Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine 'gizli protokol' için 'yetki aldığını' söylediğini ifade etti. Özdağ, bu protokolün seçim kazanmaları halinde üç bakanlık ve MİT müsteşarlığı taahhüt ettiğini belirtti. Ancak, CHP'nin seçim ortaklarından Kılıçdaroğlu'na eleştiriler geldi. Özdağ, daha sonra İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Partililer'e seslenerek, Kılıçdaroğlu'nun yetkisi olduğunu ve bu yetkiyi yerine getirdiğini belirtti.
21 Temmuz 2023

HDP ve Yeşil Sol Parti, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteklerini sürdüreceklerini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaptığı mutabakat sonrası HDP'nin tutumunda bir değişiklik olup olmayacağı tartışılmıştı. HDP ve Yeşil Sol Parti, mutabakattaki kayyım maddesini eleştirdikten sonra destek kararını açıkladı. Açıklamada sığınmacılar ve kayyım politikasına yönelik eleştiriler yer aldı ve Erdoğan'ın bir seçenek olmadığı, tek seçeneğin onu ve iktidarını değiştirmek olduğu vurgulandı.
25 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP Gençlik Kolları'nın 'Suriyeliler gidecek' yazısını paylaşarak, içişleri bakanı olması halinde sadece Suriyelileri değil, Türkiye'de sorun yaratan tüm yabancıları göndereceğini belirtti. Özdağ, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüş ve bugün saat 11:00'de ortak bir basın toplantısı düzenleyecekleri bilgisini vermişti. Bu görüşme, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda kimin destekleneceği konusunda kritik öneme sahip.
24 Mayıs 2023

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Halk TV'de yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde bazı bölgelerde MHP ile işbirliği yapabileceklerini belirtti. Özdağ, anket şirketlerinin Zafer Partisi'ni bilerek düşük gösterdiğini iddia etti ve partisinin Türk milliyetçiliğini siyasete taşıdığını savundu. Ayrıca, Tuğrul Türkeş'in 'milliyetçi lig' fikrine değinerek, bu tür bir tartışmanın Zafer Partisi çevresinde gerçekleşebileceğini ifade etti. Sinan Oğan'ın kabineye girebileceği iddiaları hakkında ise yorum yapmaktan kaçındı.
30 Mayıs 2023

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın ırkçı ve faşist söylemlerine önem vermediklerini, önemli olanın Kemal Kılıçdaroğlu'nun topluma verdiği sözler olduğunu ifade etti. HDP ve Yeşil Sol Parti'nin merkez yürütme kurulları, Kılıçdaroğlu'na desteği sürdürme kararı aldı. Buldan, seçimde Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında bir tercih yapılması gerektiğini ve HDP'nin tercihinin Kılıçdaroğlu olduğunu dile getirdi.
26 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kaldığı için, yüzde 5 oy alan Sinan Oğan'ın desteğinin kime gideceği önem kazandı. Bu bağlamda, hem muhalefet hem de iktidar partileri, Oğan ve diğer ittifak bileşenleriyle görüşmeler yapıyor. İki gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Oğan'dan sonra, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile partisinin genel merkezinde bir araya gelecek.
21 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, beş partiden oluşan 'ata ittifakı'nı yarın düzenleyeceği basın toplantısıyla kamuoyuna duyuracak. İttifak, Zafer Partisi, Adalet Partisi, Doğru Parti, Türkiye İttifakı Partisi ve Ülkem Partisi'ni içerecek. İttifakın cumhurbaşkanı adayı ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Daha önce Muharrem İnce'nin ittifaktan ayrıldığı WhatsApp mesajıyla bildirilmişti.
10 Mart 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon'da düzenlenen mitingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik 'seccade' eleştirilerine, Erdoğan'ı 'kul hakkı yiyen bir insan' olarak nitelendirerek yanıt verdi. Ayrıca, Ramazan Bayramı'nda Millet İttifakı liderlerinin ve büyükşehir belediye başkanlarının deprem bölgesinde olacağını belirtti. Muharrem İnce ile ilgili sorulara da cevap veren Kılıçdaroğlu, İnce'nin partide uzun yıllar görev yaptığını ve herhangi bir partiyle kapıları kapatma lükslerinin olmadığını ifade etti. ABD Büyükelçisi ile görüşmesi hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın eleştirilerine karşılık verdi ve öğretmenlere yönelik atama vaadinde bulundu.
4 Nisan 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, hem CHP hem de AKP ile görüştüklerini ve her iki partiye de aynı şartları sunduklarını belirtti. Özdağ, anayasanın ilk dört maddesi, 66'ncı madde ve terörle mücadele konularında taviz verilmeyeceğini, sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini ifade etti. AKP'nin sığınmacılar konusunda kendi planlarını uygulamak istediğini, ancak Zafer Partisi'nin 13 milyon sığınmacının bir yıl içinde geri gönderilmesi planını kabul etmediğini ve bu nedenle içişleri bakanlığını talep ettiklerini, ancak AKP'nin bu talebi reddettiğini söyledi.
12 Haziran 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda, yüzde 5 oy alan Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın desteğinin kime gideceği önem kazandı. Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile telefonda görüştü ve yüz yüze görüşme yapacaklarını duyurdu. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun Özdağ ve ardından Oğan ile görüşmeler yapacağı belirtildi. Ata İttifakı, Zafer Partisi ve Adalet Partisi'nden oluşmaktadır.
18 Mayıs 2023

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokolde, terörle bağlantılı olduğu kanıtlarla sabit olan yerel yöneticilerin yerine devlet görevlilerinin atanması uygulamasının yargı kararı çerçevesinde devam edeceği belirtildi. Bu durum, özellikle HDP'li belediyelere yönelik mevcut kayyım uygulamalarının sürdürüleceği şeklinde yorumlandı. Ancak Millet İttifakı'nın daha önce açıkladığı politikalarda, kayyım uygulamalarına son verileceği ve görevden alınan belediye başkanlarının yerine belediye meclisi tarafından seçilmesinin sağlanacağı ifade edilmişti. Mevcut uygulamada ise görevden alınan belediye başkanlarının yerine doğrudan kamu görevlileri atanıyor.
24 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde ikinci kez bir araya geldi. Özdağ, Kılıçdaroğlu'na Türkiye Cumhuriyetini ileri taşıma amacıyla hazırladığı bir mutabakat metni sundu. Bu metinde makamla ilgili bir madde bulunmuyor ve Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun metni Millet İttifakı'na danışacağını belirtti. Özdağ, destek kararını ve mutabakat metninin detaylarını yarın yapacağı basın toplantısında açıklayacak.
22 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Suriyelilere yönelik dört iddia ortaya attı. İddialar arasında Fenerbahçe yardım TIR'ının yağmalanması, Samandağ'da yağmalama yapılması, bir Suriyelinin AFAD görevlisinin telefonunu çalması ve bir kız KYK yurduna Suriyelilerin yerleştirilmesi bulunuyordu. Fenerbahçe Kulübü, resmi kurumlar ve bireyler tarafından yapılan açıklamalarla bu iddiaların asılsız olduğu ortaya konuldu. Özdağ, telefon çalma iddiası çürütüldükten sonra tweet'ini sildi ancak özür dilemedi.
11 Şubat 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçim günü ve gecesi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü personeline kanunsuz emirlere itaat etmemeleri yönünde çağrıda bulundu. Bu çağrı, CHP milletvekili Murat Bakan'ın İçişleri Bakanlığı'nın seçim günü TSK'dan zırhlı araçların hazır bulundurulmasını istediğini iddia etmesi ve belge paylaşmasının ardından geldi. Özdağ, personeli anayasaya ve yasalara sadık kalmaya ve sadece Türk devleti ve milletinin hizmetkarı olmaya davet etti.
13 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'den 15 vekil isteme konusundaki pişmanlığını eleştirdi. Özdağ, Akşener'in 'CHP'den 15 milletvekili aldım. Bedel ödemekten bıktım' sözlerinin gerçekleri yansıtmadığını belirtti. Özdağ, CHP'nin İYİ Parti'den bedel istemediğini, Akşener'in Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü ve 15 milletvekili istediğini, Kılıçdaroğlu'nun da bu talebi kabul etmek zorunda hissettiğini ifade etti. İYİ Parti 27'nci dönem İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray da Özdağ'ın paylaşımını teyit etti.
24 Haziran 2023

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinin ardından Akşener'in Millet İttifakı toplantısına katılma kararı aldığını duyurdu. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek ittifak toplantısını terk eden Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırmıştı. Bu durum ittifakta krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle kriz aşılmıştır.
6 Mart 2023

CHP liderliğine aday olan grup başkanı Özgür Özel, Kürt seçmenle kırgınlığı aşmanın yolunun Zafer Partisi'yle gizli protokol imzalayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişmesi olduğunu ifade etti. Özel, CHP'nin iki ittifak potansiyelinde de gerileme olduğunu belirtti. Özel ve Kılıçdaroğlu, CHP'nin Kasım'da düzenlenecek kurultayında yarışacaklar. Özel, partide İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği 'değişim' cephesini temsil edecek.
31 Ekim 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, deprem bölgesinde yaşanan yağmalara karşı asker ve polise 'vur emri' verilmesi gerektiğini belirtti. Özdağ'ın bu çağrısı sosyal medyada sert tepkiler aldı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat ise Özdağ'ın bu görüşünü desteklediğini ifade etti. Öte yandan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası bölgede yağma haberleri geliyor ve ölü sayısı 1541 olarak açıklandı.
6 Şubat 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı almasının ardından, daha önce kapatılan ve sahte olduğu anlaşılan 'HDP Gençlik Teşkilatı' adlı Twitter hesabı yeniden aktif oldu. Hesap, HDP Gençlik Meclisi'ni taklit ediyor ve HDP tarafından provokasyon amaçlı açıldığı belirtiliyor. HDP'nin girişimleri sonucu daha önce kapatılan hesap, Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararını açıklamasıyla birlikte tekrar aktif hale geldi ve Ümit Özdağ hakkında olumsuz paylaşımlar yaptı.
24 Mayıs 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı görevine talip olduğunu ancak bu konunun hükümet kurulmadan konuşulacak bir mesele olmadığını ifade etti. Özdağ, kararın Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve altılı masa partileri tarafından verileceğini söyledi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise Kılıçdaroğlu'nun Özdağ ile yaptığı görüşmede bakanlık konusunun gündeme gelmediğini açıkladı.
24 Mayıs 2023
İşaretlediklerim