İstanbul'da farklı müzik türlerinden sanatçıları ağırlayan Gezgin Salon Festivali, bu yıl 29-30 Temmuz tarihlerinde ikinci kez gerçekleştirilecek. Festival, Parkorman'da iki gün sürecek ve biletler passo.com.tr ile İKSV ana gişeden satın alınabilir. Festivalde Satori, L’Imperatrice, Agar Agar, Sylvie Kreusch, Emir Taha, Jon Hopkins, Büyük Ev Ablukada, Warhaus, Still Corners ve Tsar B gibi yerli ve yabancı sanatçılar sahne alacak. Festivalin final performansını elektronik müzik sanatçısı Jon Hopkins yapacak.
13 Temmuz 2023

Gazeteci Melike Çapan'ın 'Yeniden Buluşacağız: İmroz'un 1964 Belleği' adlı sergisi, hedef gösterilme ve baskılar sonucunda iptal edildi. Çapan, serginin iptalini Twitter hesabından duyurdu ve sergiyi bekleyenlerden özür diledi. Serginin iptaline, bazı grupların resmi kurumlara baskı yapması neden olduğu belirtildi. Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, sergiyi hedef göstererek, serginin devletin manevi şahsiyetini hedef aldığını ve Türk milletini rencide ettiğini iddia etti.
10 Ağustos 2023

Dünyanın en büyük bisiklet yarışı organizasyonlarından biri olan L’Etape by Tour de France Serisi’nin Türkiye etabı, 19-20 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Organizasyonun tanıtımı İstanbul Sepetçiler Kasrı’nda yapıldı ve 78 Event Genel Müdürü Ömer Kafkas, etkinliğin uluslararası yarışlardan farklı ve katı kriterlere sahip olduğunu belirtti. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu organizasyonun bisiklet sporunun yayılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Etkinlikte 3 binden fazla sporcunun katılımı bekleniyor ve yarışlar Beykoz’daki Küçüksu Kasrı’nda başlayıp bitecek.
4 Haziran 2024

Orkestra arkadaşıyla şakalaşırken kullandığı bir ifade nedeniyle dört gün tutuklu kalan ve dört buçuk aylık bir aranın ardından İzmir'de yılbaşı gecesi konser veren şarkıcı Gülşen, 11 Şubat'ta İstanbul'daki Volkswagen Arena'da sahne alacak. Binlerce İzmirli tarafından coşkuyla karşılanan Gülşen, sahnede olmayı özlediğini belirtti ve İstanbul konseri için biletlerin 14.00'da satışa çıkacağını duyurdu.
12 Ocak 2023

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, İstanbul ve Ankara'daki mevcut mağazalarının ardından İzmir'de de bir mağaza açmayı hedefliyor. Nisan 2023'te Türkiye pazarına giriş yapan ve satışlara başlayan Tesla, İzmir için yeni iş pozisyonları açtı. Açılacak mağazanın tarihi henüz belirsizken, firma servis müdürü, otomotiv teknisyeni, mağaza müdürü ve satış danışmanı pozisyonları için iş ilanları yayınladı.
11 Mart 2024

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın 1954 yılında yazdığı ve zamanla popülerleşen 'Saatleri Ayarlama Enstitüsü' romanı, Serdar Biliş yönetmenliğinde ve Serdar Keskin'in performansıyla tiyatro sahnesine taşındı. Müzikler Tuluğ Tırpan'a, sahne ve dekor tasarımı Gamze Kuş'a ait olan oyun, Saatler Kolektif'in yapımıyla İstanbul Maximum Uniq Hall'da sahnelenecek. Oyunun prömiyeri dün gece yapıldı ve biletler Biletix üzerinden temin edilebilir.
13 Nisan 2023

Alman heavy metal grubu Scorpions, 2016 yılından bu yana ilk kez Türkiye'de konser verecek. 23 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul'daki KüçükÇiftlik Park'ta sahne alacaklar. Bu konser, grubun 'Love at First Sting' albümünün 40. yıl dönümü turnesi kapsamında gerçekleşecek. Konser biletleri 15 Aralık'ta satışa sunulacak.
11 Aralık 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından desteklenen İstanbul Film Festivali'nin 43. düzenlemesi, 17-28 Nisan tarihleri arasında İstanbul'un iki yakasındaki altı salonda gerçekleştirilecek. Festivalin biletleri yarın satışa çıkacak. Bu yıl festivalin öne çıkan konukları arasında yönetmen Wim Wenders ve oyuncu Kôji Yakusho yer alıyor. Festivalde, 150'ye yakın film gösterimi yapılacak ve Berlin Film Festivali'nde ödül kazanan filmler de izleyiciyle buluşacak.
4 Nisan 2024

Sürrealizmin önde gelen isimlerinden Salvador Dali, vefatının 34. yıl dönümünde İstanbul'da bir dijital ajans tarafından düzenlenen lokma dağıtımı etkinliğiyle anılacak. 22 Ocak Pazar günü Caddebostan'da gerçekleşecek olan etkinlik, Dali'nin sanatseverleri tarafından 'sürreal' bir şekilde anılmasını amaçlıyor. Etkinlik, 'Sürreal Bir Kroppa Etkinliği' adı altında geleneksel hale gelmiş ve bu yıl da çeşitli mecralarda duyurulmuştur.
19 Ocak 2023

Thrash metalin öncü gruplarından Megadeth, İstanbul KüçükÇiftlik Park’ta sahne aldı. Konser, grubun son albümlerinden ve klasikleşmiş şarkılarından oluşan bir repertuarla yaklaşık 2 saat sürdü. Dave Mustaine, seyircilere hitap ederek Türkiye'de sahne almaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve ekstra parçalar çalacaklarını söyledi. Megadeth, en son 2016 yılında İstanbul'da konser vermişti.
13 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili olarak ilk maaşların şubat veya mart ayında ödenebileceğini belirtti. Ayrıca, faiz oranlarının daha da düşürüleceğini ifade etti. Erdoğan, seçimler, ekonomi ve dış politika gibi konularda da değerlendirmelerde bulundu. İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin sıcak bakmadığını, Suriye ile ilişkiler ve terörle mücadele konularında da açıklamalarda bulundu.
1 Şubat 2023

5 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan İstanbul Komedi Festivali, altıncı kez düzenlenecek. Festivalde yerli ve yabancı birçok ünlü isim sahne alacak. Festival kapsamında çocuklar için de birçok eğlenceli ve öğretici tiyatro oyunları ve atölyeler düzenlenecek. Ayrıca festival, İngiliz komedyenleri Türk izleyicisiyle buluşturacak ve BrandWeek'te yer alacak.
23 Ekim 2023

İstanbul Sinema Müzesi'nde yer alan ve sinema tarihinin önemli yönetmenlerinden Stanley Kubrick'in eserlerini kapsayan serginin gösterim süresi, yoğun ilgi nedeniyle 2 Nisan tarihine kadar uzatıldı. Sergi, Kubrick'in kariyerine kronolojik bir bakış sunuyor ve yayınlanmamış belgeler, objeler, senaryolar, kameralar, lensler ve orijinal kostümler içeriyor. Alman Sinema Müzesi, Christiane Kubrick, Jan Harlan ve Londra Sanat Üniversitesi Stanley Kubrick Arşivi iş birliğiyle düzenlenen sergi, çeşitli desteklerle gerçekleştirildi.
9 Mart 2023

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının ocak-nisan döneminde Türkiye'de 54 ilin ihracatının arttığını ve 17 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi. İstanbul 4 milyar 75 milyon dolarla en fazla ihracat yapan il olurken, Kocaeli ve İzmir sırasıyla 2 milyar dolar ve 1 milyar 843 milyon dolar ile takip etti. İstanbul, Kocaeli ve İzmir'in başlıca ihracat kalemleri sırasıyla kıymetli taşlar, motorlu kara taşıtları ve mineral yakıtlar oldu. Ayrıca, bu illerin en fazla ihracat yaptığı ülkeler İngiltere, Almanya ve ABD olarak sıralandı.
9 Mayıs 2024

1990 yılından bu yana kapalı olan ve Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan 633 yıllık Anadolu Hisarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kültür varlıklarını koruma ve yenileme projesi kapsamında restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla müze ve kültür alanı olarak halka açıldı. Açılışa özel olarak İsmail Hakkı Demircioğlu ve Erkan Oğur'un verdiği konserle 'Hisar Konserleri' başlatıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, açılışı ve konseri sosyal medya hesabından duyurdu.
7 Mayıs 2023
İşaretlediklerim