Yöneylem Araştırma'nın paylaştığı verilere göre, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhtemel rakipler Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki yarışta, Kılıçdaroğlu son iki yılda Erdoğan'ı geride bırakarak öne geçti. 2021 başında adaylığı konuşulmaya başlandığında Erdoğan'ın 12 puan önünde olan Kılıçdaroğlu, ocak ayı itibariyle 5 puan önde bulunuyor. Millet İttifakı'nın 2 Mart'taki toplantısında ortak aday konusunun netleşmesi beklenirken, İYİ Parti'nin itirazlarına rağmen Kılıçdaroğlu'nun öne çıktığı belirtiliyor. Cumhur İttifakı'nın adayı ise mevcut Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan.
1 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 49,50 oy alarak ikinci tura kalmış ve millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89 oy almıştır. Erdoğan, CNN Türk ve Kanal D'nin ortak yayınında seçim sonuçlarını değerlendirmiş, 28 Mayıs'taki ikinci tur için seçmenleri oy kullanmaya çağırmış ve seçim stratejilerini anlatmıştır. Ayrıca, deprem bölgesini ziyaret edeceğini ve miting yapmayı düşünmediğini, ancak halkla bütünleşme amaçlı toplantılar yapabileceğini belirtmiştir. Partisindeki düşüşü ve milletvekili sayısındaki eksikliği de dile getirmiş ve bu konuda teşkilatın çalışmalar yürüttüğünü ifade etmiştir.
16 Mayıs 2023

Aksoy Araştırma'nın ocak ayı anket sonuçlarına göre, AKP'nin oy oranı yüzde 33,3, CHP'nin yüzde 25,5, İYİ Parti'nin yüzde 14,6, HDP'nin yüzde 11,1 ve MHP'nin yüzde 7,7 olarak belirlendi. Araştırma, AKP'nin 2022'nin son çeyreğindeki yükselişinin durduğunu ve son bir ayda yüzde 1,2 gerilediğini gösteriyor. Diğer anket sonuçlarına göre de benzer eğilimler görülüyor. 1537 kişiyle yapılan araştırma, Türkiye'deki siyasi dengeler hakkında bilgi veriyor.
2 Şubat 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bir anket şirketinin yaptığı araştırmaya göre İYİ Parti'nin oy oranının yüzde 19,7 olduğunu belirtti. Aynı araştırmada AKP'nin oy oranı kararsızlar dağıtılmadan yüzde 28,9 olarak belirlendi. Diğer anket şirketleri MetroPOLL, Yöneylem ve ORC'nin sonuçları ise İYİ Parti ve AKP için farklı oranlar gösteriyor. ORC'nin son anketinde İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 19,1 olarak ölçüldü ve bu oran önceki ankete göre 1,6 puanlık bir artış gösterdi.
7 Ocak 2023

Ekonomist dergisi tarafından yapılan ankete göre, 120 üst düzey iş dünyası yöneticisinin çoğunluğu, cumhurbaşkanlığını Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, milletvekili seçimlerini ise Millet İttifakı'nın kazanacağını öngörüyor. Ankete katılanların %93,9'u güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini belirtiyor. Anket sonuçlarına göre, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olacağını ve Millet İttifakı'nın milletvekili seçimlerini kazanacağını düşünenlerin oranı %68,7.
4 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda yüzde 60 oy alacağını ve seçimi kazanacağını belirtti. Anketlerin ikinci tur ihtimalini göstermesine rağmen Kılıçdaroğlu, genç seçmenlere güvendiğini ve parlamentoda çoğunluğu alacaklarını ifade etti. Ayrıca, 15 Mayıs'ta ülkenin karşılaşacağı ekonomik ve demokratik sorunların farkında olduklarını ve bu sorunları çözmek için demokratik yollarla iktidara gelmeyi hedeflediklerini söyledi.
2 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabı üzerinden seçmenlerine seslenerek ümitsizliğe kapılmamaları çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, seçimle ilgili net tespitlerini paylaşacağını ve birlikte seçimi kazanacaklarını ifade etti. Kesin olmayan sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49,51, Kılıçdaroğlu'nun ise yüzde 44,88 oy aldığı ve seçimin ikinci tura kaldığı belirtildi. Türkiye'nin 28 Mayıs'ta ikinci tur için sandık başına gideceği açıklandı.
15 Mayıs 2023

ORC Araştırma'nın anket sonuçlarına göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 53,1 oy oranıyla kazanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yüzde 42,3, Muharrem İnce yüzde 3,1 ve Sinan Oğan yüzde 1,5 oy alıyor. Partilerin oy oranlarına göre CHP yüzde 28,3 ile birinci sırada yer alırken, AKP yüzde 28,1 ile ikinci, İYİ Parti yüzde 11,7 ile üçüncü sırada. Diğer anket sonuçları da Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu gösteriyor.
17 Mart 2023

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçmenden yeterli güven oyu alamadığını ve seçimlerin ikinci tura kaldığını belirtti. İlk tur sonuçlarına göre Erdoğan'ın %49,42, Kemal Kılıçdaroğlu'nun %44,95 ve Sinan Oğan'ın %5,2 oy aldığı görülüyor. Öztrak, katılım oranının yüksek olmasını demokrasi adına olumlu bulduğunu ve ikinci turda Millet İttifakı'nın kazanacağına inandıklarını ifade etti.
15 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk tur sonuçlarına göre Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde olduğu ancak yüzde 50 barajını geçemediği belirtiliyor. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenlere teşekkür ederek, özellikle gençlerin ve kadınların yüksek katılımından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın beklediği sonucu alamadığını ve ikinci turda kesinlikle kazanacaklarını iddia etti. Ayrıca, toplumun değişim talebinin yüzde 50'nin üzerinde olduğunu ve AK Parti'nin oy kaybının bu değişim talebini yansıttığını belirtti.
15 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı sandıklarda AKP tarafından yapılan çok sayıda itiraz nedeniyle seçim sonuçlarının sisteme girilemediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının %50'nin altına düşmesi durumunda 28 Mayıs'ta ikinci tura gidileceği ifade edildi. CHP, ıslak imzalı tutanaklara dayanarak Kılıçdaroğlu'nun oy oranının %49 olduğunu iddia ediyor. Kılıçdaroğlu, YSK'yı sorumluluk almaya çağırarak, seçim sonuçlarının kesinleşene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
15 Mayıs 2023

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, TV 100'de yaptığı açıklamada, kendi anketlerine göre Muharrem İnce'nin oy oranının yüzde 10 civarında olduğunu ifade etti. Dağ, cumhur ittifakının ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anketlerde önde gittiğini ve ilk turda seçimi kazanmayı umduklarını belirtti. Ayrıca, Muharrem İnce'nin performansının seçim kampanyası döneminde önemli olacağını ve '7'li masanın' adayının tutmamış olmasının İnce'nin oy oranını etkileyebileceğini dile getirdi.
8 Nisan 2023

TEAM Araştırma'nın 23-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket sonuçlarına göre, CHP, İYİ Parti, HDP/Yeşil Sol ve MHP'nin oy oranlarında artış gözlemlendi. Millet ittifakında yer almayan partilerin oyları ittifak içinde kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun birinci turda Recep Tayyip Erdoğan'ı geçtiği ve Muharrem İnce'nin oylarında düşüş yaşandığı belirtildi. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan karşısında 5 puan önde olduğu ifade edildi. Ancak seçmenler arasında 'Erdoğan kazanır' algısının güçlü olduğu ve muhalefetin psikolojik üstünlüğü henüz sağlayamadığı vurgulandı.
30 Nisan 2023

Cumhur ittifakının adayı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimlerinin olumlu ve demokratik bir atmosferde geçtiğini belirterek, oy sayımı devam ederken erken sonuç açıklamanın milli iradenin gaspı anlamına geleceğini ifade etti. Muhalefet ise Anadolu Ajansı'nın verilerini manipülatif bulduğunu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu sandıklara itiraz edildiğini belirtiyor. Erdoğan, vatandaşları ve seçim çalışanlarını tebrik ederek, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar sandıkların başından ayrılmamalarını istedi.
14 Mayıs 2023

Türkiye Raporu, altılı masanın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ortak aday olarak belirlemesinin ardından bir anket gerçekleştirdi. Anket, 6-9 Mart tarihleri arasında 26 şehirde 2 bin kişi ile yapıldı. Anket sonuçlarına göre, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve etrafındaki belediye başkanları kurgusuyla muhalefetin istediği heyecanı yarattığı belirtiliyor. Adayların oy oranlarıyla ilgili ayrıntılar henüz açıklanmadı.
9 Mart 2023

MetroPOLL tarafından yapılan bir anketin sonuçlarında toplam oy oranlarının yüzde 102,3 olarak hesaplanması dikkat çekti. Ankette kararsızlar, protesto oyları ve cevap vermeyenlerin oransal dağılımı sonrasında AKP yüzde 40,1, CHP yüzde 24,9 ve diğer partilerin oranları belirlendi. Ancak toplamın yüzde 100'ü aşması üzerine MetroPOLL kurucusu Özer Sencar, hatanın düzeltildiğini ve CHP'nin oranının yüzde 24,6'ya, 'diğer partiler' kategorisinin ise yüzde 0,7'ye düşürüldüğünü açıkladı. Ayrıca, anketin güvenilirliği konusunda WAPOR standartlarına göre eksik bilgiler olduğu belirtildi.
15 Nisan 2023

Yöneylem Araştırma'nın 14-16 Nisan tarihleri arasında 27 ilden 2 bin 422 kişiyle yaptığı ankette, AKP yüzde 30,5, CHP yüzde 25,8 oy oranına sahipken, kararsız seçmen oranı yüzde 11,6 olarak belirlendi. Oy kullanmayacağını söyleyenlerin oranı ise yüzde 3,3'te kaldı. Kararsız seçmenler dağıtıldığında AKP'nin oranı yüzde 35,8, CHP'nin oranı yüzde 30,4'e yükseliyor. Yöneylem'in önceki mart anketinde kararsızlar yüzde 9,5 ve oy kullanmayacaklar yüzde 4,1 olarak kaydedilmişti.
19 Nisan 2023

MetroPOLL Araştırma'nın 1-3 Nisan tarihleri arasında 28 ilden 2 bin 610 katılımcıyla yaptığı ankete göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en çok oyu 2018 seçimlerinde AKP'ye oy veren seçmenlerden alıyor. İnce'yi destekleyenlerin partilere göre dağılımı AKP yüzde 21,1, CHP yüzde 17,8, MHP yüzde 14,7, İYİ Parti yüzde 13,4 ve HDP yüzde 4 olarak belirlenmiş. Ankette Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 42,6, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 41,1 ve Muharrem İnce yüzde 5 oy alıyor.
13 Nisan 2023

MetroPOLL Araştırma'nın yöneticisi Özer Sencar, Nisan ayına ait seçim anketi verilerini paylaştı. Ankete göre Cumhur İttifakı yüzde 45,8, Millet İttifakı yüzde 36,4 ve Emek ve Özgürlük İttifakı yüzde 13,9 oy oranına sahip. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı çıkarmayarak Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı almasıyla Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50+1 oy oranına ulaşabileceği belirtiliyor.
14 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Anadolu Ajansı'nın seçim verileri konusunda manipülasyon yaptığını ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarışta önde olduğunu açıkladı. İmamoğlu, AA'nın itibarının olmadığını ve geçmiş seçimlerde benzer durumların yaşandığını belirtti. Yavaş ise, ellerindeki verilere göre Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ve umutlu olduklarını ifade etti.
14 Mayıs 2023
İşaretlediklerim