Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde düzenlenen bir operasyonda 135 parça tarihi eser bulundu. Jandarma ekipleri, tarihi eser kaçakçılığı tespit etti. Şüphelinin aracında yapılan aramada, Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 102 sikke ve Roma ve Bizans dönemine ait 33 obje bulundu.
5 Kasım 2023

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bir düğünde horoza zorla alkollü içki içirildiği belirlendi. İl Jandarma Komutanlığı, olayı inceledi ve beş şüphelinin kimliklerini tespit etti. Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan dolayı bu kişilere toplamda 27 bin lira idari para cezası uygulandı. Şüphelilerin adli işlemleri devam ediyor.
13 Eylül 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yapan bir suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 25 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 'Suflör' lakaplı kişinin de bulunduğu zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşları kandırdıkları ve banka hesaplarından para çektikleri tespit edildi.
10 Nisan 2023

Adana İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi, Adana merkezli bir suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında 71 farklı suçla ilişkilendirilen 136 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Adana, İstanbul, Antalya, İzmir, Kocaeli, Niğde, Mersin, Kayseri, Diyarbakır ve Kırklareli'nde düzenlenen operasyonlarda bazı şüpheliler gözaltına alındı ve adreslerde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra emniyete götürüldü.
4 Nisan 2023

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır risk ile yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 127 kişi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin otomatik al-sat işlemleri gerçekleştiren bot uygulaması sattığını ve saadet zinciri sistemi oluşturduğunu belirtti. Operasyonlarda 1 milyar TL değerindeki taşınmaz ve taşınır mal varlıklarına, iki tabancaya ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.
30 Mayıs 2024

Siirt'te jandarma ekipleri, Siirt-İzmir seferini yapan bir yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüsün emanet bölümünde bulunan bir bavula narkotik dedektör köpeği tepki verdi. Yapılan aramada bavulda 40 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Bavulu otobüse teslim eden B.T. aranıyor.
24 Ağustos 2024

Kırşehir’de polis ekipleri, Kırşehir-Kırıkkale kara yolundaki uygulama noktasında şüpheli bir aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada sigara paketine gizlenmiş Roma, Bizans ve Helenistik dönemlere ait olduğu değerlendirilen 34 tarihi obje ele geçirildi. Ayrıca, iki ruhsatsız tabanca, 152 fişek ve iki kesici alet bulundu. Gözaltına alınan şüpheli F.Y’nin emniyet müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.
18 Eylül 2024

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde, yetkisi olmadan evinde estetik operasyonlar yaptığı belirlenen S.A. isimli kadın gözaltına alındı. Polis, S.A.'nın evine gelen kişilere dolgu ve botoks gibi estetik operasyonlar yaptığı bilgisi üzerine evde arama yaptı. Aramada, içinde sıvı bulunan 22 cam tüp, 22 şırınga, 14 ampul ve 110 enjeksiyon iğne ucu ele geçirildi.
24 Mayıs 2024

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, deprem ve Togg kredisi vaadiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir suç örgütüne yönelik Diyarbakır, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 'Suflör' lakaplı örgüt elebaşı dahil 25 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, POS cihazları, cep telefonları ve para ele geçirildi. İnternet üzerinden sahte kredi vaatleriyle vatandaşların bilgilerini alarak hesaplarından para çekildiği ve paravan şirketler kurarak dolandırıcılık faaliyetlerini yürüttükleri tespit edildi.
9 Nisan 2023

Kırklareli'ne bağlı Longoz Ormanları'nda izinsiz sülük toplarken suçüstü yakalanan yedi kişiye toplam 2 milyon 709 bin 987 lira ceza verildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri ile jandarma, Mert Gölü'nde kaçak sülük avlandığı ihbarı üzerine harekete geçti ve şüphelileri suçüstü yakaladı. Şüphelilerin yanında bulunan 131 sülüğe el konuldu ve yasal işlem başlatıldı.
13 Eylül 2024

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir işletmede 8 bin 664 şişe bandrolsüz içkiye el konuldu. İl Jandarma Komutanlığı, Ölüdeniz Mahallesi'ndeki işletmeye yapılan ihbar üzerine operasyon düzenledi. Operasyonda farklı türlerde bandrolsüz içkiler bulundu ve içkilere el konuldu. İşletme sahibi hakkında adli işlem başlatıldı.
2 Ağustos 2024

Şanlıurfa'da bir araca yapılan operasyonda 461 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, operasyonda bir kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Bu operasyon, uyuşturucu tacirlerine yönelik devam eden mücadele kapsamında gerçekleştirildi. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, gençleri uyuşturucudan koruma çabalarının süreceğini vurguladı.
11 Ağustos 2024

Edirne’ye bağlı Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye'ye çok sayıda cins hayvan sokmaya çalışan bir şüpheli tutuklandı. Gümrük görevlileri tarafından yapılan aramada, aracın bagajında üç kanguru, üç alpaka, bir Patagonya marası, 12 papağan ve 23 uçan sincap ele geçirildi. Hayvanlar, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Şüpheli, '5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet' suçundan tutuklandı.
2 Eylül 2024

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 'Esendere-1' adlı operasyon kapsamında, aralarında polis ve gümrük muhafaza memurlarının da olduğu 31 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek', 'rüşvet', 'göçmen kaçakçılığı', 'resmi belgede sahtecilik', 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet' ve 'zimmet' suçlarından yakalandıkları bildirildi. Operasyonda ayrıca suçtan elde edildiği değerlendirilen para ve ziynet eşyası ele geçirildi. Altı şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
15 Haziran 2023

Gaziantep'te yapılan bir aramada, bir polis memurunun aracında beş kilogram skunk adlı uyuşturucu bulundu. Şüpheli polis memuru S.N.'nin Mersin Emniyeti'nde görev yaptığı tespit edildi ve sorguya alındı. S.N., uyuşturucuyu Diyarbakır'dan alıp Mersin'e götürdüğünü ve uyuşturucunun kendisine değil, bir meslektaşına ait olduğunu belirtti. Skunk, esrardan 20 kat daha fazla bağımlılık yapıcı özelliği olan bir uyuşturucu türü olup, son dönemde Diyarbakır kırsalında üretilmektedir.
23 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 31 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Kafes Operasyonu' ile 15 organize suç örgütü ve bu örgütlere silah ve malzeme temini sağlayan 24 farklı suç grubunun çökertildiğini belirtti. Operasyonlar sonucunda 307 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, operasyonların halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine nefes aldırmayacaklarını ve her an enselerinde olacaklarını ifade etti.
6 Ekim 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından İstanbul, Ankara, Mersin, Şanlıurfa ve Batman'da siber dolandırıcılık suçlarına yönelik Sibergöz-31 operasyonları gerçekleştirildi. Operasyonlarda 18 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak mağdurları dolandırdıklarını ve bu yöntemle 4 milyon 600 bin lira haksız kazanç elde ettiklerini açıkladı. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale de el konuldu.
17 Nisan 2024

Edirne merkezli olarak İstanbul ve Batman'da düzenlenen 'Mahzen-44' operasyonunda, liderliğini Metin Singer'in yaptığı bir suç örgütü çökertildi ve 15 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarda ruhsatsız tabancalar, sahte pasaportlar ve çok sayıda delici ve kesici alete el konulduğunu açıkladı. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten öldürmeye teşebbüs, yağma, kundaklama, kasten yaralama, araç kurşunlama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit gibi suçlara karıştığı tespit edildi.
14 Mayıs 2024

İstanbul'da İETT'ye bağlı toplu ulaşım araçlarında unutulan eşyalar, Karaköy'deki İETT Genel Müdürlüğüne ait binada sergilendi ve açık artırmayla satıldı. Satışa çıkarılan eşyalar arasında cep telefonları, fotoğraf makineleri, kol saatleri ve güneş gözlükleri gibi pek çok eşya yer aldı. Toplam değeri 184 bin 110 lira olan eşyaları, Aziz Korkmaz adlı vatandaş 550 bin liraya satın aldı.
5 Eylül 2023
İşaretlediklerim