Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 131'e ulaştı. Valparaiso ve Marga Marga bölgelerinde yangınların sürdüğü bildirilirken, Valparaiso'da yaklaşık 1100 evin hasar gördüğü aktarıldı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle yangınların hızla yayıldığı ve bazı kasabalarda tahliye işlemlerinin başlatıldığı belirtildi. Devlet Başkanı Boric, yangınlar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini, İçişleri Bakanı Toha ise bazı yangınların kasıtlı çıkarıldığını düşündüklerini açıkladı.
7 Şubat 2024

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 122'ye ulaştı. Valparaiso ve Marga Marga bölgelerinde yangınların sürdüğü bildirilirken, Valparaiso'da yaklaşık 1100 evin hasar gördüğü aktarıldı. Devlet Başkanı Boric, yangınlar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Toha, bazı yangınların kasıtlı çıkarıldığını düşündüklerini belirtti.
6 Şubat 2024

Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde, Suçatı Mahallesi Fırnız Mesire Alanı yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangın 80 hektarlık alanı tahrip etti. Yangının, M.S. adlı bir kişinin arkadaşlarına şaka yapmak amacıyla torpil patlatması sonucu çıktığı belirlendi. Yangın ekiplerin müdahalesiyle yaklaşık 18 saatte kontrol altına alındı. Şüpheli M.S. gözaltına alındı ve tutuklandı.
30 Temmuz 2024

İzmir'in Kınık ilçesindeki İbrahimağa Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan orman yangını nedeniyle Çiftlik, Karatekeli ve Balaban mahalleleri tahliye edildi. Yangına 50 arazöz, 20 su ikmal aracı ve 7 dozerle müdahale ediliyor. Tahliye edilen mahallelerde yaşayan yaklaşık 600 kişi, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, jandarma ve polis ekipleri tarafından Kınık'taki öğretmenevi ve misafirhanelere yerleştirildi. Yangının Balaban Mahallesi'nde yerleşim yerlerine yaklaşması üzerine ekipler çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı.
26 Temmuz 2023

Kilis'in Polateli ilçesinde Eğlen köyü yakınlarında çıkan orman yangını, Kilis Orman İşletme Müdürlüğü, Kilis Belediyesi ve İl Özel İdaresi ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Rüzgarın da etkisiyle yayılan yangın, yaklaşık üç saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Yangın sonucunda 20 dönümlük ormanlık alan zarar gördü. Yangının çıkış nedeni olarak elektrik direği şüphesi üzerinde duruluyor.
4 Haziran 2023

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 51'e yükseldi. Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, ölü sayısının artacağını belirtti. Valparaiso ve Marga Marga bölgelerinde yangınların sürdüğü, Valparaiso'da yaklaşık 1100 evin hasar gördüğü bildirildi. Devlet Başkanı Boric, yangınlar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini, İçişleri Bakanı Toha ise bazı yangınların kasıtlı çıkarıldığını düşündüklerini açıkladı.
4 Şubat 2024

Kağıthane'deki Hamidiye Mahallesi'nde, TEM Otoyolu kenarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan helikopter desteğiyle müdahale edilen yangın, kontrol altına alınarak söndürüldü.
31 Temmuz 2023

Çin'in başkenti Pekin'de bulunan Çangfıng Hastanesi'nin yataklı bölümünde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti. Yangın nedeniyle hastanenin doğu kanadı kapatıldı ve ayakta tedavi hizmetleri durduruldu. Hastanenin bağlı olduğu şirketin borsadaki hisse işlemleri de durduruldu. Yangın sırasında 71 hasta kurtarılarak tahliye edildi ve yangının çıkış sebebi henüz belirlenememiş olup soruşturma sürmektedir.
19 Nisan 2023

Antalya'nın Aksu ilçesinde yerleşim yerleri yakınında başlayan yangın nedeniyle dört hektar ormanlık alan zarar gördü. Yangın, iki prefabriğin, sekiz seranın ve meyve bahçelerinin de zarar görmesine neden oldu. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri yangına üç helikopter, iki uçak ve çok sayıda araç ve personelle müdahale etti. Yangın kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmaları devam ediyor.
7 Temmuz 2024

Adana'nın Kozan ilçesindeki Köseli Mahallesi'nde gece başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, üç helikopter, iki uçak, 50 arasöz ve su tankı, beş iş makinası ve çok sayıda personel ile yangına müdahale ediyor. Kozan Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, bazı evlerin tedbir amaçlı boşaltıldığını belirtti.
29 Temmuz 2024

AFAD, Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçelerinde yangından zarar gören alanları 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan etti. 21 Haziran'da çıkan yangınlarda 15 kişi hayatını kaybetmiş, 15 bin dekar alan yanmış ve 1000 hayvan ölmüştü. Yangının anız yakılması nedeniyle çıktığı öne sürülürken, Elektrik Mühendisleri Odası yangının elektrik hatlarındaki ihmallerden kaynaklanmış olabileceğini belirtti. AFAD, yangında zarar görenlere toplam 55 milyon lira maddi yardım yapılacağını duyurdu.
8 Temmuz 2024

Güney Amerika ülkesi Şili'nin orta ve güney kesimlerinde devam eden orman yangınlarında ölenlerin sayısı 110'a çıktı. Valparaiso ve Marga Marga bölgelerinde yangınların sürdüğü bildirilirken, Valparaiso'da yaklaşık 1100 evin hasar gördüğü aktarıldı. Devlet Başkanı Boric, yangınlar nedeniyle olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Toha, bazı yangınların kasıtlı çıkarıldığını düşündüklerini belirtti.
5 Şubat 2024

Adıyaman'ın Karadağ mevkiinde bir orman yangını çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Adıyaman Orman Bölge Müdürlüğü ve Adıyaman Belediyesi'ne bağlı ekipler, yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.
5 Ağustos 2023

Kanada'nın British Columbia ve Kuzeybatı Toprakları eyaletlerinde devam eden orman yangınları nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. British Columbia Başbakanı David Eby, yangınların hızla yayıldığını ve durumun kötüleştiğini belirtti. Yaklaşık 15 bin kişi tahliye edildi ve Kelowna kentinde birçok bina hasar gördü. Ayrıca, Kuzeybatı Toprakları'ndaki yangınlar nedeniyle başkent Yellowknife'da tahliyeler gerçekleştirildi.
19 Ağustos 2023

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Tahtaköprü Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye iki söndürme helikopteri, 15 arazöz ve iki su tankı ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
6 Ağustos 2023

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Göynük Değirmendere Mahallesi'nde 24 Temmuz Pazartesi akşamı başlayan orman yangını, dört gündür kontrol altına alınamadı. Karadan ulaşımın güç olduğu bölgedeki yangına gece görüşlü helikopterlerle müdahale edildi. Günün ilk ışıklarıyla havalanan çok sayıda helikopter ve uçak, söndürme çalışmalarına katıldı. Bölgedeki helikopterler, denizden aldıkları suyu yangın alanlarına taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor.
27 Temmuz 2023

Bursa'nın Mudanya ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın devam ediyor. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle dün saat 16:00 sıralarında çıktı. Söndürme çalışmaları gece görüşlü helikopterler ile havadan, 132 araç ve 420 personelle karadan yürütülüyor. Bölgedeki şiddetli rüzgar, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor.
3 Eylül 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Hisarönü Mahallesi Asparan mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangın, iki ayrı noktada başladı. Yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı altı uçak, dokuz helikopter, 15 arazöz ve çok sayıda orman yangını söndürme ekibi karadan ve havadan müdahale etti. Yangın kontrol altına alındıktan sonra soğutma çalışmalarına başlandı ve yangında toplam iki hektar alan zarar gördü.
9 Temmuz 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Çetibeli Mahallesi Balandağı mevkisinde ulaşımın zor olduğu bir alanda çıkan orman yangını, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hava ve kara operasyonlarıyla söndürüldü. Yangın sonucunda bir dekar ormanlık alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.
21 Haziran 2023

Ünlü oyuncu Julian Sands'ın kalıntıları, Kaliforniya'nın Mount Baldy dağında bulundu. Sands, bu dağa tırmanmak üzere tek başına yola çıkmış ve 13 Ocak'tan bu yana kendisinden haber alınamıyordu. Doğa yürüyüşü yapan bir grup, Sands'ın kaybolduğu bölgede insan kalıntılarına rastladı ve yetkililere bildirdi. Bernardino Bölgesi Emniyet Teşkilatı, bulunan kalıntıların Sands'a ait olduğunu teyit etti.
28 Haziran 2023
İşaretlediklerim