İstanbul'un Şişli ve Beyoğlu ilçelerinde sahte içkiden zehirlenen yedi kişiden ikisi hayatını kaybetti. Polis, sahte içkinin Dolapdere Caddesi'ndeki bir daireden dağıtıldığını tespit etti ve burada yapılan operasyonda 400 litre sahte içki ele geçirildi. Ayrıca, Şişli'deki bir tekel bayisine düzenlenen operasyonda iki şüpheli gözaltına alındı. Bu olaylar, sahte içki üretimi ve dağıtımına karşı alınan önlemlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.
27 Kasım 2024

Mersin'de yapılan operasyonda yaklaşık 56 milyon lira değerinde çalıntı araç ele geçirildi. İstanbul ve Edirne'deki operasyonlarda ise yaklaşık 700 kilogram uyuşturucu madde ve 30 bin 700 elektronik sigaraya el kondu. İstanbul'da Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından takip edilen bir tırda metamfetamin ele geçirilirken, Edirne'de Kapıkule Gümrük Kapısı'nda bir tırda elektronik sigaralar bulundu. Her iki olayla ilgili savcılık soruşturması başlatıldı.
24 Ağustos 2024

Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen 'Sibergöz' operasyonlarında, 'Smart Trade Coin' isimli kripto varlık alım-satım platformu üzerinden 'sıfır risk ile yüksek kazanç' vaadiyle 1 milyar dolar haksız kazanç elde ettiği gerekçesiyle 127 kişi yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilerin otomatik al-sat işlemleri gerçekleştiren bot uygulaması sattığını ve saadet zinciri sistemi oluşturduğunu belirtti. Operasyonlarda 1 milyar TL değerindeki taşınmaz ve taşınır mal varlıklarına, iki tabancaya ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.
30 Mayıs 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 4 bin 500 büyük mükellefi inceleyerek üç milyar liralık sahte fatura tespit etti. Denetimlerde, sahte fatura düzenleyen ve alan kişiler ile muhasebe işlemleri incelendi. Bakanlık, sahte fatura düzenleyen yaklaşık 100 şirketin 2 bin 500 mükellefe sahte fatura verdiğini belirledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sahte belge düzenleyerek vergi kaçakçılığı yapanların tespiti için yapay zeka ve emniyet birimleriyle işbirliği yapılacağını açıkladı.
18 Eylül 2024

İstanbul merkezli yedi ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda 60 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 34'ü tutuklandı. Operasyon, zanlıların örgüt ağı ve finans trafiğini deşifre etmek amacıyla gerçekleştirildi. Şüphelilerin ATM'den QR kod ve Cepbank yöntemleriyle elde ettikleri haksız kazancı kripto para borsası aracılığıyla yurt dışına çıkarıp aklamaya çalıştıkları belirlendi. Operasyonda, para, silah ve dijital materyaller ele geçirildi.
16 Mart 2024

İstanbul Beylikdüzü'nde, gerçeğe aykırı reçeteler düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nu (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratan bir dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Olayla ilgili üç doktor ve eczacıların da aralarında bulunduğu 18 zanlı tutuklandı. Soruşturma kapsamında, doktorlar ve bazı eczacıların, tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları reçete ettikleri ve bu reçetelerin SGK'ya faturalandırılarak kamu zararı oluşturulduğu belirlendi. Operasyon sonucunda, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'rüşvet', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık' suçlarından 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi ve 39 zanlı gözaltına alındı.
24 Şubat 2024

İstanbul'da trafik denetiminde emniyet şeridi ihlali yapan Ünsal D. adlı sürücü, sahte polis kimliği ve MİT ibareli kartlarla yakalandı. Üzerinde ve aracında yapılan aramalarda bir tabanca, şarjörler, sahte kimlikler ve 50 bin avro bulundu. Şüpheli, polisliğe özendiği için kimlikleri 3D yazıcıyla ürettiğini ve fişekleri ağırlık olsun diye taşıdığını belirtti. Gözaltına alınan Ünsal D., adliyeye sevk edildi.
9 Ekim 2024

Batman merkezli üç ilde gerçekleştirilen operasyonda, kamuda iş bulma vaadiyle dolandırıcılık yapan yedi kişi tutuklandı. Polis, şüphelilerin mağdurları inandırmak için sahte belgeler düzenlediğini ve Ankara'ya götürdüğünü belirledi. Operasyon sonucunda Batman, Muğla ve Ankara'da gözaltına alınan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı. İki şüphelinin başka bir suçtan tutuklu olduğu, birinin ise yurt dışında bulunduğu tespit edildi.
8 Ağustos 2024

Antalya merkezli bir soruşturma kapsamında, kendilerini cumhurbaşkanı danışmanı ve MİT yetkilisi olarak tanıtarak beş kişiyi 1 milyon 800 bin lira dolandırdığı iddia edilen dört kişi tutuklandı. Şüpheliler, İstanbul ve Ankara'da düzenlenen operasyonlarla yakalandı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda sahte kimlik kartları, kuru sıkı tabanca ve çeşitli elektronik cihazlar ele geçirildi.
6 Kasım 2024

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde, sahte tarihi eser satışına ortak etme vaadiyle bir kişiyi 10 bin avro dolandıran iki şüpheli tutuklandı. Mağdur Metin Y., iki kişinin kendisine altın görünümlü sahte heykeller göstererek dolandırdığını ihbar etti. Şüpheliler, İzmir'de düzenlenen operasyonla yakalandı ve ifadelerinde suçlarını itiraf etti. Denizli Müze Müdürlüğü, heykellerin sahte olduğunu tespit etti.
16 Mart 2024

İzmir merkezli 18 ilde gerçekleştirilen kripto para dolandırıcılığı operasyonunda, taklit internet siteleri üzerinden mağdurların hesaplarını ele geçirdiği iddia edilen 48 şüpheliden 19'u tutuklandı. Gözaltına alınan şüphelilerden 14'ü serbest bırakılırken, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 15 kişi oldu. Şüphelilerin sahte siteler kurduğu, sahte reklam logoları oluşturduğu ve haksız yere 50 milyon lira kazanç sağladıkları iddia ediliyor.
18 Mart 2023

İstanbul Esenler'de polis, çakar tertibatlı bir aracı durdurarak içindeki üç kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden biri kendisini polis memuru olarak tanıttı ancak sahte kimlik taşıdığı anlaşıldı. Araçta üç telsiz, biber gazı, sahte kimlikler ve bir oyuncak tabanca ele geçirildi. Şüphelilere çeşitli suçlardan işlem yapılarak adliyeye sevk edildiler.
28 Ekim 2024

Ankara başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, sahte tapu ve tehditle dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, İstanbul ve Antalya'da bulunan Milli Emlak arazilerini satma vaadiyle sahte tapular düzenledikleri ve 40 milyon lira karşılığında dokuz tapu senedi verdikleri iddia ediliyor. Ayrıca, bir kuyumcunun altın kotasını yükseltme vaadiyle dolandırıldığı ve tehdit edildiği belirtildi. Başsavcılık, dokuz şüpheli hakkında nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik gibi suçlardan soruşturma başlattı.
5 Kasım 2024

Ankara merkezli sekiz ilde gerçekleştirilen operasyonda, telefon dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen 17 kişi gözaltına alındı ve bunlardan dokuzu tutuklandı. Zanlılar, kendilerini polis veya savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandırmaya çalıştı. Operasyon sırasında çok sayıda telefon ve sahte hat ele geçirildi. Şüphelilerin, para çantalarını bir araçtan diğerine vererek dikkat dağıtmaya çalıştıkları da tespit edildi.
5 Ekim 2024

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde, yabancı uyruklu kişilere ait dört iş yerine giderek vergi levhası sorup para isteyen üç şüpheli tutuklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Suriye ve Afganistan uyruklu kişilerin işlettiği iş yerlerine yönelik bu girişim hakkında inceleme başlattı. Şüphelilerin M.D., B.D. ve H.K. olduğu belirlendi ve gözaltına alındı. M.D’nin 20, diğerlerininse birer suç kaydı olduğu tespit edildi ve şüpheliler sulh ceza hakimliğince tutuklandı.
11 Temmuz 2024

İstanbul Üsküdar'da, yasak yollarla midye avlayan bir kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Operasyon sırasında, 80 çuval kaçak midye ele geçirildi ve midyeler doğal yaşama kazandırılmak üzere denize geri bırakıldı. Şüpheli A.Ö.'ye, yasadışı avcılık nedeniyle 26 bin 242 lira para cezası kesildi.
5 Ekim 2024

İstanbul merkezli olarak Bursa ve Sakarya'da düzenlenen operasyonda, SMA ve kanser gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerini üreten 12 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda, bu tür hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların sahtelerinin üretilerek piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Operasyonda çok sayıda sahte kanser, diabet, hormon, MS ve sporcu protein ilaçları ele geçirildi.
21 Ekim 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

TÜYEMDER Başkanı Mehti Şeren, piyasada sahte dolar dolaştığı iddialarının abartılı ve asılsız olduğunu ifade etti. Şeren, sahte para konusunda somut deliller yerine söylentilere dayalı bir panik havası yaratıldığını belirtti. Ayrıca, yetkisiz işlem yapan işletmelerin sahte para riskini artırdığını ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sıkı denetim yapması gerektiğini vurguladı. Bankaların eski basım dolarları kabul etmemesi nedeniyle sistemin tıkandığını ve bu sorunun çözümü için BDDK ve Merkez Bankası'na görev düştüğünü söyledi.
28 Kasım 2024

Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi kaçırmak amacıyla IBAN üzerinden tahsilat yapan 250 mükellefi inceledi ve toplamda 250 milyon lira ceza kesti. İncelemeler sonucunda 1,5 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı tespit edildi. Ceza kesilenler arasında lüks restoran zincirleri, değerli taş ve kuyumculuk markaları, yedek parça işletmeleri, düğün-organizasyon işletmeleri, sosyal medya fenomenleri, sanal pazar işletmeleri ve gayrimenkul ile araç alım-satımı yapan kişiler bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, denetimlerin artarak devam edeceğini ve kayıt dışı faaliyetlerin takip edileceğini belirtti.
14 Eylül 2024
İşaretlediklerim