Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin soruşturmada Ankara'da bir komiser daha gözaltına alındı. Gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'ndeki üç üst düzey görevli açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedi şüpheli tutuklanmıştı. Bakan Yerlikaya, emniyet mensuplarıyla ilgili müfettiş raporunun tamamlandığını ve bir komiserin daha gözaltına alındığını duyurdu.
22 Mayıs 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Batman'da intihar eden İpek Er'e tecavüz etmekten suçlu bulunan ve serbest bırakılan Musa Orhan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Hazal Kaya'ya destek verdi. Akşener, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, kadınların yanında duracaklarını ve kadınların sesinin duyulacağını belirtti. Hazal Kaya, Musa Orhan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasının ardından Akşener'in desteğini aldı.
20 Nisan 2023

Sinan Ateş davasında, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın, tutuklu sanıklardan eski cinayet büro amiri Mustafa Ensar Aykal ile cinayetten önce ve sonra yaptığı dikkat çekici görüşmeler soruşturma dosyasına girdi. Demirbaş, bu görüşmelerin MHP plakalı bir araç ve Ülkü Ocakları genel başkan yardımcısı için ruhsatlı silah alma konusuyla ilgili olduğunu iddia etti. Savcı, Demirbaş'ın ifadelerinde çelişkilere dikkat çekti. Davanın ilk duruşması 1 Temmuz'da görülecek.
20 Haziran 2024

Gazeteci Serdar Akinan, YouTube kanalındaki videoları nedeniyle 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma', 'tehdit', 'hakaret' ve 'terörle mücadelede görev alanları hedef göstermek' suçlamalarıyla gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen ve hakkında soruşturma yürütülen Akinan, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, ancak yurtdışına çıkış yasağı getirildi ve haftada iki gün karakola imza atması şartı konuldu. Akinan, ifadesinde YouTube'da yayınladığı videolar ve konuk ettiği Muhammed Yakut ile ilgili soruları yanıtladı. Akinan'ın gözaltına alınmasının ardından Yakut'un YouTube kanalı da erişime engellendi.
19 Nisan 2023

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış, terör örgütü üyeliği iddiasıyla gözaltına alındı ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik kayyum olarak atandı. Akış'ın 2014'ten beri silahlı örgüt yöneticiliği, üyelik ve propaganda suçlarından yargılandığı belirtiliyor. Soruşturma, 31 Mart seçimlerinden önce Hakkari'de yapılan 'Öcalan’a özgürlük' yürüyüşüne dayanıyor. İddianame, çeşitli ses kayıtlarına ve gizli tanık ifadelerine dayanıyor.
4 Haziran 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilişkilendirilmesine karşı çıkarak, partililere yönelik yargısız infaz yapanların hesabının ahirete bırakılmayacağını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında MHP'li isimler dahil 17 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştı. Ateş'in dayısı, katillerin Meclis'te olduğunu iddia etmiş ve Sinan Ateş'in partide güçlenmemesi için öldürüldüğünü savunmuştu.
26 Ocak 2023

İsmail Saymaz'ın yazısında, Sinan Ateş suikastını gerçekleştiren tetikçi Eray Özyağcı'yı İstanbul'dan Ankara'ya götüren iki Özel Harekat polisinden biri olan Aşkın Mert Gelenbey'in, suikastın arkasındaki isimlerle olan bağlantıları inceleniyor. Gelenbey'in, Özyağcı'yı çocukluktan tanıdığı ve Turgut Boğaz ile olan ilişkisi detaylandırılıyor. Gelenbey'in, suikastten bir gün önce eşine gönderdiği mesajlar, suikaste para için karıştığına dair ipuçları sunuyor.
6 Haziran 2024

Halk TV programcısı Serhan Asker, İzmir'de uçaktan indikten sonra polisler tarafından gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu. Asker, İzmir'e 'Görkemli Hatıralar' adlı programının çekimi için geldiğini belirtti. Yakalama emrinin neden verildiği henüz bilinmiyor.
6 Ekim 2023

Son Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan olaylara ilişkin başlatılan soruşturmada, Galatasaraylı futbolcu Muhammed Kerem Aktürkoğlu’nun da aralarında bulunduğu üç kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Fenerbahçe teknik heyeti, yöneticileri ve futbolcuların galibiyeti kutlamak için sahaya girmesi üzerine çıkan olaylarda, Galatasaraylı görevlilerin müdahalesiyle ortalık karışmıştı. Savcılık, şikayet edilen kişilerin suç işlediğine dair somut bir delil bulunmadığını belirtti. Kamera kayıtlarında da iddiaları destekleyen bir kanıt bulunamadı.
22 Ağustos 2024

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor'un sahasında Fenerbahçe'yi ağırladığı maçta, Fenerbahçe'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası taraftar olayları yaşandı. Maç esnasında ve sonrasında sahaya yabancı maddeler atıldı, Fenerbahçeli futbolculara saldırıldı ve sahaya izinsiz girişler oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, bu olaylarla ilgili olarak 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçe Teknik Direktörü'ne yabancı madde atan, sahaya ilk atlayan ve sosyal medyada taraftarları havalimanına çağıran kişiler bulunuyor.
18 Mart 2024

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturmada görev alan dönemin polis müdür yardımcısı Kerem Gökay Öner, azmettirici Tolgahan Demirbaş’ın yakalanma tutanağının gerçeğe aykırı düzenlendiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Öner, Demirbaş’ın sokakta değil, dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığını belirtti. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetten MHP milletvekilleri İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ı sorumlu tuttu.
4 Temmuz 2024

Milli boksör Busenaz Sürmeneli, Trabzon'da trafikte yaşanan bir tartışma sırasında kamyonet sürücüsü S.K tarafından silahla tehdit edildi. S.K, Sürmeneli'ye yumruk attıktan sonra silahla tehdit ederek olay yerinden uzaklaştı. Sürmeneli'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan S.K'nın üzerinden ruhsatsız bir tabanca ve sekiz mermi ele geçirildi. S.K, 'kasten yaralama', 'silahla tehdit' ve 'ulaşım araçlarının alıkonulması' suçlarından tutuklandı.
5 Eylül 2024

Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları tarafından saldırıya uğradığını ve ölüm tehdidi aldığını açıkladı. Saldırı, Aygül'ün belediye ile ilgili usulsüzlük iddialarını gündeme getirmesinin ardından gerçekleşti. Belediye Başkanı Geylani, olayla ilgisinin olmadığını belirterek, saldırıya karışan belediye personeli hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Saldırıya karıştığı iddia edilen koruma polisi Engin Kaplan ve belediye personeli Yücel Baysali gözaltına alındı ve Kaplan görevden uzaklaştırıldı.
17 Haziran 2023

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Emrecan Uzunhan, bir trafik kazası sonrasında F.B. isimli bir kişi tarafından darp edildi. Olay sonrası polis ekipleri tarafından F.B. gözaltına alındı. Beşiktaş kulübü, Uzunhan'ın Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ve uyluk arka adale grubu tendon yapışma bölgesinde 4'üncü derece hasar tespit edildiğini açıkladı.
22 Temmuz 2023

Trabzon'da, Fenerbahçe'nin Trabzonspor'u 17 Mart'ta 3-2 yendiği maç sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan dört kişiden son ikisi de tahliye edildi. Maç sonrası Trabzonspor taraftarlarının sahaya inmesi ve bazı futbolculara saldırması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Hasan Ç., Engin T., Kadir O. ve Oğuzhan B. arasından Hasan Ç. ve Kadir O. daha önce tahliye edilmişti. AA'nın haberine göre, Engin T. ve Oğuzhan B. de bugün tahliye edilerek soruşturma kapsamında tutuklu kimsenin kalmadığı bildirildi.
5 Nisan 2024

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser G.K, tutuklandı. Soruşturma sürecinde, gizli tanık Serdar Sertçelik'in iddiaları üzerine Ankara Emniyeti'nde görevli üç üst düzey yetkili açığa alınmış ve sekiz kişi gözaltına alınmıştı. Bu gelişmelerin ardından, Ankara Organize Şube Müdürü Kerem Öner adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, yedi şüpheli tutuklanmıştı.
24 Mayıs 2024

MHP’li İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ın suç duyurusunun ardından, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş hakkında soruşturma başlatıldı. Sinan Ateş, 2022 yılında Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ayşe Ateş, duruşmada Yönter ve Yalçın’ın Sinan Ateş’i öldürmek için kiralık katil aradığını iddia etmişti. Bu iddialar üzerine Yönter ve Yalçın, Ayşe Ateş hakkında suç duyurusunda bulundu.
6 Ağustos 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin öldüğü silahlı kavgaya karışan bir kişinin daha yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre, olayın şüphelilerinden M.Ö.'den sonra S.Ö de yakalandı. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
31 Temmuz 2023

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde polis kontrol noktasına yönelik düzenlenen silahlı saldırı sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında, gözaltına alınan şüpheli sayısı 90'a ulaştı. Saldırı, DHKP/C üyeleri Emrah Yayla ve Pınar Birkoç tarafından gerçekleştirildi. Saldırıda iki saldırgan öldürüldü, üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı ve bir sivil hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından 25 ayrı adrese operasyon düzenlendiğini ve operasyonların devam ettiğini açıkladı.
7 Şubat 2024

Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yedi kişi daha gözaltına alındı. Polat çifti, sosyal medyadaki lüks yaşam paylaşımlarıyla, son günlerdeyse para aklama ve vergi kaçırma iddialarıyla gündeme gelmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’da başka bir firmaya isim hakkını verdiği, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını belirledi. Şüphelilerden sekizinin ifade işleminin tamamlandığı öğrenilirken, zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
3 Kasım 2023
İşaretlediklerim