Belçika'nın Kortrijk kentinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu, 16 yaşındaki erkek arkadaşı tarafından götürüldüğü bir korulukta 10 erkek çocuğun cinsel saldırısına uğradı. Olay iki gün sürdü ve mağdurun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 11 ile 16 yaşları arasındaki yaklaşık 10 çocuk tutuklandı. Soruşturma gizlilik içinde yürütülüyor ve şüphelilerin reşit olmamaları nedeniyle fazla bilgi paylaşılmıyor. Ayrıca, geçen hafta Kortrijk'de benzer bir toplu tecavüz vakası daha yaşanmıştı.
8 Mayıs 2024

Londra'da 31 Ocak'ta bir anne ve iki kızına asitle saldıran 35 yaşındaki Abdül Şükür Ezedi'nin Thames Nehri'ne atlayarak intihar etmiş olabileceği belirtiliyor. Saldırganın son olarak Chelsea Köprüsü'nden aşağı eğilirken güvenlik kamerası görüntülerinde görüldüğü, ancak henüz nehirde bir ceset bulunamadığı bildirildi. Saldırıda ağır yaralanan kadın hala hastanede tedavi görüyor ve konuşamıyor, iki çocuk ise hafif yaralarla taburcu edildi. Saldırganın daha önce cinsel saldırı suçundan mahkum edildiği ve Afganistan'dan sığınma statüsü aldığı kaydedildi.
9 Şubat 2024

Türk sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Savacı'nın gençliğinden son haline kadar olan fotoğraflarıyla anıldığı haberde, vefatının detaylarına dair ek bilgilerin ilerleyen zamanlarda paylaşılacağı belirtildi.
26 Şubat 2024

Rusya'nın önde gelen muhaliflerinden Aleksey Navalni'nin cezaevinde ölümünün ardından cesedinin yerinin bilinmediği bildirildi. Navalni'nin annesi ve avukatları, cesede erişim sağlayamadıklarını ve cezaevi yetkililerinin konu hakkında bilgi vermediğini ifade etti. Kremlin Sözcüsü, cezaevi yetkililerinin ölümle ilgili incelemeleri tamamladığını açıklarken, Navalni'nin sözcüsü ölüm nedeninin hala bilinmediğini ve soruşturmanın genişletildiğini belirtti.
19 Şubat 2024

Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayhan Akcan, Türkiye'de yaklaşık 44 milyon silahın 40 milyonunun ruhsatsız olduğunu açıkladı. Bu durum, Türkiye nüfusunun yarısına denk gelen bir silahlanma oranı anlamına geliyor. Dr. Akcan, silahların büyük bir kısmının psikolojik sorunları olan kişilerin elinde olduğunu ve bu durumun günlük olarak ölüm ve yaralanmalara yol açtığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'de silah edinmeye yönelik caydırıcı yasaların olmaması ve yeterli cezai yaptırımların uygulanmaması eleştirildi.
10 Mayıs 2024

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Komitesi, 2011 yılında Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde gerçekleşen ve 34 kişinin hayatını kaybettiği bombalama olayıyla ilgili olarak Türkiye'den savunma istedi. Roboski ailelerinin başvurusu üzerine, hükümetten yaşam hakkının ve kötü muamele yasağının ihlal edildiği iddialarına ilişkin görüşler talep edildi. Avukat Kerem Altıparmak, başvurunun kabul edilebilirlik ve esasa ilişkin görüşlerinin alınması için hükümete bildirildiğini belirtti. Hükümetin savunmasını sunmak için altı aylık bir süresi bulunuyor.
29 Haziran 2024

ABD'li oyuncu Alec Baldwin'in rol aldığı 'Rust' filminin çekimleri sırasında görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olan kazada, silahlardan sorumlu Hannah Gutierrez-Reed 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gutierrez-Reed, sete yasak olmasına rağmen gerçek mühimmat getirmek ve silah güvenliği protokollerine uymamakla suçlanmıştı. Baldwin'in temmuzda kasıtsız öldürme suçlamasıyla yargılanması bekleniyor. Hutchins'in ailesi, verilen cezanın yetersiz olduğunu belirtti.
16 Nisan 2024

Üç yıldır hapiste olan Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalny, cezaevinde hayatını kaybetti. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Navalny'nin ölüm nedeni hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirtti. Navalny, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in en büyük rakiplerinden biri olarak biliniyor ve aşırılık suçlamasıyla 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Navalny'nin sözcüsü, avukatının cezaevine doğru harekete geçtiğini açıkladı.
16 Şubat 2024

Eski Amerikan futbolu oyuncusu ve aktör O.J. Simpson, 76 yaşında kanser nedeniyle hayatını kaybetti. Simpson, eski eşi Nicole Brown Simpson ve onun arkadaşı Ron Goldman'ı öldürmekle suçlanmış ve bu dava 1995'te dünya genelinde canlı yayınlanarak büyük ilgi görmüştü. 'Yüzyılın davası' olarak adlandırılan bu dava sonucunda Simpson beraat etmiş, ancak daha sonraki yıllarda başka suçlamalar nedeniyle hüküm giymişti. Ölüm haberini ailesi duyurdu.
11 Nisan 2024

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda Türk milli sporcu Buse Naz Çakıroğlu, kadınlar 52 kilo kategorisinde Rus rakibi Anastasia Kool ile karşılaştı. Maçta rakibine büyük üstünlük sağlayan Buse Naz, altın madalya kazanarak üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Buse Naz daha önce 2019 ve 2022 yıllarında da Avrupa şampiyonu olmuştu.
27 Nisan 2024

Amerikalı entelektüel ve dilbilimci Noam Chomsky, Brezilya'nın Sao Paolo kentindeki bir hastaneden taburcu edilerek tedavisine evinde devam edileceği bildirildi. Chomsky'nin eşi Valaria Wasserman, Chomsky'nin öldüğü yönündeki haberleri yalanladı ve kendisinin gayet iyi olduğunu belirtti. Chomsky, bir yıl önce geçirdiği felcin ardından konuşmakta ve vücudunun sağ tarafını hareket ettirmekte güçlük çektiği için hastaneye kaldırılmıştı.
19 Haziran 2024

Angola'nın Camacupa bölgesinde, büyücülük yapmadıklarını kanıtlamak amacıyla bitkisel bir sıvı içen 50 kişi hayatını kaybetti. Bölge yetkilisi Luzia Filemone, ocak ve şubat aylarında meydana gelen bu ölümlerin, geleneksel şifacılar tarafından zorla içirilen bir sıvıdan kaynaklandığını açıkladı. Angola'da, nüfusunun çoğunluğu Katolik Hristiyan olan ve büyücülüğün yaygın olduğu bir ülke.
15 Mart 2024
İşaretlediklerim