Sosyal medya fenomeni ve tasarımcı Eda Taşpınar, Sultanahmet Cezaevi Camii içerisinde çekilmiş fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. Bu paylaşım bazı kullanıcılardan tepki topladı ve Taşpınar fotoğrafı kaldırdı. İstanbul başsavcılığı, Taşpınar hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan TCK 216. maddesi kapsamında resen soruşturma başlattı.
3 Ocak 2023

T24 yazarı Tolga Şardan ve halktv.com.tr'nin yazıişleri müdürü Dinçer Gökçe, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alındı. Şardan'ın gözaltına alınma sebebi, MİT'in cumhurbaşkanlığına sunduğu 'yargı raporu' hakkında yazdığı bir yazıydı. Gökçe ise 'Döner kardeşlere tahliye kararı' başlıklı bir haber nedeniyle gözaltına alındı. Gökçe, polis ve savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak Şardan, aynı suçlamayla gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
1 Kasım 2023

Ankara ve İstanbul'da, hayvanlara yönelik cinsel istismar ve işkence vakaları ile ilgili iki ayrı dava görüldü. Ankara'da köpeklere cinsel istismarda bulunan Yalçın Ünalleylioğlu tutuksuz yargılanarak serbest bırakıldı. İstanbul Küçükçekmece'de ise, bir kediye işkence eden İbrahim Keloğlan ve bir köpeğe tecavüz eden Ahmet Aybar'a hapis ve para cezaları verildi, ancak yasal üst sınırın altında verilen cezalar nedeniyle her iki suçlu da serbest kaldı. Mahkeme, İbrahim Keloğlan'a 'iyi hal' indirimi uyguladı.
15 Mart 2024

Bolu'nun Göynük ilçesinde Bekirfakılar köyü mevkisinde çıkan orman yangınına ilişkin gözaltına alınan dört kişiden ikisi tutuklandı. Yangının anız kaynaklı olduğu belirtilirken, jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüphelilerden A.K. ve E.K. 'taksirle orman yangınına neden olma' suçundan tutuklandı. Diğer iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
17 Ağustos 2024

İstanbul ve Ankara'da yapılan ev baskınlarında dokuz gazeteci gözaltına alındı. Bu gazetecilerin çoğu Mezopotamya Ajansı ve Yeni Yaşam çalışanlarıydı. Gözaltına alınan gazetecilerden üçü 'örgüt üyeliği' suçlamasıyla tutuklanırken, diğer altı gazeteci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan gazetecilerden Esra Solin Dal Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne, Erdoğan Alayumat Metris Cezaevi'ne, Mehmet Aslan ise Sincan Cezaevi'ne gönderildi.
27 Nisan 2024

İstanbul’un Beşiktaş ilçesinde cipiyle çarptığı kadını ağır yaralayıp kaçan Furkan Dağlı tutuklandı. Olay, Abbasağa Mahallesi Fulya Deresi Sokağı’nda 12 Ağustos’ta meydana geldi. Dağlı, Çerkezköy’de yakalanmış ve ilk ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınan Dağlı, adliyeye sevk edilerek tutuklandı.
16 Ağustos 2024

İstanbul Kadıköy'de, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaşanan ihmaller ve koordinasyonsuzluk nedeniyle hükümete karşı tepkilerini dile getirmek isteyen İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri'nin toplandığı Khalkedon Meydanı'nda polis, uyarısız müdahalede bulundu. Birçok kişi gözaltına alındı ve polis gazetecilerin olay yerinden görüntü almasını engelledi. Gözaltına alınanlar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
26 Şubat 2023

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023

Kadıköy'de BEKSAV Sinema Kolektifi'nin çağrısıyla 'Onur Ayı' etkinlikleri kapsamında 'Pride' filmi izlemek için toplanan yurttaşlar, Kadıköy Kaymakamlığı'nın yasağı gerekçe gösterilerek polis tarafından gözaltına alındı. Olayın ardından BEKSAV'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, gözaltına alınanların serbest bırakıldığı duyuruldu.
8 Haziran 2023

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kötü muamele yasağını ihlal ettikleri yönünde karar verdiği altı polis hakkında kapatılan soruşturma, Bakırköy 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından yeniden açıldı. Müşteki Aydın Aydoğan'ın gözaltında kasten yaralanıp yaralanmadığının tespiti için dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi gerektiği belirtildi. Aydoğan, 2013 Gezi Parkı eylemlerinde yaralandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve bu olaydan sonra polisler tarafından kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM'nin kararına rağmen soruşturmayı kapatan savcı, Aydoğan'ı muayene etmeyen bir doktoru tanık olarak dinlemişti.
16 Haziran 2023

İstanbul Küçükçekmece'de bir sitenin girişinde kedilere tekme atarak şiddet uygulayan Aytuğ Koyuncu, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak Küçükçekmece Başsavcılığı'nın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkarıldı ve Koyuncu tekrar gözaltına alınarak cezaevine gönderildi. Koyuncu, savcılıkta verdiği ifadede kedilere zarar verme niyetinin olmadığını, site yönetiminin kendisine karşı kediler üzerinden tacizde bulunduğunu iddia etti. 2019 yılında da aynı sitede kedileri zehirlediği ve komşularını taciz ettiği iddia edilen Koyuncu hakkında daha önce de tepkiler oluşmuştu.
2 Şubat 2023

İstanbul Kartal'da bir otomobil sürücüsünün bisikletli bir kadını takip ederek cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından polis ekipleri harekete geçti. Görüntülerin incelenmesi sonucunda kimliği tespit edilen 55 yaşındaki E.N.K. gözaltına alındı. Şüpheli, ifadesinde kadını özellikle takip etmediğini ve tacizde bulunmadığını, sadece korna çaldığını savundu. Araçta gizlenmiş başka bir kadının da olduğunu iddia etti. Şüpheli hakkında 'hayasızca hareket, cinsel taciz' suçlarından soruşturma sürüyor.
14 Kasım 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası önünde silahla ateş açılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört şüpheliden biri serbest bırakıldı. Şüphelilerin ifadelerine göre, olay anında firari şüpheli Emre D. sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparken silahla havaya ateş etmiş. Şüphelilerin çoğunun daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor ve firari şüpheli Emre D. için yakalama çalışmaları devam ediyor. Olay anında yapılan canlı yayında silahla havaya ateş edildiği görülüyor.
10 Nisan 2023

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Etibank Caddesi'nde üç şüpheli tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, dört kişi yaralandı. 20'li yaşlarda olduğu belirtilen şüpheliler, saldırının ardından olay yerinden kaçtı. Polis ve sağlık ekipleri hemen bölgeye sevk edildi. Yaralılardan biri, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
13 Nisan 2024

Gazeteci Beyza Kural'ı haber takibi sırasında engelleyip ters kelepçe takarak gözaltına almaya çalışan üç polise verilen para cezası istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. İstanbul 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Kural ve avukatı Meriç Eyüboğlu katıldı. Duruşmada, sanık polislerin 'kasten yaralama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan ifadelerinin alınması talebi hüküm kurarken değerlendirileceği belirtildi. Duruşma 15 Şubat 2024 tarihine ertelendi.
10 Ekim 2023

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde Yargıtay Savcısı Necip Cem İşçimen, Fenerbahçe-Alanyaspor maçını izledikten sonra gişe sırasında saldırıya uğradı. Saldırıyla ilgili olarak yakalanan T.T.İ. adli kontrolle serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıyla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Diğer şüpheli E.G. ise hala aranıyor.
2 Eylül 2024

Avukat Feyza Altun, Twitter hesabından Farsça bir şiir paylaştıktan sonra, bir kullanıcının yorumuna verdiği tepki üzerine 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçlamasıyla gözaltına alındı ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Altun, sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından paylaşımını silmiş ve Türkiye Cumhuriyeti'nin laik yapısını vurgulayan yorumlar yapmıştı. Beykoz başsavcılığı, Altun hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle TCK'nın 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.
20 Şubat 2024

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinde, otomobilinde boğazı kesilmiş halde ölü bulunan hemşire Tuğba Koç'un eşi A.K., gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kadının öldüğünü tespit etti. Geçen yıl evlenen çiftin birinci evlilik yıl dönümünde gerçekleşen bu olay, yerel halk arasında büyük yankı uyandırdı.
4 Eylül 2024

İstanbul Sultangazi'deki özel bir hastanede, bir doktorun bilgilerini kullanarak mesai saatleri dışında kaçak ameliyat yaptıkları iddia edilen üç kişi gözaltına alındı. Araştırmalar sonucunda, bu ameliyatları gerçekleştiren kişinin D.N. olduğu ve ameliyat ettiği iki kişinin de kendisinden şikayetçi olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelilerden D.N. ve M.K. tutuklanırken, K.İ. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
1 Eylül 2023

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları, gazeteci Sinan Aygül'e saldırı suçundan tutuklanmıştı. Aygül, Geylani'nin koruma polisi Engin Kaplan ve belediye çalışanı Yücel Baysali'nin saldırısına uğramıştı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü ve sanıklar tahliye edildi. Mahkeme, tutuklulukta geçirdikleri süre ve delillerin toplanmış olması sebebiyle sanıkların tahliyesine karar vererek, davayı 14 Aralık 2023'e erteledi.
14 Eylül 2023
İşaretlediklerim