Samsun'un Atakum ilçesinde aileleriyle denize giren ikizler İncilay ve Ahmet Altındal (12) ile akrabaları Elif Nur (10) ve Oğuzhan Topçu (12), boğulma tehlikesi geçirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sahil güvenlik ve polis ekipleri, üç çocuğu sudan çıkardı. İncilay Altındal sahilde yapılan kalp masajıyla hayata döndürüldü ancak daha sonra hastanede hayatını kaybetti. Elif Nur Topçu da kurtarılamadı. Ahmet Altındal için arama çalışmaları devam ediyor.
15 Temmuz 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonucunda Hatay'da yıkılan binalardan birinin enkazında büyük bir deniz kabuğu bulundu. AFAD gönüllüsü bir arama-kurtarma çalışanının ifadesine göre, binada deniz kumu kullanıldığı için enkazın kurtarma çalışmaları zorlaştığı ve 'un gibi' olduğu belirtildi. Uzmanlar, beton üretiminde deniz kumunun kullanılabileceğini ancak deniz kabuğu bulunmasının betonun iyi sıkılaştırılmamasına neden olabileceğini ifade ediyor.
12 Şubat 2023

Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki bir krom maden ocağında gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük oluştu. Olay sonucunda iki kişi yaşamını yitirdi, bir kişi yaralandı. Jandarma, sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri tarafından yapılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda bir işçi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Denizli Valisi olayla ilgili adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.
15 Aralık 2023

Antalya'nın çeşitli sahillerinde beş gün içerisinde altı cansız beden bulundu. Antalya Valiliği, bulunan bedenlerden beşinin, daha önce Lübnan'dan yola çıkıp kaybolan bir teknedeki mültecilere ait olabileceğini belirtti. Tek bir bedenin ise daha önce kaybolan M.Ş.E. isimli bir kişiye ait olduğu tespit edildi. Valilik, şüpheli ölüm olaylarına ilişkin soruşturmaların devam ettiğini ve herhangi bir düzensiz göçmen grubuna ait kaza veya kayıp bildiriminin olmadığını açıkladı.
21 Ocak 2024

Karadeniz Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım 2023'te fırtına nedeniyle batan 'Kafkametler' adlı Türk bayraklı kuru yük gemisinin kayıp yedi mürettebatının bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 76 gündür sürüyor. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer kurumlardan ekipler, deniz ve kıyı şeridinde botlarla aramalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Gemideki 12 kişilik Türk mürettebattan 5'inin cesedine daha önce ulaşılmıştı.
2 Şubat 2024

Kocaeli Topçular limanından Fransa'nın Sete kentine giden Galata Seaways isimli kargo gemisinde yaklaşık 15 kaçak sığınmacı tespit edildi. Gemi personeli kendilerini güvene alarak alarm verdi ve durum Fransa Sahil Güvenliği'ne iletildi. Fransa, durumu İtalya'ya bildirdi ve İtalya donanması Napoli açıklarında kurtarma operasyonu düzenledi. İki helikopterle gerçekleştirilen operasyon sonucunda 15 kişilik grup yakalandı ve İtalya Savunma Bakanı operasyonun başarıyla sonuçlandığını duyurdu.
11 Haziran 2023

Aydın'ın Çine ilçesindeki Alabanda Antik Kenti'nde kaçak kazı yapılan bir alanda, yaklaşık 2 bin yıl öncesine ait olduğu değerlendirilen bir lahit bulundu. İzinsiz kazıyı fark eden görevliler durumu jandarmaya bildirdi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışmalar sonucunda lahit, temizlik çalışmalarının ardından kontrollü bir şekilde çıkarıldı. Kaçak kazıyı kim ya da kimlerin yaptığı araştırılıyor.
1 Ekim 2023

Düzce'de 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası öncesinde antrenman yapan Buse Bursalı, Cansu Öztürk, Feyza Ekin Beşikçi ve Dursiye Gedikoğlu isimli dört kadın sporcu, Melen Çayı'nda yönlerini şaşırarak kayboldu. Durumun AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, sporcular Sakarya sınırlarında Melen Barajı yakınlarında sağ salim bulundu ve sağlık kontrollerinin ardından kamp alanına götürülecekler.
4 Mayıs 2023

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Şeyh Mansur Bin Zayed El-Nahyan'a ait olan ve Cayman Adaları bayraklı 160 metre uzunluğundaki 'Blue' isimli lüks yat, Muğla'nın Bodrum ilçesine demirledi. Yatta çift helikopter pisti, dokuz güverte, plaj kulübü, yüzme platformu, balkonlu kabinler, su arıtma sistemi, atıksu arıtması ve 80 mürettebat bulunuyor. El-Nahyan, aynı zamanda Manchester City futbol kulübünün de sahibi.
8 Ağustos 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay Havalimanı'ndan Gaziantep Havalimanı'na gitmek üzere havalanan Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopterin Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde düştüğünü ve kazada iki pilotun hayatını kaybettiğini, bir teknisyenin yaralandığını açıkladı. Olay yerine çok sayıda sağlık, arama kurtarma, UMKE, AFAD ve jandarma ekibi sevk edildi. Yaralı teknisyen kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
4 Şubat 2024

Türk Silahlı Kuvvetleri, TGC Anadolu adlı yeni bir gemiyi envanterine ekledi. Bu gemi, 'dünyanın ilk silahsız hava aracı (SİHA) gemisi' olarak tanımlanıyor. Millî Savunma Bakanlığı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla TGC Anadolu'nun güçlü bir şekilde hizmete girdiğini ve Türkiye'nin denizlerdeki varlığını güçlendirdiğini duyurdu.
10 Nisan 2023

Arkeologlar, 1845'te Kuzeybatı Geçidi'ni bulmak üzere yola çıkan ve kaybolan HMS Erebus gemisinin enkazında yüzlerce iyi durumda eşya buldu. Buluntular arasında bir termometre, deri ciltli bir kitap kapağı, pirinç makaralı bir olta, deri bir ayakkabı, saklama kavanozları ve ilaç şişesi gibi eşyalar yer alıyor. Geminin ve mürettebatının akıbeti, Britanya kutup araştırmaları tarihindeki en büyük felaketlerden biri olarak kabul ediliyor. Şimdiye kadar insan kalıntılarına rastlanmadı.
29 Ocak 2024

OceanGate CEO'su Stockton Rush'ın eşi Wendy Rush, Titanik faciasında hayatını kaybeden Isidor Straus ve eşi Ida'nın büyük-büyük torunu olduğu ortaya çıktı. Isidor Straus, Macy's mağazasının sahibi olarak biliniyor ve eşi ile birlikte Titanik'te vefat etmişti. Çiftin, James Cameron'un Titanic filminden çıkarılan bir sahnede de yer aldığı bilgisi verildi. Wendy Rush, son iki yılda kocasının şirketiyle birlikte Titanik enkazını üç kez ziyaret etmiş.
22 Haziran 2023

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında, 69 metre boyundaki 'BATUHAN A' isimli genel kargo gemisi su alarak battı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, olay yerine hızlı tahlisiye botları yönlendirdi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Türk vatandaşı oldukları değerlendirilen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirtti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, dalgaların 3 metreye yaklaştığı bölgede kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
15 Şubat 2024

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisindeki beş kişilik mürettebat için arama kurtarma çalışmaları dördüncü gününde sürüyor. Gemi, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında 51 metre derinlikte denizin tabanına oturmuş durumda. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Akın gemisinde görevli dalgıçlar, arama çalışmalarını sürdürüyor. Gemi, 14 Şubat'ta Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine mermer tozu taşırken batmıştı.
18 Şubat 2024

Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan 'Batuhan A' adlı altı kişilik mürettebatı bulunan kargo gemisinin enkazına su altı robotuyla ulaşıldı ve 3 boyutlu modellemesi çıkarıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, batığın deniz tabanına normal bir şekilde oturduğunu ve dalış için hazırlıkların yapıldığını belirtti. Gemi, Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkmış ve Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında boş can salı bulundu.
16 Şubat 2024

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında göçmenleri taşıyan bir lastik botun motor arızası yapması sonucu battığı bildirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 14 kişinin kurtarıldığını ve altı kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Arama kurtarma çalışmaları kapsamında iki insansız hava aracı, bir helikopter, üç bot ve iki dalış timi bölgeye sevk edildi. Arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.
31 Mayıs 2024

İmralı Adası açıklarında üç gün önce bulunan cesedin, 15 Şubat'ta kötü hava ve deniz şartları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batan ‘Batuhan A’ adlı kargo gemisinin sahibi ve kaptanı Murat Altıntaş’a ait olduğu belirlendi. Gemide görevli olan altı kişiden üçünün cesedi bulunurken, üç kişiyi arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, cesedi 3 Mart'ta İmralı Adası açıklarında su yüzeyinde bulmuştu.
6 Mart 2024

İstanbul Boğazı'nda, Ukrayna'dan Mısır'a giden 229 metre boyundaki ALEXIS isimli yük gemisi, Haydarpaşa Mendireği önlerinde makine arızası yaşayarak karaya oturdu. Bu durum üzerine Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, boğazdaki gemi trafiğini çift yönlü ve geçici olarak durdurduğunu açıkladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, geminin kurtarılması için çeşitli kurtarma ekiplerini ve ekipmanlarını olay yerine sevk etti.
7 Mayıs 2024
İşaretlediklerim