Türk sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Savacı'nın gençliğinden son haline kadar olan fotoğraflarıyla anıldığı haberde, vefatının detaylarına dair ek bilgilerin ilerleyen zamanlarda paylaşılacağı belirtildi.
26 Şubat 2024

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan sinema ve dizi oyuncusu Merve Kayaalp, başına ateş ederek hayatına son verdi. Olay, Kayaalp'in yaşadığı dairenin balkonundan silah sesi duyan çevredekiler tarafından yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, Kayaalp'in hayatını kaybettiğini belirledi. Kayaalp, 'Sakarya Fırat', 'Küçük Kıyamet', 'Düşler ve Umutlar', 'Elif', 'Şeref Meselesi' ve 'Savaşçı' dizilerinde rol almıştı.
19 Eylül 2023

Gazeteci Tolga Akyıldız, 50 yaşında beyin anevrizması sonucu geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Akyıldız, babası gazeteci Erhan Akyıldız gibi genç yaşta vefat etti ve yakın arkadaşı Çağlan Tekil'in üç yıl önce aynı şekilde kaybettiği hayatın acı bir tesadüfüne dönüştü. Akyıldız'ın cenazesinde, hayatı boyunca tanıştığı ve etkilediği insanların yoğun ilgisi gözlendi. Mor ve Ötesi grubundan Harun Tekin, Akyıldız'ın anısını bir sosyal medya paylaşımıyla onurlandırdı.
5 Nisan 2023

Ankara'da bir eğlence mekanında müzisyen Onur Şener'i öldüren saldırganlardan İlker Karakaş ve Ali Gündüz, 'kasten öldürme' suçundan 25'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer üç sanık Gözde Gündüz, Jale Erberk ve Semih Soyalp beraat etti. Mahkeme, Karakaş ve Gündüz'ün tutukluluk halinin devamına karar verirken, Soyalp hakkında tahliye kararı verdi. Mahkeme başkanı Mehmet Ali Karaseyfioğlu, daha önce Şule Çet davasında da hüküm veren hakimdir.
5 Temmuz 2023

Çok sayıda dizi, film ve reklamın görüntü yönetmenliğini üstlenen İlker Berke, 55 yaşında hayatını kaybetti. Berke'nin ölüm sebebi açıklanmadı. Hacettepe Üniversitesi’nde iktisat okurken fotoğraf, video ve sinema sanatıyla ilgilenmeye başlayan Berke, 150’den fazla reklam filminde kamera asistanı olarak çalıştı. 'Fasülye', 'Mayıs Sıkıntısı' ve 'Gönül Yarası' gibi yapımların görüntü yönetmenliğini üstlendi.
24 Eylül 2023

Türk televizyon dizilerinin tanınmış yönetmeni Yalçın Yelence, 69 yaşında hayatını kaybetti. 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' gibi popüler dizilere yönetmenlik yapmış olan Yelence, ocak ayı başında yoğun bakıma alınmıştı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Yelence, kariyeri boyunca birçok unutulmaz televizyon yapımına imza attı ve belgesel dalında ödüller kazandı. Yelence'nin cenazesi, İstanbul Kartal'da kaldırılacak.
20 Ocak 2023

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Bahar Öztan, 61 yaşında kolon kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Öztan, kanseri üç kez yenmesine rağmen geçen yıl hastalığa yeniden yakalanmıştı. Vefatının ardından cenazesi, İstanbul Üsküdar'daki Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek. Öztan, hastalığıyla ilgili son durumu sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşmış ve yakında ameliyat olacağını duyurmuştu.
21 Mart 2024

Giresun’un Alucra ilçesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 48 yaşındaki H.G. hayatını kaybetti. H.G., 30 Haziran’da Alucra Devlet Hastanesi’ne başvurmuş ve aynı gün Giresun Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilmişti. Bu ölümle birlikte kentte KKKA hastalığı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ikiye yükseldi. Giresun’da 2024 yılı içinde toplam 17 KKKA vakası bildirildi.
4 Temmuz 2024

Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu Hatay'da enkaz altında kalanlar arasında yer alan oyuncu Çağrı Çıtanak'ın annesi Nevber Yurdal Çıtanak, hayatını kaybetti. Çıtanak ve oyuncu eşi Başak Gümülcinelioğlu, depremin ilk gününden itibaren sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunmuşlardı. Depremin dokuzuncu gününde Gümülcinelioğlu, Instagram hesabından kayınvalidesinin vefatını duyurdu.
14 Şubat 2023

Toros Yayınları'nın sahibi, yazar, yayıncı ve mimar Raşit Gökçeli hayatını kaybetti. Yaşar Kemal ve Tilda Kemal’in manevi oğlu olan Gökçeli'nin cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’ndan kaldırılacak. Gökçeli, 1944 doğumlu olup, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık okudu ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde çalıştı. 1982-1998 yılları arasında Toros Yayınları Yöneticiliği yaptı ve 2000 yılında emekli oldu.
29 Ağustos 2023

Kocaeli'nin Köseköy Mahallesi'nde babalarına ait iş yerinde Y.G. ile ikiz kardeşi E.G. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında E.G. kalp krizi geçirerek yere yığıldı ve hastaneye kaldırıldı. Ancak genç birey, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili olarak Y.G. polis tarafından gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
30 Ağustos 2023

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan, sabah yürüyüşünden döndükten sonra evinde geçirdiği kalp krizi sonucu 63 yaşında vefat etti. Çok sayıda albüme imza atan ve sinema filmlerinde de rol alan Çaçan'ın cenaze töreni detayları müzisyen Ferman Toprak tarafından duyuruldu. Çaçan, 1960 yılında Ağrı'da doğmuş ve 1978'de TRT Erzurum Radyosunun düzenlediği yarışmayı kazanarak müzik dünyasına adım atmıştı.
12 Ocak 2023

Antalya'da gezi için Gündoğmuş'a giden 30 kişilik yabancı turist kafilesi, Eğrigöl yaylası bölgesindeki Geyikdağ'ına çıktı. Gidiş rotalarını kaybeden turistlerden beşi bölgedeki kuyuya düştü. Arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi vermesi üzerine bölgeye AFAD, Jandarma ve Orman işçileri sevk edildi. Kuyuya düşen turistlerden biri hayatını kaybetti, diğer dört turistin sağlık durumları iyi.
29 Ekim 2023

Dünyaca ünlü Britanyalı rock gitaristi Jeff Beck, 78 yaşında bakteriyel menenjitten dolayı vefat etti. The Yardbirds grubuyla ün kazanan ve gitar müziğine büyük katkılarda bulunan Beck, birçok müzik türünü etkilemiş ve iki kez Rock and Roll Hall of Fame'e seçilmiştir. Mick Jagger ve Sir Rod Stewart gibi ünlü isimler Beck için taziye mesajları yayınladılar.
12 Ocak 2023

Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Sevda Ferdağ, 81 yaşında Cihangir'deki evinde hayatını kaybetti. Uzun süredir hastalıklarla mücadele eden Ferdağ'ın ölüm haberini Film-San Vakfı duyurdu. 1942 doğumlu Ferdağ, 1958'de başladığı oyunculuk kariyerinde 'Kapıcılar Kralı', 'Gurbet Kuşları' gibi önemli filmlerde rol aldı ve 2009'a kadar yaklaşık 150 filmde yer aldı.
17 Şubat 2024

Cumartesi günü İstanbul'da beyin kanaması geçiren gazeteci Tolga Akyıldız, Maslak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Pazar günü ikinci bir beyin kanaması geçiren 50 yaşındaki Akyıldız, gece saatlerinde vefat etti. Kardeşi Gökçe Akyıldız, Tolga Akyıldız'ın cenaze töreninin detaylarını paylaştı ve destek olanlara teşekkür etti. Akyıldız, gazetecilik kariyerine 1987 yılında başlamış ve çeşitli dergilerde editörlük ve yayın yönetmenliği yapmıştı.
3 Nisan 2023

Trabzon'un Arsin ilçesinde görev yapan 57 yaşındaki aile hekimi Cengiz Çolak, Akçaabat ilçesindeki evinin bahçesinde ölü bulundu. Evine dönmeyen Çolak'ı arayan yakınları, onu hareketsiz yatarken buldu ve durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Çolak'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı ve cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
15 Kasım 2023

NTV'nin meteoroloji yüzü Gökhan Abur, 80 yaşında hayatını kaybetti. Yaklaşık iki yıldır kanser tedavisi görüyordu. 1943 yılında Afyon'da doğan Abur, İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji bölümünden yüksek mühendis olarak mezun oldu ve uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Meteoroloji Bölümü'nde görev aldı. Ayrıca müzik yaşamı da olan Abur, 14 tane 45'lik plağı ve bir albümü bulunuyor.
15 Eylül 2023

İzmir Coffee Festivali, 'Yüzyüzeyken Konuşuruz' grubunun 22 Ekim'deki konserini iptal etti. Bu karar, grup üyesi Can Tunaboylu'nun şarkıcı ve söz yazarı Aybike Çelik'e şiddet uyguladığı iddiaları sonrasında alındı. Çelik, Tunaboylu'nun kendisine işkence uyguladığını öne sürdü ve bu iddiaları Instagram hesabından paylaştı. Tunaboylu ise suçlamaları reddetti ve yargı süreci netleşene kadar gruptan ayrıldığını duyurdu. Grup, bu olayların ardından bir süre sahneye çıkmama kararı aldığını duyurdu.
16 Ekim 2023

Türkiye'nin tanınmış keman virtüözlerinden Suna Kan, 86 yaşında vefat etti. Sanatçının ölüm haberini piyanist Gülsin Onay sosyal medya üzerinden duyurdu. Suna Kan, 5 yaşında keman çalmaya başlamış ve 1946'da 'Harika Çocuk' olarak anılmaya başlamıştı. Devlet bursu ile yurt dışında eğitim gören ve Paris Konservatuarı'nı birincilikle bitiren Kan, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda uzun yıllar solist ve başkemancı olarak görev yapmış ve 1971 yılında Devlet Sanatçısı unvanını almıştı.
11 Haziran 2023
İşaretlediklerim