FIFA tarafından 2023 En İyi Erkek Oyuncu Ödülü için üç finalist açıklandı: Manchester City'den Erling Haaland, PSG'den Kylian Mbappe ve Inter Miami'den Lionel Messi. Ödül, 19 Aralık 2022 ile 20 Ağustos 2023 tarihleri arasında erkek futbolunda en üstün performansı gösteren oyunculara verilecek ve kazanan 15 Ocak 2024'te Londra'da düzenlenecek törenle ilan edilecek. Ayrıca FIFA Puskas Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu Ödülü için de finalistler duyuruldu.
14 Aralık 2023

İstanbul Başsavcılığı, sosyal medya fenomenleri Selin Ciğerci ve eski eşi Gökhan Çıra hakkında 'kara para aklama' suçlamasıyla soruşturma başlattı. Bu soruşturma, Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin tutuklanması ve 'Şampiyonlar Ligi' olarak adlandırılan 14 sosyal medya fenomeninin mal varlıklarına el konulmasının ardından gelişti. Soruşturmanın, diğer fenomenlerle ilgili başlatılan soruşturma ile birleştirilip birleştirilmeyeceği henüz netleşmedi. Ciğerci ve Çıra'nın mal varlıklarıyla ilgili şu an için bir işlem yapılmadı.
2 Aralık 2023

Arjantinli futbolcu Alejandro Papu Gomez, doping yaptığı gerekçesiyle iki yıl futboldan men edildi. 35 yaşındaki oyuncunun 2022 Dünya Kupası’ndan hemen önce alınan numunesinde yasaklı madde tespit edilmişti. Gomez, geçen sezon formasını giydiği Sevilla’nın kulüp doktorlarına danışmadan oğluna ait çocuk şurubu içtiğini belirtmiş ve testin pozitif çıkmasına gerekçe olarak şurubu göstermişti. Sevilla, transfer döneminin son gününde Gomez'in sözleşmesini feshetti ve Gomez, İtalyan ekibi Monza’yla sözleşme imzaladı.
20 Ekim 2023

Fransa'nın başkenti Paris'te, Val de Grace Mahallesi'nde gaz kaçağı nedeniyle bir patlama meydana geldi. Patlama sonucunda en az 24 kişi yaralandı ve bir bina yıkıldı. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo olay yerine gitti ve patlamanın nedeni henüz net olarak bilinmiyor. Paris Savcılığı 'kasıtsız yaralama' gerekçesiyle soruşturma başlattı.
21 Haziran 2023

Dilan ve Engin Polat çifti, daha önce 'kara para aklama' ve diğer suçlamalarla gündeme gelmişti. Şimdi ise Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması olayına ilişkin 'silahlı saldırıya azmettirme' suçlamasıyla tutuklandılar. Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen çift, hakimlik kararıyla tutuklanma talebiyle gözaltına alındı. Daha önce mal varlıklarına el konulmuş ve 24 kişiyle birlikte gözaltına alınmışlardı.
14 Kasım 2023

Süper Lig'de transfer sezonu sona erdi ve en yüksek bonservis bedelli transfer 15 milyon avroyla Cengiz Ünder oldu. Ünder'i, 10 milyon avroyla Mauro Icardi takip etti. Bu dönemde takımlarının yüksek bonservis bedeliyle transfer ettiği diğer futbolcular arasında Sebastian Szymanski, Fred, Davinson Sanchez, Becao, Dominic Livakovic, Milot Rashica, Bakhtiyor Zaynutdinov ve Batista Mendy bulunuyor.
17 Eylül 2023

İtalya'nın turistik kentlerinden Floransa, tarihi şehir merkezi sınırları içinde turistlerin yararlandığı kısa süreli ev kiralamalarına yasak getirdi. Airbnb gibi platformlar aracılığıyla kısa süreli konaklamaya yönelik yeni ev kiralamaları yasaklandı. Belediye meclisinin kararı, aynı zamanda kısa süreli kiralama modelinden vazgeçerek, evini uzun süreli kiralamalara açan ev sahiplerine konut vergilerinde indirim yapılmasını öngörüyor. Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, bu kararların yerel halkın yardım çağrısına yanıt olduğunu belirtti.
4 Ekim 2023

Fransa'da, 'Les Barjols' adlı aşırı sağcı grupla bağlantılı 13 kişinin yargılandığı davada, üç kişi Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a saldırı planlamak ve komplo kurmak suçlarından hapis cezasına çarptırıldı. 66 yaşındaki Jean-Pierre Bouyer dört yıl hapis cezası alırken, diğer iki kişiye verilen cezalar daha kısa süreli oldu. Ayrıca bir kişi silah bulundurmaktan altı ay tecil edilmiş hapis cezası aldı. Dokuz kişi ise suçlamalardan beraat etti.
19 Şubat 2023

Dilan ve Engin Polat çiftinin kara para aklama suçlamasıyla tutuklandığı soruşturma genişletilerek, 'Şampiyonlar Ligi' fotoğrafında yer alan 14 sosyal medya fenomeninin mal varlıklarına el konuldu. Anadolu Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada 24 şüpheliden 16'sı tutuklanmış, bazı şirketlere kayyum atanmıştı. Soruşturma kapsamında, şüphelilerin yurt dışına çıkışlarına da yasak getirilmişti.
1 Aralık 2023

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Norveç temsilcisi Molde'yi 2-1 yendi ve grup aşamasına yükseldi. Maçta Galatasaray'ın gollerini Mauro Icardi ve Angelino attı. Bu sonuçla Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 17. kez grup aşamasında mücadele etme hakkı kazandı ve en az 25 milyon avro gelir elde etti.
30 Ağustos 2023

Fenerbahçe, ara transfer döneminde takımını güçlendirmek amacıyla Milan'da oynayan orta saha oyuncusu Rade Krunic ile prensip anlaşmasına ulaştığını duyurdu. Kulüp tarafından yapılan açıklamada, Krunic'in sağlık kontrolleri ve ileri görüşmeler için İstanbul'a geleceği belirtildi. Transferin resmiyet kazanması için sağlık kontrollerinin tamamlanması ve son görüşmelerin yapılması bekleniyor.
12 Ocak 2024

Türk milli futbolcu Arda Güler, İspanya'nın Real Madrid takımına transfer oldu ve 2023-2024 sezonu hazırlıkları kapsamında takım arkadaşları ve teknik direktör Carlo Ancelotti ile tanıştı. Real Madrid takımı, yeni sezon hazırlıklarına Madrid'deki tesislerinde başladı. Arda Güler, milli takım kamplarına katılan diğer futbolcuların aksine erken bir şekilde Real Madrid kampına katılmayı tercih etti. Takım, hazırlık maçları için gelecek hafta ABD'ye gidecek ve Arda Güler'in takımda kalıp kalmayacağı ya da kiralık olarak başka bir takıma gidip gitmeyeceği hazırlık kampı sonrasında belli olacak.
10 Temmuz 2023

Fenerbahçe, Türk milli futbolcu Çağlar Söyüncü'yü Atletico Madrid'den kiralık olarak kadrosuna dahil ettiğini duyurdu. Savunma mevkiinde görev yapan Söyüncü, 2023-24 sezonunun sonuna kadar Fenerbahçe forması giyecek. Daha önce Altınordu, Freiburg, Leicester City ve Atletico Madrid formaları giyen Söyüncü, kariyerine Fenerbahçe'de devam edecek.
29 Ocak 2024

Real Madrid'de oynayan milli futbolcu Arda Güler, sezon öncesi hazırlık kampında sakatlanmasının ardından yaklaşık iki ay sonra takımla birlikte ilk kez sahada antrenmanlara başladı. Arda, sağ dizinden menisküs ameliyatı geçirmişti ve doktorlar tarafından temkinli olması ve acele etmemesi yönünde uyarılmıştı. Arda'nın ligin 7'nci haftasındaki Las Palmas maçında forma giymesi zor gözükürken, 30 Eylül'de Girona'yla deplasmanda yapılacak maçta kadroya girmesi bekleniyor.
22 Eylül 2023

Polonya'nın Gdansk şehrindeki hayvanat bahçesinden kaçan erkek kızıl panda Ponzu'nun, dişi panda Maja ile aynı kafesi paylaşmaktan sıkılarak yalnız kalmak istemiş olabileceği düşünülüyor. Hayvanat bahçesi görevlisi, Ponzu'nun bir ağaca tırmanarak saklandığını ve itfaiye yardımıyla indirildiğini açıkladı. Ponzu daha önce de Şubat ayında Maja'nın bulunduğu kafesten kaçmıştı. Varşova Hayvanat Bahçesi görevlileri, erkek ve dişi kızıl pandalar arasındaki gerginliklerin erkeklerin yalnızlık arayışına yol açabileceğini belirtti.
20 Haziran 2023

Paris-Saint-Germain'in Fransız yıldızı Kylian Mbappe, sezon sonunda sözleşmesinin bitmesiyle birlikte Real Madrid'e transfer olmaya karar verdi. PSG'nin Mbappe'ye yıllık 100 milyon avro değerinde dört yıllık bir sözleşme teklif ettiği halde, Mbappe'nin tercihi İspanyol devi Real Madrid oldu. Mbappe, PSG forması altında toplam 288 maçta 241 gol ve 105 asistlik performans sergiledi.
3 Şubat 2024

Aydın'ın Nazilli ilçesindeki Pınarbaşı Mahallesi'nde bir apartmanın birinci katında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yangın güçlükle söndürüldü. Yangın sonucunda evde hasar meydana geldi. Evde kiracı olarak oturan U.C, evi kasten yakmak suçlamasıyla gözaltına alındı.
27 Ocak 2023

Türkiye Milli Voleybol Takımı oyuncusu Zehra Güneş, Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında 200 bin liralık soruda takıldı. Soru, 2008'deki Fenerbahçe-Sevilla maçıyla ilgiliydi. Güneş, telefon jokerini kullanarak o maçta Fenerbahçe'nin kalesini koruyan Volkan Demirel'i aradı. Demirel, soruyu 'Fenerbahçe kalecisi yani ben üç penaltı kurtarmışımdır' diyerek yanıtladı. Güneş, kazandığı ödülü Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden ve hayali 'Zehra Güneş olmak' olan Ceren Topal'ın takımı Hatayspor’a bağışlayacak.
30 Ekim 2023

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş ile oynanan derbi maçında Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera'nın gösterdiği kötü performansın, Denizbank'ın eski şube müdürü Seçil Erzan tarafından gerçekleştirilen dolandırıcılık olayından etkilendiğini öne sürdü. Erzan, Galatasaray camiasından birçok tanınmış ismi, Muslera dahil, dolandırmakla suçlanıyor. Dilmen, Muslera'nın psikolojik olarak bu olaydan etkilendiğini ve bu durumun performansına yansıdığını belirtti.
1 Mayıs 2023

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü kazandı. Bu, Messi'nin kariyerinde sekizinci kez bu ödülü kazandığı anlamına geliyor. Oylamada Norveçli Erling Haaland ikinci, Fransız Kylian Mbappe üçüncü sırayı aldı. Ayrıca, en iyi kadın futbolcu ödülüne İspanya Milli Takımı ve Barcelona’nın yıldızı Aitana Bonmati layık görüldü.
31 Ekim 2023
İşaretlediklerim