İYİ Parti lideri Meral Akşener, 2 Mart'taki altılı masa toplantısının ana gündem maddesinin cumhurbaşkanı adaylığı olacağını ifade etti. Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle ertelenen toplantının, seçimlerin ertelenmeyeceğini ve 14 Mayıs'ta yapılmasının ihtimal dahilinde olduğunu söyledi. Akşener, depremden etkilenen sekiz ilde seçimlerin yapılmasına bir engel olmadığını ve diğer iller için de çözüm bulunabileceğini belirtti.
21 Şubat 2023

CHP liderliğine aday olan grup başkanı Özgür Özel, Kürt seçmenle kırgınlığı aşmanın yolunun Zafer Partisi'yle gizli protokol imzalayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişmesi olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin iki ittifak potansiyelinde de gerileme olduğunu belirtti. Özel ve Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kasım'da düzenlenecek kurultayında yarışacaklar. Özel, partide İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği 'değişim' cephesini temsil edecek.
31 Ekim 2023

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat'ta açıklayacakları yönündeki sözlerine ilişkin, 13 Şubat'ın bir niyet olduğunu ancak kesin bir hedef olmadığını belirtti. Babacan, adayın birkaç hafta içinde belirleneceğini ve ortak politikaların belirlenmesinin aday seçiminden önce gelmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimler için aday belirleme süresinin 30 Mart'a kadar olduğunu hatırlattı.
31 Ocak 2023

Gazeteci Fatih Altaylı'nın yazısına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası kendisine yöneltilen bir soruya, cumhurbaşkanlığı dahil herhangi bir pozisyona bir daha aday olmayacağını söyleyerek yanıt vermiş. Kılıçdaroğlu'nun bu kararını yerel seçimlere kadar genel başkanlık görevini sürdüreceği ve yerel seçimlerden sonra genel başkanlığı bırakacağı şeklinde açıklaması önerilmiş, ancak Kılıçdaroğlu net bir yanıt vermemiş. Altaylı, CHP'de yerel seçimlerden önce bir değişiklik olmayacağının kesin olduğunu belirtmiş.
8 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmiş ve CHP'li belediye başkanlarını adaylığa çağırmıştı. Bu durum, Akşener'in köprüleri attığı yorumlarına neden olmuştu. Ancak sonrasında İYİ Partili yetkililerden masaya dönüşe dair olumlu sinyaller gelmeye başladı. Aytun Çıray'ın Twitter üzerinden yaptığı 'Siyaset dinamiktir.. Diplomasidir ve her sabah yeni şartlarıyla yeniden doğar.' şeklindeki paylaşımı, bu olumlu sinyalleri güçlendiren bir gelişme olarak değerlendirildi.
6 Mart 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri artmıştır. Bu durum üzerine CHP'den 'yola devam' mesajı gelmiştir. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'teki milletvekili kayıtları sırasında yaptığı açıklamada, partinin seçim sonuçlarını değerlendireceğini ve 25,5 milyon oy alan ittifakın sorumluluklarının farkında olduklarını, aynı zamanda oy vermeyen 27,5 milyon seçmeni de anlamak zorunda olduklarını belirtmiştir. Özel, her seçim sonucunun seçmenin siyasete yazdığı bir mektup olduğunu ve bu seçimin cumhuriyetin yüzüncü yılında yapıldığı için sonuçların kitap gibi okunması gerektiğini ifade etmiştir.
30 Mayıs 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel hakkındaki açıklamalarının bir 'hatırlatma' olduğunu belirtti. İmamoğlu'nun siyasi yasak durumunu ve olası genel başkanlık veya İBB adaylığını değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday gösterilmesi gerektiğini ifade etti ve yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Parti içi tartışmaların ideolojik ve felsefi düzeyde devam etmesini istediğini söyledi. Ayrıca, CHP'nin mali durumunun şeffaf ve denetim altında olduğunu, parti içi dağınıklığın giderilmesi gerektiğini ve yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti ve 16'lı masa çıkışı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
21 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi'nde genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimleri kaybetmesinin ardından parti içinde değişim talepleri yükselmekte. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Oğuz Kaan Salıcı ve Tanju Özcan gibi isimler genel başkanlık için anılmakta. CHP'nin eski genel başkan yardımcısı ve genel sekreteri Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu aday olmazsa genel başkanlığa aday olabileceğini belirtti ve partide değişimin gerekliliğine vurgu yaptı.
30 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşme sonrası çıkan haberler İYİ Parti'de rahatsızlık yarattı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, adaylık konusunda kesin bir anlaşma olmadığını ve 'pazarlık' gibi ifadelerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. İki liderin aday ismi üzerinde değil, adayın ortak olması konusunda uzlaştığı, isim konusunun altılı masa toplantısında ele alınacağı ifade edildi. İYİ Parti, görüşme sonrası çıkan haberlerin doğru olmadığını ve adaylıkla ilgili 'koalisyon pazarlığı' iddialarını yalanladı.
28 Şubat 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grubu, 26 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirdiği olağanüstü toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili olarak bundan sonraki süreçlerde grup adına karar almak üzere genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu oybirliğiyle yetkilendirdi. Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzasıyla yapılan açıklamada, toplantıda aday belirleme konusunda da ortak bir metin üzerinde anlaşma sağlandığı belirtildi. Aynı yetkilendirmenin CHP Parti Meclisi'nden de çıkması beklenmektedir.
26 Şubat 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı Özgür Özel, genel başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Özel, basın toplantısında yaptığı açıklamada, seçimlerin kaybedilmesine dur diyemeyenlerin hikayesi olduğunu, parti içi iktidar mücadelesi değil, büyük iktidar hayalinin ilk adımı olduğunu belirtti. Ayrıca parti yönetiminin yenilginin siyasi sorumluluğunu üstlenmediğini ve parti kararlarının daha çok atanmış danışmanların yönlendirilmesiyle alındığını ifade etti. Özel, CHP'yi iktidar yapmak için genel başkanlığa aday olduğunu söyledi.
15 Eylül 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bir röportajda genel başkanlık konusundaki sorulara yanıt vererek, değişim vurgusu yaptı ve sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirtti. Kendi hırsından ziyade partinin geleceğine dair umutlarını dile getiren Özel, genel başkanlık adaylığına sıcak baktığını ima etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısına ve onursal başkanlık önerisine de değinerek, partinin birliğine ve mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun saygınlığına vurgu yaptı.
12 Haziran 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılmasının ardından, muhalefet partilerinin liderleri Saadet Partisi genel merkezinde bir araya geldi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı. Bu toplantı, Akşener'in ayrılmasından sonra gerçekleşen ilk toplantı olarak kaydedildi.
4 Mart 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, partinin mevcut lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultayda yeniden aday gösterileceğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in genel başkanlık için daha dikkatli olmaları gerektiğini ve aday olacaklarsa bunu resmen açıklamaları gerektiğini söyledi. Kuşoğlu ayrıca, İmamoğlu'nun hukuki sorunları nedeniyle genel başkanlık için uygun olmadığını ve bu durumun hem partiyi hem de İstanbul'u kaybetme riski taşıdığını ifade etti.
16 Haziran 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, partinin yeniden yenilgi yaşamaması için her göreve talip olduğunu ifade etti. Adaylık tartışmalarıyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, sorumluluk almak ve fedakarlık yapmak gerektiğini belirtti. Ayrıca, altılı masadaki diğer partilere CHP listesinden kontenjan ayrılmasıyla ilgili olarak, kendi listelerinden girilseydi yüzde 25'in üzerinde oy alınabileceğini ve ciddi bir oy kaybına uğrandığını söyledi.
3 Ağustos 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, daha önce altılı masanın genel başkanlarının imza yetkisine sahip olacağı yönündeki sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti. TELE 1'de katıldığı canlı yayında, cumhurbaşkanlığı makamının vesayet altında olmayacağını, cumhurbaşkanının yüksek profilli olacağını ve liderlerin onun yanında duracağını ifade etti. Ayrıca, Sinan Ateş cinayeti konusunda da Türkiye'de sağlıklı bir seçim atmosferinin oluşması için bu olayın çözülmesi gerektiğini ve ilgili kişilerin sessizliğini eleştirdi.
13 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, milletvekilleri ve parti meclisi, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesine karar verdi. Bazı vekiller, açıklamada Kılıçdaroğlu'nun aday olduğuna dair bir ifade eklenmesini istedi, ancak Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul etmedi. Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiği kamuoyuna duyuruldu.
26 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek ittifak masasını terk etmişti. Ancak İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde karar alınmasıyla yaşanan kriz çözüldü. CHP'li vekiller, bu gelişme üzerine Kılıçdaroğlu'nun daha önceki 'Bütün taşlar yerine oturacak' ifadesini sosyal medyada tekrar gündeme getirdi.
6 Mart 2023

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partinin lideri Meral Akşener'in onayına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktı. Akşener, altılı masayı terk ettikten sonra İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcı adaylığı formülüyle masaya döndü. Ağıralioğlu'nun, Akşener'in masaya dönüş görüşmeleri sırasında yaptığı açıklama parti içinde rahatsızlık yarattı ve parti disiplinine aykırı bulundu. Parti yöneticileri, bu tür açıklamaların kar zarar hesabının doğru yapılmasını gerektirdiğini belirtti.
16 Mart 2023

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayının yarınki toplantıda açıklanmayacağını ifade etti. Adayın açıklanması için Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimini açıklamasının bekleneceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, YSK'nın seçimi ertelemek gibi bir şansının olmadığını ve YSK'nın güven vermeyen bir kurum olduğunu dile getirdi. Ayrıca, YSK'nın geçmişte deprem nedeniyle seçim ertelemesi taleplerini reddettiğini hatırlattı.
1 Mart 2023
İşaretlediklerim