Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halefi Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan görüşmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu tür görüşmelerin müzakere yerine mücadele gerektirdiğini belirtti. Özel adına yanıt veren CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, partinin akıllı ve rahat bir yürekle hareket ettiğini ve Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden sapmadan tüm siyasi partilerle görüşebileceklerini ifade etti.
25 Nisan 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın davranışlarını eleştirdi. Erdoğan'ın muhalefetin 'diktatörlük' eleştirilerine itiraz etmediğini ve iktidarda kalma kaygıları taşıdığını öne sürdü. Demirtaş, Erdoğan'ın güçlü ve zorba bir lider imajı çizerek halkın bir kesimini yanında tutmaya çalıştığını, ancak bu tür liderlerin aslında korku içinde olduklarını iddia etti. Ayrıca, halka korkmamaları ve değişim için harekete geçmeleri çağrısında bulundu.
30 Ocak 2023

Zülal Kalkandelen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasiye sıcak bakmadığını ve siyasal İslamcı bir yol izlediğini öne sürüyor. Erdoğan'ın anayasayı değiştirme ve laikliği ortadan kaldırma hedeflerinin altını çiziyor. Ayrıca, CHP'nin muhalefet rolünü nasıl benimsediğini ve toplumsal direnişin nasıl dizginlendiğini tartışıyor. Kalkandelen, eğitimde dinselleşme ve çocuklara yönelik Kuran kursları gibi konuların müzakere edilip edilmediğini sorguluyor.
5 Mayıs 2024

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında iktidarın yetersiz müdahalesini eleştirerek, vatandaşların kanının iktidarın elinde olduğunu söyledi. 'Asrın felaketi Erdoğan'dır' ifadesini kullanarak, hiçbir sorumlunun istifa etmediğini belirtti ve seçimlerin ertelenmesi talebinin demokrasiye darbe olacağını ifade etti. Ayrıca, tek adam rejiminin sorumlu olduğunu ve İletişim Başkanlığı'nın propaganda çalışmalarını eleştirdi. Üniversitelerin açılması gerektiğini ve seçimlerin zamanında yapılacağını vurguladı.
15 Şubat 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millet İttifakı'nın Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kapatma iddiasına karşılık vererek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı CHP'nin kurduğunu ve kapatılmasının mümkün olmadığını belirtti. Erdoğan, Sultanahmet Camii'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada muhalefetin Diyanet'i kaldırma planları olduğunu iddia etmiş ve bu iddia üzerine yuhalamalar olmuştu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı, Erdoğan'ın iddialarını reddetme ve CHP'nin pozisyonunu netleştirme amacı taşıyor.
21 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezine giderek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Görüşme, CHP'nin 12. katında gerçekleşti ve 1,5 saat sürdü. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Özgür Özel'in, görüşmenin detaylarını MYK ile paylaşması bekleniyor.
11 Haziran 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, '23 Haziran Demokrasi Şenliği'nde yaptığı konuşmada, muhalefetin yenilenmesi ve CHP'de değişim iradesinin gösterilmesi gerektiğini belirtti. İmamoğlu, mevcut muhalefet durumunun devam etmesi halinde yerel seçimlerde de başarısız olunacağını ve toplumun esaslı bir değişim beklediğini ifade etti. Ayrıca, yeni bir ittifak mimarisinin kurulmasının önemine değindi ve parti içi demokrasinin vazgeçilmez olması gerektiğini söyledi.
22 Haziran 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, muhalefetin çeşitli konularda gösterdiği tepkisizliği eleştirerek, bu durumun kendisinin ve diğer tutukluların içeride tutulmasına neden olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasaya göre üçüncü kez aday olamayacağını ve muhalefetin bu konuda daha etkili olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu'nun olası haksız kararlarına karşı milyonların demokratik tepki göstermesi gerektiğini vurguladı.
31 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 14 Mayıs tarihini işaret ederek, muhalefetin oluşturduğu Altılı Masa'yı 'darbe şakşakçıları' ve 'kifayetsiz muhterisler' olarak nitelendirdi. Erdoğan, geçmişte Demokrat Parti'nin tek parti dönemini sona erdirdiği 14 Mayıs 1950 seçimlerine atıfta bulunarak, milletin aynı tarihte muhalefete 'Yeter' diyeceğini belirtti. Ayrıca, enflasyonun düşüşe geçtiğini ve muhalefetin siyasi deja-vu yaşattığını ifade etti. Erdoğan, savunma sanayii ve askeri personel hakkında yapılan eleştirilere de sert tepki gösterdi.
18 Ocak 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 18 yıl aradan sonra CHP genel merkezine giderek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Görüşme, CHP'nin 12. katında gerçekleşti ve 1 buçuk saat sürdü. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Özgür Özel'in, görüşmenin detaylarını MYK ile paylaşması bekleniyor.
11 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Esad'dan 'Sayın Esad' diye bahsetmesi, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecinin işareti olarak değerlendirildi. Bu durum, Suriye'nin kuzeyindeki Türkiye destekli silahlı gruplar arasında huzursuzluğa yol açtı. Şam yönetimi, bu grupları terör örgütü olarak nitelendiriyor ve müzakere etmeyeceğini belirtiyor. Normalleşme sürecinde Türkiye'nin bu gruplara desteğini kesmesi ve Suriye'nin kuzeyinden çekilmesi gerektiği vurgulanıyor.
3 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasında gerginlik olduğuna dair sosyal medyada dolaşan iddialara Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla yanıt verdi. Soylu, Erdoğan'ı 'davamızın lideri' olarak nitelendirdi ve milletvekili adaylığı konusundaki tartışmalara girmeyeceğini belirtti. Ayrıca, AKP'nin 14 Mayıs seçimleri için mevcut bakanların çoğunu milletvekili adayı olarak göstermeyi planladığı ve özellikle deprem bölgelerinden aday gösterilecek bakanlarla kaybedilen desteği geri kazanmayı hedeflediği bilgisi verildi.
25 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Niğde'de düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en önemli sorunun siyasi muhalefet olduğunu savundu. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin Türkiye için 'doğruluş müjdesi' olduğunu ifade etti ve sistemi eleştiren muhalefetin demokrasiye mesafeli olduğunu, milli ve yerli duruşa karşı olduğunu ve Türkiye'nin aleyhine çalıştığını öne sürdü. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci dönemde de yüksek oy oranıyla seçilmesini hedeflediklerini belirtti. Konuşmasında bir hata yaparak HDP yerine kendi partisini eleştiren bir ifade kullandığına dikkat çekildi.
25 Nisan 2023

CHP'nin yeni yönetimi altında, muhalefet tabanının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan bakış açısında bir değişiklik olmadığı gözlemleniyor. Özgür Özel'in Erdoğan ile görüşmesi, bazı kesimler tarafından olumlu adım olarak değerlendirilse de, muhalefet tabanından gelen tepkiler genellikle eleştirel ve şüpheci nitelikte. Bu tepkiler, Erdoğan'ın politikaları ve yönetim tarzı hakkında genel bir memnuniyetsizliği yansıtıyor. Paneldeki katılımcılar, Erdoğan'ın ülkeyi kutuplaştırdığı ve adaleti sağlamada yetersiz kaldığı yönünde görüş bildirdi.
6 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP ve MHP ortaklığının seçimlerde başarılı olduğunu ve partinin dinamik yapısını koruduğunu belirtti. AKP içinde farklı görüşlerin olduğu, bazı kesimlerin parti içindeki ittifak ve yönelimler konusunda farklı düşündüğü ancak Erdoğan'ın 15 Temmuz sonrası oluşan yeni yapıyı desteklediği ifade edildi. Erdoğan, partinin eleştirilere açık olduğunu ancak asılsız eleştirilere ve partiyi yıpratma çabalarına izin verilmeyeceğini vurguladı.
18 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normal şartlarda 18 Haziran 2023'te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılması için çağrıda bulundu. Bu çağrı, kamuoyunda Erdoğan'ın yeniden aday olup olamayacağı ve hangi seçim kanunuyla gidileceği konusunda tartışmalara yol açtı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın çağrısının Meclis'e olan saygısından kaynaklandığını ve Meclis'in bu çağrıyı değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Uçum ayrıca, yeniden adaylık tartışmalarının hukuken anlamsız olduğunu savundu.
24 Ocak 2023

Hayko Bağdat, CHP lideri Özgür Özel'in Cumhur İttifakı'na karşı yumuşama teklifi sunduğunu ve bu teklifin Erdoğan ile iş birliği yapmayı içerdiğini belirtti. Özel'in, MHP'siz bir siyaset için Erdoğan'ı cesaretlendirmeye çalıştığını ve çeşitli konularda Erdoğan ile çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Bağdat, bu hamlenin siyasi hesapları altüst ettiğini ve CHP-AKP koalisyonunun kurulabileceğini öne sürdü.
22 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gümüşhane'de düzenlenen bir toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, seçimlerde başarısız olan muhalefet liderlerinin istifa etmemesini eleştirerek, bu durumun seçmenler tarafından olumsuz karşılandığını belirtti. Ayrıca, Yunanistan'da seçimi kaybeden Çipras'ın istifa ettiğini örnek göstererek Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürdü.
8 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partilerini eleştirerek, kendisinin ve Cumhur İttifakı'nın deprem bölgesine iki kez gittiğini ve sürekli olarak bölgeyle ilgilendiklerini belirtti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin deprem sonrası uzun süre sessiz kaldığı ve daha sonra eleştirilere sert yanıtlar verdiği ifade edildi. Diğer siyasi parti liderleri ise deprem bölgesinde daha uzun süre kaldı ve aktif olarak ziyaretlerde bulundu. CHP, HDP, TİP, DEVA, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi, Memleket Partisi ve Zafer Partisi liderleri deprem sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulundu ve destek sağladı.
1 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yapılan eleştirilere sert ifadelerle karşılık verdiler. Erdoğan, eleştirileri dile getirenleri 'terbiyesiz, ahlaksız, namussuz, adi' olarak nitelendirirken, Bahçeli de 'sahtekarlar, haşeratlar, tabansızlar, sefiller, aymazlar' ifadelerini kullandı. İktidarın depreme hazırlık ve sonrasındaki organizasyon eksiklikleri eleştirilirken, iktidar ortakları eleştirilere 'Not alıyoruz' mesajlarıyla yanıt veriyor.
21 Şubat 2023
İşaretlediklerim