Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde bu yıl cumhuriyetin 100'üncü yılına özel verilen 'Sinemamızın Yüzü' ödülü Türkan Şoray ve Kadir İnanır'a takdim edilecek. Adana Büyükşehir Başkanı Zeydan Karalar başkanlığında düzenlenen festivalin Yürütme Kurulu, Türkiye sinemasına katkılarından dolayı iki usta isme ödül verme kararı aldı. Ödüller, 23 Eylül'de festivalin kapanış gecesinde takdim edilecek.
11 Eylül 2023

ABD'li oyuncu Johnny Depp, Alice Cooper ve Joe Perry'den oluşan Hollywood Vampires grubu, dünya turnesi kapsamında İstanbul'daki Life Park'ta konser verdi. Türk rock müziğinin tanınmış isimlerinden Ogün Şanlısoy da konser öncesinde sahne aldı. Konser, Neo Events ve Stellar organizasyonuyla gerçekleşti ve katılımcılar tarafından ilgiyle karşılandı. Grup, konser gelirlerini DEC deprem yardım fonuna bağışlayacağını duyurdu.
10 Haziran 2023

Doja Cat, Coachella Müzik Festivali'nde ana sahnede yer alan ilk kadın rapçi olarak dikkat çekti. Sahne kostümleri ve performansıyla festivalin en ikonik anlarından birini yarattı. Kostümler, ünlü saç stilisti Charlie Le Mindu tarafından tasarlandı ve dansçıların kostümleri performanstan bir hafta önce Los Angeles'a gönderildi. Le Mindu ve Doja Cat, kostüm üzerinde birçok değişiklik yaparak sonunda unutulmaz bir görüntü oluşturdu.
18 Nisan 2024

ATV'nin popüler bilgi yarışması 'Kim Milyoner Olmak İster'in büyük ödülü, artan enflasyon ve döviz kuru karşısında değer kaybı yaşaması nedeniyle 5 milyon liraya yükseltildi. Yeni sezonda yarışmacılar, 13. soruyu doğru yanıtladıklarında 5 milyon lira kazanacaklar. Ayrıca diğer 12 sorunun para değerleri de artırıldı.
13 Eylül 2023

Afife Tiyatro Ödülleri adayları ve jüri özel ödülleri Yapı Kredi Kültür Sanat'ta düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü Prof. Dr. Ayşegül Yüksel'e, Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü Müge Oskay'a, Haldun Dormen Özel Ödülü Duru Tiyatro'ya ve Yapı Kredi Özel Ödülü Murat Ovalı'ya verildi. En başarılı oyun, yönetmen, kadın oyuncu ve erkek oyuncu kategorilerinde adaylar belirlendi. Ödül töreni 11 Haziran'da Haliç Kongre Merkezi'nde Özge Borak ve Mert Fırat'ın sunuculuğunda gerçekleştirilecek.
14 Mayıs 2024

18 Şubat Pazar akşamı gerçekleştirilen BAFTA töreninde ödül alan 12 film ve bu filmlerin izlenebileceği platformlar veya sinemalar duyuruldu. Christopher Nolan'ın yönettiği 'Oppenheimer' filmi altı ödülle törenin en çok ödül alan yapımı oldu ve Apple TV ile Google Play üzerinden kiralanabilir. 'Poor Things' (Zavallılar) beş ödül kazanırken, şu anda sinemalarda gösterimde. Diğer ödül alan filmler arasında 'The Zone of Interest' (İlgi Alanı), 'The Holdovers' (Geride Kalanlar), 'Anatomy of a Fall' (Bir Düşüşün Anatomisi) gibi yapımlar yer alıyor ve bu filmler de yakında sinemalarda veya çeşitli dijital platformlarda izlenebilecek.
20 Şubat 2024

BBC, 2023 yılında ilham veren 100 kadını belirlediği listeyi yayınladı. Listede, meme kanserinin erken teşhisi için geliştirilen giyilebilir 'elektronik sütyen'in mucidi Türk bilim insanı Canan Dağdeviren de bulunuyor. Listede ayrıca insan hakları avukatı Amal Clooney, eski ABD First Lady'si Michelle Obama gibi tanınmış isimler yer alıyor. Listede farklı alanlarda etki yaratan kadınlar, kendi topluluklarına ve dünyaya katkılarıyla öne çıkıyor.
21 Kasım 2023

Ankara Film Festivali'nin bu yılki onur ödülleri Nur Sürer, Cahit Berkay, Mustafa Ayaz, Merve Dizdar ve Burak Çevik'e verilecek. Ödüller, 2-10 Kasım tarihlerinde düzenlenecek festivalin açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek. 'Aziz Nesin Emek Ödülü' oyuncu Nur Sürer'e, 'Sanat Çınarı Ödülü' ressam ve akademisyen Mustafa Ayaz'a, 'Kitle İletişim Ödülü' ise müzisyen Cahit Berkay'a sunulacak. 'Vakıf Özel Ödülü' ise Merve Dizdar ve Burak Çevik'e verilecek.
9 Ekim 2023

Türkiye'de cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri sırasında, sanat dünyasından birçok ünlü isim oylarını kullanarak seçimlere katıldı. Şarkıcı Hadise, seçmenlere oy kullanma çağrısında bulunurken, sanatçı Şevval Sam özgürlük ve demokrasi temalı bir mesaj verdi. İrem Derici, Ata Demirer, Caner Özyurtlu, Zeynep Bastık, Çağla Şikel ve Ferhat Göçer gibi isimler de sandık başında olduklarını gösteren fotoğraflarını paylaştılar. Komedyen Mesut Süre ise oy kullanma deneyimini esprili bir dille anlattı.
14 Mayıs 2023

Britanya Kralı 3. Charles, 6 Mayıs Cumartesi günü Westminster Abbey Kilisesi'nde düzenlenecek törenle taç giyecek. Törene dünya liderleri, ünlüler ve hayır kurumu temsilcileri dahil 2 bin 200'den fazla davetli katılacak. Tören, Kraliçe 2. Elizabeth'in taç giyme törenine göre daha mütevazı olacak. Prens Harry törene katılacak ancak eşi Meghan katılmayacak. Türkiye'yi törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay temsil edecek. Tören sonrası düzenlenecek konserde Katy Perry ve Lionel Richie gibi yıldızlar sahne alacak.
4 Mayıs 2023

11 Ocak'ta gerçekleşen Altın Küre Ödül törenine katılan birçok ünlü isim, etkinlik sonrasında Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını açıkladı. Bu isimler arasında Colin Farrell, Brendan Gleeson, Jamie Lee Curtis ve Michelle Pfeiffer gibi ünlüler bulunuyor. Artan vakalar sebebiyle Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde Covid-19 testi zorunluluğu getirildi. Pfeiffer, Covid-19 nedeniyle Jeff Bridges'a ödül verme görevini John Goodman'a bırakmak zorunda kaldı.
18 Ocak 2023

Razzie Ödülleri, yani 'Oscar'ın çirkin kuzeni' olarak adlandırılan organizasyonda, 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' neredeyse tüm kategorilerde ödül alarak yılın en kötü filmi seçildi. Film, Ayı Winnie ve Domuzcuk karakterlerini kana susamış katiller olarak göstermesiyle dikkat çekmiş ve eleştirmenlerden ağır eleştiriler almıştı. Aynı ödül töreninde Jon Voight, Megan Fox ve Sylvester Stallone gibi isimler de performanslarıyla 'en kötü' kategorilerinde ödüllendirildi.
12 Mart 2024

Google, her yıl olduğu gibi 2023 yılında da en çok aranan kelimeleri ve trendleri paylaştı. Türkiye'de 'deprem', 'Sinan Oğan', 'meteor yağmuru' ve 'Yalı Çapkını' gibi kelimeler en çok arananlar arasında yer aldı. Ayrıca, dünya çapında 25 yıllık arama verileri de paylaşılarak, Beyonce, Rihanna, Cristiano Ronaldo ve Spider Man gibi isimlerin en çok arananlar listesinde olduğu belirtildi. Türkiye'deki arama trendleri ise çeşitli kategoriler altında toplandı ve deprem ile seçimlerin gündemi belirlediği görüldü.
11 Aralık 2023

Türkiye'nin sekiz ulusal televizyon kanalı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelere yardım için ortak bir yayın düzenleyecek. 'Türkiye Tek Yürek' adlı kampanyada toplanacak yardımlar AFAD ve Kızılay'a bağışlanacak. Ahbap Derneği'ni destekleyen ve yardım kampanyalarına katkıda bulunan oyuncular Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu'nun ATV ekranlarından yayına katılması beklenirken, kanal yönetiminin son anda aldığı kararla bu isimlerin yayında yer almayacağı öğrenildi. Ahbap Derneği, iktidar çevreleri ve MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından eleştirilmekte ve hedef gösterilmekte.
14 Şubat 2023

Bu yıl 95'inci kez düzenlenen Oscar ödülleri için aday gösterilen filmler ve bu filmlerin hangi platformlarda izlenebileceği bilgisi verilmiştir. 'The Banshees of Inisherin', 'Everything Everywhere All at Once', 'All Quiet on the Western Front' gibi birçok film birden fazla kategoride adaylık kazanmıştır. Filmler, Netflix, Prime Video, Disney+, Apple TV, MUBİ ve Bein Connect gibi çeşitli dijital platformlarda ve sinemalarda izleyicilerle buluşmaktadır.
11 Mart 2023

Çevrimiçi veri tabanı IMDb, 2023 yılına damga vuran oyuncuların listesini yayınladı. Listede 'The Last of Us' dizisinin başrolleri Pedro Pascal ve Bella Ramsey ilk beşte yer alırken, 10 isimden sekizi kadın oyunculardan oluştu. Cillian Murphy, Carla Gugino, Katee Sackhoff, Rebecca Ferguson, Margot Robbie, Jenna Ortega, Ana de Armas ve Mary Elizabeth Winstead gibi isimler performanslarıyla listeye girmeyi başardı. Pedro Pascal, 'The Last of Us' ve 'Mandalorian' dizilerindeki rolleriyle listenin zirvesinde yer aldı.
6 Aralık 2023

Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazanan Merve Dizdar, ödülünü Türkiye'de hak ettiği güzel günleri bekleyen mücadeleci ruhlara armağan etti. RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Dizdar'ın bu konuşmasını eleştirerek, önce ülkesine saygı duyması gerektiğini ve ancak o zaman tebrik bekleyebileceğini ifade etti. AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı da Dizdar'ı hedef alarak konuyu PKK ile ilişkilendirdi.
28 Mayıs 2023

Amerikan müzik dergisi Rolling Stone, 2023 yılının en iyi 100 albüm listesini yayınladı. Listede birinci sırayı, 2024 Grammy Ödülleri'nde dokuz kategoride aday gösterilen SZA'nın 'SOS' albümü aldı. İkinci sırada indie süper grubu Boygenius'un 'The Record' albümü yer alırken, listeye çeşitli müzik türlerinden sanatçılar ve gruplar girdi. Yıl sonuna doğru müzik dergilerinin geleneksel olarak yaptığı bu tür listeler, müzik dünyasında yılın değerlendirmesini sunuyor.
4 Aralık 2023

AKP'li Denizli Büyükşehir Belediyesi, LGBTİ+ haklarına destek verdikleri ödül konuşmaları nedeniyle sanatçılar Melike Şahin ve Mabel Matiz'in konserlerini iptal etti. Mabel Matiz, ödülünü Türkiyeli LGBTİ+ bireylere ithaf etmiş, Melike Şahin ise toplumsal özgürlüklerle ilgili umut dolu bir konuşma yapmıştı. Şahin'in bu konuşmasının ardından AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi de sanatçının konserini iptal etmişti. Ayrıca, benzer bir durum Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşanmış ve Melek Mosso konserini iptal etmeyen AKP'li belediye başkanı Cüneyt Yüksel, sosyal medya baskıları sonucu istifa etmişti.
18 Haziran 2023

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Kamala Harris, 10 Eylül'de ABC News'de yapılacak münazarada karşı karşıya gelecek. Trump, daha önce düzenlediği basın toplantısında Harris ile üç farklı kanalda canlı yayın tartışması önerisinde bulunmuştu. ABC News, Harris'in 10 Eylül'deki canlı yayın teklifini kabul ettiğini duyurdu. Harris'in Fox News ve NBC News'teki tartışmalara katılıp katılmayacağı ise henüz belirsiz.
8 Ağustos 2024
İşaretlediklerim