Çin'in nükleer güçle çalışan denizaltısı, Sarı Deniz'de düşman denizaltıları için kurulan bir tuzağa yakalanarak deniz dibinde mahsur kaldı ve 55 kişilik mürettebat hayatını kaybetti. İngiliz istihbaratının sızdırdığı iddia edilen bir rapora göre, denizaltı altı saat boyunca yüzeye çıkamadı ve bataryalarının tükenmesi ve oksijen sistemlerinin çalışmaması nedeniyle mürettebat oksijen yetmezliğinden hayatını kaybetti. Çin henüz olayı doğrulamadı ve İngiliz Kraliyet Donanması da konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.
5 Ekim 2023

Nepal'de 72 kişiyi taşıyan bir yolcu uçağı düştü ve yardımcı pilot Anju Khatiwada hayatını kaybetti. Khatiwada'nın eşi, 2006 yılında Yeti Havayolları'na ait bir uçağın düşmesi sonucu ölmüştü. Anju Khatiwada, eşinin ölümünden sonra sigortadan aldığı parayla pilotluk eğitimini tamamlayarak pilot olmuştu. Kazadan şu ana kadar kurtulan olmadığı ve Khatiwada'nın cesedinin kimliği henüz tespit edilemediği bildirildi.
16 Ocak 2023

Yunanistan'ın Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde meydana gelen yolcu treni ile yük treninin çarpışması sonucu 57 kişi hayatını kaybetti. Kazada 48 kişi tedavi altında olup, 56 kişi hala kayıp durumda. Arama kurtarma çalışmaları ve cesetlerin tanınması yangın nedeniyle güçlük çekiyor. İstasyon şefi, kazanın sorumluluğunu kabul ederek hakim karşısına çıkacak. Yunanistan hükümeti, kazanın ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etti.
2 Mart 2023

Mali'de, Mali ve Rus paralı asker şirketi Wagner askerlerini taşıyan uçak pistten çıktı ve 140 kişi hayatını kaybetti. Kazanın yakıt deposundaki bir arızadan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Uçakta ölenler arasında bir Rus pilot da bulunuyordu. Yaklaşık bir ay önce de Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin uçak kazasında hayatını kaybetmişti.
28 Eylül 2023

Van-Hakkari kara yolunun Güzeldere Geçidi bölgesinde bir minibüsün üzerine çığ düşmesi sonucu araç şarampole yuvarlandı. Bu olayda bir kişi hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı. Van Valisi Ozan Balcı ve AFAD tarafından yapılan açıklamalara göre, olay yerine AFAD, UMKE, 112 Acil Servis, Karayolları ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmaları sonucunda 12 kişi yaralı olarak kurtarıldı ve yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi.
26 Şubat 2024

Erzincan-Sivas kara yolunun Kızıldağ mevkisinde, kar, tipi ve buzlanma koşulları altında bir yolcu otobüsü devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre iki kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Kaza sonrası bölgeye sağlık, itfaiye, AFAD, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere kaldırıldı.
30 Mart 2023

Milli Savunma Bakanlığı, Sudan'da devam eden çatışmalar nedeniyle Türk vatandaşlarını tahliye etmek üzere gönderilen C-130 uçağına hafif silahlarla ateş açıldığını duyurdu. Uçak, herhangi bir personel yaralanması olmadan güvenli bir şekilde iniş yaptı. Sudan Ordusu, saldırıdan Hızlı Destek Güçleri'ni sorumlu tutarken, bu güç iddiaları reddetti. Ekim 2021'deki darbenin ardından yaşanan siyasi anlaşmazlıklar nedeniyle Sudan'da çatışmalar iki haftadır sürüyor ve birçok ülke vatandaşlarını tahliye ediyor.
28 Nisan 2023

Gazze'de World Central Kitchen (WCK) çalışanlarından oluşan bir konvoy, İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan hava saldırısı sonucu vuruldu ve yedi kişi hayatını kaybetti. Saldırıda Avustralya, İngiltere ve Polonya vatandaşları da ölenler arasında yer aldı. İsrail ordusu, yaşananları 'trajik bir olay' olarak nitelendirerek, insani yardımların güvenli bir şekilde ulaştırılması için çaba sarf ettiklerini belirtti. Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, yaşananları bir insanlık trajedisi olarak nitelendirerek, sorumluların hesap vermesi gerektiğini ifade etti.
2 Nisan 2024

İstanbul Mecidiyeköy'de bulunan bir metrobüs durağında yürüyen merdivenin aniden ters yönde çalışmaya başlaması sonucu üç kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazanın ardından metrobüs girişinde yoğunluk oluştu ve yürüyen merdivenlerin tamir edilmesi için çalışmalar başlatıldı.
4 Mart 2024

İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Gayrettepe'de bulunan 16 katlı bir binanın giriş katında işletilen gece kulübünde yangın çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yangının çıkış görüntülerini paylaştı ve yangında 29 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, yangınla ilgili olarak iki mülkiye müfettişi tarafından yürütülen idari soruşturmanın devam ettiğini açıkladı. Olayla ilgili dokuz kişi gözaltına alındı.
4 Nisan 2024

Uganda'nın başkenti Kampala'da, 'Freedom City' adlı alışveriş merkezinde düzenlenen yılbaşı kutlamaları sırasında izdiham meydana geldi. Müzik gösterisi sırasında sunucunun havai fişek gösterisine dikkat çekmesiyle katılımcılar dışarıya yönlendirildi ve bu sırada izdiham çıktı. Olayda 10 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi yaralandı. Güvenlik güçleri olayla ilgili ihmal olup olmadığını araştırıyor.
1 Ocak 2023

TRT Haber'in bildirdiğine göre, Konya'da bir askeri eğitim uçağı düşmüş ve olay yerine çok sayıda kurtarma ve güvenlik ekibi sevk edilmiştir. Olayın detayları ve olası kayıplar hakkında henüz daha fazla bilgi verilmemiştir. Yetkililer, olayla ilgili soruşturma başlatmış ve bölgede güvenlik önlemleri artırılmıştır.
14 Mart 2024

İstanbul Üsküdar'da bulunan Sultan Abdülhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin cerrahi bloğunda gece saat 02:50 sıralarında yangın çıktı. Yangın, ameliyathanelerin bulunduğu altıncı katta başladı ve itfaiye ekipleri tarafından müdahale edildi. İstanbul Valiliği, yangında ağır durumdaki bir yoğun bakım hastasının hayatını kaybettiğini ve toplam 109 hastanın tedbir amacıyla başka hastanelere nakledildiğini açıkladı. Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen 10 personel tedavi altına alındı ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.
24 Mart 2023

Yunanistan'da gerçekleşen tren kazasında ölenlerin sayısı 43'e çıktı. Kazanın ardından istasyon şefi, ihmal nedeniyle toplu ölüm ve yaralanmalara sebebiyet vermekle suçlanarak tutuklandı. Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, kazanın ardından istifa ettiğini açıkladı. Kazayı protesto eden göstericilere Atina'da polis müdahale etti ve halk, hükümetin de istifa etmesi gerektiğini belirtti.
2 Mart 2023

Tunus açıklarında meydana gelen iki ayrı göçmen teknesi kazasında 10 kişi hayatını kaybetti. Tunus Ulusal Güvenlik Kuvvetleri Sözcüsü Hüsameddin el-Cebabli tarafından yapılan açıklamada, 76 kişinin kurtarıldığı ve kurtarılan göçmenlerin adli makamlara sevk edildiği belirtildi. Afrika kıtasından Avrupa'ya ulaşmayı umut eden binlerce göçmen, her yıl Akdeniz üzerinden Tunus'a doğru yola çıkıyor.
12 Nisan 2023

Türk Hava Yolları (THY), 28 Kasım tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yapacak ve oraya varacak toplam 56 seferi, Meteorolojik Acil Durum Komitesi'nin (Madkom) kararı doğrultusunda hava muhalefeti sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, iptallerle ilgili bilgiyi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. İptal edilen seferlerin yolcularının durumları ve alternatif çözümler hakkında bilgi verilmedi.
28 Kasım 2023

Ukrayna'nın Kiev bölgesine bağlı Brovari şehrinde bir helikopter düştü. Kazada, Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastırski ve diğer yetkililer dahil olmak üzere toplam 16 kişi öldü. Yaralanan 22 kişi hastanede tedavi altına alındı. Kazanın nedeni araştırılıyor ve ilgili tüm birimler olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.
18 Ocak 2023

Bloomberg'in haberine göre, uçak biletlerinin hala pahalı olmasının beş ana nedeni bulunuyor: yeterli sayıda uçağın olmaması, müşterilerin daha fazla ödemeye istekli olması, havayolu çalışanlarının kıtlığı, yüksek petrol fiyatları ve Çin'in havayolu seyahatine mesafeli yaklaşımı. Pandemi ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgali gibi faktörler, bu durumu etkileyen önemli unsurlar arasında yer alıyor.
27 Nisan 2023

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, 16 katlı bir binanın altında bulunan eğlence merkezinde tadilat sırasında yangın çıktı. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri yangına 31 araç ve 86 personelle müdahale etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına göre yangın kontrol altına alındı.
2 Nisan 2024

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sivas'tan İstanbul'a seyreden bir yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Otobüsün kontrolünü kaybederek karşı şeride geçtiği ve ardından şarampole düştüğü belirtildi. Kazanın nedeni olarak dikkatsizlik ve tedbirsizlik gösterildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
21 Ağustos 2023
İşaretlediklerim