İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Üsküdar sahilinde imar kanununa aykırı olduğu tespit edilen işletmeleri yıkmak istedi. Ancak Üsküdar Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen polis ekipleri tarafından engellendi. İBB ekiplerinin yıkım girişimine silahlı bir kişi müdahale etti ve bu kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili videoyu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun Twitter üzerinden paylaştı.
19 Nisan 2023

Cumhuriyet Vakfı yönetim kurulu üyeleri Turan Karakaş, Birol Başaran ve Barış Doster, vakfın başkanı Alev Coşkun ve üyeler Işık Kansu ve İrfan Hüseyin Yıldız'ı, bir e-ticaret firmasından manipülatif haber yapma karşılığında çikolata kutusunda para alındığı iddiasıyla ilgili olayı kapatmaya çalıştıkları gerekçesiyle istifaya çağırdı. Bu iddia, vakıf yöneticisi avukat Turan Karakaş tarafından suç duyurusuyla ortaya çıkmıştı. Gazetenin genel yayın yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu, konuyu kapatmaya zorlandıktan sonra görevden alındı. Üç yönetim kurulu üyesi, olayın yargı yoluyla çözülmesi ve sorumluların açığa alınması gerektiğini belirtti.
15 Haziran 2023

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezasının istinafta onandığını iddia etti. Ancak İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat, bu iddiaları yalanlayarak dosyanın henüz karara bağlanmadığını ve mahkeme kalemiyle konuşarak dosyanın sırada beklediğini doğruladığını belirtti. İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada iki yıl yedi ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.
31 Mayıs 2023

İktidar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu siyaset dışına itmek için çeşitli stratejiler geliştiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı bir toplantıda İmamoğlu'na yönelik 'terör' soruşturması ve 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamaları ele alındı. İmamoğlu'na daha önce 'hakaret' gerekçesiyle hapis cezası verilmiş ve siyaset yasağı getirilmişti. İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin 'ihaleye fesat' soruşturması başlatıldı ve bu suçlamayla ilgili dava açıldı. İmamoğlu'nun milletvekilliği ve belediye başkanlığı yolu, bu davadan ceza alması ve cezanın onanması halinde kapanacak.
16 Ocak 2023

Gezi davasından tahliye edilen Merdan Yanardağ, tahliye olduğu Silivri Cezaevi'nden çıktıktan sonra yaptığı açıklamada, hala tutuklu olanları hatırladı. Yanardağ, 'Sevdiklerime kavuştum. Mutluyum, ama derin bir yara var. Can var içeride, Tayfun var içeride, Osman var içeride, rehin alınmış gibi imha edilmeye çalışılıyorlar.' dedi. Yanardağ, 100 gün önce AKP'li Galip Ensarioğlu'nun avukatlarıyla görüştürülmeyen PKK lideri Öcalan'la ilgili 'Devlet sürekli görüşüyor' sözlerini eleştirdiği için tutuklanmıştı.
4 Ekim 2023

Eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırdıktan sonra tutuklanmış ve hakkında üç ayrı suçtan toplamda 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştır. Ankara Batı Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Koca'nın yanı sıra üç şüpheli daha yer almakta ve şiddet içeren suçlarla itham edilmektedirler. İddianamede, tüm şüpheliler için ayrıca spor müsabakalarından men cezası talep edilmiştir. İddianame, Ankara Batı 3. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmiştir.
14 Aralık 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes-23' operasyonuyla beş yerel organize suç örgütünün çökertildiğini ve 93 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, suç örgütü üyelerinin yabancı turistleri eğlence mekanlarına götürerek yüksek hesap ödemeye zorladıklarını belirtti. Daha önceki 'Kafes' operasyonlarında da çeşitli suç örgütlerine yönelik başarılı sonuçlar alındığı ve çok sayıda şüphelinin yakalandığı bilgisi verildi.
22 Aralık 2023

Teknik direktör Fatih Terim'in banka hesapları, 'Seçil Erzan' soruşturması kapsamında değil, Terim'in müşteki sıfatıyla yaptığı başvuru sonucunda inceleniyor. Erzan ve altı işbirlikçisi, bir fon üzerinden yüksek getiri vaadiyle dolandırıcılık yapmakla suçlanıyor. Terim, bu davanın müştekileri arasında yer almıyor. Erzan, ifadelerinde Terim'i referans gösterdiğini belirtse de Terim'in fona para yatırdığına dair bir ifade kullanmadı. İddianamede, Erzan'ın dolandırıcılık yaparak kişileri kandırdığı belirtiliyor.
15 Aralık 2023

MKE Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler'e saldırarak yumruk atmış ve bu saldırı sonucu ömür boyu futboldan men edilmişti. 12 Aralık'ta tutuklanan Koca, mahkeme tarafından delillerin toplandığı ve kaçma şüphesinin olmadığı gerekçesiyle tahliye edildi. Tahliye sonrası MKE Ankaragücü taraftarları tarafından 'kahraman gibi' karşılanan Koca'nın 13 yıla kadar hapis cezası istenmektedir.
28 Aralık 2023

Kahramanmaraş depreminin ardından Kızılay'ın çadır ve gıda malzemelerini depremzedelere dağıtmak yerine satış yapması eleştirilere neden oldu. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, satışların kendileri tarafından değil bağlı şirketler tarafından yapıldığını iddia etti. Gurme Vedat Milor ise Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla, Kınık'ın bu açıklamalarına ince bir gönderme yaparak, bağımsız eleştirmen olmanın önemini vurguladı ve şirket kurarak para kazanmanın yanı sıra bağımsız eleştirmen rolü oynayabileceğini ironik bir dille ifade etti.
27 Şubat 2023

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, belediye personelinin imar işlerinde rüşvet aldığına dair ihbarlar üzerine bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, belediye başkan yardımcısı Nuraydın Sak'ın da aralarında bulunduğu 20 kişi, belirlenen bazı usulsüzlükler sebebiyle eş zamanlı düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
18 Ocak 2024

Kızılay, eski başkanı Kerem Kınık'ın istifa etmesine rağmen Kızılay'a bağlı 11 şirkette görev almaya devam ettiği yönündeki haberleri yalanladı. Kınık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine ve Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşanan çadır satışı tartışmaları nedeniyle tepkilerin odağında yer almış ve istifa etmişti. Kızılay, Kınık'ın tüzük ve şirket kuralları gereği tüm iştiraklerdeki yönetim kurulu görevlerinden ayrıldığını duyurdu.
24 Mayıs 2023

Rekabet Kurumu, hızlı tüketim malları sektöründe faaliyet gösteren Erbak Uludağ Pazarlama Satış ve Dağıtım AŞ'nin ve Namet Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin alıcılarının yeniden satış fiyatını belirlemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiği iddiası üzerine soruşturma açılmasına karar verdi. Kurul, ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve tespitleri değerlendirerek bulguları ciddi ve yeterli buldu. Ancak, soruşturma kararlarının, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin kanunu ihlal ettiği ve yaptırım ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları anlamına gelmediği belirtildi.
21 Ağustos 2023

Dilan ve Engin Polat hakkında kara para ve yasadışı bahis soruşturması yürüten savcı Gökalp Kökçü, geçen ay Erzurum'a tayin edildikten sonra emekliye ayrıldı. Kökçü, Polat dosyasında basına sızdırma ve FETÖ ile ilgili takipsizlik kararı vermekle suçlanmış ve HSK tarafından Erzurum'a sürülmüştü. Kökçü'nün eşi İrem Kökçü'nün Adnan Oktar'ın müridleri arasında olduğu ve tanık olarak ifade verdiği bilgisi medyada yer aldıktan sonra Kökçü emeklilik dilekçesi vermiş ve bu talebi kabul edilmiştir.
15 Ocak 2024

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, kulüp başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e fiziksel saldırısına ilişkin olarak sadece 'üzgün olduğunu' ifade etti. Çaykur Rizespor ile oynanan maçın ardından gerçekleşen saldırı sonucunda hakem Meler yere düşmüş ve Koca'nın yanındakiler tarafından da saldırıya uğramıştı. Adalet ve İçişleri Bakanlıkları olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Fenerbahçeli Umut Nayir ise yaşananlardan dolayı utanç duyduğunu belirtti.
12 Aralık 2023

Altılı masanın oluşturduğu 'ortak politikalar mutabakat' metni Ankara'da açıklandı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, mutabakat metninin olumlu yönlerinin yanı sıra birçok eksik noktası olduğunu belirtti. Beştaş, AKP'nin yarattığı sorunları tamir etmeye çalışan ancak köklü yapısal çözümler sunmayan bir restorasyon projesi olarak değerlendirdiği metinde, adalet, seçim barajı, siyasi partilere kapatma davası, idam cezası ve dış politika gibi konularda daha ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.
30 Ocak 2023

Aziz Yıldırım, 3 Temmuz 2011'de başlayan ve 'FETÖ' ile ilişkilendirilen bir soruşturma kapsamında tutuklanmış ve 364 gün sonra tahliye edilmişti. Yargıtay'ın beraat kararını onamasının ardından Yıldırım, cezaevinde geçirdiği günler için 777 milyon liralık tazminat davası açtı. Anadolu 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Yıldırım'a 108 bin lira maddi ve manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Yıldırım, alacağı tazminatı Fenerbahçe Spor Kulübü Eğitim Kurumları'na bağışlayacağını açıkladı.
24 Mart 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., babasının kendisini altı yaşındayken Kadir İstekli ile imam nikahıyla evlendirdiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu. İki yıllık şikayet sürecinin ardından dava açıldı ve tepkiler üzerine Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli tutuklandı. İstanbul Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava başladı ve Gümüşel'in müritleri adliye önünde toplanarak 'hocalarının' tahliyesini talep etti.
30 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın iddialarını yalanladı. Okuyan, Kılıçdaroğlu'na bir yıl önce Meral Akşener hakkında bir dosya verdiğini ve bu bilgiler yüzünden Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olamayacağını iddia etmişti. Kılıçdaroğlu, böyle bir dosyanın kendisine sunulmadığını ve aralarında bir sorun olmadığını, Millet İttifakı liderleri arasındaki ilişkilerin sağlam olduğunu belirtti.
5 Şubat 2023

İzmir'in Karabağlar ilçesinde bir kavgayı ayırmaya çalışan Şerafeddin Yüce, S.K'nin ağabeyi İ.K tarafından bıçaklandı. Ağır yaralanan Yüce, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, S.K. ve İ.K'yi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.K ve S.K, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.
28 Temmuz 2023
İşaretlediklerim