Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği ve sosyal medyada yayılan bir videoda, MNG Kargo'nun İstanbul Metris şubesinde çalışan üç işçinin kolileri araca elden ele vermek yerine fırlattığı görüldü. Şirket, görüntülerin yayılmasının ardından yaptığı inceleme sonucunda bu üç çalışanın iş akdini feshetti ve 'mala zarar verme, ticari itibarı zedeleme, hizmet nedeni ile görevi kötüye kullanma' gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulundu.
27 Temmuz 2023

Kasım ayında düzenlenen alışveriş kampanyaları nedeniyle kargo sektöründe ciddi bir hareketlilik yaşandı. Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği Başkanı Fatih Önyol'a göre, sektör bu dönemde yaklaşık yüzde 35'lik bir artış gösterdi. Özellikle 24 Kasım, 'Muhteşem Cuma' ve 'Öğretmenler Günü' etkinlikleriyle en yoğun gün oldu. Sektör, salgın dönemindeki gelişmeler sayesinde taşıma kapasitesini iki katına çıkarmış durumda.
1 Aralık 2023

E-ticaret platformu Trendyol GO'nun kuryeleri, paket başına ücretlerin artırılmasını talep ederek düşük zammı protesto ediyor. İstanbul Alibeyköy ofisinden başlayan eylemler, şirketin Maslak'taki genel merkezi önüne kadar devam etti. Kuryeler, yakıt giderlerinin karşılanması, mola hakkı ve diğer çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyor. 2022'de benzer eylemler sonucunda işçilerin talepleri karşılanmıştı.
17 Ocak 2023

Pandemi sürecinde öne çıkan lojistik sektöründe, Türk şirketleri yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Ekol şirketinin ardından, sektörün büyük oyuncularından Kıta ve Alışan da hisse satışı için yabancı şirketlerle görüşmelere başladı. ABD'li BDP International ve Dubaili Aramex, Türk lojistik şirketlerine talip olan yabancı firmalar arasında yer alıyor. Sektör yetkilileri, tedarik zincirindeki sorunların ve döviz kur avantajının yabancı yatırımcıların Türk lojistik şirketlerine olan ilgisini artırdığını belirtiyor.
5 Ocak 2023

Trendyol GO kuryeleri, beklenen zammın yapılmaması üzerine İstanbul'da greve başladı. Alibeyköy Trendyol GO Ofisi yetkilileriyle görüşmelerden sonuç alamayan kuryeler, şirketin Maslak'taki genel merkezi önünde toplandı. Kuryeler, düşük zammı kabul etmeyerek çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 15 talepte bulundu. 2022 başında da kargo ve kurye işçileri benzer eylemler gerçekleştirmişti.
17 Ocak 2023

Hürriyet Gazetecilik, faaliyetlerini durdurduğu üç şubesinde bulunan baskı makineleri, paketleme bölümleri ve yardımcı makineleri gibi teçhizatı, toplam defter değeri 7 milyon 338 bin 336 TL olan ekipmanları, Tayfurlar Ticaret Nakliye ve Geri Dönüşüm şirketine 77 milyon 800 bin TL'ye sattığını açıkladı. Bu satış, Hürriyet'in geçen aralıkta İzmir DPC şubesinin basım faaliyetlerini sonlandırma kararı ve 62 çalışanın işten çıkarılmasının ardından gerçekleşti. Ayrıca, Demirören Holding'in geçen ay medya binasını Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na devrettiği bilgisi de verildi.
20 Nisan 2023

Türk hızlı teslimat şirketi Getir, Alman rakibi Flink'i satın almak için görüşmelerde bulunuyor. Financial Times'ın haberine göre, her iki şirketin kaynakları görüşmelerin sürdüğünü ancak anlaşmanın kesinleşip kesinleşmeyeceğinin belirsiz olduğunu ifade ediyor. Flink, artan faiz oranları ve durgunluk riski nedeniyle yatırımcıların ilgisini kaybeden bağımsız market dağıtım gruplarından biri olarak öne çıkıyor ve yaklaşık 100 milyon dolarlık fon sağlamak için değerlemesini bir milyar doların üzerinde tutmaya çalışıyor. Getir, daha önce Aralık 2022'de başka bir Alman şirketi Gorillas'ı 1,2 milyar dolara satın almıştı.
1 Mayıs 2023

Kahramanmaraş merkezli çifte deprem sonrasında, evlerini taşımak veya eşyalarını kurtarmak isteyen yurttaşlar, nakliye şirketlerinin fahiş fiyatlar talep ettiğini belirtiyor. Adıyamanlı Naci Engin İlgan, eşyalarını kurtarmak için 8 bin lira ödediğini ve nakliye şirketinin eşyalara zarar verdiğini, bu nedenle suç duyurusunda bulunacağını ifade ediyor. Diyarbakır'da da benzer durumlar yaşanıyor; sağlam apartmanlardan taşınma için yüksek fiyatlar isteniyor ve nakliyeciler, daha yüksek teklif alan müşterileri yarı yolda bırakabiliyor.
18 Şubat 2023

Trendyol GO kuryeleri, kötü çalışma koşulları ve düşük zam oranları nedeniyle iş bırakma eylemi yapmıştı. Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası'nın açıklamalarına göre, Trendyol geri adım atarak gerekli düzenlemeleri yapacağını duyurdu. Trendyol'un yaptığı açıklamada, kuryelerin kazançlarında önemli oranda artış yapıldığı ve kuryelerin görüşlerinin dikkate alındığı belirtildi.
24 Ocak 2023

Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo, Türkiye'deki deprem bölgesine yönelik yardım malzemelerinin taşınmasında ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Adnan Menderes Havalimanı'ndan Adana'ya toplam dört uçuş planlandı. Ayrıca, yurt dışından deprem bölgesine gönderilecek yardım malzemeleri de büyükelçiliklerin onayı alındıktan sonra şirket tarafından ücretsiz taşınacak.
6 Şubat 2023

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul Havalimanı'nda bir kargo içerisinde halılara emdirilmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirdi. Değeri 18 milyon TL olan uyuşturucu madde yurt dışına gönderilecekti. Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.
25 Eylül 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Hazine'den sermaye gruplarına aktarılan 418 milyar doları geri alacağız' söylemiyle biliniyor ve 'beşli çete' olarak adlandırdığı sermaye gruplarından gelen görüşme taleplerine yanıt vermiyor. Sermaye grupları, Kılıçdaroğlu ile iletişim kurabilmek için mektuplar ve aracılar aracılığıyla çeşitli girişimlerde bulunmuş, ancak bu girişimler sonuçsuz kalmıştır. CHP kaynakları, bu mektupların ciddiye alınmadığını ve Kılıçdaroğlu'nun önüne konmadığını belirtiyor. Eleştirilerin hedefindeki bir şirketin yöneticisi, bazı şirketlerin bu tarz girişimlerde bulunduğunu ancak kendi şirketlerinin böyle bir girişimde bulunmadığını ifade ediyor.
8 Mayıs 2023

Türk hızlı market teslimatı şirketi Getir, İspanya'daki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. İspanya'nın en büyük işçi sendikası CCOO, Getir'in bu kararı sonucunda 1560 çalışanın işten çıkarılacağını duyurdu. Şirket, 29 Haziran 2023 tarihinde toplu işten çıkarma prosedürünü başlattığını ve müzakereler sırasında diğer tüm olasılıkları değerlendireceğini belirtti.
4 Temmuz 2023

Koroplast Temizlik Ambalaj Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret AŞ, hissedarlarına temettü (kar payı) dağıtma kararı aldı. Temettü dağıtımı 17 Kasım’da yapılacak ve hisse başına net 0,055555 lira ödenecek. Şirketin genel kurul toplantısında brüt 9.700.000,00 TL’nin nakit olarak dağıtılmasına karar verildi ve dağıtım tarihi 17 Kasım 2023 olarak belirlendi.
28 Ekim 2023

Hızlı teslimat hizmeti sağlayan Getir, operasyonel verimliliği artırmak amacıyla küresel iş gücünün yüzde 10'dan fazlasını azaltma kararı aldı. Bu karar çerçevesinde, Türkiye, İngiltere, Almanya, Hollanda ve ABD'deki operasyonlarında yaklaşık 2 bin 500 çalışanın işine son verileceği belirtildi. Şirket, bu kararın uygulanmasında çalışanların haklarının korunacağını ve ülkelerin yasalarına tam uyum sağlanacağını ifade etti.
22 Ağustos 2023

Uber Technologies, ekonomik koşullar ve maliyet tasarrufu gerekçesiyle işe alım ekibinden 200 kişiyi işten çıkaracağını duyurdu. Bu işten çıkarmalar şirketin toplam çalışan sayısının yüzde 1'inden azını etkileyecek ve çoğunlukla ABD merkezli pozisyonları kapsayacak. Uber'in dünya genelinde 32 binden fazla çalışanı bulunmakta ve bu sayıya sürücüler dahil değil. Ayrıca, Lyft ve Grubhub gibi diğer teknoloji şirketleri de benzer işten çıkarmalar yapmıştı.
22 Haziran 2023

Seçimlerin ardından ekonomi yönetiminin belirlenmesiyle birlikte Borsa İstanbul'da pozitif bir hava oluştu. Ancak piyasa bu hafta dalgalı bir seyir izledi. Bu ortamda beş şirket, kendi hisselerini geri alım kararı aldı. Bu şirketler Logo Yazılım, MLP Sağlık, Sabancı Holding, Akfen Gayrimenkul ve Ahlatcı Doğalgaz olarak sıralandı.
23 Haziran 2023

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile otomotiv sektöründe belirli bir taşıt markasının distribütörü olmayan münferit ithalatçılar ve bayileri için ithalat yapabilmek adına 66 milyon lira teminat verme zorunluluğu getirildi. Ayrıca, ithalatta özel tüketim vergisi ödemeden işlem yapabilmek için gerekli şartlar ve belgeler belirlendi. Teminat olarak nakit, banka teminat mektupları, sigorta şirketleri kefalet senetleri ve devlet iç borçlanma senetleri kabul edilecek. Distribütörler ve bunların bayileri için ise teminat yükümlülüğü bulunmuyor. Yeni düzenleme önümüzdeki ay başında yürürlüğe girecek.
14 Ocak 2023

6 Şubat'taki depremlerden zarar gören Hatay Havalimanı'nın 17 Mayıs'a kadar sivil uçuşlara kapalı olduğu ve taşınma planlarının yapıldığı bildirildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), havalimanının mevcut konumunda uzun süre hizmet veremeyeceğini ve 918 metrelik bir kısmının büyük risk taşıdığını belirtti. Havalimanının yapımında gerekli tedbirlerin alınmadığı, özellikle kazık çakılmadığı için çökme tehlikesinin arttığı ifade edildi. DHMİ'nin üst makamlara taşınmanın en doğru adım olacağını ilettiği ve yeni yer arayışlarının başladığı, ancak resmi bir ihale sürecinin henüz başlamadığı ve taşınma sürecinin seçim sonrasına bırakılmasının düşünüldüğü aktarıldı.
18 Nisan 2023

Gıda şirketi Dardanel, Koç Holding'in satılığa çıkardığı Tat Gıda'nın yüzde 53 oranındaki paylarını satın almak için teklif verdiğini duyurdu. Koç Holding daha önce Tat Gıda'nın satışı dahil alternatiflerin değerlendirilmesi amacıyla bir çalışma başlattığını belirtmişti. Dardanel'in teklifi, şirketin hakim paylarının sahibi olan Niyazi Önen Holding A.Ş.'nin çatısı altında bulunan Dardanel Greece S.A. firması ile ortaklaşa yapıldı.
21 Temmuz 2023
İşaretlediklerim