İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da akşam saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağını ve bu yağışların yarın 17.00'ye kadar aralıklarla devam edeceğini bildirdi. Yağışların şehir merkezinde kuvvetli, Karadeniz'e kıyısı olan kuzey bölgelerde ise çok kuvvetli olması bekleniyor. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 20-23 derece aralığında seyredeceği ve 21 Eylül'e kadar mevsim normallerinin 1-3 derece altında, 22-30 Eylül arasında ise 1-3 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor.
20 Eylül 2024

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, mayıstan bu yana yaklaşık 10 puan azalarak %39,84'e geriledi. Bu, 2014'ten bu yana görülen en düşük doluluk oranı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, bu yıl en yüksek doluluk oranı 20 Mayıs'ta %49,66 idi. İstanbul'da günlük su tüketimi 3 milyon 448 bin metreküp olarak kaydedildi.
21 Temmuz 2023

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetlenerek bazı cadde ve sokaklarda, alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su birikintileri nedeniyle mahsur kalan bir otomobili kurtardı ve suyun tahliyesi için çalışma yürüttü. Sıhhiye'deki Aksu Kavşağı trafiğe kapatıldı ve bazı iş yerlerini su bastı. Ankara Valiliği, herhangi bir can veya ciddi mal kaybının olmadığını açıkladı.
30 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul’un doğu ilçeleri için yağış uyarısında bulundu. Öğleden sonra kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışların Pendik, Sultanbeyli, Tuzla ve Şile gibi doğu ilçelerinde etkili olması bekleniyor. Rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli eseceği ve hava sıcaklıklarının 24 Temmuz’a kadar mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.
10 Temmuz 2024

İstanbul Valiliği, Gezi Direnişi'nin 11. yıldönümü nedeniyle Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim-Kabataş Füniküler Hattı'nı kapatma kararı aldı. Metro İstanbul'un duyurusuna göre, M2 Yenikapı-Hacıosman metrosu bu istasyonlarda durmayacak. Taksim Dayanışması, sosyal medya üzerinden bu akşam Taksim'de basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. Valiliğin aldığı bu karar, güvenlik önlemleri kapsamında yapıldı.
31 Mayıs 2024

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İstanbul'da yarın sabaha kadar sürecek kuvvetli yağışlar için uyarıda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yağışların olumsuz etkileri için ALO 153'ün aranmasını istedi ve bazı metro seferlerini iptal etti. İstanbul'da yağışlı hava ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
28 Eylül 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, İzmir, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Yalova, Bursa, Balıkesir, Kütahya ve Manisa'da sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
29 Eylül 2024

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı, 11 Kasım'da yüzde 16,18 iken, son yağışlarla birlikte yüzde 7,07 artış göstererek yüzde 23,25 seviyesine ulaştı. İSKİ verilerine göre, bu artış 10 günlük bir sürede gerçekleşti. Farklı barajlardaki doluluk oranları da belirtilmiş olup, Ömerli Barajı yüzde 45,57 ile en yüksek doluluk oranına sahipken, Pabuçdere Barajı yüzde 3,22 ile en düşük doluluk oranını gösteriyor.
22 Kasım 2023

Ankara'da öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağışlar, özellikle Çankaya, Sincan ve Etimesgut ilçelerinde metro girişlerini ve alt geçitleri su bastı. Metro seferleri durdurulurken, Ayaş yolu trafiğe kapatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, su tahliye çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Yağışlar bazı ilçelerde dolu şeklinde etkili oldu ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
8 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul, 28-30 Haziran tarihleri arasında Maltepe ve Adalar'da Su Sporları Festivali düzenliyor. Festivalde sutopu, yelken ve yüzme branşlarında yarışmalar yapılacak. ENKA, Galatasaray, İTÜ GVO, ODTÜ ve Uludağ Olimpik'in 12 yaş altı takımları sutopu maçlarında karşılaşacak. Yüzme yarışları Maltepe Su Sporları Merkezi ve Büyükada'da gerçekleştirilecek, yelken yarışları ise Heybeliada Su Sporları Kulübü'nde yapılacak.
27 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi verilerine göre, İstanbul'da bu geceden itibaren yağışlı hava etkili olacak ve yağmur geçişlerinin hafta boyu aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının birkaç derece azalması ve rüzgarın kuzeyli yönlerden esmesi öngörülüyor. İBB ekipleri, yağışın şiddeti ve miktarı nedeniyle olası sel veya taşkınlara karşı önlem alıyor.
27 Eylül 2023

İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 31,57'ye düştü. Alibey Barajı'nda doluluk oranı son bir haftada yüzde 15,71'den yüzde 14,19'a indi. Güzelce Kemeri'nin çevresi tamamen kurudu ve toprağın çatlamaya başladığı görüldü. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerine göre, bu yıl barajlara düşen yağış miktarı metrekare başına 366,68 kilogram oldu.
23 Ağustos 2023

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Marmara Bölgesi için yarın gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
3 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'da bugün de yağışların süreceğini ve akşam 6'dan itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Anadolu Yakası'nın saat 18:00'den itibaren saatte 100 kilo ve üzeri yağış alması bekleniyor. AKOM, aşırı yağışa bağlı olarak sel, dere taşkını, su baskını, heyelan, istinat duvarı çökmesi, göllenme, mahsur kalma, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı önlemler alınırken, İstanbulluların da mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamaları, olumsuzluklara karşı tedbirli olması gerektiğini belirtti.
30 Eylül 2023

İstanbul'da akşam saatlerinde başlayacak kuvvetli fırtına ve sağanak yağmur beklentisi nedeniyle Şehir Hatları vapur seferleri iptal edildi. İstanbul Liman Başkanlığı'nın kararıyla Boğaz'da yerel deniz trafiği durduruldu. Marmaray, Söğütlüçeşme-Yenikapı arasında ilave seferler yapılacağını duyurdu. Vatandaşların ulaşımının aksamaması için alınan bu önlemler, kötü hava koşullarının etkisini azaltmayı amaçlıyor.
28 Kasım 2023

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy'de, Limak Holding ve IC Holding ortaklığındaki YK Enerji tarafından işletilen kömür madeni nedeniyle köy halkı üç gündür su kesintisi yaşıyor. Köylüler, maden şirketinin suyun öncelikli kullanım hakkına sahip olduğunu belirterek, hayvanlarının, çocuklarının ve yaşlılarının susuz kaldığını ifade ediyor. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) ve Devlet Su İşleri (DSİ) gibi yetkililerden çözüm bekleyen köylüler, sorunun giderilmediğini ve şirketin su deposunun patladığı ve tamir edilmediği için suların kesik olduğunu belirtiyor.
29 Nisan 2024

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su tüketiminde yüzde 40 tasarruf sağladığı belirtilen su aparatlarını (perlatör) dağıtmaya başladı. Bu aparatların musluk başlarına takılmasıyla suyun akışı havayla karışarak kullanım miktarı azalırken su basıncı korunuyor. Aboneler, 'Su Protokolü Kampanyası'na katılarak bu aparatları temin edebiliyor ve kampanyaya katılım için İSKİ'nin web sitesi veya 'İstanbul Senin' uygulaması kullanılabiliyor. Aparatlar, kampanyaya katılan abonelere İSKİ personeli tarafından adrese teslim ediliyor.
21 Ağustos 2024

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, İZSU Genel Müdürlüğü Olağan Genel Kurulu'nda, ağustos ayından itibaren geçerli olacak şekilde suyun metreküp fiyatına yüzde 43,47 oranında zam yapılmasını oy çokluğuyla onayladı. Geçen yıl Nisan ayında başlatılan ve şebeke suyu tarifesinin Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre aylık belirlenmesi uygulaması, Sayıştay'ın maliyet artışlarının aylara bölünerek tarifelere yansıtılmasının uygun bulunmaması nedeniyle sonlandırılmıştı. Sayıştay'ın talebi üzerine, yılda iki kez artış yapılabilmesi kararlaştırıldı.
10 Temmuz 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Sinop, Zonguldak, Samsun, Trabzon, Artvin, Erzurum ve Kars illerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Tahminlere göre, bu bölgelerde yağışlar etkili olacak. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
31 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul da dahil olmak üzere 15 ilde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların yurdun iç kesimlerinde, Karadeniz’de, Marmara’nın doğusu ile Orta ve Doğu Akdeniz’de etkili olacağı belirtildi. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların 2-4 derece azalacağı ancak genel olarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği ifade edildi.
24 Temmuz 2024
İşaretlediklerim