Jandarma ekipleri, İstanbul Kağıthane'deki bir imalathanede yasadışı yollarla Afrika ülkelerinden getirilmiş yabani hayvan derilerinin işlendiğini belirledi. Baskın düzenleyen ekipler, 1514 timsah derisi, 159 deve kuşu derisi, 42 yılan derisi ve bu malzemelerden imal edilmiş 245 kadın çantası ve 190 cüzdana el koydu. Gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi.
24 Eylül 2023

İstanbul merkezli olarak 15 ilde düzenlenen egzotik hayvan kaçakçılığı operasyonlarında 36 şüpheli yakalandı. 17 Ocak ile 29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 565 egzotik hayvan, 18 hayvansal ürün, 52 çip ve çip okuma cihazı, 3 bin 215 hayvan halka bileziği ele geçirildi. Operasyon sonucunda 27 şüpheli serbest bırakılırken, dokuz şüpheli adliyeye sevk edildi.
2 Mayıs 2024

Meksika'da 'El Chapo' lakaplı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın oğullarından Ovidio Guzman Lopez, ABD'ye teslim edildi. ABD Adalet Bakanlığı, Guzman'ın Meksikalı yetkililerce ABD'ye iade edildiğini doğruladı. Ovidio Guzman, Sinaloa çetesinin önde gelen liderlerinden biri olarak biliniyor. ABD, Aralık 2021'den bu yana Guzman'ın yakalanması için 5 milyon dolar para ödülü koymuş ve Meksika'ya da bu hususta baskı uygulamıştı.
16 Eylül 2023

Bulgaristan'da sanat eseri kaçakçılarına yönelik bir polis operasyonunda, Amerikalı ressam Jackson Pollock'a ait olduğu tahmin edilen ve yaklaşık 50 milyon avro değerinde bir tablo ele geçirildi. The Guardian gazetesinin haberine göre, eserin orijinal olduğu uzmanlar tarafından doğrulandı ancak yetkililer eserle ilgili daha fazla detay vermedi. Operasyon kapsamında çok sayıda kişi tutuklandı.
23 Mart 2023

Ekvador polisi, Aralık 2022'den bu yana Meksika'nın Kito Büyükelçiliğinde sığınma hakkı bekleyen eski Ekvador Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Glas'ı gözaltına almak için büyükelçiliğe baskın düzenledi. Meksika'nın Kito Büyükelçiliği Siyasi İşler Sorumlusu Roberto Canseco, Ekvador polisinin büyükelçiliğe zorla girdiğini ve personele saldırdığını açıkladı. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, bu eylemin uluslararası hukukun ve Meksika'nın egemenliğinin ihlali olduğunu belirterek Ekvador ile diplomatik ilişkilerin askıya alındığını duyurdu.
6 Nisan 2024

İstanbul Eyüpsultan'da, toplam 20 kediye kezzap ve asit döktüğü belirlenen bir kişiye 91 bin 80 lira para cezası kesildi. Şüpheli Murat Ö., Eyüp Sultan Camisi çevresinde asit dökerken yakalandı ve Eyüpsultan Polis Merkezi Amirliğine getirildi. Şüphelinin toplamda altı suç kaydı bulunuyor.
7 Ağustos 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında 56 ilde suç örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 150 şüpheli daha yakalandığını duyurdu. Yakalanan şüphelilerin tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve parada sahtecilik suçlarını işlediği değerlendiriliyor. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda para, çek ve senet ele geçirildi.
17 Ekim 2023

Sezgin Baran Korkmaz, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştükten sonra yurtdışına çıktı ve ABD tarafından Avusturya'dan alındı. Korkmaz, CNN Türk ekranlarından iyi olduğunu belirtti. İstanbul Emniyeti Mali Şube Müdürlüğü'ne telefonla ihbarda bulunan Korkmaz, şirketlerini yönetenlerin mallarını yağmaladığını iddia etti. Polis, bu ihbarı tutanağa dönüştürdü ancak Korkmaz'ın gerçekten zor durumda olup olmadığı veya yeni bir oyun kurup kurmadığı belirsizliğini koruyor.
17 Haziran 2024

İstanbul'da gerçekleştirilen forex dolandırıcılığı operasyonunda, yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 62 şüpheli tutuklandı. Küçükçekmece Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, paravan şirketler aracılığıyla toplanan paraların kripto para borsalarına transfer edildiği ve bir kısmının nakit olarak çekildiği belirlendi. Operasyonda toplamda 125 şüpheliye ulaşıldı ve 99 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 64'ü adliyeye sevk edildi ve 42'si tutuklandı, önceki gün sevk edilen 28 şüpheliden 20'si de tutuklanarak toplam tutuklu sayısı 62'ye yükseldi.
14 Haziran 2024

Kakao fiyatları, Afrika'daki olumsuz hava koşulları ve arz açığı nedeniyle artış göstermeye devam ediyor. Ton başına fiyatı 10 bin doları aşarak, bakırın ton fiyatını geride bıraktı. Avrupa Birliği'nin orman tahribatına neden olan ürünlerin ithalatına sınırlama getirmesi de fiyat artışını etkiliyor. Bu durumun çikolata fiyatlarına yansıması bekleniyor.
26 Mart 2024

Londra Metropolitan Polis Teşkilatı, 2019'da İsviçre'nin Cenevre kentindeki bir müzeden çalınan ve değeri 3,5 milyon sterlini bulan 3 eserden 2 milyon sterlinlik 15. yüzyıldan kalma tarihi vazonun Londra'da ele geçirildiğini açıkladı. Bu olayla ilgili olarak 3 kişi suçlu bulundu. Vazonun nerede olduğuyla ilgili çalışma, bir müzayede evine e-posta gelmesiyle başladı ve vazonun çalınan eser olduğunu anlayan müzayede evi, Londra polisiyle temasa geçti. Vazonun 2021'de İsviçre'ye teslim edildiği belirtildi.
20 Ağustos 2023

Adana'da gerçekleştirilen 'Narkoçelik-21' operasyonlarında 282 şüpheli gözaltına alındı ve bunlardan 266'sı tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun Adana Valiliği, Adana Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yapıldığını duyurdu. Operasyonlarda 12 uyuşturucu suç çetesi çökertildi ve EGM'nin tek operasyonda en yüksek tutuklama oranına ulaştığı belirtildi.
7 Haziran 2024

1980'lerde uyuşturucu baronu Pablo Escobar'ın Kolombiya'ya getirdiği ve sayıları şu an 166 olan hipopotamların bir kısmı öldürülebilir. Bu hipopotamlar, doğal bir avcının bulunmadığı Güney Amerika'da hızla üremekte ve yerel ekosistemi olumsuz etkilemektedir. Çevre Bakanı Susana Muhamad, hayvanlardan 20'sinin kısırlaştırılacağını, diğerlerinin yurtdışına gönderileceğini ve bazılarının öldürüleceğini belirtti. Eğer hiçbir önlem alınmazsa, su aygırı nüfusunun 2035'e kadar 1000'e kadar ulaşabileceği tahmin ediliyor.
3 Kasım 2023

Voys video-haber ekibi, Türkiye'de artan metamfetamin kullanımına dikkat çeken bir video dosya yayınladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Met salgını' ifadelerine yer verilen dosyada, madde bağımlıları ve satıcılarıyla yapılan röportajlar, ses kayıtları ve gizli kamera görüntüleri bulunuyor. Voys ekibi, bir AMATEM'den uyuşturucu satın alarak iddiaları doğruladı ve bir satıcının günde 80-100 kişiye metamfetamin sattığını belgeledi.
15 Ocak 2023

Belçika'nın Anvers kentinde faaliyet gösteren ve 'Kara' ile 'Narkos' lakaplarıyla bilinen Fas kökenli uyuşturucu baronu Abdelilah El M., Türkiye'de kayak tatilinden dönerken seyahat belgesindeki eksiklik nedeniyle gözaltına alındı. Belçika makamları, Türkiye'den El M.'nin iadesini talep etti. Ancak Belçika medyası, geçmişteki Fehriye Erdal kararı nedeniyle Türkiye'nin iadeyi engelleyebileceğini öne sürdü. Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne, El M.'nin gözaltına alınmasını doğruladı ve şüphelinin İstanbul'daki bir geçici gözaltı merkezinde tutulduğunu ve iadesinin istendiğini belirtti.
18 Şubat 2023

Europol tarafından koordine edilen bir operasyonda, Hong Kong merkezli kripto para borsası Bitzlato'nun yasa dışı fonları rubleye çevirerek kara para akladığı iddia edildi. Operasyon ABD ve Fransa polisi öncülüğünde, diğer Avrupa ülkelerinin güvenlik birimlerinin desteğiyle gerçekleştirildi. Bitzlato'nun en üst yöneticisi ABD'de, diğer üst düzey yöneticiler İspanya ve Kıbrıs'ta gözaltına alındı. Ayrıca 18 milyon avro değerinde mal varlığına el konuldu ve 50 milyon avro değerinde 100'den fazla kripto para hesabı donduruldu.
24 Ocak 2023

Jandarma Genel Komutanlığı'nın aylık verilerine göre, 2019 Nisan ayından 2023 Kasım ayına kadar Türkiye'de kaçakçılık ve organize suçlar kapsamında 150 bin 790 olay kaydedildi ve 221 bin 705 şüpheli yakalandı. 2023 yılında uyuşturucu ile ilgili 26 bin 871 olay yaşanırken, organize suçlar ve kara para aklama suçlarında da artışlar dikkat çekti. Özellikle kara para aklama suçlarında 2019'da 8 olan olay sayısı, 2023'te 76'ya yükseldi. Bu veriler, Jandarma'nın denetimindeki bölgeleri kapsamaktadır.
16 Kasım 2023

Elazığ merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, evde ek iş ilanları vererek dolandırıcılık yapan 11 kişiden 10'u tutuklandı. Şüpheliler, evde sabun paketleme işi yaparak ek gelir elde etme vaadiyle insanları dolandırdı. Operasyonda sekiz cep telefonu ve 15 banka kartına el konuldu. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
9 Temmuz 2024

Türkiye'de uyuşturucu kaçakçılığının merkezi olduğu iddia edilen bir ağın başında bulunan Abdullah Alp Üstün, tutuksuz yargılanıyor. Avrupa'nın en çok aranan uyuşturucu baronlarından biri olan Bolle Jos'un arkasında olduğu ve 'Don Vito Corleone' kod adını kullandığı belirtiliyor. Üstün, uyuşturucu kaçakçılığı, kara para aklama ve örgüt kurma suçlarından cezalandırılması talep edilirken, Bolle Jos ve Isaac Bignan gibi yabancı baronlar da örgüte üye olmak ve kara para aklamakla suçlanıyor.
5 Nisan 2024

Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Belçika vatandaşı H.Ç, Yozgat-Çorum kara yolunda yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, H.Ç.'nin uyuşturucu ve yasa dışı suç örgütü faaliyetleri nedeniyle arandığı belirtildi. Gözaltına alınan H.Ç, işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.
9 Temmuz 2024
İşaretlediklerim