Begüm Demir, uzun süreli araç kullanımında sürücülerin karşılaşabileceği 'yol hipnozu' konusunda uyarılarda bulundu. Yol hipnozunun, özellikle otoyollarda düz ve tekdüze güzergahlarda daha sık görüldüğünü ve sürüş güvenliğini tehlikeye attığını belirtti. Yol hipnozundan korunmak için yeterli uyku alınması, iki-üç saatte bir mola verilmesi ve gündüz saatlerinde yolculuk yapılması önerildi. Ayrıca farklı ses uyarıları ve yolculuk esnasında diğer insanlarla konuşmanın zihni uyanık tutmaya yardımcı olduğu ifade edildi.
23 Haziran 2023

1970'lerin popüler glam rock yıldızı Gary Glitter, 1999 yılında çocuk pornosu indirmekten mahkum edildikten sonra kariyeri çöküşe geçmişti. 2015 yılında üç kız öğrenciye cinsel saldırıda bulunmaktan 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Glitter, cezasının yarısını tamamladıktan sonra serbest bırakıldı. Glitter, suçlamaları reddetmiş ve üç hafta süren duruşmanın ardından suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırılmıştı.
3 Şubat 2023

Britanyalı heavy metal grubu Iron Maiden'ın solisti Bruce Dickinson, solo kariyerinin ilk Türkiye konserini 19 Temmuz 2024'te İstanbul KüçükÇiftlik Park'ta gerçekleştirecek. Yeni solo albümü 'The Mandrake Project' ve yeni teklisi 'Afterglow Of Ragnarok'u duyuran Dickinson, Avrupa turnesi kapsamında Türkiye'ye geleceğini açıkladı. Konser biletlerinin yakında satışa sunulacağı bildirildi.
6 Kasım 2023

45 yaşındaki Belçikalı David Baerten, aile üyeleri tarafından takdir edilmediğini hissettiği için öldüğü haberini yayarak sahte bir cenaze töreni düzenledi. Cenaze sırasında helikopterle inerek ailesini şaşırttı. Bu olay, TikTok kullanıcısı olan Baerten'in hesabından ve 'Thomas Faut' adlı başka bir kullanıcı tarafından kaydedilerek paylaşıldı. Olayın TikTok'ta yayınlanması, Baerten'in amacının aile dersi mi yoksa TikTok çılgınlığına katkı mı olduğu sorularını akıllara getirdi.
17 Haziran 2023

Hollywood yıldızı Gwyneth Paltrow, 'Call Her Daddy' adlı podcast yayınında eski sevgilileri Ben Affleck ve Brad Pitt hakkında açıklamalarda bulundu. Affleck'in yatakta 'teknik olarak mükemmel' olduğunu belirtirken, Pitt ile 'müthiş bir kimya' yaşadıklarını ifade etti. Pitt ile 'Seven' filminin setinde tanıştıklarını ve ilk görüşte aşık olduklarını anlattı. Paltrow, Pitt'le nişanlandıktan sonra evlenmeye hazır olmadığını, kendini henüz bulamadığını fark ettiğini dile getirdi. Ayrıca her iki eski sevgilisinin de iyi öpüştüğünü söyledi ve kızının bu yorumları dinleyeceği düşüncesiyle mahcubiyetini ifade etti.
3 Mayıs 2023

Avustralyalı iş insanı Adrian Portelli, 3 milyon dolar değerindeki McLaren Senna GTR yarış aracını Melbourne'de bulunan 57 katlı Sapphire by the Gardens konut kulesinin tepesine taşıdı. Aracın binaya taşınabilmesi için dış cephe tamamen söküldü. Portelli, aracı oturma odasının en önemli parçası yapmak istediğini belirtti ve taşıma işleminden sonra aracın yeni yerindeki fotoğraflarını Instagram'da paylaştı. Portelli'nin 39 milyon dolar değerindeki evi 13 bin metrekare genişliğinde ve içerisine bir yüzme havuzu, birden fazla mutfak ve bir bowling salonu kurmayı planlıyor.
18 Mayıs 2023

Britanya'da 18 aylık Opal Sandy adlı çocuk, doğuştan işitme engelli olmasına rağmen, gen terapi yöntemiyle işitme duyusu kazandı. Bu yöntemde, OTOF genindeki mutasyonlar nedeniyle üretilmeyen otoferlin proteinini sağlayacak gen, zararsız bir virüs aracılığıyla hastaya aktarıldı. Sadece 16 dakika süren bir ameliyatla uygulanan bu terapi, Opal'ın yumuşak sesleri ve fısıltıları bile neredeyse normal şekilde duymasını sağladı. Bu başarı, sağırlıkla mücadelede yeni bir dönem olarak değerlendiriliyor.
9 Mayıs 2024

Londra'da Royal Albert Hall'de Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler yararına düzenlenen yardım konserinde Britanyalı oyuncu Olivia Colman, Nazım Hikmet'in 'Yaşamaya Dair' şiirini İngilizce olarak okudu. Colman, 'The Crown', 'The Lobster', 'Fleabag' ve 'The Iron Lady' gibi yapımlarla tanınmaktadır. Şiirin okunduğu anlar, Gerçek Gündem yazarı Bahar Akpınar tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı. Nazım Hikmet'in şiiri, yaşamın kıymeti ve ciddiyeti üzerine odaklanıyor ve insanın yaşama tutunmasını vurguluyor.
17 Nisan 2023

11 Ocak'ta gerçekleşen Altın Küre Ödül törenine katılan birçok ünlü isim, etkinlik sonrasında Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını açıkladı. Bu isimler arasında Colin Farrell, Brendan Gleeson, Jamie Lee Curtis ve Michelle Pfeiffer gibi ünlüler bulunuyor. Artan vakalar sebebiyle Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde Covid-19 testi zorunluluğu getirildi. Pfeiffer, Covid-19 nedeniyle Jeff Bridges'a ödül verme görevini John Goodman'a bırakmak zorunda kaldı.
18 Ocak 2023

Britanyalı aktör Julian Sands, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki San Gabriel Dağları'nda doğa yürüyüşü yaparken kayboldu. 65 yaşındaki oyuncu, 13 Ocak Cuma gününden beri kayıp durumda. San Bernardino İlçesi Emniyeti, arama kurtarma çalışmalarına başladı ancak henüz bir iz bulunamadı. Arama çalışmaları, bölgedeki çığ riski ve zorlu arazi şartları nedeniyle zaman zaman durdurulmak zorunda kalıyor.
19 Ocak 2023

Rapçi Uzi, Ağrı konserine ekonomi sınıfında uçmak istemediği için katılmadığı iddialarını reddetti ve bu durumun Mustafa Sandal ile ilgili olduğunu öne sürdü. Uzi, 2023 yılında kimin daha popüler olduğunu ve Mustafa Sandal'ın neden hala son sahneye çıkmak istediğini sorguladı. Mustafa Sandal ise Twitter üzerinden Uzi'ye hitap ederek, onun başarılarını takdir ettiğini ve genç yeteneklere destek olmaya hazır olduğunu belirtti. Sandal, halkın tepkisinin en iyi cevap olduğunu ve Uzi'nin de bir gün onun başarılarına ulaşabileceğini ifade etti.
11 Temmuz 2023

Kanadalı Quebec Senfoni Orkestrası, kanserden hayatını kaybeden Grammy ödüllü orkestra şefi Bramwell Tovey anısına 'Umut Yayı' adında bir farkındalık kampanyası başlattı. Kanserden kurtulan bir kişinin saç tellerinden yapılan keman yayı, Tovey'in ölümünün birinci yıl dönümünde kullanıldı. LG2 yaratıcı ajansı iş birliğiyle gerçekleştirilen kampanyada, saç kaybını umut ve cesaret aracı olarak konumlandırmak amaçlandı. Tovey'i anma konserinde kullanılan bu özel keman yayı ile elde edilen gelir Quebec Kanser Vakfı'na bağışlanacak.
18 Temmuz 2023

Real Madrid'de oynayan Arda Güler, bir YouTube yayınında kariyeri ve kişisel hayatı hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Fenerbahçe'den ayrılık sürecinde herhangi bir kırgınlık yaşamadığını ve Ali Koç'un her zaman yanında olduğunu belirtti. Gol sevincinin, her şeyin Allah'tan geldiğine olan inancına dayandığını açıkladı. Ayrıca, 90'lar müziği ve Türkçe Pop müziğe olan ilgisini ve Şampiyonlar Ligi kupasını kazanma hayalini dile getirdi.
29 Nisan 2024

Türkücü Yavuz Bingöl, Şanlıurfa'da düzenlenen bir konserinde seyirci sayısının az olması nedeniyle sahneden indi ve konserini iptal etti. Bingöl, sahneden inerken dinleyicilerden özür diledi. Daha sonra Instagram hesabından bir açıklama yapan Bingöl, konserin bayram sonrasına ertelendiğini belirtti, ancak iptal etme gerekçesini açıklamadı.
25 Haziran 2023

Ahbap Derneği'nin kurucusu ve yöneticisi olan sanatçı Haluk Levent, Hatay'dan Pazarcık'a seyahat ederken trafik kazası geçirdi. Kazada hafif yaralanan Levent, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından boyunluk takıldı. Kendi sosyal medya hesabından durumu hakkında bilgi veren Levent, kemer takmadığını ve başını tavana çarptığını belirtti, ancak çalışabilecek durumda olduğunu ve kısa süre içinde işine geri döneceğini ifade etti.
14 Şubat 2023

Fortnite, 2017'de piyasaya sürüldüğünden beri oyun dünyasında büyük bir etki yarattı. Oyunun yeni modlarından biri olan Fortnite Festival'de, oyuncular kendi müzik gruplarını kurup performans sergileyebiliyor. Bu festivalin bir parçası olarak dünyaca ünlü şarkıcı Lady Gaga, bir konser vereceğini Twitter hesabından duyurdu. Lady Gaga'nın festivalde ne zaman sahne alacağı henüz netleşmemiş olsa da, eğlence sitesi Polygon, onun 22 Şubat'ta, festivalin ikinci sezonunun başlangıcında sahne alacağını öne sürdü.
21 Şubat 2024

Afganistan'da Taliban yönetimi, üç Britanya vatandaşını gözaltında tutuyor. Gözaltındakilerden biri olan Kevin Cornwell, bir yardım vakfı adına çalışan bir paramedik ve 11 Ocak'ta gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi olarak Cornwell'in odasında bulunan ve ruhsatı kayıp olduğu düşünülen bir silah gösteriliyor. Diğer gözaltındaki Britanya vatandaşı ise 'tehlikeli' ülkelere seyahat eden ve sosyal medyada bu seyahatlerini paylaşan 23 yaşındaki Miles Routledge. Britanya Dışişleri Bakanlığı, gözaltındaki vatandaşlarına ulaşmak için çaba sarf ettiğini açıkladı.
2 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Adıyaman'da enkaz altından 113 saat sonra kurtarılan Mesut isimli yurttaş, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler ile telefonda görüştü. Mesut, enkazdan çıkarıldıktan sonra Arda Güler'e olan hayranlığını dile getirmiş ve Fenerbahçe'nin başarısı için ona destek olmuştu. Arda Güler, Mesut'a videolu mesaj gönderdikten sonra görüntülü arama yaparak konuştu ve onu Fenerbahçe tesislerine davet etti.
11 Şubat 2023

Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa Francesco, bronşit tedavisi gördüğü Roma'daki Gemelli Hastanesi'nden taburcu oldu. 86 yaşındaki Papa, geçen Çarşamba gecesi nefes alma güçlüğü şikayetiyle hastaneye yatırılmış ve antibiyotik tedavisine hızlı bir şekilde cevap vermişti. Hastaneden ayrılırken gazetecilere esprili bir şekilde 'Korkmadım, hala hayattayım' dedi ve otomobilden inerek halkı selamladı.
1 Nisan 2023

İngiltere Kralı 3. Charles, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım göndermek için çalışan gönüllüleri Batı Londra'daki Hounslow bölgesinde ziyaret etti. Kral, daha önce de Afet Acil Durum Komitesi fonuna kişisel bağış yapmıştı. Kraliyet ailesinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Charles'ın bu ziyaretiyle depremzedelere destek olduğu belirtildi. Ziyaret sırasında Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın da Kral'a eşlik etti.
15 Şubat 2023
İşaretlediklerim