ABD'li teknoloji girişimcisi Elon Musk ve bir grup yapay zeka uzmanı, ChatGPT 4'ten daha güçlü yapay zeka sistemlerinin geliştirilmesine ara verilmesi gerektiğini belirten bir açık mektup yayımladı. Mektupta, güçlü yapay zeka sistemlerinin topluma ve medeniyete yönelik ekonomik ve siyasi riskler barındırdığı ve bu sistemlerin yalnızca etkilerinin olumlu ve risklerinin yönetilebilir olduğundan emin olunduğunda geliştirilmesi gerektiği vurgulandı. Mektubu imzalayanlar arasında Elon Musk, Yuval Noah Harari, Emad Mostaque ve yapay zeka alanında önde gelen isimler yer alıyor. Europol de yapay zeka sistemlerinin kötüye kullanım potansiyeli konusunda uyarılarda bulundu.
29 Mart 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzonspor maçında yaşanan olayların planlı olduğunu ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını engellemeyi amaçladığını ifade etti. Koç, bu olayların bir güvenlik zafiyeti sonucu gerçekleştiğini ve polisin maç sırasında yeterli önlem almadığını belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin 2 Nisan'da olağanüstü bir toplantı yaparak, ligden çekilme dahil olmak üzere çeşitli kararlar almayı değerlendireceğini açıkladı. Koç, bu süreçte sponsorlar ve futbolcularla da görüşmeler yapacaklarını söyledi.
29 Mart 2024

MIT'den Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye'nin ekonomik sorunlarının yapısal olduğunu ve radikal ekonomik değişim gerektiğini belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ataması sonrası yatırımcılarda iyimserlik oluştuğunu ancak bu atamaların gerçekten ekonomik problemlere çözüm getirmek için mi yoksa başka nedenlerle mi yapıldığının belirsiz olduğunu ifade etti. Acemoğlu, Türkiye'nin potansiyelini gerçekleştirmek için kurumsal reformların ve teknoloji, eğitim, işçi üretkenliğine yatırımın önemine dikkat çekti ve düşük kaliteli büyümenin devam etmesinin tehlikelerini vurguladı.
16 Haziran 2023

Rahmi Turan, Türkiye'nin son beş yılda 'Tek Adam Sistemi' altında yönetilmeye başlamasıyla birlikte ekonomik ve sosyal dengelerin bozulduğunu savunuyor. Ekonomik krizin derinleştiğini, piyasaların istikrarsızlaştığını ve hükümetin durumu kontrol altına alma vaatlerinin gerçekleşmediğini belirtiyor. Ayrıca, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Dünya Bankası'ndan sağlanan finansmanla ilgili müjdelerinin, geçmişte yapılan harcamaların yanında yetersiz kaldığını ifade ediyor. Turan, ülkenin yönetim sisteminin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini öne sürüyor.
13 Nisan 2024

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladığı basın toplantısında, mevcut başkan Ali Koç'un Fenerbahçe'nin şampiyon olamayacağına dair sözlerini eleştirdi. Yıldırım, devletle kavga edemeyeceklerini ancak haklı oldukları durumlarda hükümetle mücadele edebileceklerini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe'nin çıkarlarını savunmak için daha önce de hükümetle mücadele ettiklerini hatırlattı.
15 Mayıs 2024

Axel Springer'in CEO'su Mathias Döpfner, çalışanlarına gönderdiği bir mektupta yapay zekanın gazeteciliği iyileştirebileceğini veya tamamen yerine geçebileceğini ifade etti. Yapay zeka teknolojilerinin, özellikle bilgi birikimi konusunda bir devrim yaratacağını ve medya kuruluşlarının ayakta kalabilmek için özel haber ve orijinal yorum gibi içeriklere odaklanmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, araştırmacı gazetecilik ve öykü niteliğindeki haberlerin önem kazandığını ve gazetecilerin olayların arkasındaki gerçek nedenleri sezmenin önemli bir görev olarak kalacağını belirtti. Döpfner, ayrıca şirketin önemli bir işten çıkarma sürecine gideceğini duyurdu.
1 Mart 2023

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in kendisine yönelik 'istifa' çağrısına yanıt verdi. Özbek, Koç'un mağduriyet yaratma ve diğer takımlarla kavgalı olma durumunu eleştirerek, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevinden istifasını talep etmişti. Koç ise Özbek'i, projeler, bölücülük, patolojik ve mağduriyet söylemleri, kulübüne haciz getirme ve FETÖ ile ilgili gerçekler gibi konularda tartışmaya davet ederek, 'yüreğiniz yetiyorsa' şeklinde meydan okudu.
5 Şubat 2024

Burçak Kazdal, Amerika'da aldığı endüstriyel tasarım eğitimi sonrası şeflik kariyerine yönelmiş ve çeşitli deneyimlerin ardından İstanbul'da Apartıman Yeniköy adlı restoranı açmıştır. Kazdal, kariyerinde karşılaştığı cinsiyete dayalı mesleki ayrımcılık ve toplumsal önyargılar hakkında deneyimlerini paylaşarak, kadınların ağır işlerde de başarılı olabileceğini ve cinsiyetçi kodları kırabileceğini vurgulamaktadır. Ayrıca, kadınların iş hayatında daha fazla yer alması ve liderlik etmesi gerektiğini, bu durumun sektöre ve topluma olumlu katkılar sağlayacağını belirtmiştir.
5 Mart 2024

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar, cumhurbaşkanı adayı olacağı yönündeki iddiaları 'tevatürden ibaret' olarak nitelendirdi. T24 yazarı Murat Sabuncu'nun aktardığına göre, Bayraktar bir toplantıda gazeteci Özlem Gürses'in sorusu üzerine, cumhur ittifakının adayının uzun zamandır belli olduğunu ve kendisinin siyasete girmediğini belirtti. Ayrıca, MIT dergisinin Bayraktar TB2'yi 'çığır açan teknolojiler' arasında gösterdiği bilgisi de makalede yer aldı.
28 Ocak 2023

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Mart'ta Trabzonspor'u 3-2 yendikleri maç sonrası yaşanan taraftar saldırısının ardından, 2 Nisan'da çekilme gündemiyle olağanüstü toplanacakları kongrede değerlendirilecek üç seçeneği açıkladı. Bu seçenekler; alt lige inmek, futbol faaliyetlerine bir süre son vermek veya yurt dışında bir takım almak olarak sıralandı. Koç, kesin bir karar vermediklerini ancak hiçbir şey olmamış gibi davranmayacaklarını belirtti.
27 Mart 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 1959 öncesi şampiyonluklar konusunda komisyon kurulmasını olumlu bulduklarını belirtti. Koç, bu kararın ardından Fenerbahçe'nin bundan sonraki maçlarında yıldızsız formayla oynayacaklarını açıkladı. Koç, daha önce beş yıldızlı formalarla maçlara çıkacaklarını söylediklerini hatırlatarak, bu kararın TFF'ye yapılan başvuru üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen hiçbir somut adımın atılmaması nedeniyle alındığını ifade etti.
29 Temmuz 2023

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye ekonomisinin zorlu bir dönemi geride bıraktığını ve parlak bir geleceğe doğru ilerlediğini belirtti. Sabancı, nitelikli insan kaynağı ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlılıklarının Sabancı'nın geleceği için önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin potansiyeline olan güvenlerinin arttığını ve enflasyonun ekonomi yönetimi tarafından birincil öncelik olarak ele alınmasından memnun olduklarını ifade etti.
10 Ekim 2024

Ali Koç, Fenerbahçe başkanlığını yeniden kazandıktan sonra yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin büyüklüğünü dünyaya gösterme zamanının geldiğini belirtti. Ayrıca, kulüp içindeki kırgınlıkların sona ermesi gerektiğini vurguladı. Eski başkan Aziz Yıldırım da kulübe ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.
9 Haziran 2024

Koç Topluluğu, 1 Eylül 2024'ten itibaren ofise dönüş yapacağını duyurdu. Üst düzey yöneticiler haftada beş gün, diğer çalışanlar ise dört gün ofiste çalışacak. Covid-19 salgını sonrası yaygınlaşan uzaktan çalışma modelinden hibrit modele geçilmişti. Yeni düzenleme ile ofis günleri artırılıyor.
11 Temmuz 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin cari açığının büyük bir kısmının petrokimya sanayisinden kaynaklandığını belirterek, bu alanda iki özel ekonomi bölgesi kuracaklarını duyurdu. Adana Yumurtalık ve Tekirdağ Marmara Ereğlisi'nde kurulması planlanan bölgelerde 15 bin kişinin istihdam edilmesi ve yıllık 20 milyar dolarlık cari açığın kapatılması hedefleniyor. Kılıçdaroğlu, kamu altyapı yatırımlarının da bir buçuk milyar dolar olacağını ifade etti.
3 Mayıs 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün yüksek divan toplantısında konuştu ve Fenerbahçe camiasına 'ayaklanma' çağrısı yaptı. Koç, hakemlikten istifa eden Kemal Yılmaz'ın durumunu örnek göstererek Türk futbolunun yozlaştığını belirtti. Ayrıca, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'a ve eski FB'li yönetici Selim Soydan'a eleştirilerde bulundu.
5 Kasım 2023

Şeref Oğuz, Türkiye'deki KOBİ'lerin ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve bu zorlukların kötü yönetimden kaynaklandığını belirtiyor. Oğuz, KOBİ'lere dayatılan çözümler yerine, onların faydasına odaklanılması gerektiğini savunuyor. Ayrıca, KOBİ'lerin belirsizlik ve küçülme dönemlerinde kârlılıklarını gözden geçirmeleri gerektiğini vurguluyor. Oğuz, KOBİ'lerin yaşatılmasının ekonominin yaşaması için önemli olduğunu ifade ediyor.
17 Mayıs 2024

ABD merkezli Yapay Zeka Güvenlik Merkezi ve alanında önde gelen isimler, yapay zekanın insanlık için varoluşsal riskler taşıdığı konusunda bir bildiri yayımladı. Bildiride, yapay zekanın insanlığın yok oluş riskini azaltmanın küresel bir öncelik olması gerektiği belirtildi. Bildiriye OpenAI CEO'su Sam Altman ve Google DeepMind yöneticisi Demis Hassabis gibi önemli isimler imza attı. Ancak uzmanlar arasında bu konuda bir fikir birliği oluşmuş değil ve bazıları yapay zekanın tehlikeli olmadığını savunuyor.
30 Mayıs 2023

Ünlü piyanist Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iç hesaplaşma yaşadığını ve hayatında yeni bir sayfa açmak istediğini belirterek, bundan sonra fikirlerini yazmayacağını ve sadece müziğiyle konuşacağını ifade etti. Seçim sonuçlarından duyduğu üzüntü ve bilinmezlik içinde olduğunu dile getiren Say, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'tan özür diledi. Ayrıca kültür sanat camiasında kavgalı olduğu kişilere de sert cevaplar verdiğini kabul ederek, keşke cevaplamasaydım dedi.
15 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte bir etkinlikte konuştu. Kılıçdaroğlu, çiftçi ve esnafın kazanacağı bir Türkiye vaat etti ve 'beşli çete' olarak adlandırdığı grupların kazanmayacağını belirtti. Ayrıca, yurt dışına kaçırıldığını iddia ettiği 418 milyar doları Türkiye'ye geri getireceğini ve bu konuda kararlı olduğunu ifade etti. Okullarda beslenme çantası uygulamasını sonlandıracağını ve çiftçi ile esnafın kredi faizlerini sileceğini de vaat etti.
17 Nisan 2023
İşaretlediklerim