Fas'ta devam eden 'Gladyatör 2' filminin çekimleri sırasında bir patlama meydana geldi. Özel efektlerin kullanıldığı bir sahnede gerçekleşen patlamada altı oyuncu yaralandı. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı ve tedavi altına alındıkları bildirildi. Patlamanın nedeniyle ilgili incelemeler sürerken, bir gaz borusunun patlamış olabileceği üzerinde duruluyor.
10 Haziran 2023

Çin'in Heilongjiang eyaletindeki bir okulun spor salonunun çatısı çöktü ve 11 kişi hayatını kaybetti. Çökme esnasında salonda 19 kişi bulunuyordu. İlk soruşturmada, spor salonunun inşaatı sırasında çatıda yasa dışı şekilde perlit maddesi kullanıldığı tespit edildi. Bu maddenin yağmurlar esnasında suyu emdiği ve ağırlaşarak çatının çökmesine yol açtığı bildiriliyor.
24 Temmuz 2023

Çin'de bulunan ve 'iPhone city' olarak adlandırılan dünyanın en büyük iPhone fabrikası olan Foxconn, Covid-19 salgınına rağmen yüzde 90 kapasite ile çalışmaya devam ettiğini açıkladı. Pandemi nedeniyle Çin'de üretimde düşüşler yaşanmış ve sıkı kısıtlamalar getirilmişti. Ancak Foxconn, işçileri mutlu etmek ve şirkete bağlamak için çeşitli teşvikler sunarak ve kısıtlamaların çoğunu kaldırarak üretimi sürdürmeyi başarmış.
3 Ocak 2023

Gaziantep’te 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir halı fabrikasında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına müdahale etmek için bölgeye 200 itfaiye personeli ve 72 araç sevk edildi. İlçe belediyeleri ve Orman Bölge Müdürlüğü personeli de yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

İstanbul Esenyurt'ta 33 katlı bir binanın girişindeki elektrik panosunda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangın nedeniyle oluşan duman binayı sararken, üst katlarda mahsur kalan kişiler itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Dumandan etkilenen beş kişi hastaneye kaldırıldı ve tahliye çalışmaları devam ediyor. Yangın nedeniyle Nazım Hikmet Bulvarı çift yönlü trafiğe kapatıldı.
31 Ağustos 2024

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir keçe fabrikasında henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangına müdahale etmek üzere olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
17 Eylül 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bulunan 'Masquerade' adlı gece kulübünde 2 Nisan'da tadilat sırasında çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada tadilatın kaçak yapıldığı belirtildi. İBB İtfaiye Daire Başkanlığı'nın hazırladığı raporda, yangının elektrikli kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar sonucu başladığı ve kolay yanıcı malzemelerin tutuşmasıyla hızla yayıldığı ifade edildi. Raporda ayrıca, acil durum aydınlatmaları, yönlendirme levhaları, sprinkler söndürme sistemi ve yangın dolaplarının çalışmadığı gibi ciddi ihmallerin bulunduğu tespit edildi.
15 Nisan 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bir gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. Yangın, Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında meydana geldi. Olayla ilgili olarak iş yeri sahibi, sorumlu müdür dahil olmak üzere toplam dokuz şüpheli gözaltına alındı. Yangından kurtulan iki kişinin tedavisi hastanede devam ediyor.
3 Nisan 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan ve tadilat halindeki bir eğlence merkezinde çıkan yangında 29 kişi yaşamını yitirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yangın söndürme çalışmalarının tamamlandığını ve soğutma işlemlerinin sürdüğünü belirtti. İmamoğlu, mekanın kaçak olarak işletildiğine dair işaretler olduğunu ve olayla ilgili altı şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Yangının eğlence mekanında mı yoksa binanın diğer kısımlarında mı başladığına dair sorular henüz netlik kazanmamıştır.
2 Nisan 2024

İstanbul Esenyurt'ta 33 katlı bir binanın girişindeki elektrik panosunda yangın çıktı. Yangın nedeniyle bina dumanla kaplanırken, itfaiye ekipleri merdiven yardımıyla üst katlardaki biri çocuk beş kişiyi kurtardı. Dumandan etkilenen beş kişi hastaneye kaldırıldı. Ekiplerin tahliye çalışmaları devam ederken, yangın nedeniyle Nazım Hikmet Bulvarı çift yönlü trafiğe kapatıldı.
31 Ağustos 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına göre yangın kontrol altına alındı.
2 Nisan 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında sekiz kişi hayatını kaybetti, altısı ağır olmak üzere dokuz kişi yaralandı. İtfaiye ekipleri yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. Yangının nedeni henüz bilinmiyor.
2 Nisan 2024

Aydın'ın Söke ilçesindeki kağıt fabrikasında 12 Temmuz'da çıkan yangın, iki gündür devam ediyor. Yangının sıkıştırılmış kağıt depolama alanında başladığı ve itfaiye ekiplerinin yangının akaryakıt istasyonuna ve çimento fabrikasına sıçramaması için önlem aldığı belirtildi. Rüzgarın da etkili olduğu bölgede, ekipler akşamları karadan müdahale ediyor.
14 Temmuz 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında işletilen gece kulübünde yangın çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının çıkış görüntülerini paylaştı ve yangında 29 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, yangınla ilgili olarak iki mülkiye müfettişi tarafından yürütülen idari soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Olayla ilgili dokuz kişi gözaltına alındı.
4 Nisan 2024

Aydın'ın Söke ilçesindeki kağıt fabrikasının açık depolama alanında 12 Temmuz'da başlayan yangın altı gün sonra tamamen kontrol altına alındı. Yangın, rüzgarın etkisiyle büyüyerek fabrikanın ikinci kısmına da sıçramıştı. 23 ilden gelen takviye ekiplerin müdahalesiyle yangın fabrikanın ana binasına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın sonucunda 240 dönüm alan etkilendi ve 140 bin ton kağıt kül oldu.
17 Temmuz 2024

Aydın'ın Söke ilçesindeki bir kağıt fabrikasında çıkan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangın, çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ve orman ekiplerinin desteğiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Yangın sırasında dumandan etkilenen bazı itfaiyeciler ve işçilere olay yerinde müdahale edildi. Gece ara verilen havadan müdahale, sabah saatlerinde yeniden başladı.
13 Temmuz 2024

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı Karatepe mevkisinde çıkan yangın nedeniyle 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı. Yangın, Bayraklı ve Çiğli ilçelerine de sıçradı. Dumandan etkilenenler dışında ciddi yaralanma ve can kaybı yaşanmadı. Havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam ediyor.
16 Ağustos 2024

Deniz İpek, endüstriyel yangın ve patlamaların sektörel dağılımını ve nedenlerini ele alarak, afet planlarının acilen gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Kimya Mühendisleri Odası raporuna göre, yangın ve patlamaların büyük bir kısmı metal, tekstil, ağaç, kağıt, mobilya, kauçuk ve plastik sektörlerinde yoğunlaşıyor. Elektrik tesisatlarının periyodik bakımının yapılmaması ve iş güvenliği kurallarının ihlal edilmesi, yangınların artmasına neden oluyor. İstanbul'da özellikle Tuzla, Arnavutköy, Başakşehir ve Esenyurt ilçelerinde yangın ve patlamalar yoğun olarak görülüyor.
6 Haziran 2024

İstanbul'un Sarıyer ilçesindeki Ferahevler Mahallesi'nde bulunan otluk alanda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı ve çevrede yoğun duman oluştu. Çok sayıda itfaiye ekibi yangına müdahale ediyor.
17 Haziran 2024

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Karşıyaka'daki orman yangınlarının piknik ateşinden kaynaklandığını açıkladı. Yangınlara beş uçak, 14 helikopter, 70 kara aracı ve 445 personel ile müdahale edildi. Yangınlar nedeniyle 17 ev yandı, 105 ev boşaltıldı ve 44 iş yeri tahliye edildi. Ayrıca, İzmir Ödemiş'te iki çocuğun sigara içerken çıkardığı yangın ve Bolu'da anız nedeniyle çıkan yangınlar da kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
17 Ağustos 2024
İşaretlediklerim