Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Sinop, Zonguldak, Samsun, Trabzon, Artvin, Erzurum ve Kars illerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Tahminlere göre, bu bölgelerde yağışlar etkili olacak. Vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
31 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hatay'ın doğusu ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa bölgelerinde yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
4 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün haftalık tahmin raporuna göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta 10 derece düşmesi öngörülüyor. İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı beklenirken, İstanbul ve İzmir'de yağmur tahmin ediliyor. Ankara'da ise hava sıcaklığının eksi 4 dereceye kadar düşmesi ve çarşamba günü kar yağışının olması bekleniyor. Ayrıca Ege Denizi için fırtına uyarısı yapıldı.
26 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil 21 ilde sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile İstanbul, Malatya ve Hakkari çevrelerinde etkili olacağı belirtildi. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
25 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı başta olmak üzere 12 il için gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli yağışların (21-50 kg/m2) olması öngörülüyor. Ayrıca, doğu bölgelerde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece artacağı ve ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
2 Haziran 2023

Türkiye genelinde yağışlı hava etkisini sürdürecek. Özellikle iç ve kuzey kesimlerde yağışların kuvvetli olması bekleniyor. Hava tahmin uzmanı Fevzi Burak Tekin, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Ankara’nın kuzey ve batısında kuvvetli yağışların olacağını belirtti. Üç büyük ilde de yağışlar devam edecek; Ankara’da cuma ve cumartesi, İzmir ve İstanbul’da ise cuma günü yağış bekleniyor.
12 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük tahmin raporuna göre, Marmara'nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Kahramanmaraş'ın batısı, Adana'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Ayrıca, sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde iki ile dört derece arasında artması beklenirken, diğer yerlerde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
16 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yeni hafta hava durumu tahminlerini yayınladı. MGM'ye göre, yağışlar hafta ortasına kadar etkisini sürdürecek ve sonra Türkiye'yi terk edecek. Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege dışında kalan yerlerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların Marmara, Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde ise normallerinin 3-5 derece altında seyretmesi bekleniyor.
2 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Ege, Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında 17 ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yağışların etkili olacağı iller arasında Aksaray, Niğde, Karaman, Afyonkarahisar, Çankırı, Ankara, Konya, Isparta, Antalya, Adana, Hatay, Eskişehir, Bolu, Kastamonu, Samsun, Trabzon ve Artvin bulunuyor. Vatandaşların olası sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları istendi.
23 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi ile Samsun ve Sinop'ta gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Batı ve kıyı kesimlerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, diğer bölgelerde ise normal değerlerde olacağı belirtildi. Vatandaşların yağışlara karşı tedbirli olmaları istendi.
14 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu, Giresun ve Samsun illerini sarı kod ile uyararak kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, belirtilen bölgelerde yağmur ve sağanak yağışların yanı sıra karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde artacağı, kuzeydoğu kesimlerde ise azalacağı tahmin ediliyor.
20 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle Trabzon, Rize ve Artvin illerinde gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi. Diğer bölgelerde ise hava açık ve bulutlu olacak. Ayrıca, beş il için 'sarı' kodlu uyarı yapıldı.
29 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu akşamdan itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Gece ve perşembe sabahı yağışın daha da şiddetleneceği öngörülüyor. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu. İstanbul Valiliği de vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
15 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin kuzeydoğusu ve iç kesimlerinde hava durumuna ilişkin son değerlendirmeleri paylaştı. Rize, Artvin ve Trabzon'un doğusunda sağanak yağış, Ardahan çevresinde ise kar yağışı bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. İç kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalması, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmaması öngörülüyor.
4 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz bölgesinde yarın Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.
11 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve bu iller için 'sarı' kodla uyarı yapıldığını duyurdu. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Uyarı yapılan iller arasında Ankara, Bursa, Kocaeli ve Eskişehir gibi şehirler bulunuyor. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor.
23 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava ile yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Batı Akdeniz, İç Anadolu, Muğla, Denizli, Tokat ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi gibi bölgelerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda saatte 40-70 kilometre hızla esen rüzgarlar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan ve Artvin'in güneyi için 'sarı' kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu bölgelerde öğle saatlerinden itibaren başlayacak yağışların akşam saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
15 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Uyarı yapılan iller arasında Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır bulunuyor. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.
12 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde yedi ilde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Bu iller Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van, Rize ve Artvin olarak sıralandı. Yurdun diğer kesimlerinde açık ve az bulutlu bir hava beklenirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için toz taşınımı uyarısı yapıldı.
20 Ağustos 2024
İşaretlediklerim