MFÖ grubunun üyelerinden sanatçı Özkan Uğur, 69 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Uğur, son aylarda hastalığın nüksetmesi sonucu entübe edilmiş ve vefat etmiştir. Özkan Uğur için 11 Temmuz Salı günü Taksim Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak ve Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecektir. Ayrıca aynı gün Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlenecektir.
8 Temmuz 2023

Türk müzik grubu MFÖ'nün üyelerinden olan sanatçı Özkan Uğur, lenf kanseriyle olan mücadelesini kaybederek hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Uğur, son aylarda hastalığının nüksetmesi üzerine yoğun bakıma alınmış ve entübe edilmişti. Özkan Uğur'un vefat haberini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya üzerinden duyurdu ve merhuma rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.
8 Temmuz 2023

MFÖ grubunun üyesi olan müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur, 69 yaşında hayatını kaybetti. Sanat ve siyaset dünyasından birçok kişi, sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Erkan Oğur, Özkan Uğur için MFÖ'nün ünlü şarkısı 'Güllerin İçinden'i sazıyla çalıp Instagram hesabından paylaştı ve 'Özkan Uğur güllerin içinden geldi, güllerin içine gitti' sözleriyle anısını onurlandırdı.
9 Temmuz 2023

Türk müzik grubu MFÖ'nün üyesi, müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur lenf kanseri nedeniyle 69 yaşında vefat etti. Uğur, MFÖ ile birlikte 1985 ve 1988 yıllarında Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil etmişti. Eurovision'un resmi sosyal medya hesaplarından Uğur için taziye mesajları paylaşıldı ve Youtube hesabında MFÖ'nün Eurovision'da seslendirdiği 'Diday Diday Day' ve 'Sufi' şarkılarına yer verildi.
11 Temmuz 2023

Türk pop müziğinin sevilen grubu MFÖ'nün üyeleri Mazhar Alanson ve Fuat Güner, kanserle mücadele ederken hayatını kaybeden grup arkadaşları Özkan Uğur'un ardından ilk kez sahneye çıkacaklar. 16 Mart Cumartesi akşamı İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşecek olan konser, ikilinin Özkan Uğur olmadan vereceği ilk konser olma özelliğini taşıyor. Konser biletleri satışa sunulmuş durumda.
26 Ocak 2024

Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden Yüksel Uzel, 73 yaşında kanser tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Cenaze namazı Yeniköy Camisi'nde kılınan Uzel, Yeniköy Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze törenine sanat ve sinema dünyasından ünlü isimler katıldı. Demet Akbağ ve Safiye Soyman gibi sanatçılar Uzel için duygusal açıklamalarda bulundular.
9 Ocak 2024

İtalyan Kültür Merkezi, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Atatürk'ün en ünlü heykellerine imza atan İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica'nın çalışmalarına odaklanan bir çalıştay düzenliyor. Canonica, Cumhuriyet'in ilk yıllarında Türkiye'ye davet edilerek bugün önemli birer simge olan anıt ve heykelleri yapmıştır. Çalıştay, 3 Kasım'da İtalyan Kültür Merkezi'nde yer alan Casa di Italia Tiyatrosu'nda gerçekleşecek ve ücretsiz olarak herkesin katılımına açık olacak.
30 Ekim 2023

Türk yazar Alev Alatlı, 79 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Alatlı'nın bir süredir tedavi gördüğünü açıkladı. Alatlı, 'Yaseminler Tüter mi, Hâlâ', 'İşkenceci', 'O.K Musti Türkiye Tamamdır', 'Schrödinger’in Kedisi' gibi eserleriyle tanınmaktadır. Ayrıca Filistin davasına yaptığı katkılardan dolayı Yaser Arafat tarafından 'Özgürlük Madalyası' ile ödüllendirilmiş ve 2018'de Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na üye olarak atanmıştı.
2 Şubat 2024

Ünlü caz saksafonisti ve besteci Wayne Shorter, 89 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti. Kariyeri boyunca 23 kez Grammy Ödülü'ne aday gösterilen ve 12 kez kazanan Shorter, 2015'te 'Yaşam Boyu Başarı' ödülüne de layık görüldü. Miles Davis'in 'Second Great Quintet' grubunda yer alan ve 'Weather Report' grubunu kuran Shorter, caz müziğine büyük katkılarda bulundu. Ölüm nedeni hakkında bilgi verilmedi.
3 Mart 2023

Dünyaca ünlü Britanyalı rock gitaristi Jeff Beck, 78 yaşında bakteriyel menenjitten dolayı vefat etti. The Yardbirds grubuyla ün kazanan ve gitar müziğine büyük katkılarda bulunan Beck, birçok müzik türünü etkilemiş ve iki kez Rock and Roll Hall of Fame'e seçilmiştir. Mick Jagger ve Sir Rod Stewart gibi ünlü isimler Beck için taziye mesajları yayınladılar.
12 Ocak 2023

Müzik sektöründe 70 yaşını aşmış ancak enerjilerini kaybetmeyen ve kariyerlerine devam eden yedi sanatçı bulunmaktadır. Bu sanatçılar arasında Pink Floyd'un kurucusu Roger Waters, The Beatles'ın kurucusu Paul McCartney, The Rolling Stones'un frontman'i Mick Jagger, ABD'li müzisyen Bob Dylan, Bruce Springsteen, Fleetwood Mac grubunun üyesi Stevie Nicks ve Eagles'la bilinen Joe Walsh bulunmaktadır. Bu sanatçılar, yaşlarına rağmen hala konserler veriyor, albüm çıkarıyor ve müzik sektörüne katkıda bulunuyorlar.
25 Eylül 2023

MFÖ grubunun üyelerinden Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan Uğur, sanatçının Temmuz 2023'te kanserle mücadele sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan süreç hakkında konuştu. Özkan Uğur'un cenaze töreninde duygusal anlar yaşayan Cem Yılmaz'ın, bu zor zamanlarda kendilerine büyük destek ve vefa gösterdiğini vurguladı. Aysun Uğur, MFÖ grubunun 'MF' ismiyle sahneye çıkmasına ilişkin eleştirilere de değinerek, insanların çalışmak zorunda olduğunu ve eleştirilmemeleri gerektiğini ifade etti.
26 Mart 2024

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Bahar Öztan, 61 yaşında kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Öztan, kanseri üç kez yenmesine rağmen geçen yıl hastalığa yeniden yakalanmıştı. Vefatının ardından cenazesi, İstanbul Üsküdar'daki Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek. Öztan, hastalığıyla ilgili son durumu sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşmış ve yakında ameliyat olacağını duyurmuştu.
21 Mart 2024

Sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Uğurlu, 30 Mayıs 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Sanatçının vefatını sosyal medya üzerinden duyuran Zafer Algöz, Uğurlu'nun büyük bir sanatçı ve ilham kaynağı olduğunu belirtti. Ahmet Uğurlu, 'Tabutta Röveşata', 'Behzat Ç.' ve 'Yol Ayrımı' gibi yapımlarda rol almıştı. Cem Yılmaz da Uğurlu'nun vefatı üzerine taziye mesajı yayınladı.
30 Mayıs 2024

Ankara'da 30 Aralık 2022'de motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in babası Musa Ateş vefat etti. Ailesi tarafından yapılan açıklamada, Musa Ateş'in cenazesinin Emir Sultan camisinden kaldırılacağı ve Emir Sultan mezarlığına defnedileceği belirtildi. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak ise birçok siyasi ve hukuki gelişme yaşanmış, cinayetin ardından MHP içinde ve siyasi arenada çeşitli tepkiler ortaya çıkmıştır.
11 Mart 2024

Evet-Hayır yarışmasıyla tanınan sunucu Erkan Yolaç, 16 Mayıs 2024 akşamı saat 21.00'de çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Yolaç, solunum sıkıntısı nedeniyle hastaneye başvurmuş ve uzun süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Hastane, Yolaç'ın tedavisinin multidisipliner bir yaklaşımla sürdürüldüğünü belirtti. Yolaç'ın vefatı, ailesi ve sevenleri için büyük bir üzüntü kaynağı oldu.
17 Mayıs 2024

Türk tiyatro ve sinema dünyasının önemli isimlerinden biri olan Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı doğal sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Kızı Sibel Yıldızoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, Yıldızoğlu'nun cenazesi Pazartesi günü öğlen namazında Levent'ten kaldırılacak ve Feriköy'de annesinin yanına defnedilecek. Yıldızoğlu, İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda uzun yıllar sahne almasının yanı sıra, 180 filmde rol alarak Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuştur.
9 Mart 2024

Tiyatro ve sinema sanatçısı Ayten Gökçer, 84 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi yarın Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 1952'de Ankara Devlet Konservatuarı Bale Bölümü'ne başlayan Gökçer, 1958'de Ankara Devlet Tiyatrosu'na katıldı ve 1988'de Devlet Sanatçısı ünvanını aldı. Sinemaya 1965'te 'Taçsız Kral' filmiyle adım atan sanatçı, 'Yedi Kocalı Hürmüz' müzikalinde başrol oynadı.
14 Mayıs 2024

İlber Ortaylı, Üsküdar'daki Valide-i Cedid Camii'nde düzenlenen bir törenle, bir yılı aşkın süredir komada olan Özlem Kumrular'a veda etti. Kumrular, genç yaşta inanılmaz yetenekleriyle tanınmış ve İspanya-Osmanlı ilişkileri üzerine çalışmalarıyla dikkat çekmişti. Ancak, Türk akademik dünyasının onu yeterince değerlendiremediği belirtiliyor. Kumrular, hayatını kazanmak için tur rehberliği yaparken İsviçre'de bir kaza sonucu hayatını kaybetti.
9 Haziran 2024

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Nuri Alço, bayram tatili için gittiği memleketi Eskişehir'de fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Eşi Burcu Alço tarafından hastaneye götürülen Alço'nun yapılan kontroller sonucunda beynine pıhtı attığı belirlendi ve yoğun bakımda tedaviye alındı.
6 Nisan 2024
İşaretlediklerim