Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Van çevrelerini kapsayan 26 il için kuvvetli sağanak yağış uyarısı yaptı. İç Ege, Akdeniz'in iç ve batı kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile İzmir, Aydın ve Muğla'nın iç kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, iç kesimlerde hava sıcaklığının yağışla birlikte iki ila dört derece azalacağı öngörülüyor.
12 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Antalya, Muğla ve Mersin illerine sarı kodlu hava durumu uyarısında bulundu. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği belirtildi. Ayrıca sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı halkın dikkatli olması gerektiği vurgulandı.
11 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarıda bulundu. 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu uyarı verildi. Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu hava, bazı bölgelerde yağmur ve sağanak, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor. Ayrıca iç kesimlerde pus ve sis beklenirken, rüzgarın bazı bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
17 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı başta olmak üzere 12 il için gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini ve sarı kodlu uyarı yayınladı. Yerel olarak kuvvetli yağışların (21-50 kg/m2) olması öngörülüyor. Ayrıca, doğu bölgelerde hava sıcaklığının 4 ila 6 derece artacağı ve ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
2 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Burdur, Antalya, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sivas, Tokat, Ordu ve Malatya çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Sarı kodlu uyarı, yer yer kuvvetli yağışların olabileceğine işaret ediyor. Ayrıca, Ege ve Akdeniz bölgelerinde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir sıcaklık değişikliği öngörülmüyor.
28 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 22 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Bu illerde kuvvetli yağışların yanı sıra ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşulları bekleniyor. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu, Kütahya, Denizli, Burdur, Eskişehir, Düzce, Aydın, Muğla ve Balıkesir'in bazı bölgeleri ile Çanakkale'nin doğu kesimlerinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı öngörülüyor. Batı kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşmesi, doğu kesimlerde ise 2 ila 4 derece artması bekleniyor.
4 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde beklenen kuvvetli yağışlar sebebiyle 5 il için 'turuncu', 27 il için ise 'sarı' kodlu uyarı yayınladı. Yağışların genellikle yağmur ve yer yer gök gürültülü sağanak, bazı bölgelerde ise yoğun karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece azalacağı, rüzgarın ise bazı bölgelerde kuvvetli esmesi öngörülüyor.
9 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok bölgesinde parçalı ve çok bulutlu hava ile yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Özellikle Batı Akdeniz, İç Anadolu, Muğla, Denizli, Tokat ve Doğu Akdeniz'in Toroslar kesimi gibi bölgelerde yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda saatte 40-70 kilometre hızla esen rüzgarlar nedeniyle olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
7 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Dört il için sarı, yedi il için turuncu kodlu uyarılar yayınlandı. Rüzgarın Batı Akdeniz, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. MGM, olası olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
11 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin on il için 'turuncu', dokuz il için 'sarı kod' ile yağış uyarısı yaptı. Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ve Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağışların çok kuvvetli ve şiddetli olması öngörülüyor. Rüzgarın Marmara'nın güneybatısı ve Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli esmesi beklenirken, iç ve batı kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece artması tahmin ediliyor.
14 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Konya, Denizli, Bursa, Burdur, Isparta, Ankara, Kayseri, Sivas, Tunceli, Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Giresun, Tokat, Adıyaman ve Trabzon'un batı ilçeleri için gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulunarak sarı kodlu uyarı yayınladı. Yapılan tahminlere göre, yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ayrıca, İç Ege'nin güney ve doğusunda sıcaklıkların mevsim normallerinin dört ila altı derece altında olması, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi öngörülüyor.
12 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye'nin 32 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar olması öngörülüyor. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı halkı dikkatli olmaya çağırdı.
13 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege bölgelerinde bulunan Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Kütahya ve İzmir illeri için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ulaşım aksamaları, çatı uçması ve zehirlenme risklerine karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile pus ve sis hadiselerinin beklendiği, batı kesimlerde toz taşınımı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde çığ tehlikesi riskinin olduğu ifade edildi.
27 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 24 ilinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıya göre, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ve Bolu çevreleri ile Konya'nın kuzeyinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, iç ve doğu kesimlerde hava sıcaklığının iki ila dört derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
9 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin sekiz ilini turuncu, on iki ilini sarı kodla uyararak olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Uyarılan illerde şiddetli rüzgar, sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklar bekleniyor. Ayrıca Kars, Ağrı ve Ardahan'da kar; Artvin, Bitlis, Erzincan, Hakkari, Muş, Şırnak, Bingöl, Rize ve Tunceli'de hem kar hem yağmur tahmin ediliyor.
20 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aydın, Balıkesir ve İzmir için turuncu, diğer 20 il için ise sarı kodlu hava durumu uyarısı yayınladı. Aydın, Muğla ve Tekirdağ'da gök gürültülü sağanak yağış; Kastamonu, Kütahya, Sinop, Zonguldak, Düzce, Bolu, Çanakkale, Ordu, Samsun, Bartın ve Karabük'te şiddetli rüzgar bekleniyor. Diğer illerde hem sağanak yağış hem de şiddetli rüzgar öngörülüyor. Vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar konusunda uyarıldı.
29 Kasım 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde beklenen kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle iki il için turuncu, 23 il için ise sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ve bazı illerde yerel olarak kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ayrıca, rüzgarın İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli esmesi öngörülüyor.
29 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgeleri için fırtına ve kuvvetli yağış beklentisi nedeniyle uyarılar yayınladı. 14 il için sarı kodlu, 5 il için ise turuncu kodlu uyarı verildi. Günlük hava durumu tahmin raporuna göre, ülkenin güney ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, belirli bölgelerde yağmur ve sağanak yağışın beklendiği, ayrıca bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar ve fırtınanın etkili olacağı öngörülüyor. İç ve doğu kesimlerde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis oluşabileceği belirtiliyor.
18 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin batı kesimlerinde bulunan 16 il için sarı kodlu uyarı yayınladı. Afyonkarahisar, Edirne, Kütahya, Bursa, Denizli, Konya ve Uşak'ta rüzgar; diğer illerde ise rüzgarın yanı sıra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölge sakinleri, olası ulaşım aksamaları, çatı uçması, zehirlenmeler, sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum riski ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.
8 Ocak 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi'nde bulunan İstanbul, Tekirdağ, Bursa ve Edirne'yi sarı kod, Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli'ni ise turuncu kod ile yağış konusunda uyardı. Bu illerde yağmur beklendiği ve ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı bölge sakinlerinin dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.
15 Aralık 2023
İşaretlediklerim