Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için kuvvetli yağış ve rüzgar konusunda uyarılarda bulundu. Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Tunceli, Şanlıurfa'nın doğusu ve Diyarbakır'ın batısında kuvvetli yağış beklenirken, Antalya'nın doğusu ve Adana çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli yağışlar öngörülüyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına bekleniyor. Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde altı ila on derece arasında düşmesi tahmin ediliyor.
13 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzeydoğusu ve iç kesimlerinde hava durumuna ilişkin son değerlendirmeleri paylaştı. Rize, Artvin ve Trabzon'un doğusunda sağanak yağış, Ardahan çevresinde ise kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. İç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalması, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor.
4 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Kuvvetli yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in batısı ile bazı illerde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi ve İç ve Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde sıcaklıkların 2-4 derece artacağını duyurdu. Özellikle batı bölgelerinde sıcaklık artışları gözlemlenirken, doğu bölgelerinde ise kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu yağışlar nedeniyle sel ve dolu riski bulunmakta ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği uyarısı yapıldı. Yağış beklenen iller arasında Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Batman, Siirt ve Diyarbakır bulunuyor.
7 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, yeni haftada da aşırı sıcaklar devam edecek. İç ve güney bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde olacak. Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıklar 45 dereceyi bulacak. İstanbul, Ankara ve İzmir'de yağış beklenmezken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda sağanak yağışlar görülecek.
22 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin on il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod' ile yağış uyarısı yaptı. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece artması tahmin ediliyor.
14 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beş il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod'lu uyarıda bulundu. Kuvvetli yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Amasya ve Artvin çevreleri ile Kastamonu'nun doğu kesimlerinde bekleniyor. Marmara'da hava sıcaklığının bir ila üç derece artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise iki ila dört derece azalacağı tahmin ediliyor.
30 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 ili sarı kodla, İzmir'i ise turuncu kodla uyardı. Manisa, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Kütahya'nın güneyi, Isparta, Burdur ve Antalya'nın iç kesimlerinde kuvvetli yağış, Mersin'in kuzeyi ve Adana'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İzmir'de ise çok kuvvetli yağış öngörülüyor. Meteoroloji, ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
26 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar beklendiğini duyurdu. Rüzgarın kuzeyli yönlerden saatte 60 kilometre hızla eseceği bildirildi. Doğu kesimlerde ve Doğu Akdeniz'in bazı bölgelerinde sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.
23 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok kentinde sağanak yağış beklendiğini ve çığ riski olduğunu duyurdu. Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Antep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Siirt çevrelerinde yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi bulunuyor. Ayrıca, deprem bölgesinde de yağışların etkisini artırarak yeni haftaya devam etmesi bekleniyor.
23 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların cuma gününden itibaren düşeceğini ve yerini sağanak yağışlara bırakacağını açıkladı. Özellikle İç Anadolu, Doğu Anadolu, Batı Marmara ve İç Ege bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Çarşamba günü yurt genelinde sıcak hava etkili olmaya devam edecek, ancak cuma gününden itibaren sıcaklıkların azalacağı tahmin ediliyor.
4 Haziran 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Van çevrelerini kapsayan 26 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. İç Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, iç kesimlerde hava sıcaklığının yağışla birlikte iki ila dört derece azalacağı öngörülüyor.
12 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Sinop, Zonguldak, Samsun, Trabzon, Artvin, Erzurum ve Kars illerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Tahminlere göre, bu bölgelerde yağışlar etkili olacak. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
31 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve fırtına beklenen sekiz il için sarı kodlu uyarı yaptı. Bu iller arasında Artvin, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum, Kars ve Ardahan bulunuyor. Hava durumu tahminlerine göre, bu bölgelerde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
2 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 24 kentte gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların Karadeniz, Kuzey ve Doğu Marmara, Doğu Akdeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında etkili olacağı belirtildi. Uyarı yapılan kentler arasında İstanbul, Ankara, Trabzon ve Erzurum gibi büyük şehirler de bulunuyor.
7 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin iç ve doğu kesimleri çok bulutlu olacak. Akdeniz'in ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'in batısında sabah ve gece saatlerinde pus ve sis etkili olacak. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor.
11 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çarşamba günü Türkiye'nin 27 ilinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu iller arasında Ankara, Konya, Adana, Mersin ve Gaziantep gibi büyük şehirler de bulunuyor. Vatandaşlar, olası su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Hava durumu tahminlerine göre, yağışların bazı bölgelerde şiddetli olabileceği öngörülüyor.
30 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, Ege ve Akdeniz kıyıları dışında Türkiye'nin tamamı sağanak yağışın etkisi altında olacak. Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Marmara Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Ramazan Bayramı'nın ilk iki gününde yağışların azalacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı ve bazı bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor.
20 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 24 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. 8 Nisan Pazartesi günü için yapılan hava durumu değerlendirmesine göre, İç Ege'nin doğusu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Ayrıca, Mardin, Batman ve Siirt illeri için ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan ve çığ tehlikesi konusunda uyarılar yapıldı. Halkın olası ulaşım aksamalarına karşı tedbirli olması gerektiği vurgulandı.
8 Nisan 2024
İşaretlediklerim