Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanelerdeki randevu sorununu çözmek amacıyla uygulamaya konan yeni onaylı randevu sistemi sayesinde randevuya katılım oranının arttığını belirtti. Bu sistemde, hastaların randevularını bir gün öncesine kadar onaylaması veya iptal etmesi gerekiyor. 13 Mayıs'ta başlayan uygulama ile randevuya katılım oranında önemli bir artış gözlemlendi. Bakan Koca, bu sistem sayesinde kapasitenin daha verimli kullanıldığını ifade etti.
21 Mayıs 2024

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 14 Mart Tıp Haftası öncesinde hekimlerin 14 acil talebini açıkladı ve 16 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştirilecek Büyük Hekim Yürüyüşü'ne çağrı yaptı. Talepler arasında sağlıkta şiddetin önlenmesi, hekimlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, pandemi döneminde sağlık emekçilerinin korunması, adil ücret ve emeklilik koşullarının sağlanması gibi konular yer alıyor. Ayrıca, emekli hekimlerin maaşlarının yoksulluk sınırının altında olduğu ve bu durumun kabul edilemez olduğu belirtildi.
4 Mart 2024

Sağlık Bakanlığı, aile hekimlerinden aşı reddi yapan kişilerden ıslak imzalı belge almalarını istedi. Bu talep, hekimler ve sağlık çalışanları arasında tepkilere yol açtı. Uzmanlar, dijital kayıtların zaten mevcut olduğunu ve bu yeni düzenlemenin etkisiz olduğunu belirtti. Aşı reddinin artmasıyla birlikte, çocukluk çağı hastalıklarının yayılma riski de yükseliyor.
30 Mayıs 2024

Koç Topluluğu, 1 Eylül 2024'ten itibaren ofise dönüş yapacağını duyurdu. Üst düzey yöneticiler haftada beş gün, diğer çalışanlar ise dört gün ofiste çalışacak. Covid-19 salgını sonrası yaygınlaşan uzaktan çalışma modelinden hibrit modele geçilmişti. Yeni düzenleme ile ofis günleri artırılıyor.
11 Temmuz 2024

İstanbul Tabip Odası (İTO), 'Onaylı Randevu Sistemi'nin sağlık hizmetlerinde iyileşme sağlamayacağını belirten bir mektup yayımladı. Mektupta, sistem nedeniyle muayene sürelerinin kısalacağı ve sağlık hizmeti kalitesinin düşeceği ifade edildi. İTO, Sağlık Bakanlığı'nı sorunlara çözüm bulmaya çağırırken, hastaların ve sağlık çalışanlarının karşılaşacağı zorluklara karşı anlayış ve destek istedi.
13 Mayıs 2024

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sezer Hatemi'nin vefatını duyurdu. Prof. Dr. Hatemi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Pediatrik Endokrinoloji Bölümü'nün kurucusu olarak biliniyor ve öğrencileri tarafından saygıyla anılıyor. Bakan Koca, Hatemi'nin eşi Prof. Dr. Hüsrev Hatemi ve yakınlarına başsağlığı diledi.
15 Nisan 2024

Amazon, CEO Andy Jassy'nin çalışanlara gönderdiği mesajda, 2025 itibarıyla çalışanların beş gün ofise gelmesinin zorunlu hale geleceğini duyurdu. Jassy, Kovid-19 salgını öncesindeki politikanın geri getirileceğini ve ekip üyelerinin ofisteyken daha iyi işbirliği yaptığını belirtti. Hastalıklar ve acil durumlar gibi bazı istisnalarda uzaktan çalışılabileceği bildirildi. Amazon'un bu kararı, daha önce çalışanlar tarafından protesto edilmişti.
17 Eylül 2024

Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde bir kadın doktorun tecavüz edilip öldürülmesinin ardından sağlık çalışanları greve gitti. Kalküta'da başlayan protestolar, Yeni Delhi, Haydarabad, Mumbai ve Pune gibi diğer büyük şehirlere de yayıldı. Doktorlar, sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesini ve güvenliklerinin sağlanmasını talep ediyor. Başbakan Narendra Modi, cinayeti kınayarak kadınlara yönelik şiddetin ağır ve hızlı bir şekilde cezalandırılması gerektiğini belirtti.
18 Ağustos 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aile hekimlerinin raporlu reçete edebildiği ilaç sayısının 1858’e çıkarıldığını duyurdu. Bakanlık, bu ilaçların listesini de paylaştı. Işıkhan, raporlu hastaların ilaca erişimini kolaylaştırmak amacıyla bu yeni uygulamanın hayata geçirildiğini belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşlara SMS ile hangi ilaçların bu kapsama dahil olduğunu bildirecek.
13 Haziran 2024

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gazilerin ihtiyaç duyduğu özellikli yüksek fonksiyonlu akülü tekerlekli sandalyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanacağını açıkladı. Bu karar, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında alındı ve 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle duyuruldu. SGK da gazilerin ve ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, Gaziler Günü'nü tebrik etti.
19 Eylül 2024

Cannes Film Festivali çalışanları, uzun süredir devam eden taleplerine dikkat çekmek amacıyla grev yapma kararı aldı. Ekranların Arkasındaki Yoksulluk adlı kolektif tarafından temsil edilen yaklaşık 100 işçi, festivalin açılışını riske atmayacak ancak aksamalara neden olabilecek bir grev planlıyor. Çalışanlar, festivalde sözleşmeli ve dönemsel olarak çalışıyorlar ve Fransa'nın kültür sektöründe serbest çalışan sanatçı ve teknisyenler gibi işsizlik sigortasından yararlanamıyorlar. Festival organizatörleri ise konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.
7 Mayıs 2024

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'da çalışanlar tarafından başlatılan üç günlük grev, şirketin talepleri karşılamaması üzerine süresiz olarak uzatıldı. Ulusal Samsung Elektronik Sendikası (NSEU), prim sistemi ve yıllık izin sürelerinde değişiklik talep ediyor. Şirket, grevin üretimi aksatmadığını belirtirken, sendika aksini iddia ediyor. Sendika başkanı Son Woo-mok, greve katılımın düşük olduğu eleştirilerini reddetti.
10 Temmuz 2024
İşaretlediklerim