Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde beş yaşındaki Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddia edilen Suriye uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından kentte toplanan kalabalık, araçları ters çevirip yabancı uyruklu vatandaşlara ait iş yerlerini yaktı. Polis, kalabalığı dağıtmak için TOMA araçlarıyla müdahale etti. Kayseri Valiliği, çocuğun koruma altına alındığını ve olayın titizlikle takip edildiğini duyurdu.
1 Temmuz 2024

Beyoğlu'nda araçlarını park etmek isteyen sürücülerden usulsüz ücret talep ettiği belirlenen bir şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, korsan otoparkçılık yapan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. İnönü Caddesi'nde yapılan denetimlerde, M.A. isimli şüphelinin sürücülerden otopark ücreti istediği tespit edildi ve hakkında adli işlem yapıldı.
3 Ağustos 2024

Bursa'nın Karacabey ilçesinde, bir kişinin iletişim bilgilerinin ele geçirilmesi sonucu 25 farklı restorandan asılsız yemek siparişi verildi. Siparişlerin aynı adrese yönlendirilmesiyle 25 motokurye evin önünde toplandı. Müşteri olarak bildirilen A.O'nun bu adreste yaşamadığı ve siparişlerin asılsız olduğu anlaşıldı. Restoran sahipleri, bu tür şakaların kendilerine maddi zarar verdiğini belirterek, sorumluların bulunup cezalandırılmasını talep etti.
6 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, Beyoğlu İmam Hatip Ortaokulu'nun inşaat alanında 30 adet korozyona uğramış havan topu bulunduğunu duyurdu. Mühimmat, İstanbul'un Örnektepe Mahallesi İmrahor Caddesi'nde bulunan inşaat alanında keşfedildi. Bulunan mühimmat, savcılık talimatıyla emniyet birimlerince muhafaza altına alınarak bertaraf edilmek üzere işlem başlatıldı.
3 Mayıs 2024

Banksy'nin 'balonlu kız' adlı eseri, Londra'daki Grove Gallery'den çalındıktan sonra bulundu ve olayla ilgili iki şüpheli tutuklandı. Güvenlik kamerası görüntülerinde maskeli bir adamın galerinin cam kapısını kırarak içeri girdiği ve eseri aldığı görüldü. Metropolitan polisi, eserin 270 bin avro değerinde olduğunu ve başka bir eserin çalınmadığını belirtti. Galeri yöneticisi, eserin geri alınmasının finansal değerini artıracağını ifade etti.
14 Eylül 2024

Rusya'da bombalı saldırı düzenleyen Evgenii Serebriakov, Bodrum'da yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Serebriakov'un yakalanmasını X hesabından duyurdu. Rusya Interpol Birimi, Serebriakov'un Moskova'da bombalı araçla terör saldırısı düzenlediğini ve Bodrum'a geldiğini bildirdi. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü birimleri, kimlik bilgileri ve fotoğraflarla eşleşen Serebriakov'u yakaladı.
24 Temmuz 2024

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde lise öğrencisi Ahmet Okçu, yolda bulduğu cüzdanın içindeki 150 gram altını polise teslim etti. Okçu, durumu ailesine bildirdikten sonra annesiyle birlikte Karataş Polis Karakolu’na giderek altınları teslim etti. Polis ekipleri, yaptıkları inceleme sonrası altınları sahibine ulaştırdı. Okçu, bu davranışının insani bir görev olduğunu belirtti.
18 Eylül 2024

Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı Rus uyruklu şüpheli, Antalya’nın Alanya ilçesinde yakalandı. Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, yabancı uyruklu I.V’nin Interpol tarafından arandığını tespit eden ekipler, Oba Mahallesi’nde düzenlenen operasyonla zanlıyı yakaladı. Şüpheli, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edilecek.
18 Temmuz 2024

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Beverly Hills kentinde bulunan bir okul, öğrencilerin yüzlerinin yapay zeka kullanılarak çıplak vücutların üzerine bindirildiği fotoğraflar üretmesi üzerine harekete geçti. Şubat ayının sonlarında ortaya çıkan bu durum sonrasında, olaya karışan beş öğrenci okuldan atıldı. Bölge Müfettişi Michael Bregy, olaya 16 öğrencinin karıştığını ve hepsinin sekizinci sınıfta olduğunu belirtti. Bu olay, teknolojinin etik kullanımı konusunda önemli tartışmaları beraberinde getirdi.
9 Mart 2024

Amasya'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, Pontus Krallığı dönemine ait olduğu düşünülen 582 sikke ele geçirildi. Operasyon, bir kişinin elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı bilgisi üzerine gerçekleştirildi. Sikkeleri satmaya çalıştığı iddia edilen O.A. gözaltına alındı ve hakkında 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçundan adli işlem başlatıldı.
3 Haziran 2024

Düzce'nin Konuralp beldesindeki Prusias Ad Hypium Antik Kenti'nde 1800 yıllık bir büst bulundu. Büstün, İmparator Hadrian döneminde rahiplik yapmış ve antik tiyatronun sahnesini inşa ettirmiş M. Iulius Proklos'a ait olduğu tahmin ediliyor. Yaklaşık 56 santimetre yüksekliğinde ve 50 santimetre genişliğindeki büst, Antoninler döneminin ayrıntılı stilini temsil ediyor. Bölgede 2019'dan beri arkeolojik çalışmalar yürütülüyor.
15 Ağustos 2024
İşaretlediklerim