Amerikalı rapçi, yapımcı ve oyuncu Sean 'Diddy' Combs, cinsel istismar suçlamasıyla New York'ta gözaltına alındı. New York Güney Bölge Savcısı Damian Williams, Combs hakkında hazırlanan iddianamenin şimdilik gizli tutulacağını ve dava detaylarının daha sonra açıklanacağını belirtti. Combs'un avukatı, müvekkilinin suçsuz olduğunu ve işbirliği yaptığını ifade etti. Combs'un eski sevgilisi Cassie Ventura, Kasım 2023'te Combs'a cinsel saldırı suçlamasıyla dava açmıştı ve bu suçlamalar sonrasında artarak devam etmişti.
17 Eylül 2024

ABD'nin eski diplomatı Victor Manuel Rocha, 40 yıldan uzun bir süre Küba adına casusluk yaptığını mahkemede kabul etti. Rocha, 1981'den itibaren ABD Dışişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nde çalışırken Küba hükümetine bilgi aktardığı suçlamasıyla yargılanıyordu. Ayrıca, 1999-2002 yılları arasında ABD'nin Bolivya büyükelçisi olarak görev yapmıştı. 12 Nisan'da cezasının belirleneceği duruşma öncesinde, Rocha ve avukatları suçu kabul etme kararı aldı.
1 Mart 2024

ABD'nin Maine eyaletinde bir evin tavan arasında bulunan Rembrandt Harmenszoon van Rijn'in 'Bir Kızın Portresi' adlı tablosu 1,41 milyon dolara satıldı. Sanat eksperi Kaja Veilleux tarafından keşfedilen tablo, 1970'te Philadelphia Sanat Müzesi'ne ödünç verilmişti. Rembrandt uzmanı Gary Schwartz, portrenin Hollandalı ustaya ait olma ihtimalinin son derece yüksek olduğunu belirtti. Eserin sahibinin kimliği açıklanmazken, tablonun tavan arasına nasıl girdiği bilinmiyor.
10 Eylül 2024

Ünlü basketbol yıldızı Kobe Bryant'ın 2000 NBA şampiyonluğuna ait yüzüğü, 927 bin 200 dolara satılarak Bill Russell'ın 1957 şampiyonluk yüzüğünün rekorunu kırdı. Yüzük, Kobe tarafından babası Joe'ya hediye edilmişti ve satışı Goldin tarafından gerçekleştirildi. Kobe'nin ailesiyle ilişkileri zaman zaman gergin olmuş, 2013'te ailesiyle hatıraların satışı konusunda yaşadığı anlaşmazlık sonrası ailesi özür dilemişti.
2 Nisan 2024
İşaretlediklerim