirlemek üzere 15 Ekim'de toplanacak.
3 Ağustos 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), parti meclisinin onayladığı belediye başkan adaylarının listesini kamuoyu ile paylaştı. Malatya'dan Veli Ağbaba, Ordu'dan Zekai Sana, Kayseri'den Murat Molu ve Adıyaman'dan Abdurrahman Tutdere aday olarak gösterildi. Hatay ve İzmir gibi kamuoyunun yakından takip ettiği illerdeki adaylar ise değişiklik göstermedi. Toplamda 227 adayın ismi açıklandı.
13 Şubat 2024

Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi, ortak aday ve milletvekili listelerini görüşmek üzere yarın bir araya gelecek. Toplantıda ayrıca deprem sonrası alınan kararlar ve seçim güvenliği gibi konular ele alınacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve diğer liderlerle yaptığı görüşmelerde 'güçlü yardımcılık' konusu da dahil olmak üzere adaylık süreci tartışıldı. İttifak içindeki partilerden gelen açıklamalara göre, adayın belirlenmesi için YSK'nın seçim takviminin beklenmesi öngörülüyor.
1 Mart 2023

Altılı masa olarak bilinen CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Gelecek ve DEVA Partisi'nin oluşturduğu ittifakın ortak cumhurbaşkanı adayını belirleme süreci devam ederken, Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, partisinin genel başkanı Temel Karamollaoğlu'nun aday olması gerektiğini savundu. Karaduman, adayın kazanma ihtimalinin yüksek olması ve altılı masayı taşıyabilecek vasıflara sahip olması gerektiğini, ayrıca dindar ve muhafazakar çevrelere hitap edebilecek bir ismin önemli olduğunu belirtti.
26 Ocak 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karar TV'de yaptığı açıklamada, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin Meclis'te grup kurmak için işbirliği yapmalarının zorunlu olduğunu ifade etti. Seçimlerde CHP listelerinden seçilen DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet partileri 10'ar, Demokrat Parti ise üç milletvekili çıkardı. Bu partilerin CHP'den ayrı grup kurabilmeleri için gereken 20 milletvekili sayısına ulaşmaları gerekiyor. DEVA Partisi'nin, grup kurabilmek için CHP'den beş vekil daha talep etmeye hazırlandığı bildirildi.
26 Mayıs 2023

CHP tarafından toplanan ıslak imzalı tutanaklara göre, açılan 167 bin 595 sandıkta Cumhur İttifakı'nın adayı Tayyip Erdoğan, rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'nun önünde yer alıyor. Ancak henüz hiçbir aday yüzde 50 oy oranını geçmiş değil. Toplam sandık sayısı 192 bin olarak belirtilirken, Erdoğan'ın oy oranı %48,64, Kılıçdaroğlu'nun oy oranı %45,61 olarak kaydedilmiş. Diğer adaylar Sinan Oğan ve Muharrem İnce'nin oy oranları sırasıyla %5,33 ve %0,43 olarak açıklanmış.
14 Mayıs 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, NTV canlı yayınında yaptığı açıklamada, partinin 7 Ekim'de olağanüstü kongresini düzenleyeceğini belirtti. Dağ, kongrede milletvekilliği, kabinede, bakan yardımcılıkları ve diğer alanlarda değişimlerin olacağını ifade etti.
9 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak son kez kürsüye çıktı. İttifakta yer alan liderlere teşekkür ederek, Türkiye'deki 'deliliği' bitireceklerini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile birlikte çalışacaklarını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın da yanında olacağını söyledi.
7 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildikten sonra, seçim kampanyası stratejilerini ve hazırlıklarını parti genel merkezinin 13. katında yürütüyor. Kılıçdaroğlu'nun yaklaşık üç yıldır üzerinde çalıştığı ve iki yıldır aktif olarak uyguladığı 'değişim kampanyası' ile toplumdaki CHP algısını değiştirmeyi hedefliyor. Kampanya sürecinde, Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye oy vermeyen gruplarla birebir görüşmeler yapması ve 'helalleşme' hamlesi önemli rol oynuyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanya sürecindeki ilerleyişi, genel merkezin 13. katındaki bir harita üzerinden takip ediliyor ve kentlerin ziyaret sıralaması bu harita üzerinden planlanıyor. Kılıçdaroğlu'nun kampanya sürecinde 'Gerideymişiz gibi çalışacağız' yaklaşımını benimsediği ve kampanyanın Ramazan'dan sonra daha da hızlanacağı belirtiliyor.
27 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Emek ve Özgürlük İttifakı'nın cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili tavrını duyuracağını bildirdi. İttifak, HDP, TİP, EMEP, EHP, TÖP ve SMF'den oluşuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HDP eş başkanlarıyla yaptığı görüşmede parti kapatmalarına ve kayyum uygulamalarına karşı olduklarını ifade etmiş ve Kürt sorunu dahil tüm sorunların çözümünün TBMM'de olması gerektiğini vurgulamıştı. HDP'nin adaylık konusunda kararını en kısa sürede açıklayacağı belirtilmiş, gazeteci İsmail Saymaz ise HDP'nin aday çıkarmayacağını iddia etmişti.
22 Mart 2023

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde, büyük partilerin milletvekili aday listelerinde kadınlara yeterince yer vermediği eleştiriliyor. Cumhur ve millet ittifaklarının 'seçilebilir' yerlerde gösterdiği kadın aday sayısı 82 iken, Yeşil Sol Parti ve TİP'te kadın aday oranı daha yüksek. 2018 seçimlerinde beş partinin toplam 702 kadın adayı vardı ve Meclis'e giren 600 milletvekilinin 103'ü kadındı. Bu durum Türkiye'yi dünya sıralamasında 129'uncu yapmıştı. 14 Mayıs seçimleri için AKP'nin 113, CHP'nin 156, İYİ Parti'nin 139, MHP'nin 90, Yeşil Sol Parti'nin 193 ve TİP'in 161 kadın adayı bulunuyor. Kadın temsiliyeti konusunda çalışan dernekler ve uzmanlar, kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini ve bu durumun toplumsal cinsiyet eşitliği açısından önemli olduğunu vurguluyor.
10 Nisan 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra gerçekleştirdiği ilk MYK toplantısında tüm üyeler istifa etmişti. Yeni MYK'da 12 eski üye yer almadı ve MYK üye sayısı 17'den 14'e düşürüldü. Parti örgütü ve örgüt yönetiminden sorumlu genel başkan yardımcılığı pozisyonu kaldırıldı ve bu görev Kemal Kılıçdaroğlu'na bağlandı. Yeni MYK listesi ve üyelerin sorumluluk alanları açıklandı.
5 Haziran 2023

Yeni seçilen CHP üst yönetimi, Kasım ayında yerel seçimlerde adayların önseçimle belirleneceği vaadinde bulunmuştu. Ancak, bu söz kısa sürede unutuldu ve İstanbul, Ankara ve Aydın büyükşehir belediye başkan adayları, önceki genel başkanın isteğiyle, önseçim yapılmadan belirlendi. İlçe belediye başkanı adaylarının belirlenmesi de büyükşehir başkan adaylarına bırakıldı. Ayrıca, belediye meclisi üyelikleri için yapılan önseçimde, üyelerin sadece yarısını belirleme hakkı verildi, bu da katılımcı demokrasi anlayışına ters düştü.
18 Şubat 2024

HDP'nin mevcut eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, partinin gelecek kongresinde eş genel başkanlık için tekrar aday olmayacaklarını duyurdu. Bu açıklama, partinin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın partideki gerileyişe dair eleştirileri ve aktif politikayı bıraktığını açıklamasının ardından geldi. Buldan ve Sancar, partinin güçlü bir hamle yapabilmesi için samimi eleştiri ve özeleştirinin önemine vurgu yaparak, kongre sürecinde hesap verme sorumluluğu altında olduklarını ve görevlerini başka birine devretmekten onur duyacaklarını ifade ettiler.
4 Haziran 2023

CHP, Millet İttifakı çatısı altında seçimlere katılan DEVA, Gelecek, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin üyelerine listelerinde yer verdi. Açılan sandıkların yüzde 99,27'sine göre, CHP listelerinden Meclis'e giren 168 milletvekilinin 34'ü ittifak ortaklarının üyeleri oldu. DEVA Partisi'nden 14, Gelecek Partisi'nden 10 ve Saadet Partisi'nden 10 milletvekili Meclis'e girmeyi başardı. CHP'nin bu seçimlerdeki oy oranı ise yüzde 25,38 olarak belirlendi.
15 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri artmıştır. Bu durum üzerine CHP'den 'yola devam' mesajı gelmiştir. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'teki milletvekili kayıtları sırasında yaptığı açıklamada, partinin seçim sonuçlarını değerlendireceğini ve 25,5 milyon oy alan ittifakın sorumluluklarının farkında olduklarını, aynı zamanda oy vermeyen 27,5 milyon seçmeni de anlamak zorunda olduklarını belirtmiştir. Özel, her seçim sonucunun seçmenin siyasete yazdığı bir mektup olduğunu ve bu seçimin cumhuriyetin yüzüncü yılında yapıldığı için sonuçların kitap gibi okunması gerektiğini ifade etmiştir.
30 Mayıs 2023

Yeşil Sol Parti Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, partinin isminin, tüzüğünün ve eş genel başkanlarının değişeceğini açıkladı. İki partinin seçmende yarattığı kafa karışıklığının yeni partiyle önüne geçileceğini belirtti. Yeni seçilecek yönetim, eş başkanlar ve parti meclisiyle birlikte bu tartışmayı başlatacaklarını ifade etti.
25 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partinin değişime her zaman açık olduğunu ve parti içi tartışmaların CHP'yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Ekrem İmamoğlu'nun aday olacağını doğrulayan Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin yılgınlığını reddetti.
12 Eylül 2023
İşaretlediklerim