İspanyol giyim markası Zara, 'The Jacket' isimli kampanyasında kullandığı fotoğraflar nedeniyle eleştiriliyor. Kampanya fotoğraflarında kefene benzeyen beyaz ceset torbası, taşlar, molozlar ve Filistin haritasını andıran bir karton kesit yer alıyor. Bu görseller, özellikle beyaz bir ceset torbasını andıran mankenin imajı nedeniyle, markanın eski ve sadık müşterileri de dahil olmak üzere birçok kişi tarafından 'kışkırtıcı' olarak değerlendiriliyor ve büyük öfke yaratıyor. Zara, bu tartışmalar hakkında henüz bir açıklama yapmadı.
10 Aralık 2023

Amerikalı şarkıcı Billie Eilish, kadınlara olan ilgisini ve kuir kimliğini Variety dergisinin 'Kadınların Gücü' sayısında açıkladıktan sonra, kamuoyunun bu bilgiye şaşırmış olmasına kendisinin de şaşırdığını dile getirdi. Eilish, cinsel yöneliminin açık olduğunu düşündüğünü ve bu konuda daha önce konuşmadığını belirtti. Ayrıca, herkesin cinsel kimliğini bilmesinin kendisi için heyecan verici olduğunu ve kadınlardan hâlâ korktuğunu ama onları güzel bulduğunu esprili bir dille ifade etti.
3 Aralık 2023

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edeceği maçların programını belirledi. Takım, üç ayrı haftada dört maç yapacak şekilde planlanan ligde Antalya, ABD ve Hong Kong'da oynayacak. İlk sekiz sırada yer alacak takımlar finallere katılma hakkı kazanacak. Türkiye'nin maç programı, Mayıs ve Haziran aylarında Japonya, Hollanda, İtalya, Fransa, Almanya, Sırbistan, Güney Kore, ABD, Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya ile karşılaşmaları içeriyor.
20 Ocak 2024

Batman Petrolspor ve Siirtspor arasında oynanan ve TRT Kürdi tarafından canlı yayınlanan maç sırasında Batman Petrolspor taraftarları 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının benzer sloganlar atmasının ardından gerçekleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarının seyircisiz oynanması gerektiğini belirtmiş ve 'Hükümet istifa' sloganları nedeniyle Beşiktaş üyeliğinden istifa etmişti. Bazı futbol kulüpleri ise stadyumlarda siyaset yapılmasını kınayarak tepki göstermişti.
28 Şubat 2023

NASA'nın Modis-Aqua uydusu, son 20 yılda dünya okyanuslarının yüzde 56'sında maviden yeşile doğru bir renk değişimi tespit etti. Bu değişim, özellikle ekvatora yakın tropikal bölgelerde gözlemlendi ve İngiltere'deki Ulusal Oşinografi Merkezi'nden araştırmacılar, bu yeşillenmenin iklim değişikliği nedeniyle değişen ekosistemlerin bir göstergesi olduğuna inanıyor. Renk değişikliğinin nedeni tam olarak belirlenemese de, fitoplanktonlarla bağlantılı olabileceği ve bu organizmaların atmosfer dengesi ve oksijen üretimi için hayati öneme sahip olduğu belirtiliyor.
15 Temmuz 2023

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2023-2024 sezonu için Süper Lig takımlarının harcama limitlerini belirledi. Karar, 22 Haziran 2023 tarihli toplantıda alındı. Harcama limitleri, 2022-2023 sezonundaki puan durumuna göre düzenlendi.
26 Haziran 2023

Haziran ayının LGBTİ+ Onur Ayı olarak kutlandığı ve Onur Yürüyüşlerinin düzenlendiği bir dönemde, İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi, Haliç Köprüsü'ne trans bayrağı asarak, yürüyüşlere yönelik engellemelere ve polis müdahalelerine karşı duruşlarını gösterdi. 2017'den bu yana engellenen Trans Onur Yürüyüşü, bu yıl tekrar düzenlenmiş ve polis müdahalesiyle karşılaşmıştı. Komite, 25 Haziran'da yapılacak Onur Yürüyüşü'ne olan kararlılıklarını vurgulayarak, yasaklara ve engellemelere meydan okuduğunu ifade etti.
19 Haziran 2023

İspanya Kadın Milli Futbol Takımı'nın futbolcularından Jennifer Hermoso, şampiyonluk töreninde kendisini dudağından öpen ve bundan dolayı geçici olarak görevden alınan İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'i savcılığa şikayet etti. Olayın ardından FIFA disiplin komitesi, Rubiales'i disiplin soruşturmasının sonucunu beklemek üzere 90 gün süreyle görevinden uzaklaştırmıştı. Hermoso, olaydan 17 gün sonra savcılığa başvurdu ve rızasının olmadığını belirtti.
6 Eylül 2023

İzlanda'da kadınlar ve non-binary'ler, ücret eşitsizliği ve toplumsal cinsiyet temelli şiddeti protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemi düzenliyor. Başbakan Katrin Jakobsdottir de greve katılacak. Bu eylem, ülkede 48 yıl sonra yapılan ilk 'kadın grevi' olma özelliği taşıyor. Grev organizatörleri, toplumsal cinsiyet temelli ücret eşitsizliğine ve cinsel şiddete dikkat çekmek için toplumu durma noktasına getirmeyi hedefliyor.
23 Ekim 2023

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir formaları giymiş olan Mesut Özil, 34 yaşında futbolu bıraktığını duyurdu. Kariyeri boyunca Real Madrid gibi büyük kulüplerde de forma giyen Özil, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, son dönemde yaşadığı sakatlıkların ardından futbolu bırakma kararı aldığını belirtti. Mesut Özil, futbolculuk kariyeri boyunca yaşadığı unutulmaz anlar ve duygular için teşekkürlerini iletti ve ailesiyle geçireceği zamanı sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.
22 Mart 2023

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Gaziosmanpaşa'da bir kahvaltı programında yaptığı konuşmada, LGBTİ+ bireylerin evliliklerine karşı olduğunu belirtti ve bu konuda aşırı ifadeler kullandı. Soylu, LGBTİ+ teriminin içerisinde hayvanlarla insanların evlenmesinin de olduğunu iddia etti ve bu durumu Batı'nın etkisi olarak nitelendirdi. Daha önce de benzer ifadeler kullanan Soylu'nun Şubat 2021'de Twitter'da yaptığı iki paylaşım, nefret söylemi içerdiği gerekçesiyle kısıtlanmıştı.
28 Nisan 2023

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü kazandı. Bu, Messi'nin kariyerinde sekizinci kez bu ödülü kazandığı anlamına geliyor. Oylamada Norveçli Erling Haaland ikinci, Fransız Kylian Mbappe üçüncü sırayı aldı. Ayrıca, en iyi kadın futbolcu ödülüne İspanya Milli Takımı ve Barcelona’nın yıldızı Aitana Bonmati layık görüldü.
31 Ekim 2023

İzmir'de oynanan Göztepe-Boluspor maçında taraftarlar 'Hükümet istifa' sloganları attı. Bu olay, Kahramanmaraş depremlerinin ardından artan iktidara yönelik öfkenin bir yansıması olarak görülüyor. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarları da benzer sloganlar kullanmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve diğer iktidar milletvekilleri, kulüpleri hedef gösterirken, bazı kulüpler ise stadyumlarda siyaset yapılmaması gerektiğini savunarak bu tür sloganları kınamıştı.
4 Mart 2023

Türkiye İş Bankası, kadın girişimcilere ve kadınların istihdam ve yönetimde yer aldığı şirketlere finansman sağlamak, deprem bölgesindeki kadınların ekonomik zorlukları aşmasına yardımcı olmak ve kadınların iş hayatında daha aktif rol almasını desteklemek amacıyla beş yıllık bir plan dahilinde 100 milyar lira ayırmayı taahhüt etti. Banka, bu süreçte kadınların finansal hizmetlere erişimini artırmayı, finansal olmayan faaliyetlerle de desteklemeyi, pazarlama ve reklam faaliyetlerinde toplumsal cinsiyet ayrımcılığını önlemeyi ve insan kaynakları politikalarında kadınların ihtiyaçlarını gözetmeyi hedefliyor.
9 Mart 2023

Trendyol Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan Beşiktaş, transfer sezonunu diğer büyük kulüplerden daha sakin geçiriyor. Takım, Somaspor'dan Emrecan Bulut, Lens'ten Jean Onana, Leicester City'den Daniel Amartey ve Milan'dan Ante Rebic'i kadrosuna kattı. Ancak, birçok oyuncuyla yollarını ayıran Beşiktaş, taraftarların beklentisini karşılamakta zorlanıyor. Özellikle, Anderson Talisca'nın transferi konusunda taraftarların beklentisi yüksek olmasına rağmen, futbolcunun yüksek maaşı ve Al Nassr takımının istediği bonservis nedeniyle bu transfer gerçekleşmiyor.
13 Ağustos 2023

Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'in annesi Serap Güler'in Twitter üzerinden yaptığı 'ayrılık' ima eden paylaşımı, Fenerbahçe taraftarlarını harekete geçirdi. Taraftarlar, Arda Güler'in takımdan ayrılmaması için Twitter'da '#BiziBırakmaArdaGüler' etiketiyle kampanya başlattı. Arda Güler, 2021 yılından bu yana Fenerbahçe'de forma giyiyor ve performansıyla yurt dışındaki kulüplerin de ilgisini çekmiş durumda.
15 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye'deki futbol liglerinin 19 Aralık'ta başlayacağını açıkladı. Ayrıca, Ankaragücü'nün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini ve ilgili kararın PFDK tarafından açıklanacağını belirtti. Büyükekşi, hafta sonu hakemler için bir kamp düzenleneceğini ve bu kampın hakemlerin psikolojilerini ve özgüvenlerini güçlendirmeyi amaçladığını ifade etti.
13 Aralık 2023

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı 'Barbie' filminin 21 Temmuz'da vizyona girmesi bekleniyor. Filmin prodüksiyon tasarımcısı Sarah Greenwood, filmin pembe ağırlıklı estetiği nedeniyle dünya genelinde pembe boya stoğunun tükendiğini belirtti. Bu estetik 'Barbiecore' olarak adlandırıldı ve sosyal medyada popülerlik kazandı. Ayrıca, moda arama platformu Lyst'e göre, tüketiciler pembe kıyafet ve eşyaları daha fazla satın almaya başladı.
4 Haziran 2023

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda C Grubu'ndaki ilk maçında İsveç'i 3-0 mağlup etti. Takım, C Grubu'ndaki ikinci maçını 20 Ağustos Pazar günü TSİ 21:00'de Azerbaycan'la yapacak.
18 Ağustos 2023
İşaretlediklerim