UEFA, Türk hakemler Abdulkadir Bitigen ve Halil Umut Meler'e 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçlarında görev verdi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun açıklamasına göre, Bitigen İzlanda-Lihtenştayn maçını, Meler ise Bosna Hersek-Portekiz maçını yönetecek. Bitigen'in yardımcıları Ceyhun Sesigüzel ve Mehmet Emin Tuğral olacakken, Meler'in yardımcıları ise Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy olacak.
15 Ekim 2023

Adalet Bakanlığı, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısının ardından sporda şiddeti önlemek amacıyla 'caydırıcı yeni yaptırımlar' üzerinde çalışmaya başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'daki ceza hükümlerini gözden geçireceklerini açıkladı. Yeni düzenlemelerle yöneticilere verilecek cezaların artırılması, yüz tanıma sistemi ile stadyumlara yasaklı kişilerin girişlerinin engellenmesi ve stat güvenliğinin artırılması planlanıyor.
13 Aralık 2023

FIFA kokartlı eski hakem Ali Palabıyık, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin hakem atamalarında kulüplerin istekleri doğrultusunda baskı uyguladığını ve son kararı kendisinin verdiğini öne sürdü. Palabıyık, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) atamaları yapmasına rağmen Büyükekşi'nin istediği hakemi değiştirebildiğini ve istediği maça atayabildiğini belirtti. Ayrıca, hakemlerin arkasında durulması gerektiğini vurgulayarak Büyükekşi'yi eleştirdi. Bu açıklamalar, bir hakeme saldırı olayının ardından futbol camiasında devam eden tartışmaların bir parçası olarak ortaya çıktı.
16 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ahmet İbanoğlu, Fenerbahçe-Karagümrük maçında yaşanan bir penaltı pozisyonuyla ilgili olarak VAR kayıtlarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Bir televizyon programında VAR hakemi Hüseyin Göçek'in hakem Arda Kardeşler'i VAR'a çağırdığı ve Kardeşler'in bunu reddettiği iddia edilmişti. İbanoğlu, bu iddiaların asılsız olduğunu ve medyaya servis edilen diyalogların hayal ürünü olduğunu ifade etti. Ayrıca, bazı hakemlerin ilk yarı sonuna kadar dinlendirileceğini duyurdu.
27 Kasım 2023

Süper Lig'de MKE Ankaragücü'nün eski başkanının hakem Halil Umut Meler'e saldırması sebebiyle ertelenen 16'ncı hafta maçları, 9-11 Ocak tarihleri arasında oynanacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanan maç programına göre, 9 Ocak'ta dört, 10 Ocak'ta dört ve 11 Ocak'ta iki maç yapılacak. Ayrıca, 1'inci lig, 2'nci lig maçları ve Ziraat Türkiye Kupası 5'inci tur maçları da belirlenen tarihlerde oynanacak.
8 Ocak 2024

Eski MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayından sonra ilk defa bir açıklama yaptı. Kendi eyleminden dolayı 16 gün cezaevinde kaldığını ve adli sürecin devam ettiğini belirtti. Türkiye'de futbolun marka değerinin düştüğünü ve bunun sorumlusunun Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, spor kulüpleri, basın ve futbolun diğer paydaşları olduğunu ifade etti. Ayrıca futbolun kurumsallaşması gerektiğini ve sorunların çözümü için bütün paydaşların sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.
2 Şubat 2024

Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı ve eski futbolcu Samuel Eto’o hakkında şike soruşturması başlatıldı. Soruşturma, Eto’o'nun ikinci ligdeki Victoria United'ın başkanına yakın bir isimle yaptığı görüşme sonrası açıldı. Polise göre görüşmede Eto’o, Victoria United'ı bir üst lige çıkartma sözü verirken lig maçlarını buna göre ayarlayacağını dile getirmiş. Eto’o ve Victoria United iddiaları reddediyor.
30 Eylül 2023

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Britanyalı rock müzik grubu Placebo'nun solisti Brian Molko'ya hakaret davası açtı. Meloni, kendisine 'ırkçı ve faşist' diyen Molko'ya dava açtı. Olay, Molko'nun 11 Temmuz'da bir müzik festivalinde sahneden Meloni'ye 'faşist ve ırkçı' demesi sonrası gerçekleşti. Molko'nun suçlu bulunması durumunda 1000 ila 5 bin avro para cezası alabileceği belirtiliyor.
3 Ağustos 2023
İşaretlediklerim