CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2 bin 269, milletvekili seçimlerinde ise 4 bin 825 sandıkta uyuşmazlık tespit edildiğini belirtti. Bu uyuşmazlıkların tüm adaylar lehine olabileceğini, ancak özellikle Kılıçdaroğlu aleyhine olanları da ayrıca belirlediklerini ifade etti. İtiraz süreçlerinin tamamlandığını ve sonuçların takip edildiğini söyledi. Ayrıca, genel sonuçları değiştirmeyecek olsa da her oyun takip edildiğini ve maddi hataların düzeltildiğini aktardı. Erkek, seçmenlere yeni seçim turu için sandığa gitme çağrısında bulundu.
17 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesinde AKP milletvekili adaylarına seçim bölgelerinde çalışmalarını yoğunlaştırmaları ve Ankara'ya gelmemeleri yönünde talimat verdi. 'Çalınmadık kapı kalmasın' ifadesiyle adaylara genel merkezden görevlendirme olmadıkça Ankara'ya gelmeme çağrısı yapıldı. Ayrıca, AKP'nin seçim kampanyası stratejisi olarak açılış ve temel atma törenlerini mitinglere dönüştürme sayısını artırma kararı alındı. CHP ise bayram sonrası kampanya hızını artırmayı ve seçmenle iç içe olmayı hedefliyor.
19 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşen görüşmede, İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na 'onursal başkanlık' teklif ettiği ve 'değişim' sürecini birlikte yürütme önerisinde bulunduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun başlangıçta bu öneriye sıcak baktığı ancak sonrasında İmamoğlu'nun etkisinin olmadığı bir Merkez Yürütme Kurulu (MYK) oluşturması, görüşmelerin sonlanmasına neden oldu. Parti içinde bu durumun CHP'yi yerel seçimler öncesi yıpratabileceği ve gerilimi artırabileceği endişesi bulunuyor.
11 Haziran 2023

Adalet Bakanlığı, insan hakları örgütlerinin uzun süredir mücadele ettiği bir konuda adım atarak, hasta ve yaşlı hükümlülerin cezalarının hafifletilmesi veya kaldırılması için bir genelge yayımladı. Genelge, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ imzasıyla çıkarıldı ve hükümlülerin durumlarının Adli Tıp Kurumu tarafından değerlendirilmesini öngörüyor. Genelge, hükümlülerin sağlık durumlarının cezalarının hafifletilmesi veya kaldırılması için değerlendirilmesine olanak tanıyor ve bu sürecin hükümlünün talebi olmaksızın başlatılabileceğini belirtiyor.
3 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat'ta Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yönelik protestoları 'sitem' olarak nitelendirerek, bu protestoların çoğunun hükümete yönelik olduğunu belirtti. Özel, CHP'nin aday belirleme sürecinde anketlere büyük önem verdiklerini ve Lütfü Savaş'ın Hatay'da yapılan dört ayrı ankette de en popüler aday olarak öne çıktığını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin adaylarını belirlerken ve adaylık sonrası süreçte de anketlerle değerlendirme yaptığını vurguladı.
11 Şubat 2024

DİSK'e bağlı GENEL-İŞ Sendikası üyeleri, ücretlerin artırılması talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bazı belediyelerde iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Şişli'de toplanan işçiler, taleplerini dile getiren pankartlar açarak halay çekip slogan attılar. Sendika temsilcisi Zuhal Kaynak, belediye işverenlerinin düşük ücret dayatmasına karşı olduklarını ve belediye gelirlerinin artırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, kıdem tazminatı tavanı uygulamasının mağduriyet yarattığını ve vergide adalet talep ettiklerini ifade etti.
11 Temmuz 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel hakkındaki açıklamalarının bir 'hatırlatma' olduğunu belirtti. İmamoğlu'nun siyasi yasak durumunu ve olası genel başkanlık veya İBB adaylığını değerlendirdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeniden aday gösterilmesi gerektiğini ifade etti ve yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı. Parti içi tartışmaların ideolojik ve felsefi düzeyde devam etmesini istediğini söyledi. Ayrıca, CHP'nin mali durumunun şeffaf ve denetim altında olduğunu, parti içi dağınıklığın giderilmesi gerektiğini ve yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Almanya ziyareti ve 16'lı masa çıkışı hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
21 Haziran 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleriyle ilgili soruşturma devam ediyor. Eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Görüntülerin, CHP İl Başkanlığı'nda çekildiği ve 2019'da kaydedildiği iddia ediliyor. CHP, görüntülerin başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor.
19 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını 'dayatma' olarak değerlendirip altılı masayı terk ettiğini açıkladı. Bu gelişme üzerine CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ankara'da toplanma kararı aldı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın deprem çalışmaları nedeniyle toplantıya katılamayacağı belirtildi.
3 Mart 2023

Cumhurbaşkanı danışmanları Mehmet Uçum ve Ayhan Ogan, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak gösterilmesinin anayasaya aykırı olduğunu iddia etti. Buna karşılık hukukçu Kerem Altıparmak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde cumhurbaşkanının geniş yetkileri olduğunu ve kararnameyle cumhurbaşkanı yardımcısının güçlendirilebileceğini, bu durumun anayasaya aykırı olmadığını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleşme noktasına geldiği ve kazanılması durumunda iki belediye başkanının geniş yetkilerle cumhurbaşkanı yardımcısı olarak görev yapacağı ifade ediliyor.
6 Mart 2023

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bir röportajda genel başkanlık konusundaki sorulara yanıt vererek, değişim vurgusu yaptı ve sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirtti. Kendi hırsından ziyade partinin geleceğine dair umutlarını dile getiren Özel, genel başkanlık adaylığına sıcak baktığını ima etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrısına ve onursal başkanlık önerisine de değinerek, partinin birliğine ve mevcut genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun saygınlığına vurgu yaptı.
12 Haziran 2023

İstanbul'dan AKP milletvekili adayı olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güneydoğu'daki HDP'li belediyelerden rahatsız olduğunu ve bu belediyelere kayyım atanması talimatını verdiğini belirtti. Soylu, Erdoğan'ın bu belediyelerin PKK'ya destek verdiği gerekçesiyle rahatsızlık duyduğunu ve kendisine 'derhal görevden alacaksın' dediğini ifade etti. Soylu'nun bu açıklamaları, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra HDP'li bazı belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyım atanması olaylarına ışık tutuyor.
11 Mayıs 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçim sonuçlarının açıklanacağı gece için genel merkezindeki hazırlıklarını büyük oranda tamamladı. Parti genel merkezinde güvenlik önlemleri artırıldı ve seçim koordinasyon merkezi ile avukatların kriz masası kuruldu. Yaklaşık 500 yabancı gazeteci akredite edildi ve GSM şirketleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından internet kapasitesi artırıldı. Millet İttifakı kurmayları ve liderleri de CHP genel merkezinde toplanacak.
14 Mayıs 2023

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partideki değişim çağrılarını değerlendirdi. Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun değişim çağrılarının genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik olmadığını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun 2012'den bu yana CHP'yi değiştirdiğini ve bu değişim sonucunda İmamoğlu'nun İBB adayı olabildiğini ifade etti. Kaftancıoğlu, partinin değerlerine sahip çıkılması gerektiğini ve yeni bir 'elbise' giydirilmesine gerek olmadığını vurguladı.
28 Haziran 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen ve sosyal medyada paylaşılan 'para sayma' görüntüleriyle ilgili olarak üç kişi ifadeye çağrıldı. Görüntülerde desteler halindeki paraların sayıldığı görülüyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı, görüntünün 2019'da kaydedildiğini ve paranın başkanlık binasının alımıyla ilgili olduğunu savunuyor. İstanbul başsavcılığı bu açıklamadan kısa bir süre sonra soruşturma başlattı.
13 Mart 2024

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin merkez yönetim kurulu toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP'nin yerel seçimlerde mevcut yönetimi tarihi bir yenilgiye uğratma konusunda kararlı olduğunu ifade etti. Ayrıca, partide kongre sürecinin başlamasıyla bir yenilenme sürecine girileceğini ve bu durumun yerel seçim sürecine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Öztrak, CHP Genel Başkanı'nın MYK'da yaptığı değişikliklerle değişim sürecini başlattığını ve bundan sonraki sürecin parti üyeleri ve delegeleri tarafından belirleneceğini söyledi.
12 Haziran 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), parti programında değişiklikler yapma kararı aldı. Bu süreçte, toplumsal gruplardan, sivil toplum örgütlerinden ve partililerden görüşler alınacak. Ayrıca, CHP'nin web sitesine eklenecek bir bölümle görüş ve öneriler toplanacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre, program değişikliği için bir çağrı metni yayımladı. Metinde, dünya ve Türkiye'nin karşı karşıya olduğu çeşitli krizler ve değişimler ışığında, CHP'nin yeni bir parti programı hazırlama ihtiyacı olduğu belirtildi.
5 Ağustos 2023

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, partinin 'helalleşme' çağrısını ve 'başörtüsü teklifi'ni video yayınlandığında öğrendiklerini ifade etti. Tezcan, bu konuların partinin yetkili kurullarında tartışılmadan açıklandığını ve bu nedenle örgütün yeterince sahip çıkamadığını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in de parti kararlarının danışmanların yönlendirmesiyle alındığını eleştirdiği belirtildi.
22 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve istifa çağrıları üzerine bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, partinin yetkili kurullarının bu konuda karar vereceğini ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da genel başkan adayları arasında olduğu ve 'değişim' mesajı verdiği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, parti içi sürecin devam ettiğini ve kararın parti meclisi ve MYK'da yapılacak incelemeler ve tartışmalar sonucunda verileceğini söyledi.
1 Haziran 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı seçilmesi durumunda İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcılığı görevlerini kabul etmeleri halinde belediye başkanlıklarından ayrılacaklarını belirtti. Kuşoğlu, bu atamaların Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı seçilmesi sonrasında yapılacağını ve Mart 2024'teki yerel seçimlere kadar belediye başkanlıklarının devam edebileceğini ifade etti. Millet İttifakı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak açıklamıştı.
12 Mart 2023
İşaretlediklerim